Jump to content

Letovanje u Bugarskoj

Recommended Posts

Planiram ovo leto u bugarsku, pa me zanima koje od vas gde bio, preporuke, iskustva, cene smestaja itd itd.. ne planiram preko agencije nego samostalno da odem i trazim smestaj kad dodjem.. hvala :)

The people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is tell them they are being attacked and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same way in any country.

• Replies 70
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Sunchev breg ftw!!!

kafica i mesta za bleju koliko hoces , smestaj varira od 100 evra pa na vishe ...

Ostavio vishe nego dobar uticaj prosli put na mene i sigurno idem o5 ove godine \o/

Ocekivao sam da ce ulazak u EU da malo podigne cene ali o5 ne znam... valjda su cene slicne...

sad mi je Starbak unistio mastanja o josh jednom provodu tamo :(

Edited by Malatrolapunakontrolora

Have you ever noticed that it's only 'perfect' people who are murdered or killed in horrific accidents?

"He was the perfect son" or "She was the perfect daughter."

"Such a tragic accident they were the perfect family."

"They died together, the perfect couple till the end."

Makes me glad I abuse my kids and beat up my wife.

Kind of makes me immortal.

starbak.. koju zemlju onda preporucujes?

The people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is tell them they are being attacked and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same way in any country.

pa super je bug zavisi sta hoces :D ako hoces provod :D meni je tamo bilo super :D ako hoces da se kupas :D ne znam :D meni je isto bilo lepo :Dmada vise nisam u fazonu da blejim 5 sati u vodi :D

Нема  будућности без истине.

meni je bilo bas dobro u bugarskoj, nesebar... ako imas elementarni skill u snalazenju extra klopa extra provod extra povoljno... more je cool chisto sa odredjenim vetrovitim periodima, plaze superishka shiroke peshchane chiste... onako opusteno letovanje, ocena 3+/4-... narafski sve zavisi od ekipe sa kojom ides tamo, kao i da je subjektivno sta je dobro a sta ne...

meni lichne uopste nije osecaj kao da nisi na moru, pogotovo to da je more slatko (nije), mozda jetste u poredjenju sa montenegrom kada morash da se kupash pored cevi za kanalizaciju....

fallout_table.gif

ovo ce mi biti peta godina za redom u bugarskoj, pa ono da te malo posavetujem.

ako hoces totalno jeftinu varijantu, najbolje je da uzmes samo prevoz do nesebra, autobus te ostavi kod hotela panorama i tu te spopada 100 baba i deda koji nude smestaj, cija cena varira 5-10 evra, a moze se naci odlican smestaj. u tom slucaju mozes proci odlicno za recimo 50+80 evra. to su uglavnom sobe sa nekoliko lezaja, sa zasebnim kupatilom, i niko od ortaka koji su isli na taj nacin se nije zalio na kvalitet smestaja. provod u nesebru je dobar, ne bas kao u suncevom bregu, ima 4(ako se dobro secam) privatne plaze, tako da na normalnu plazu moras ici ka suncevom bregu(nije daleko uopste), ali ima svojih pogodnosti. dosta je jeftinije, sto smestaj, sto hrana/pice/izlasci, diskoteka lazur(jedna od najvecih) je bliza nesebru nego vecem broju hotela iz suncevog brega. sve u svemu, meni je super nesebar.

ja uglavnom idem na neku osrednju cenu(do 200 evra), s tim sto nas uglavnom ide deljivo sa 4 ili 6, pa uzimamo neke apartmane koji otprilike izadju 100-150 evra po osobi. evo mogu ti preporuciti "bravo" apartmane, suncev breg, naravno, prosle godine sam tu bio, kada su i zavrseni. nalaze se 2 minuta od strogog centra, oko 5 od plaze. fazon apartman je od 60-70 kvadrata, trosoban, ogromna dnevna soba sa velikim trpezarijskim stolom, ugaonom garniturom, sve od kuhinjskih aparata(sporet, mikrotalasna, sve one sitne gluposti tipa za vadjenje pampura i tako to :)), jos 2 sobe sa po 2 kreveta, u svakoj sobi klima, veliki wc, ne onaj klasican hotelski sa slivnikom, nego tus kabina. da nisam saznao, nikada ne bih rekao da je to 3 zvezdice. provod u suncevom bregu je stvarno savrsen, milion koktel barova, diskoteka, jednostavno svi dolaze da izlude i da se provedu. ja sam prosle godine potrosio 280 evra, ali to je bilo izivljavanje, svako vece razbijanje, danju neke gluposti, hranio se u restoranu itd.

ostala mesta tipa zlatni pjasci, primorsko itd. zaobidji, potpuno su odseceni i puni matoraca koji su dosli da se izoluju/odmore..

sve ovo sto pricam je za proslu godinu, ne znam sta ce biti ove godine zbog ulaska u eu :), ali cene apartmana su updateovane i ovogodisnje

slazem se sa starbakom za more, teeesko se moze plivati, ali meni to nije primarna stvar, vise sam u fazonu zabodem sa drustvom na plazi, zezamo se i s vremena na vreme uletimo u vodu na 15-ak minuta :)

sve u svemu, bugarska je po meni pun pogodak odnos cena/kvalitet, crnu goru sam odavno otpisao, u tursku bih isao samo avionom(a to je +100 evra), jer se putuje 100 godina. jedino bih razmislio o grckoj i to ios/mikonos, ali mi to uopste ne izgleda povoljno

idem sa devojkom, znaci nije fora da se opijamo svako vece, izlazimo, bancimo, nego da se odmorimo i uzivamo u suncu, moru, jedno u drugom :) sto se tice kesa max je nekih 250e.. inace razmisljam i o albaniji, Vlora ima dosta dobrih preporuka... tnx za info, everyone..

Meni je Egipat vrh, ali ja ne volim neshto provod, vishe sam u fazonu da more da bude do jaja dobro, ronjenje, sunce, jednodnevne ekskurzije, romantika [:D]

edit: za 250e nece moci [:(]

Edited by ZerBah

А в чем сила, брат?

jel provaljujete vas dvojica da hvalite nezahvalne crnogorce ?!? [:)]

bugarsko crno more je kao nasha ada, jedna veeeelika bara. Meni je tako nedostajao onaj miris borovine, cempresa i makije sa jadrana. U pravu je prust kada kaze da su mirisi najjachi pokretachi podsvesnih asocijacija.

It's nice to be good, but it's nothing compared to being bad

Meni je tako nedostajao onaj miris borovine, cempresa i makije sa jadrana. U pravu je prust kada kaze da su mirisi najjachi pokretachi podsvesnih asocijacija.

Ah, ah, ko nam je tako sentimentalan ovih dana? [:D]

Realno, Hrvatska je zakon shto se mora tiche, CG bi bila zakon da bar malo vode rachuna o usluzi i chistoti... Mada ja gledam ove jadne Ruse koji odu u CG na more pa posle dodju sa osmehom od uveta do uveta. Nekako mi ih zao...

А в чем сила, брат?

iskreno ne bih ti nikad preporuchio monenegro sa devojkom, svuda ce ti biti bolje nego tamo

samo jel kombinacija ukupno 250 evra ili po 250 evra za smestaj? mislim apartman u turskoj kakav hoces za 250 evra plus povratna avionska je bila negde nesto manje od 150 kad sam ja isao...

+ besplatna mogucnost uzivanja u romantichnim trenucima vatrometa izazvanih auto-bombom i slicnih varijanti :P

fallout_table.gif

Bolje onda je odvedi u neki lux hotel kod nas ili u nekoj zabiti (Country Cub Babe ili slicno) i tamo se provedi ko car , nego da te naginju crnogorci na svakom koraku...

Have you ever noticed that it's only 'perfect' people who are murdered or killed in horrific accidents?

"He was the perfect son" or "She was the perfect daughter."

"Such a tragic accident they were the perfect family."

"They died together, the perfect couple till the end."

Makes me glad I abuse my kids and beat up my wife.

Kind of makes me immortal.

Ah, ah, ko nam je tako sentimentalan ovih dana? [:D]

Realno, Hrvatska je zakon shto se mora tiche, CG bi bila zakon da bar malo vode rachuna o usluzi i chistoti... Mada ja gledam ove jadne Ruse koji odu u CG na more pa posle dodju sa osmehom od uveta do uveta. Nekako mi ih zao...

Pa dodju sa osmehom jer su za sicu kupili zemlju i hotel + isprangijali nekog, jebali manekenke i pravili bahanalija partije.

You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy

ostala mesta tipa zlatni pjasci, primorsko itd. zaobidji, potpuno su odseceni i puni matoraca koji su dosli da se izoluju/odmore..

Cekaj bre, otkad su pjasci odseceni? :) Mis'im, mozda jesu kao celina ali je ono daleko od mesta koje je puno matoraca. Ima gomila sredjenih hotela, skoro svaki kafic na plazi ima i svoj bazen a uvece ima "onoliko" koktel barova i diskoteka? Sve u svemu, meni bugarska nije toliko nezanimljiva, ne smeta mi more takvo kakvo je, iako jeste "sladje" nego "normalna" mora, ali sad ne znam kakva je situacija od ulaska u EU, koliko su digli cene, jer ce sigurno zapadnjaci da u odredjenom procentu odu, na foru "u pa i ovo je sad nashe" :) Ja bih od ovih bliskih varijanti uvek birao Grcku, iako su Grci cigani kao sto svi znamo, ali uz shemu da svu hranu poneses odavde pa tamo samo kupujes pitje ili giros.

ne znam kako je ove godine u bugarskoj ali kapiram da se cene opasno priblizavaju onima u grckoj, sto ce recida mozda i treba da se stisnes za grcku? ne bih znao...

ove godine cu da zajebem more i da odem s devojkom na neku od onih uber studentskih ekskurzija "85 zemalja za 3 dana i 5 sati u autobusu"...

Get smart or die dumb!

Pazi, nije da imam nesto protiv Bugarske, ali otici tamo, mislim, o cemu mi pricamo. OK, sa ekipom mozes da ides gde god i da se strava provedes. E sad, sto se CG tice, ne znam zasto bi neko imao nesto protiv. Tamo je fenomenalno. To sa uslugom i prljavstinom su gluposti, plus je svake godine sve bolje i bolje. CG ima fenomenalno primorje, jedini je problem ako nemas prevozno sredstvo, ali ima dosta dobro organizovan minibus saobracaj. Sto je veoma, veoma vazno, tamo se govori srpski, sto je svakako olaksavajuca okolnost. A za te parice, CG je ubedljivo najbolje resenje.

-----------------

nema vise zezanja

A.B.