Jump to content

Da li se to i Vama desava

Recommended Posts

• Replies 55
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

kod mene u firmi se ne deshava, mi smo sushta suprotnost, nije da se hvalim, ali tome mnogo posvecujemo paznje (i preterano ako mene pitate, ali mene josh uvek niko ne pita :P)

ali sam chuo od drugara da su prezivljavali slichne torture xy puta

mene vishe brine sto evro pada a cene skachu na gore (pochev od struje)...

inache ne nema inflacije... nesto se chudno deshava, i to nije dobro

fallout_table.gif

Brate ne znam zato svi prave toliko frku od toga. Sef te zlostavlja itd nista napusis ga kurcine i das otkaz. Ako si ti iole vredeo u toj firmi ista (Tipa nisi samo pio kafu i igrao sudoku po ceo dan) to ce da se oseti a ako si bio beskoristan onda i treba da te napusava.

Evo ja radim negde kao net/sys admin i krene sef da mi se izdrkava u lice jer mu se tako cefnulo ili me nedaj boze udari na radnom mestu. Lepo uzmem promenim pass-ove na svim serverima, stavim da se iskljuce ili preformatiraju za 96 sati i momentalno dam otkaz. Pa neko on posle krpi IT sistem sledecih mesec dana. Prosto & jednostavno.

To i nije lose pass na serverima ali znam ljude koji su uzeli kredite pa ne mogu tek tako da daju otkaz a za format e to bas i nije losa ideja

Za sta da me tuze jer sam dao otkaz ? a ako si primetio stavio sam 96 sati. Jelte sistem je bio bez nazora i odrzavanja i jebiga desilo se sranje.

prvo moras da saznas lozinku na serveru pa tek onda a nemoj da zaboravis na log da sakrijes da te ne provale hehehehehe

SENKA, IVKE

^^ mudar je ovaj stefan ;)

mene vishe brine sto evro pada a cene skachu na gore (pochev od struje)...

E i ja sam to primetio! Ladno su za pet dindzi poskupele stvari u pekari (35 na 40, 40 na 45 itd) i kao "komsija, eto, malo smo poskupeli". A evro pada?! Mada ok, pekara je mozda povezana sa zhitom i to, tu sam cuo da nesto kao nestasica.

Sto se teme tice, dosta je sirok taj pojam. Ja ne znam za firmu (a da nije porodicna od troje ljudi) u kojoj ne postoji ogovaranje i pricanje iza ledja. Takodje, ne znam ni za privatnu firmu u kojoj svako radi samo i iskljucivo ono sto mu je zadato opisom posla.

drzavni tripovi su prepuni tog 'mobinga':)

pogotovo ako si riba, sveca mi je radila u cezeu i u IV opstinskom i batalila je posle nekog vremena, mislim, svasta se tamo desava, al dobro, posle su je svi zvali pola godine da se vrati, al su dobili kurac olololo:)))

brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :)

ja bi mu flomasterom na kolima napisao ZLI MOBER

kod mene u firmi nema zlostavljanja psihickog i fizickog

ima samo obaveznog prekovremenog rada, ali plati se duplo :D

To je dobro a da radis prekovremeno a nista od duplog nego ti se racuna samo 8 sati pa to je onda da popizdis

SENKA, IVKE

Brate ne znam zato svi prave toliko frku od toga. Sef te zlostavlja itd nista napusis ga kurcine i das otkaz. Ako si ti iole vredeo u toj firmi ista (Tipa nisi samo pio kafu i igrao sudoku po ceo dan) to ce da se oseti a ako si bio beskoristan onda i treba da te napusava.

brate,pa neki ljudi nemaju izbora,razmisli malo i da li posle toga mogu da nadju isti posao i slicno,nisu svi radnici u trafici pa da tako olako menjaju poslove

a i pitanje je da li su ti ljudi isto u poziciji u kojoj bi mogli da naprave bilo kakvu stetu...ono realno,sta moze da uradi najobicnija sekretarica...?

gruja novi alen

ko bi, po vama, trebalo da bude poznat i javna ličnost, a nije, iz ovog ili onog razloga?

evo, ja ću za početak navesti dvojicu: kojot i gruja.

drzavni tripovi su prepuni tog 'mobinga':)

pogotovo ako si riba, sveca mi je radila u cezeu i u IV opstinskom i batalila je posle nekog vremena, mislim, svasta se tamo desava, al dobro, posle su je svi zvali pola godine da se vrati, al su dobili kurac olololo:)))

omg, sveca ti ima pishu :P

fallout_table.gif

Pa ne realna prednost administratora mrezha/sistema je u tome shto je isti postavio i odrzhavao taj sistem na sebi svojstven nachin te ce naslednik bez pomotji prethodnika imati velikih problema da se snadje sto mozhe dovesti do velikih problema u firmama gde je it sektor krucialan. Velike i uglavnom strane firme stoga potpisuju ugovor sa zaposlenim o otkaznom roku, obavezama nakon otkaza itd itd, a na sve to traze i dokumentovanje celog sistema.

Ali realno gde god sam radio kao admin drzali su me kao malo vode na dlanu jer im 99% poslovanja zavisi od tih podataka. E sad za sekretaricu kapiram da nije takav slucaj, doduse ona moze da salje pretece poruke u ime direktora :P recimo kao u onom domacem filmu natasa il kako vetj ...

OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVE

BEST VIEWED WITH A MONITOR

Sta se bre bunite za pecivo, zar vam nije poskupeo hleb? Sta ja treba da drzim iste cene a ti da placas hleb po visoj ceni. Salim se, sto rece Lacky cena proizvoda od zitarica je vezana za samu cenu brasna koja se od skoro regulise kao cena benzina, po svetskom kursu. Plus bile one vrucine pa se neko po obicaju setio da izveze nase zito komsijama po lepoj ceni pa da ga posle kupi po vecoj jer je manjak. Pricalo se o zabrani izvoza ali tu se obrcu lepe pare pa nisu.

Ljudi se dele na optimiste i one koji znaju bolje.