RaveN Posted April 30, 2007 Report Share Posted April 30, 2007 skupih pare za monitor 20k jel se isplati kupovati 19" wide? koristio bih ga najvishe za filmove, igre, surf ... prvo sam se bio odluchio za samsung 940BW ... pa sam onda otishao u prodavnicu i pored je stajao 931BW koji je skuplji nekih 2k ali zato izgleda mnogo lepshe, veci kontrast, vishe boja, manji odziv(2ms) ... zanima me koliko je ovo bitno ... ako imate neka iskustva sa ovim monitorima .. napishite :0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted April 30, 2007 Report Share Posted April 30, 2007 Samo vodi racuna da je 19" wide kao 17" normal, s tim sto je malo siri. Znaci sam ekran izgleda dosta "manje" nego sto bi mislio da jeste. E sad, dal' ti treba ili ne, sta znam. Ja sam radio i na 22" wide i na 19" "regular" i na oba se covek navikne, ali je za filmove svakako bolji wide. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted April 30, 2007 Report Share Posted April 30, 2007 Meni 19" wide monitori nisu nekako bas dobri, vise mi deluju kao razvucene 17" nego kao standardni 19". Samsung 931BW se svakako vise isplati posto je nov model (940BW je star cini mi se preko godinu dana, a ovaj je izasao u februaru), mada bih ja kada bih uzimao gledao ili standardni 19" ili 20" wide - dobije se znacajno u rezoluciji. Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted April 30, 2007 Report Share Posted April 30, 2007 20" wide oko 225 eura 22" wide oko 295 eura vredi razmisliti, 19"wide deluje malo Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaveN Posted April 30, 2007 Author Report Share Posted April 30, 2007 Znaci sam ekran izgleda dosta "manje" nego sto bi mislio da jeste. videh 19" wide ... a poshto sad imam 17"crt uistinu sam ochekivao malo vece dimenzije ... medjutim ... malo sam razmislio i zakljucio da mi je u stvari najbitnije gledanje filmova ... tako da ce biti wide ;] procitao sam negde da je slika kod gledanja filmova na 19"wide skoro duplo veca nego na 17"crt ... shto mi je odlichno jer sam ja bio zadovoljan i sa trenutnom, a dobijam i monitor koji dosta manje zrachi :] E sad, f4ts0, koji je to 20" wide oko 225 eura ? za sad mi je pick na 931BW ... cena je oko 275e a izgleda mnogo lepshe i kvalitetnije od 940BW ... najbolje bi bilo kad bi se neko javio sa iskustvom sa 931BW :] ili ako znate neki bolji wide za te pare :] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Santa Posted April 30, 2007 Report Share Posted April 30, 2007 (edited) Naravno... BenQ 222Wa 22" Wide. Oko 290 Edited April 30, 2007 by Santa Quote Svakoga dana u svakom pogledu, sve više napredujem Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaveN Posted April 30, 2007 Author Report Share Posted April 30, 2007 nemam tolko para. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Santa Posted April 30, 2007 Report Share Posted April 30, 2007 videh 19" wide ... a poshto sad imam 17"crt uistinu sam ochekivao malo vece dimenzije ... medjutim ... malo sam razmislio i zakljucio da mi je u stvari najbitnije gledanje filmova ... tako da ce biti wide ;] procitao sam negde da je slika kod gledanja filmova na 19"wide skoro duplo veca nego na 17"crt ... shto mi je odlichno jer sam ja bio zadovoljan i sa trenutnom, a dobijam i monitor koji dosta manje zrachi :] E sad, f4ts0, koji je to 20" wide oko 225 eura ? za sad mi je pick na 931BW ... cena je oko 275e a izgleda mnogo lepshe i kvalitetnije od 940BW ... najbolje bi bilo kad bi se neko javio sa iskustvom sa 931BW :] ili ako znate neki bolji wide za te pare :] 275 je malo manje od 290.. a mo Quote Svakoga dana u svakom pogledu, sve više napredujem Link to comment Share on other sites More sharing options...
`Dr. Nick Riviera` Posted May 1, 2007 Report Share Posted May 1, 2007 Ja vec neko vreme imam 20" wide i besprekorno me sluzi... U svakom sluchaju preporuchujem wide varijantu... mnogo veca radna povrshina... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Santa Posted May 1, 2007 Report Share Posted May 1, 2007 When u try black (wide), there's no going back :D Quote Svakoga dana u svakom pogledu, sve više napredujem Link to comment Share on other sites More sharing options...
urgh Posted May 1, 2007 Report Share Posted May 1, 2007 once you go black, you never go back. :) Quote No one can survive becoming a legend.i ja kazem jebiga! Kao da je jebiga neka magichna rech. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tauruss Posted May 1, 2007 Report Share Posted May 1, 2007 Ja sam kupio Benq FP93GX (2ms) i mogu ti reci da sam prezadovoljan. Bio je oko 19.5k kad sam ga uzeo. Slika je odlicna, nema govora o lagu (dugotrajno igranje quake3). Sto se tice dijagonale... Pa meni vise odgovara što nije wide jer se bavim programiranjem i mnogo lakse mi pada skrol na ovakvom monitoru. Nemoj uzimati wide od 19" jer se stvarno ne isplati, sićušan je. Najmanje 20". Pogledaj malo na benchu i videces par poredjenja. Good luck :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted May 1, 2007 Report Share Posted May 1, 2007 Taj benq je realno ok, posebno ako ga nadjes sad za dobre pare na ovom nekom popustu. Ne znam samo dal' ovi sitni dileri kupe po popustu monitor pa posle valjaju po standardnoj ceni. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaveN Posted May 15, 2007 Author Report Share Posted May 15, 2007 ii uzeh 931BW vrh i uopshte nije malo ;] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted May 16, 2007 Report Share Posted May 16, 2007 Najvaznije je da si ti srecan :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts