Jump to content

Muzika iz filmova u Kolarcu


Lucky

Recommended Posts

Ne znam dal' je bilo ;)

Ljubitelji filmova kao što su "Ratovi zvezda", "Gospodar prstenova", "Titanik" i "Pirati sa Kariba" moći će u sredu, u Kolarčevoj zadužbini u Beogradu, da uživaju u simfonijskom izvođenju muzike iz tih i drugih holivudskih filmova.

Koncert "Filmska magija" (Movie Magic), sa temama iz holivudskih blokbastera, prirediće Simfonijski orkestar Radiotelevizije Srbije, pod dirigentskom palicom Antonije Džoj Vilson iz SAD.

Američka dirigentkinja rekla je danas prilikom susreta sa novinarima da joj je zadovoljstvo što ima priliku da radi sa Simfonijskim orkestrom RTS-a koji, prema njenim rečima, čine izuzetno talentovani muzičari.

Ona je rekla da su svi muzičari iz orkestra uzbuđeni što imaju priliku da sviraju muziku iz holivudskih filmskih hitova, i naglasila da se svi veoma trude na probama.

Na koncertu će uz Simfonijski orkestar RTS-a kao solistkinje nastupiti soprani Radmila Vladetić i Ivana Karagunović.

Prema rečima potparola Muzičke produkcije RTS-a Jasmine Mijailović, beogradska publika je prva u istočnoj Evropi, koja će imati priliku da uživa u koncertu "Filmska magija", jer on do sada nije izvođen na ovim prostorima.

Ona je istakla da su zemlje iz okruženja među kojima su Grčka, Bugarska i Slovenija, već izrazile interesovanje da otkupe ovaj program čiji je vlasnik Muzička produkcija RTS-a.

Dela majstora filmske muzike Džona Vilijamsa, Džejmsa Hornera...

Na koncertu će biti izvedene kompozicije Džona Vilijamsa, Džejmsa Hornera, Hauarda Šora, Hansa Cimera, Endrjua Lojda Vebera i Klausa Badelta koje su uglavnom nagrađivane "Oskarima".

Iz opusa Džona Vilijamsa, poznatog po radu sa Džordžom Lukasom i Stivenom Spilbergom, biće izvedene teme iz filmova "Ratovi zvezda - Nova nada" (1977), "Imperija uzvraća udarac" (1980), "Fantomska pretnja" (1999) i "Park iz doba Jure" (1993).

Džejms Horner, verni muzički pratilac Džejmsa Kamerona, biće predstavljen muzikom iz Kameronovog blokbastera "Titanik" iz 1997. godine. Koncert će biti otvoren glavnom temom koju je Horner napisao za film "Apolo 13" (1995) Rona Hauarda (Howard).

Od muzike Hauarda Šora - koji je sticao slavu kao stalni saradnik režisera Dejvida Kronenberga - moći će da se čuju tema iz "Družine prstena" (2001), prvog segmenta trilogije "Gospodar prstenova" koju je režirao Piter Džekson.

Na programu su i muzičke teme i kompozicije Endrjua Lojda Vebera za "Evitu" (1996) Alana Parkera, muzika Hansa Cimera za "Gladijatora" (2000) Ridlija Skota kao i muzika iz "Pirata sa Kariba" Gora Verbinskog (Gore Verbinski) iz 2003. godine.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...