Jump to content

pričajte

Guest

Recommended Posts

meni je bilo kul, samo sledeci put se ne ostaje onoliko na strani nego se ide dole u grotlo, na djuskanje

ma super je bilo

domaci zubari ne-zna-ju! da stavljaju kompozitne kako valja...

imam bele plombe u glavi koje mi je doca stavljao '95.

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

ma dok mi kuva, pere i pegle, nek sere koliko hoce...

HiHi

Ako si dovoljno uporan prestace i da drobi :)

You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy

snezhana peva, no da scena je super =o)

crno vino je super, a kako je u vinu istina da predjemo na istu:

bole svaka ti chast, od toga da ti je primatni argument netachan, 90% zubara u zapadnim zemljama, gde su kompoziti dostupni, kazhu da su amalgamske bolje, na svetskom nivou taj broj prelazi 95%, do toga da pochinjesh svoje odgovre sa uvredom, praceno josh jednom - da nisam prochitao sta si napisao, jesam ali je bilo netachno, i dalje je, no chisto da ne ostanem duzhan eto da ja kazhem tebi da si kretenchina svoje vrste i da ako nisi proichitao ono sto ja kazhem onda si retardiran pa ne usvajash

dalje, znam da se skida zdrav zubni materijal svaki put kad se ponovo stavlja amalgam ali opet, 3x duzhe trajanje je 3x duzhe trajanje

lichno imam samo amalgamske plombe, 4 stavljene za vreme stare jugoslavije 4 na potezu 93ca-danas, SVE na kutnjacima, ivan ima smeshnu srecu sa tim sto mu je stavljano jer znam ljude kojima su radili odlichni lekari i nisu imali toliko sretje, kao i da kad se radi do 4ke idu na kompozit, kad se ide posle 5ice ide se na amalgam.

ali ne, nemacki lekar koji godishnje zaradi pola miliona maraka nema pojma kako da plati dobrog zubnog lekara, a ti bole znash najbolje, respect, have a nice day

@ pertu

kompozitni materijal = materijal slozhen od vishe supstanci

kompozitne plombe su sintetichke smole koje se oblikuju lako jer su polu techne, a onda pod dejstvom uv svetla stvrdnu i funksionishu ko bilo koja druga plomba samo manje izdrzljive i trajne. naravno posto su boje zuba i lepe se za zub one su primarni izbor za radove na sekuticima, ochnjacima i predkutnjacima koji se vide u osmehu, sto se ide dalje ka kutnjacima tj zubima koji ne seku nego drobe i trpe veci pristisak to su ove plombe sve problematichnije.

uostalom, za one koji nisu nachitani ko genijalni bolke:

(delovi texta boldovani bcoz on da net bold = more true)

The main advantage of a direct dental composite over traditional materials such as amalgam is improved aesthetics. Composites can be made in a wide range of tooth colours allowing near invisible restoration of teeth. Composites are glued into teeth and this strengthens the tooth's structure. The discovery of acid etching of teeth to allow a micromechanical bond to the tooth allows good adhesion of the restoration to the tooth. This means that unlike silver filling there is no need for the dentist to create retentive features destroying healthy tooth. The acid-etch adhesion prevents microleakage, however, all white fillings will eventually leak slightly. Very high bond-strengths to tooth structure, both enamel and dentine can be achieved with the current generation of dentine bonding agents. The downside to composite when compared to amalgam are a shorter lifespan of the filling, and the high likelyhood of requiring root canal therapy if the failure of the filling is not caught quickly. Amalgam fillings may crack a portion of the tooth off, but otherwise tend to fail at a much slower rate.

sad ono kad chovek vidi nekog lepog decka ko sto je ivan da ga kapira sto je zastupnik ovog metoda, ali bolkesnik sa simpatichnim nijansama nekrotichnog zubnog tkiva (i belim plombama koje se ne podudaraju sa istim) zaista zalazi u sferu komike.

koji megaraspad vikend, podsetio me je na delikventske dane ©

latest news: ushao sam u klub <100 ;) sa 108 na 99,5 ;) josh 5 kila i postigao sam cilj, a onda odrzavanje ;)

bravo bravo

kad ćemo na neki sport? :)

Ja danas ne znam sta bih pre, a imam toliko toga. Prva polovina meseca, sta cu :) Medjutim, u 15h cu da gledam tenis, to sam planirao, posle toga moram do grada nesto, a ima i ovaj docek u 20:30 pa se nesto razmisljam da banem i tamo, sta ga znam ...

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...