rockdudbg Posted May 14, 2007 Report Share Posted May 14, 2007 looool. shabanka,tresha,bele charape,ermaks!!11101010 chobani... eh zivote... Quote vid'o sam deda mraza Link to comment Share on other sites More sharing options...
G!!! Posted May 14, 2007 Report Share Posted May 14, 2007 pa ermaks je bio pojam dizela za sve ostalo, oni su oldskul, trendseteri, ovi ostali su ih samo pratili... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doolio Posted May 14, 2007 Author Report Share Posted May 14, 2007 (edited) nije bio pojam iz prostog razloga sto je ermaks kod nas poceo da se nosi tipa 93 retki primerci, a najveci boost je bio negde 95, a ribok je oldskuliji, tj suvereno je vladao jos od samog pocetka devedesetih, pocev od classica, pa onda kad su se razmahali s patikama, onda su dosle famozne ventilatorke koje su stvarno olicenje dizelastva, a ermaks su stvarno gospodske patike za tadasnje dizelske ribok modele:) looool. shabanka,tresha,bele charape,ermaks!!11101010 chobani... eh zivote... taj fazon je mnooogo kasnije dosao, tr00 zeldi je nosio 509 (kasnije salvare) sa ventilatorkama uglavnom ili sa (kasnije) dvojkom, a jos kasnije cetvorkom, carape se nikako nisu smele videti:))) obavezni gromobran, a gore mozes kappa ili gucci gornji deo, ili onaj cebasti duks ili bilo koji duks u stvari, samo da se uvuce:) dole mozes i kappa tresu, ali onda ne smes gornji deo naravno, rajsferslus na nogavicama otkopcan i nogavice se vuku po podu, to je sve dijametralno suprotno 'new age dizelastvu' kod kog se nose stvari dva broja manje:) dosta ljudi to brka, a to je u stvari nov trip, zeldi nije nosio tarzanku/zemunku npr, bio je celav ili je imao onu zurku sa kratkom kosom, ali sa dugim siskama, pecurka je takodje dolazila u obzir, kao i 'savo milosevic' fazon, ili isto tako samo ne razdeljak na sredini nego sa strane. Edited May 14, 2007 by Doolio Quote brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted May 14, 2007 Report Share Posted May 14, 2007 vidi se odma ko je iz kajbla :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doolio Posted May 14, 2007 Author Report Share Posted May 14, 2007 (edited) pa naravno, u jeku mladosti sam bio okruzen ovim 24/7:) da si se tad pojavio obucen onako za sta bi danas ljudi upirali prstom u tebe 'vidi ga zeldi', bio bi padavicar najgori:))) pretpostavljam da je rockdud nesto mladja generacija kad povezuje bele carape sa zeldijima;) ispravljam se malo, bilo je likova sa tarzankama, ali je to bila marginalna pojava i to su uglavnom bili likovi koji su bili aktuelni pre dizel perioda tipa giska i tako ti likovi... Edited May 14, 2007 by Doolio Quote brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
gruja Posted May 15, 2007 Report Share Posted May 15, 2007 meni babo kad sam bio mali samo kupovao starke i shangajke jer sam cepo fudbala non stop pa vi vidite koliko sto srecni prve original patike koje sam dobio su bile umbro i to za fudbal,tad je Pele reklamirao umbro pa su i valjale nesto za razliku od sadasnjeg umbra... Quote gruja novi alenko bi, po vama, trebalo da bude poznat i javna ličnost, a nije, iz ovog ili onog razloga?evo, ja ću za početak navesti dvojicu: kojot i gruja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lex Posted May 15, 2007 Report Share Posted May 15, 2007 Ma bre skroz fina patika je bio taj Graphlite... Izlazi sad u oktobru retro verzija sa vrlo... zanimljivim... bojama. :) Evo neshto i za sve ljubitelje zhenskih stopala... :) Shta god Doolio rpichao, dvojka je bila pojam dizelashtva do sredine 90ih i hajlajt tr00 pokreta. ;) 'U brate, znachi brate, nosish dvojku, brate, znachi nash si brate, jebote, mislim...' :P Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GcV.Bjeli Posted May 15, 2007 Report Share Posted May 15, 2007 Iako sam nosio i nike (dodushe zlatni ikarus) i reebok (hexalite, ali ne ove sa "dva odvojena djona"), mogu samo da kazem da su najbolje i najudobnije patike koje sam nosio uvek bile adidas! I dan danas preferiram da idem svuda u istim, chak sam pola Evrope proshao :D moj covek! adidas ftw :) Quote web hosting, web design, web development, internet marketing i SEO Link to comment Share on other sites More sharing options...
rockdudbg Posted May 15, 2007 Report Share Posted May 15, 2007 @ Doolio sve je to ok,ja samo kazem kakvi likovi danas nose ermaks. najgora bagra i shabanija. Quote vid'o sam deda mraza Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doolio Posted May 15, 2007 Author Report Share Posted May 15, 2007 jebiga, to je zato sto su najke i ribok krenuli da stancuju olsul modele, pa sad svi oce da budu zeldi (a gde su salvare, a prpl dizelke):)))) a i tada je nosio te tike najgori sljam, samo sto je to bilo mnooooogo monopolistickije tada, tako da su u stvari svi zivi nosili to, danas je to rezervisano samo za sabaniju i za nostalgicare... Quote brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
G!!! Posted May 15, 2007 Report Share Posted May 15, 2007 u mom okruzenju uvek je shabanija nosila ermaks, ebga... mada je glupo porediti najk ermaks i ribok klasika, ove druge su pojam lepote za ove prve tako da ne razumem poredjenje :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doolio Posted May 15, 2007 Author Report Share Posted May 15, 2007 ne poredim ermaks i ribok klasik nego kazem da ermaks nije postojao (barem ne kod nas) u pocetku dizelastva, tako da su prvobitni zeldiji nosili ribok klasik i eventualno najke air icarus... a ako cemo po lepoti bez obzira na drustvene konotacije, meni licno su dvojka i trojka do jaja lepe patike... Quote brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted May 15, 2007 Report Share Posted May 15, 2007 Pri tome bih dodao i potpisao da svi hejteri er maks dvojke imaju deformisane noge! Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lex Posted May 16, 2007 Report Share Posted May 16, 2007 Ako se ja dobro setjam, a setjam se, ;) dvojka je u USA izashla 91 (istovremeno kad i 180 koji je bio pojam zheljene patike svih mladih u vreme moje male mature), a kod nas se pojavila najkasnije na to davno leto 92, poshto se vetj za vreme prve godine ustolichila na tron fensi dizela, dakle onih koji imaju 400DM da puknu na tike. Do tada je dizel patikama vladao Reebok platneni bez vazdushnog djona i Air Icarus. Vetj pochetkom 93. se dvojka omasovila, kada su izashle trojka i ST i od tada je postala ultimativna i najmasovnija dizel patika. Ovo divljanje sa dizajnom patika je pochelo tek tamo 95/96 kada su krenule Graphlite sa dva djona i ona uzhasna serija Air Maxova nakon 4ke (koja je bila samo smeshna i presharena). Da zakljuchim :D prvi Graphlite je bolji od svega ostalog i zato sam glasao za njega. Trojka, 180, Pegasus II i ST (sve Nike) bi ishle u top 5 dizajn/udobnost, tako da kao tim ;) Max > Hexalite, ali dvojka nije u top 5. :P Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted May 16, 2007 Report Share Posted May 16, 2007 Cekaj ako sam ja dobro razumeo, opet ima airmax2? Jebe se meni za zeldi, u godinama sam kad se treba kicma podupreti kvalitetnom obucom :) Ah Kole kad si rekao da si kupio patike za trcanje nisi mi rekao da imaju ovolku stiklu Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
bolkonski Posted May 16, 2007 Report Share Posted May 16, 2007 Kada sam bio klinac kupovao sam samo adidas u tadasnjem Slovenia Shportu, gde je danas trend, na tadashnjem trgu Marksa i Englesa, a danasnjem trgu Nikole Pashica. Posle sam kupovao i Nike patike. U zivotu nikada nisam imao nijedan par reebok patika niti cu ikad imati jer sam takav covek. Quote ----------------- nema vise zezanja A.B. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ramirez Posted May 16, 2007 Report Share Posted May 16, 2007 eto, lex me podseti na pegasus koje sam imao. dobra patika zaista :] as for the zeldi and shit... verovatno sam bio bash klinac i zashtitjen od horora tadashnjice, ali bash se slabo setjam da sam u to vreme '92.-'95. vidjao ne znam koje dizelashtvo. vishe sam vidjao koju godinu kasnije kad su se povampirili :] Quote Spoiler http://www.slobodanjovanovic.org/author/vukasinmileusnic/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted May 16, 2007 Report Share Posted May 16, 2007 Ako se ja dobro setjam, a setjam se, ;) dvojka je u USA izashla 91 (istovremeno kad i 180 koji je bio pojam zheljene patike svih mladih u vreme moje male mature), a kod nas se pojavila najkasnije na to davno leto 92, poshto se vetj za vreme prve godine ustolichila na tron fensi dizela, dakle onih koji imaju 400DM da puknu na tike. Do tada je dizel patikama vladao Reebok platneni bez vazdushnog djona i Air Icarus. Vetj pochetkom 93. se dvojka omasovila, kada su izashle trojka i ST i od tada je postala ultimativna i najmasovnija dizel patika. Ovo divljanje sa dizajnom patika je pochelo tek tamo 95/96 kada su krenule Graphlite sa dva djona i ona uzhasna serija Air Maxova nakon 4ke (koja je bila samo smeshna i presharena). Da zakljuchim :D prvi Graphlite je bolji od svega ostalog i zato sam glasao za njega. Trojka, 180, Pegasus II i ST (sve Nike) bi ishle u top 5 dizajn/udobnost, tako da kao tim ;) Max > Hexalite, ali dvojka nije u top 5. :P Spoken like a true zeldi .... Zashto dvojka nije u top5 ? Mislim ako si vetj hardkor ljakse/zeldi imao si i onu crnu kozhnu dvojku ... Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZerBah Posted May 16, 2007 Report Share Posted May 16, 2007 (edited) as for the zeldi and shit... verovatno sam bio bash klinac i zashtitjen od horora tadashnjice, ali bash se slabo setjam da sam u to vreme '92.-'95. vidjao ne znam koje dizelashtvo. vishe sam vidjao koju godinu kasnije kad su se povampirili :] '92-'95 je bilo troo dizelashtvo, sve posle toga ne priznajem Edited May 16, 2007 by ZerBah Quote А в чем сила, брат? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doolio Posted May 16, 2007 Author Report Share Posted May 16, 2007 (edited) lekse, mozda sam malo pomerio godine, ali redosled je isti, prvo su bile ribok, a posle ermaks, a pravi bum ermaksa je bio posle predrkanih ribok tika sa pumpama i grafitnim djonovima. ja patike posle cetvorke, ili ajde da utegnemo tu i peticu, ne priznajem za zeldi obucu, to vec polako prelazi u basketaske tike, odn. tike za trcanje... crna kozna dvojka je ruzna, meni je najlepsa crna sa crvenim, to je bre elegancija, pa posle toga crna sa zelenim, koju sam i posedovao omg:) trojka je mozda i lepsa od dvojke, ali je sranje patika, po kvalitetu, a dvojka je, kada se sve uzme u obzir, najbolja i najlepsa, dobro, to je moje licno misljenje, ali kod mene dvojka dere ostale tike za pet duzina, barem. fatso, ima, imas po gradu, imas neke apgrejdovane (tipa ko wc3 i wc3 frozen throne:))), a ako se potrudis, imas i olskul... zerbah, pa da, o tome se i prica, mada to ide ranije, tipa 90... Edited May 16, 2007 by Doolio Quote brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
fushi.ryuu Posted May 16, 2007 Report Share Posted May 16, 2007 (edited) Pa nije Tjebe, upravo je poenta negovati svoja stopala i imati najbolje patike, a ne biti tr00 zeldi. ;) Otuda je dvojka van top 5. :P I prvi Graphlite (ovaj shto sam kachio slichice) je izashao posle dvojke ili paralelno sa njom. :) Edited May 16, 2007 by fushi.ryuu Quote .: l@w.: co-founder of kouteki Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted May 16, 2007 Report Share Posted May 16, 2007 Eh kad moram i slike da iskopam ... druge sa leva moje najke dvojka teget-belo-bordo ... najudobnija tika ikada i jedna od najlepshih za to vreme meni makar ... a skroz desno mozhete videti onu zeldi koznu crno-belu dvojku ... Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doolio Posted May 16, 2007 Author Report Share Posted May 16, 2007 ma te kozne dvojke su sranje, a ta tvoja je lepa prva dva dana, kad se isprlja cao zdravo:) ostajem pri crnoj sa crvenim:) 90% crno, samo znak crven, e to je jebacka patika, ko dodz vajper:))) mada je bilo tesko naci to...al najteze je bilo naci one tirkizne, znaci ko pandurke, samo sto su tirkizne, to sam video samo na dva lika za ceo svoj zivot i nijednom u prodavnici:) brate minli, negovati stopala i imati najbolje patike, pa dvojka je nesto najudobnije sto postoji... Quote brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted May 16, 2007 Report Share Posted May 16, 2007 kako je ćeba odsekao gornji deo slike da im ne bismo dupe pomerili... :( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzontra.volta Posted May 16, 2007 Report Share Posted May 16, 2007 saftane daj gornji deo slike da vas tovarimo (ivan je sad kriv za to!) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts