Jump to content

TFT Monitor

RaveN

Recommended Posts

skupih pare za monitor

20k

jel se isplati kupovati 19" wide?

koristio bih ga najvishe za filmove, igre, surf ...

prvo sam se bio odluchio za samsung 940BW ... pa sam onda otishao u prodavnicu i pored je stajao 931BW koji je skuplji nekih 2k ali zato izgleda mnogo lepshe, veci kontrast, vishe boja, manji odziv(2ms) ... zanima me koliko je ovo bitno ... ako imate neka iskustva sa ovim monitorima .. napishite :0

Samo vodi racuna da je 19" wide kao 17" normal, s tim sto je malo siri. Znaci sam ekran izgleda dosta "manje" nego sto bi mislio da jeste. E sad, dal' ti treba ili ne, sta znam. Ja sam radio i na 22" wide i na 19" "regular" i na oba se covek navikne, ali je za filmove svakako bolji wide.

Meni 19" wide monitori nisu nekako bas dobri, vise mi deluju kao razvucene 17" nego kao standardni 19". Samsung 931BW se svakako vise isplati posto je nov model (940BW je star cini mi se preko godinu dana, a ovaj je izasao u februaru), mada bih ja kada bih uzimao gledao ili standardni 19" ili 20" wide - dobije se znacajno u rezoluciji.

Heghlu'meH QaQ jajvam

Znaci sam ekran izgleda dosta "manje" nego sto bi mislio da jeste.

videh 19" wide ... a poshto sad imam 17"crt uistinu sam ochekivao malo vece dimenzije ... medjutim ... malo sam razmislio i zakljucio da mi je u stvari najbitnije gledanje filmova ... tako da ce biti wide ;]

procitao sam negde da je slika kod gledanja filmova na 19"wide skoro duplo veca nego na 17"crt ... shto mi je odlichno jer sam ja bio zadovoljan i sa trenutnom, a dobijam i monitor koji dosta manje zrachi :]

E sad, f4ts0, koji je to 20" wide oko 225 eura ?

za sad mi je pick na 931BW ... cena je oko 275e a izgleda mnogo lepshe i kvalitetnije od 940BW ... najbolje bi bilo kad bi se neko javio sa iskustvom sa 931BW :] ili ako znate neki bolji wide za te pare :]

videh 19" wide ... a poshto sad imam 17"crt uistinu sam ochekivao malo vece dimenzije ... medjutim ... malo sam razmislio i zakljucio da mi je u stvari najbitnije gledanje filmova ... tako da ce biti wide ;]

procitao sam negde da je slika kod gledanja filmova na 19"wide skoro duplo veca nego na 17"crt ... shto mi je odlichno jer sam ja bio zadovoljan i sa trenutnom, a dobijam i monitor koji dosta manje zrachi :]

E sad, f4ts0, koji je to 20" wide oko 225 eura ?

za sad mi je pick na 931BW ... cena je oko 275e a izgleda mnogo lepshe i kvalitetnije od 940BW ... najbolje bi bilo kad bi se neko javio sa iskustvom sa 931BW :] ili ako znate neki bolji wide za te pare :]

275 je malo manje od 290.. a mo

Svakoga dana u svakom pogledu, sve više napredujem

Ja sam kupio Benq FP93GX (2ms) i mogu ti reci da sam prezadovoljan.

Bio je oko 19.5k kad sam ga uzeo. Slika je odlicna, nema govora o lagu (dugotrajno igranje quake3). Sto se tice dijagonale... Pa meni vise odgovara Å¡to nije wide jer se bavim programiranjem i mnogo lakse mi pada skrol na ovakvom monitoru.

Nemoj uzimati wide od 19" jer se stvarno ne isplati, sićušan je. Najmanje 20". Pogledaj malo na benchu i videces par poredjenja.

Good luck :)

• 2 weeks later...