voodoo_ Posted July 1, 2007 Report Share Posted July 1, 2007 Pa i nije baš, danas i sa grafičkom od 149 evra možeš da se igraš za sve pare :) Najbolje je da oporezuju svaku neintegrisanu grafiku :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
urgh Posted July 1, 2007 Report Share Posted July 1, 2007 ono je bilo neshto interno;) Quote No one can survive becoming a legend.i ja kazem jebiga! Kao da je jebiga neka magichna rech. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AlexG Posted July 1, 2007 Report Share Posted July 1, 2007 A jel ovo jos uvek samo "odlucila Vlada da jednog dana smanji porez" ili ce stvarno da smanje....ne pratim vesti ovijeh dana pa ne znam sta se dogadja... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Force Posted July 1, 2007 Report Share Posted July 1, 2007 Ljudi, o cemu vi pricate uopste? Kompovi ce biti jeftiniji 10 posto, zar je potrebno o tome guslati i pisati traktate? Otkud 10 godina?? U cemu je problem sa izjavom? Kada prethodna karika u nabavci smanji, smanjice i naredna, zar je to tolko tesko shvatiti? To sam ja ubacio kao salu :)) Igore nisam real mslio , ali ako ne ko zna za koliko ce to biti za porez posto je to jos bilo pre 3-4 nedelje da su izglasali :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
G!!! Posted July 2, 2007 Report Share Posted July 2, 2007 sta je u merkatoru? ja ne znam za skuplju prodavnicu od te ... jel se to nesto promenilo u poslednjem periodu? greska mislio sam na metro :/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted July 2, 2007 Report Share Posted July 2, 2007 Ma to dal ce biti za porez, je sledece : donese vlada odluku. Oduka stupa na snagu 8 dana nakon objavljivanja u sl. glasniku Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stator Posted July 2, 2007 Report Share Posted July 2, 2007 [drale] Sada kada su smanjili porez na kompove sa 18% na 8% cene kompova ce pasti oko 9% sto ce uzrokovati margilano povecanje traznje za kopovima jer oni spadaju u elasticnu robu gledano sa cenovnog ranga. Samim tim njihova prodaja ce se povecati za oko 12%. Samim tim uvoz komponenti ce se povecati za oko 15% jer ce svi zeleti da povecaju magacine usled povecanje traznje kopmova. Samim tim sto ce se povecati kolicina uvoza njihove cene ce nastaviti da padaju jer ce manje troskova ici na transport a dobijace i povoljnije cene od dobavljaca. Ovo ce uzrokovati jos jedno obaranje cena usled velike konkurecije koja je nastala zbog toga sto se prodaje niskooporezovana roba i usled povecanja marginalne traznje za tom robom. Mrzi me da pisem dalje ali cene kompova ce pasti za 50% \o/ [/drale] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kole Posted July 2, 2007 Report Share Posted July 2, 2007 statore jel ti zhivish u srbiji, aka zemlji gde ugradjivanje nema granicu, a zakoni ekonomije nemaju prodju? =o) mada, dao bog da stvarno bude to sto pishesh, da mozhe chovek da pazari skupe grafike po lepim cenama ;o)) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted July 2, 2007 Report Share Posted July 2, 2007 Lol jebote Jel drasko stvarno ono izjavio? Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted July 2, 2007 Report Share Posted July 2, 2007 brate, statore, neće se formirati mehur zato što su smanjili porez za neku sitju Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted July 2, 2007 Report Share Posted July 2, 2007 greska mislio sam na metro :/ Sad ima smisla :)) Pasce cene kompova sta vam je, pa svi to ocekuju, a mali broj ce biti onih koji ce nasesti na pad cene koji ne postoji ali je reklamiran. Sad se tu gleda svaki dinar, morace konkurencija i tako da se fajta. Pa nije cudno sto sad uz sve konfiguracije cesto ide neki poklon, pa je garancija na kompove mahom 3 godine (sto nije nimalo jeftino), pa onda nagradne igre, itd itd. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted July 2, 2007 Report Share Posted July 2, 2007 Čitam na benchu da se ovi maloprodavci baš žale na slab promet (zadnjih par meseci). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stator Posted July 2, 2007 Report Share Posted July 2, 2007 Lol jebote Jel drasko stvarno ono izjavio? Nije ali znam ga tako razmislja :)) brate, statore, neće se formirati mehur zato što su smanjili porez za neku sitju Ipak je ovo lalalend Ivane :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
G!!! Posted July 2, 2007 Report Share Posted July 2, 2007 Čitam na benchu da se ovi maloprodavci baš žale na slab promet (zadnjih par meseci). slab je promet u svakoj prodaji ne samo sa kompovima Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted July 2, 2007 Report Share Posted July 2, 2007 Aha, znači moja propaganda o maksimalnom smanjenju potrošnje svega osim leba je urodila plodom :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
G!!! Posted July 2, 2007 Report Share Posted July 2, 2007 pa valjda po teoriji kada opada kupovna moc ili ti standard onda ljudi kupuju samo ekgzistencijalne stvari gde je hleb na prvom mestu po potraznji tako da, da u pravu si :P Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted July 2, 2007 Report Share Posted July 2, 2007 Ipak je ovo lalalend Ivane :) aa, ono je bilo zajebavanje draleta u stvari... pošto, ono, tačno to bi se desilo kada bi smanjili PDV za, recimo, kola. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZerBah Posted July 2, 2007 Report Share Posted July 2, 2007 (edited) Aha, znači moja propaganda o maksimalnom smanjenju potrošnje svega osim leba je urodila plodom :) Jebote vudu, kada sam ovo prochitao pao sam sa stolice! A shta cu ja koji ne jedem hleb? Edited July 2, 2007 by ZerBah Quote А в чем сила, брат? Link to comment Share on other sites More sharing options...
urgh Posted July 2, 2007 Report Share Posted July 2, 2007 kakav si ti to srbin?;) Quote No one can survive becoming a legend.i ja kazem jebiga! Kao da je jebiga neka magichna rech. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stator Posted July 3, 2007 Report Share Posted July 3, 2007 kod mene raste, boli me kurac. "Dok oni tapkaju u mestu, moja firma samo raste!" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GcV.Bjeli Posted July 4, 2007 Report Share Posted July 4, 2007 Nevezano za to koliko je prodaja komponenti slaba nevezano za ovu priclu logicno je da prodaja padne dok se raspravlja o novom zakonu koji bi mozda smanjio cene... Mislim, sto bih kupio komp danas, ako ce sutra verovatno biti oko 10% jeftiniji :) Quote web hosting, web design, web development, internet marketing i SEO Link to comment Share on other sites More sharing options...
weasel Posted July 4, 2007 Report Share Posted July 4, 2007 Pa zato sto nece biti 10 % jeftiniji :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzontra.volta Posted July 4, 2007 Report Share Posted July 4, 2007 slab je promet u svakoj prodaji ne samo sa kompovima ne Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts