Jump to content

Eurosong - veliko finale


Recommended Posts

1. Bosna i Hercegovina

Bez obzira sto je Marija Sestic ocigledno skolovan glas, meni ova pesma iskreno nije nista specijalno. Jana scenografija mi se ne dopada, a sama pesma je lagana, onako, prijatna, i nesto sto bi covek mogao da slusa ujutru kad ustane pa je jos onako sanjiv, ali se plasim da (osim ako ne proradi dijaspora) nece oni i u prvih 12 ove godine.

2. Španija

Ovaj bojs bend stos mi je soooo 1993. tako da ne znam šta da vam kažem. Meni ovo nije ništa specijalno, mislim da neće uzeti puno glasova pored onih koji im prirodno pripadnu od Portugalije ili tako nešto.

3. Belorusija

Šta da vam kažem, Leji Di gaj je onako, ima dobru pesmu, i dobar nastup, rekoh to i u polufinalu, iako ga ja ne bih lično pustio u finale, malo mi i smeta ovaj "Džejms Bond" početak pesme, ali je to očigledno nešto što je prošlo. Ako uzme te SSSR glasove može da ide na neko 3. ili 4. mesto, ako ne uzima tamo oko desetog.

4. Irska

Tipicna Irska pesma, i stil koji ja licno gotivim i nemam frku sa njim, ali se plasim da ovo nije bas za Evroviziju, niti znam ko bi za njih mogao da glasa. Realno pored Dačije Logana, niko živ sa kontinenta nikada nije ostao zapažen.

5. Finska

Realno, Finska ne može uzeti dva puta za redom, tako da odmah otpada pre nego što krene da peva. Međutim, meni se dopada ova pesma, šta ću, slab sam na dž dž zvukove, ali je opet i previše očekivati da će dž dž numera dva puta pobediti na pesmi Evrovizije. Inače pesma ima dobar aranžman i dobro koristi njen glas, u tom nekom polu-Nightwish fazonu.

6. Makedonija

Ništa novo, po meni i dalje jedan od glavnih favorita. Tako da uživajmo u pesmi i retardiranom "vatrometu" na kraju (osim ako nešto nisu promenili - aha, nisu).

7. Slovenija

Kao što rekoh preksinoć, fina pesma, ima energiju, sama Alenka je skroz pozitivna, tako da mislim da slovenci po prvi put mogu nešto da urade nešto na ovom izboru, pošto, podsetiću, jedva su prolazili kvalifikacije, a i kad se to desi, bivali su poslednji ili predposlednji finalne večeri.

8. Mađarska

Meni je ovo još uvek odvratna pesma. Ne znam kako je prošla u finale, i ne znam zašto ovo neko peva na Evroviziji.

edit: Još je i glas uspeo da joj pukne dva puta. Baš fino ...

9. Litvanija

Suvise zaboravljiva pesma da bi za nju neko glasao. Nije da nije kvalitetna, ali ne Eurosong pesma.

10. Grčka

Ne volim pevače koji prevaju kroz nos, prvo, drugo, na Eurosongu nema mesta za dve "Shake it" pesme a trenutno je ona Turska bolja. Treće, suviše mi je "slab" ovaj Sakis u odnosu na pravog Sakisa, a četvrto, jak grk koji ima kevu iz Libana a ćaleta sa Kipra :)

11. Gruzija

Opet kao i u polufinalu, meni se ne sviđa njen glas, tj. ne odgovara mi njen glas muzici. Muzika je u pesmi sjajna, malo vuče na neke od Madoninih pesama sa kraja devedesetih, što nije loše, ali glas mi tako ne odgovara muzici.

12. Svedska

Jel neko rekao da je Švedska jedan od glavnih favorita? Ako je tako ja onda definitivno ne razumem zbog čega? Mis'im, lik je skroz antipatičan, ima neku polu sladunjavu pesmu koju gura kroz rok, mis'im, ne znam, ja to ne kapiram. Neka mi neko pojasni šta je ovde dobro.

13. Francuska

Sviđa mi se to kad svake godine idete direktno u finale, pa možete da eksperimentišete sa pesmama koje šaljete na takmičenje.

14. Letonija

Il Divo stil, ne kapiram, rekoh i u četvrtak da oni po meni nije trebalo da prođu dalje, ali šta se pa ja pitam :)

15. Rusija

Nisu loše ruskinje, ok i izgledaju, a i pesma je onako energična, fina ... ustvari, izvinite, ovo sam postovao pre ovog dela kad su krenuli u ritam & hop fazon pri sredini pesme, tako da odustajem od potpunog hvaljenja rusije, ali still, zanimljiva numera. Nasuprot mišljenju kolega u prostoriji, mislim da Rusi neće uzeti takmičenje ove godine, ali mogu biti tamo negde, peti.

16. Nemačka

Ako ništa dugo, nemci su bolji nego prošle godine kad su pevali onu američku kantri pesmu. Međutim, ovo je još jedna od pesama koja je ok, ali mi nikako nije za Evroviziju. Lik ima dobar glas i sve, ali za solo album i to.

17. Srbija

Mislim da je trebalo da promene scenski nastup za finale. To mi je problem i sa svima drugima koji su prošli u finale kroz kvalifikacije. Ovako je suviše repetitivno, trebalo je da ubace nešto novo da bi napravili kakvo takvo osveženje.

18. Ukrajina

Sad ovaj što ga margi potencira :)) A i igi ga voli :)) Međutim, nisam čuo pesmu pa ću morati sada. Au ... majko mila. Ako ništa drugo, možemo biti srećni što je Marija između dve relativno loše pesme, jedne koja nije za Evroviziju i ove, koju, ne znam ni kako bih ocenio.

19. UK

Odličan je ovaj Skuter meets Kelly Family fazon iz sredine devedesetih sa onih "Bravo Hits vol 53" diskova koje smo svi kupovali ispred SKC-a.

20. Rumunija

Za ovu pesmu sam bez komentara ... mislim da će doći negde na 15. mesto u ukupnom takmičenju.

21. Bugarska

Ja ne znam ... mis'im, ritam je super, sve je to super, ali njen glas, pa ja ne znam kako je to uopšte moglo da prođe bilo gde. Ono, da nema nje ova pesma bi mogla da prođe tako daleko. Ali uz nju, ja ne razumem. Znači kad bi pevao neko sa toplijim glasom, opušteno bismo mogli da kažemo da je ova pesma glavni favorit.

22. Turska

Jedan od glavnih favorita za pobedu ali iskreno imam neki problem sa njegovim glasom, odnosno onom drugom strofom kad krene ona deonica sa repovanjem. Ali bez obzira na mene i moje probleme sa ovim pevačem, on važi za jednog od glavnih favorita i ja bih se iznenadio ako ne zauzme jedno od prva tri mesta ove godine. Opet treba voditi računa i o tome ko će da glasa za tursku (pored ono Jermenije, Kipra i tih graničnih zemalja), ali videćemo za kojih pola sata.

23. Jermenija

Nakon prošlogodišnjeg ultra mega hita ne samo što se pesme tiče već i što se tiče koreografije, od Jermenije u ovoj godini imamo laganu baladu koja može opet da se sluša ujutru nakon što ustanete, ali ne i u finalu Eurosonga.

24. Moldavija

Po meni još jedan od glavnih favorita ove godine na Eurosongu. Iznenadio bih se ako ne budu u prvih pet mesta ove godine, možda čak i nešto kao treći. Mali je problem što Moldavija mora da podeli glasove sa Belorusijom vrlo verovatno, pa tu imaju manjih "problema".

E sad, da vidimo dalje ... sad treba da vidimo ko će da prođe dalje a ko neće ...

Po meni, od 10 do 24 mesta idu:

- Irska

- Mađarska

- Litvanija

- Francuska

- Letonija

- Nemačka

- Ukrajina

- UK

- Bugarska

- Jermenija

- Bosna

- Slovenija

- Španija

A u Top 10 idu:

- Belorusija

- Finska

- Makedonija

- Grčka

- Gruzija

- Švedska

- Rusija

- Srbija

- Turska

- Moldavija

A među pobednike, tj. u top 5 po meni idu:

1. Belorusija

2. Švedska

3. Turska

4. Moldavija

5. Srbija

Eto :) Jeste malo rizično, ali videćemo već. U svakom slučaju ono gore mi je Top 10.

I TO JE TO! SRBIJA JE PRVA!

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 108
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

ovi Ukrajinci su omg wtf???

'Lo, there do I see my father. 'Lo, there do I see...

My mother, and my sisters, and my brothers.

'Lo, there do I see... The line of my people...

Back to the beginning. 'Lo, they do call to me.

They bid me take my place among them.

In the halls of Valhalla...

Where the brave... May live...

...forever.

Link to comment
Share on other sites

dal zato sto sam pristrasan al nash dechko i makedonska devojchica meni najubavije zvuche...

gayevi tipa grk, francuzi i ponavishe shvedjanin u visoku petj!

grk laki ne peva kroz nos, on peva stisnutim grlom i uopste ne rezonuje, ruzhno ga za slushati, obashka sto je gej...

turci imaju istu prezentaciju ko krvni im neprijatelji grci ali dok su grci just plain wrong, turci mi sa rusima i britancima imaju 'najpop' pesmu...ono najslushljiviju i najmarketabilniju...tj ono sto se meni chini da bi vecina ljudi u evropi slushala/ne daj bozhe kupila... tako da ove tri, sa makedonijom i ovom nashom vidim pri vrhu tabele...

i onda ima 3-4 pesme sto su lepe ovako ali em sto nisu za ovo takmichenje em sto su kako laki fino kazhe zaboravljive...

sve ostalo, dno i smeh...

Link to comment
Share on other sites

ehehehe

ovde kod mene pucaju i bacaju petarde =o)

b.kosa pasivan kraj =o))

svaka chas' mariji, veseloooo \o/

ali ono glasanje je takav vrh da to nije normalno

i sledeci ko na forumu kazhe ista protiv komunista i radikala (i svih ostalih koji godinama unistavaju nashu ekonomiju i uspeshno grade dijasporu aka glasachku masu) kao i gejeva - jer glasovi sa islanda i ostalih pro gay lokacija nisu smejurija - samo dobije linkovano sliku marije sherifovic! =oD

sad treba pocheti cimati ovog lakija da nam sredi karte za arenu sledece godine =oD

e da, akonto ostalih uchesnika

smor kako je makedonija loshe prosla...zaista nezasluzheno nisko mesto...

Link to comment
Share on other sites

toooooooooo!!!!

svaka cast za Mariju [8D] Pokidala ih je

'Lo, there do I see my father. 'Lo, there do I see...

My mother, and my sisters, and my brothers.

'Lo, there do I see... The line of my people...

Back to the beginning. 'Lo, they do call to me.

They bid me take my place among them.

In the halls of Valhalla...

Where the brave... May live...

...forever.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.




×
×
  • Create New...