Lucky Posted November 7, 2007 Report Share Posted November 7, 2007 Ne znam dal' je bilo ;) Ljubitelji filmova kao što su "Ratovi zvezda", "Gospodar prstenova", "Titanik" i "Pirati sa Kariba" moći će u sredu, u Kolarčevoj zadužbini u Beogradu, da uživaju u simfonijskom izvođenju muzike iz tih i drugih holivudskih filmova. Koncert "Filmska magija" (Movie Magic), sa temama iz holivudskih blokbastera, prirediće Simfonijski orkestar Radiotelevizije Srbije, pod dirigentskom palicom Antonije Džoj Vilson iz SAD. Američka dirigentkinja rekla je danas prilikom susreta sa novinarima da joj je zadovoljstvo što ima priliku da radi sa Simfonijskim orkestrom RTS-a koji, prema njenim rečima, čine izuzetno talentovani muzičari. Ona je rekla da su svi muzičari iz orkestra uzbuđeni što imaju priliku da sviraju muziku iz holivudskih filmskih hitova, i naglasila da se svi veoma trude na probama. Na koncertu će uz Simfonijski orkestar RTS-a kao solistkinje nastupiti soprani Radmila Vladetić i Ivana Karagunović. Prema rečima potparola Muzičke produkcije RTS-a Jasmine Mijailović, beogradska publika je prva u istočnoj Evropi, koja će imati priliku da uživa u koncertu "Filmska magija", jer on do sada nije izvođen na ovim prostorima. Ona je istakla da su zemlje iz okruženja među kojima su Grčka, Bugarska i Slovenija, već izrazile interesovanje da otkupe ovaj program čiji je vlasnik Muzička produkcija RTS-a. Dela majstora filmske muzike Džona Vilijamsa, Džejmsa Hornera... Na koncertu će biti izvedene kompozicije Džona Vilijamsa, Džejmsa Hornera, Hauarda Šora, Hansa Cimera, Endrjua Lojda Vebera i Klausa Badelta koje su uglavnom nagrađivane "Oskarima". Iz opusa Džona Vilijamsa, poznatog po radu sa Džordžom Lukasom i Stivenom Spilbergom, biće izvedene teme iz filmova "Ratovi zvezda - Nova nada" (1977), "Imperija uzvraća udarac" (1980), "Fantomska pretnja" (1999) i "Park iz doba Jure" (1993). Džejms Horner, verni muzički pratilac Džejmsa Kamerona, biće predstavljen muzikom iz Kameronovog blokbastera "Titanik" iz 1997. godine. Koncert će biti otvoren glavnom temom koju je Horner napisao za film "Apolo 13" (1995) Rona Hauarda (Howard). Od muzike Hauarda Šora - koji je sticao slavu kao stalni saradnik režisera Dejvida Kronenberga - moći će da se čuju tema iz "Družine prstena" (2001), prvog segmenta trilogije "Gospodar prstenova" koju je režirao Piter Džekson. Na programu su i muzičke teme i kompozicije Endrjua Lojda Vebera za "Evitu" (1996) Alana Parkera, muzika Hansa Cimera za "Gladijatora" (2000) Ridlija Skota kao i muzika iz "Pirata sa Kariba" Gora Verbinskog (Gore Verbinski) iz 2003. godine. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
urgh Posted November 7, 2007 Report Share Posted November 7, 2007 sledece srede? :) Quote No one can survive becoming a legend.i ja kazem jebiga! Kao da je jebiga neka magichna rech. Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted November 7, 2007 Report Share Posted November 7, 2007 Najzad da se čuje i nešto što nije pisano za rođendan sestričine od kralja :D Kolko para? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted November 7, 2007 Author Report Share Posted November 7, 2007 Mislim da je veceras :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kole Posted November 7, 2007 Report Share Posted November 7, 2007 e onda nista, imam prior engagements ;o)) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
urgh Posted November 7, 2007 Report Share Posted November 7, 2007 chuvao je ovo da nam kaze u poslednjem momentu, namerno, da niko ne bi otushao;) Quote No one can survive becoming a legend.i ja kazem jebiga! Kao da je jebiga neka magichna rech. Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted November 7, 2007 Report Share Posted November 7, 2007 Ja sam ovo saznao sinoć i popizdeo jer nisam ranije Išao bih samo tako, pa makar i da karta košta kilo vinjau-a Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted November 7, 2007 Report Share Posted November 7, 2007 jeste, večeras je. zvala me drugarica, ima neke fraj karte, ali ne mogu da idem. sad sam se dodatno smorio :( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
urgh Posted December 29, 2007 Report Share Posted December 29, 2007 ima snimak certa u nedelju u 23:20h na drugom kanalu, znam da se ne moze porediti sa svirkom uzivo ali jbg, shta je tu je. Quote No one can survive becoming a legend.i ja kazem jebiga! Kao da je jebiga neka magichna rech. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kole Posted December 29, 2007 Report Share Posted December 29, 2007 haha margi u skladu sa lakijevim postom nisi smeo da objavish ovo do 4h pred koncert ;o)) thnx na infou, chekiratje se =o) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts