Lucky Posted October 16, 2007 Report Share Posted October 16, 2007 Nisam znao gde ovo da postujem, pa rek'o daj u novi topic. Na RTS sajtu postoje pitanja koja gledaoci najcesce postavljaju Tijanicu, izmedju kojih su i ona oko toga zasto je HRT program bolji, zasto pored pretplate i dalje imaju reklame itd. Vecina odgovora je definitivno retardirana, ali ako nista postoji barem neka prica oko tih stvari, sto je takodje nesto: . Koliko novca RTS mesečno dobija od pretplate? o Procenat naplate varira. Uglavnom, u proseku, nešto više od 4 miliona evra. Da napomenem kako je u vreme Miloševića 1996/7. naplaćena pretplata bila fantastičnih 172 miliona maraka. Toliko bi ta pretplata vredela i danas, samo u evrima, i omogućila bi RTS-u da za dve godine postane najbolja radio-televizija u regionu. . Koliko je novca potrebno za normalno funkcionisanje RTS-a? o Oko 6 miliona evra mesečno. . Zašto pored pretplate imate i reklame? o Zato što većina javnih servisa u Evropi ima i pravo na prihod od marketinga. U slučaju ukidanja tog prihoda pretplata bi, za naše građane, bila previsoka. Mada, lobističke grupe u gradu nastoje da nam to pravo ukinu i podele međusobno 25 miliona evra. . Kolika je pretplata u Hrvatskoj? o U Sloveniji i u Hrvatskoj pretplata je oko deset evra. . Zašto je program HRT-a bolji? o Program HRT-a nije bolji ali bolje izgleda, s obzirom na to da raspolažu sa 2,5 puta većim prihodima. Njihov ukupni godišnji budžet je oko 200 miliona evra, a naš je ispod 90. Njima je država, po evropskom standardu, otpisala dugove, nama nije. Kolika je plata voditelja Dnevnika? o Urednica i voditeljka Dnevnika sa više od deset godina radnog staža i završenim fakultetom ima platu od 31.000 dinara i pravo na varijabilu u zavisnosti od rezultata svoga rada. Plata direktora u jednom od najvažnijih segmenata RTS-a je 79.104 dinara. Zašto je ranije dečji program bio bolji? o Zato što smo ranije imali decu koja su verovala da životinje govore i da Deda Mraz postoji. Edit: Zaboravih link za sva pitanja i odgovore odnosno za citavu stranu - http://www.rts.co.yu/rts_pitajtegm.asp. Mnogo mi neverovatno deluje ovo za platu da budem iskren, a ovi odgovori oko hrta su lol. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kole Posted October 16, 2007 Report Share Posted October 16, 2007 roflcopter za deda-mraz odgovor...mislim koliki ret je to odgovorio? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
iguana Posted October 16, 2007 Report Share Posted October 16, 2007 ali sto je najgore, ovo za decu i zivotinje koje pricaju i nije tako daleko od istine Quote It's nice to be good, but it's nothing compared to being bad Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZerBah Posted October 16, 2007 Report Share Posted October 16, 2007 . Koliko novca RTS mesečno dobija od pretplate? o Procenat naplate varira. Uglavnom, u proseku, nešto više od 4 miliona evra. Da napomenem kako je u vreme Miloševića 1996/7. naplaćena pretplata bila fantastičnih 172 miliona maraka. Toliko bi ta pretplata vredela i danas, samo u evrima, i omogućila bi RTS-u da za dve godine postane najbolja radio-televizija u regionu. 4 miliona evra je malo za dobru televiziju... A da je za vreme Miloshevica bilo gomila para u RTS-u ne sumnjam. . Koliko je novca potrebno za normalno funkcionisanje RTS-a? o Oko 6 miliona evra mesečno. I 6 miliona evra je malo, ali ok. . Zašto pored pretplate imate i reklame? o Zato što većina javnih servisa u Evropi ima i pravo na prihod od marketinga. U slučaju ukidanja tog prihoda pretplata bi, za naše građane, bila previsoka. Mada, lobističke grupe u gradu nastoje da nam to pravo ukinu i podele međusobno 25 miliona evra. Niko normalan nece ukinuti reklamu na drzavnoj televiziji - tu jednostavno lezi najvishe reklamnih para na drzavnom nivou. . Kolika je pretplata u Hrvatskoj? o U Sloveniji i u Hrvatskoj pretplata je oko deset evra. Ne znam koliko je, ali deluje realno. . Zašto je program HRT-a bolji? o Program HRT-a nije bolji ali bolje izgleda, s obzirom na to da raspolažu sa 2,5 puta većim prihodima. Njihov ukupni godišnji budžet je oko 200 miliona evra, a naš je ispod 90. Njima je država, po evropskom standardu, otpisala dugove, nama nije. Ne vidim zashto HRT ne bi imala godishnji budzet od 200 miliona evra. Godishnji budzet prvog kanala ruske televizije (ORT) je oko 3 milijardi dolara, naprimer. Kolika je plata voditelja Dnevnika? o Urednica i voditeljka Dnevnika sa više od deset godina radnog staža i završenim fakultetom ima platu od 31.000 dinara i pravo na varijabilu u zavisnosti od rezultata svoga rada. Plata direktora u jednom od najvažnijih segmenata RTS-a je 79.104 dinara. E ovo je vec smeshno Niko ne radi voditeljem na televiziji za 1000 evra, a kamo li za 31.000 dinara... Zašto je ranije dečji program bio bolji? o Zato što smo ranije imali decu koja su verovala da životinje govore i da Deda Mraz postoji. BU-HU... koji bullshit. Quote А в чем сила, брат? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted October 16, 2007 Author Report Share Posted October 16, 2007 Dobro je da sam quoteovao samo 10ak od 50 pitanja, koliko li bi samo onda trebalo Srbi vremena da odgovara :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaudDib Posted October 16, 2007 Report Share Posted October 16, 2007 ako bilo ko svati ozbiljno bilo shta od ovog teksta treba da se upuca. isto treba da se upuca ako misli da kod nas mozhe neshto profesionalno vodi, a da je doveden chovek po nekoj liniji, a ne profesionalizmu koji odgovara rezultatima i nekome. Quote • crno nam se piše • belo nam se šmrče • mind over matter • jebo sam vam mater Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted October 16, 2007 Report Share Posted October 16, 2007 Kako laže, pa ono dvoje što vodi jutarnji program ima po 2K evra... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
twisted system Posted October 16, 2007 Report Share Posted October 16, 2007 Mislim da je 50% tachno,neznam konkretno u koji resor spada RTS kao medijska kuca ali poshto je drzavna televizija kontam da je shto se tiche budzeta tachno,jer da ono dvoje iz jutarnjeg dnevnika imaju 2k jura platu onda bi cela televizija izgledala mnogo bolje,kao shto je npr hrt. A ovo o deci koja veruje u zivotinje koje govore i da deda mraz postoji,krajnje ironichno i bez poshtovanja prema deci koja veruju u te stvari Quote Granice mogućeg možemo odrediti samo onda, ako ih pređemo odlaskom u nemoguće. Link to comment Share on other sites More sharing options...
manager Posted October 16, 2007 Report Share Posted October 16, 2007 sve sve sve, ali plata voditelja da bude 31.000din ??? smeh! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted October 17, 2007 Report Share Posted October 17, 2007 (edited) Mislim da je 50% tachno,neznam konkretno u koji resor spada RTS kao medijska kuca ali poshto je drzavna televizija kontam da je shto se tiche budzeta tachno,jer da ono dvoje iz jutarnjeg dnevnika imaju 2k jura platu onda bi cela televizija izgledala mnogo bolje,kao shto je npr hrt. Mislim da moja tetka koja radi na RTS-u ne laže. Inače RTS izgleda jadno zato što par tih "ključnih" likova i voditelja ima ogromne plate, dok lektori i ostala boranija rade za 20 hiljada. Edited October 17, 2007 by voodoo_ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
[BMF]Psycho Posted October 17, 2007 Report Share Posted October 17, 2007 ma ja bi njih zatvorio. prisilili su nas da nepravedno placamo posebno za kanal koji gledaju samo penzosi. lopovi Quote "A forgotten virtue like honesty is worth at least twenty credits." -JC Denton Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted October 17, 2007 Author Report Share Posted October 17, 2007 Zaboravih da napomenem, sto se mene tice, RTS pravedno uzima svojih 350 dinara. Ja imam svaki dan novu epizodu svog omiljenog kviza, cak i vikendom, a jos vaznije od toga, citav program se ne prekida reklamama vec traje u kontinuitetu 15 minuta :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
[BMF]Psycho Posted October 17, 2007 Report Share Posted October 17, 2007 pravedno bi bilo da ima opcija da biras oces rts ili ne. ja se ne bih bunio da mi iskljuce njihova tri programa koje nikad ne gledam. e to je fer. a ne ovo silovanje. Quote "A forgotten virtue like honesty is worth at least twenty credits." -JC Denton Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted October 17, 2007 Author Report Share Posted October 17, 2007 Nema tri nego dva, ali znam da si to napisao da bi nek'o rek'o "nema tri nego dva" pa ti onda uzvratio sa "eto vidite KOLIKO ja NE GLEDAM taj rts", ali neeee, mudri smo mi, bacam zastitu od tako necega ovim postom!!! LOL! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
[BMF]Psycho Posted October 17, 2007 Report Share Posted October 17, 2007 nemam pojma sta si hteo da kazes time. bez obzira sto tebi odgovara da lupaju po usima bez pitanja, ja i dalje stojim pored ovog sto sam rekao da bi bilo fer imati opciju, kao sto ima opcija za kablovsku ako hoces platis, ako neces ne platis. uopste mi nije bila namera da se s tobom nesto raspravljam LOL!!! Quote "A forgotten virtue like honesty is worth at least twenty credits." -JC Denton Link to comment Share on other sites More sharing options...
VoOdoO_MaN Posted October 17, 2007 Report Share Posted October 17, 2007 31.000 din ima onaj shto se pojavi samo da kazhe prognozu vremena... Quote Got some minuses for free? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted October 17, 2007 Author Report Share Posted October 17, 2007 nemam pojma sta si hteo da kazes time. bez obzira sto tebi odgovara da lupaju po usima bez pitanja, ja i dalje stojim pored ovog sto sam rekao da bi bilo fer imati opciju, kao sto ima opcija za kablovsku ako hoces platis, ako neces ne platis. uopste mi nije bila namera da se s tobom nesto raspravljam LOL!!! jednostavno je nemoguce da je tebi omiljena igra Deus Ex... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted October 17, 2007 Report Share Posted October 17, 2007 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pekarman Posted October 17, 2007 Report Share Posted October 17, 2007 Mene zanima u kom gradu SBB daje opciju da se preplata za TV ne plati a da internet i dalje tece vise od mesec dana? Kod nas ako ne platis TV nema internet dalje od onoga sto si vec platio. Realno da nam je RTS rupa i jeste ali kao i sve u ovoj drzavi nije to do nemogucnosti da se nesto uradi ili do nedostatka strucnog kadra vec do lose kadrovske politike. [rant]Zelim opciju da ubijam ljude ako imam dobar razlog. Dozvolite mi to i obecavam da cu ocistiti korupciju u zemlji. Zarad ocuvanja zivotne sredine obecavam da necu istu gamad sahranjivati u zemlju vec zatvarati u metalnu burad i tako spreciti dalju kontaminaciju ove zemlje.[/rant] Quote Ljudi se dele na optimiste i one koji znaju bolje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
[BMF]Psycho Posted October 17, 2007 Report Share Posted October 17, 2007 jednostavno je nemoguce da je tebi omiljena igra Deus Ex... pa kad se ne druzimo, oce to tako. al oprosti ovoj bednoj dushi Quote "A forgotten virtue like honesty is worth at least twenty credits." -JC Denton Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts