Guest Posted April 25, 2007 Report Share Posted April 25, 2007 crkne meni tako ipod. bilo je to pre jedno tri nedelje, zaglupeo se i nakon reseta nije hteo da se butuje, samo izbaci mrtvog smajlija na ekran. odnesem u servis, lik ga prisloni uz uvo i kaže da hard klikće, verovatno je crkao ali probaće da ga preformatira i štatijaznam (nisam ga pitao ali kapiram da je mislio na low level format). dva dana kasnije me oni pozovu, kažu da mu nema spasa. ja kažem jebi ga, šta da se radi, ionako se spremam da uzmem novi mob pa ću uzeti neki koji može da posluži i za muziku... trebalo je da svratim da pokupim mrtvi ipod odavno, čisto da bih imao lepo dizajniran pritiskač za papir, ali nikako, tek sam danas otišao. onda mi je na momenat bilo dosadno pa sam rešio da otvorim prokletinju čisto da bih video šta ima unutra. bilo je dosta prašine, za početak, ali tada nisam ništa posebno o tome mislio. posle 15-ak minuta čačkanja, rastavio sam sve. ne znam više iz kog razloga, odlučim da ubodem kabl u ipod. drugi kraj je još uvek u usb portu mog kompa. u početku je sve delovalo isto, pojavio se boot screen, nakon koga je izlazio pomenuti mrtvi smajli. kad ja tamo - upalilo se pozadinsko osvetljenje, na trenutak se pojavio meni a onda ono "do not disconnect". ipod je u delovima na stolu, čujem hardić kako se vrti, komp ga prepoznaje, hoće i da radi update. naravno, pre rastavljanja a posle preuzimanja iz servisa, pokušao sam da ga upalim i nije moglo. otkačio sam ipod sa kompa, sastavio ga ponovo (jedva! jebo te, koliko sitnih šrafova), pustio par pesama probe radi (sva muzika je bila tu!) i ponovo uštekao. sve deluje normalno, uradio sam sync preko itunes-a, defragmentujem mu disk dok ovo pišem. iz cele priče (sa srećnim krajem, nadam se, pupupu) javljaju se dve misterije: 1. na koju foru je proradio? nisam ništa uradio, samo sam ga otvorio i zatvorio. pada mi na pamet da se u hardu nešto otkačilo pa ponovo zakačilo dok sam ga, prilikom otvaranja ipod-a, tumbao i kuckao, kao i da je otvaranje možda pokrenulo neki "hardverski reset" pa je sad opet sve normalno. 2. šta su mu, koji moj, u servisu radili? spomenuo sam već da je kućište bilo puno prašine, te ga očigledno nisu otvarali i kačili hard na neki dijagnostički hadrver. muzika i sve ostalo što je bilo na njemu je još uvek tu, što znači da ni o kakvom formatiranju nema govora. da li je moguće da su toliki šalabajzeri da su videli mrtvi smajli, zaključili da im se ne isplati da se bakću, i javili da nema spasa? inače, upravo sam se setio da sam prošle godine isto tako "popravio" kućni dvd plejer koji nije nikako hteo da prima komande preko daljinskog. daljinac je bio ispravan, a plejer je preko njega mogao da se uključi najnormalnije (sa stendbaja, jelte), ali je onda odbijao da otvori vratanca, pusti disk, pauzira, bilo šta. priča je ista: uzmem, otvorim, vidim šta ima unutra, probam onako rastavljenog, vidim da radi, sastavim i on nastavi da radi :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted April 25, 2007 Report Share Posted April 25, 2007 Meni je jedan hard disk (3.5", za PC) ujutru naprasno o Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shekk Posted April 25, 2007 Report Share Posted April 25, 2007 Ahahahahahah pada mi na pamet Alan Čumak i ona slika koju laki dr Quote jebote, smorio si sa kukanjem vise :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stator Posted April 25, 2007 Report Share Posted April 25, 2007 ja sam mislio da si ga popravio na malo neubicniji nacin :) http://thexboxdomain.net/2007/01/15/the-to...ick-fixes-360s/ Sada se setih pre oko 6 meseci mi je crka integrisana mrezna na kompu i nije htela nikako da radi. Jelte kupio sam drugu za 4 e koja je bila ok i nju koristio. I tako ja pre nekog vremena ubodem kabl u onu crknutu kada ono proradi, evo je i dan danas :) Gremlini pazi sta ti kazem :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted April 25, 2007 Report Share Posted April 25, 2007 Pazi, znas kako, mozda to nije samo do tih iz servisa, taj tvoj slucaj nije jedini kada hardver naprasno proradi. Najcesci slucaj ti je ono kad ne radi komp, nece pa nece, ti ga rastavis, sastavis i on radi. Kapiram da oni kad tako dobiju ipode da popravljaju imaju recimo set od 5 stvari koje probaju kad se problem manifestuje ovako ili onako. Sad, ako ni to nisu uradili onda su bas retardi, ali ti uvek mozes da ih pitas sta su probali da urade pa ipod nije radio. btw, koja je ta fora sa telefonom i mp3jem? Jel planiras da stvarno tako nesto uradis i batalis ipod ili...? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted April 25, 2007 Report Share Posted April 25, 2007 pa sad ne znam šta planiram, kad je ovo čudo proradilo. kapiram da bilo koja symbian nokia ili bilo koji SE w-nešto može sasvim lepo da zameni mp3 plejer za po gradu, a da ipod od 20 gb služi samo za put. naravno, ne bi škodio ni nano za trčanje/teretanu/bajs, a dobro bi bilo imati i digitalni fotoaparat, idiot za ovo standardno slikanje i neki D-SLR za prave stvari. pa onda, kad već imaš sve te gedžete, dobro bi došao i neki notebook da to sve lepo sarađuje kad nisi kod kuće. ali smor je uvek nositi notebook, a navikao si da imaš komp van kuće - treba ti i PDA. a kada moraš da nosiš sve to, kako ćeš prevozom? kupiš i kola. treba ti garaža, a u tvojoj zgradi nema slobodnih, dakle vreme je za stan u novogradnji sa garažom. prikenjalo mi se nešto, izvinite :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
exile Posted April 25, 2007 Report Share Posted April 25, 2007 Nedostaje mi ipod :( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted April 27, 2007 Report Share Posted April 27, 2007 U redu je ivane, skapirali smo ;)) Pazi, noviji mobilni su zaista ok za mp3 i to sve, ali ono, uz njih moras uzeti i SD od najmanje giga i tako to, a pitanje je kako kasnije raditi zamenu slusalica ako se skenjaju, a dzek nije standardan nego neki "sonijev" ili neki "nokijin", koji i ako negde iskopas kosta 100 evra. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cali Posted April 27, 2007 Report Share Posted April 27, 2007 Pazi, znas kako, mozda to nije samo do tih iz servisa, taj tvoj slucaj nije jedini kada hardver naprasno proradi. Najcesci slucaj ti je ono kad ne radi komp, nece pa nece, ti ga rastavis, sastavis i on radi. Kapiram da oni kad tako dobiju ipode da popravljaju imaju recimo set od 5 stvari koje probaju kad se problem manifestuje ovako ili onako. Sad, ako ni to nisu uradili onda su bas retardi, ali ti uvek mozes da ih pitas sta su probali da urade pa ipod nije radio. mozhda imaju ugovor sa Appleom da obavljaju samo manje intervencije, a da za otvaranje uredjaja moraju da shalju u SAD. uostalom utvrdili smo juche da ivanov ipod bash i nije potpuno ispravan Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nickwood Posted April 27, 2007 Report Share Posted April 27, 2007 Apsolutno najbolja fora sa popravljanjem stvari je otvori-duni prasinu-vidi kako radi-zatvori. Na taj nacin sam ja postao cuven u familiji kao majstor za sve. A ne znam nista. Cak se i po rur redakcijama zove N radi popravke, iako nema pojma. Poenta je da stvari uglavnom rade posle mene. Kako, ne znam. Quote Ovdashnji P.S> nickwoode, zasto se ne "log_out"-ujes kad si na forumu sa mog kompa? DovlaGSI :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted April 27, 2007 Report Share Posted April 27, 2007 koje je itunes govno od programa, opet sam ustanovio. mrzi me da pišem, a i prozivaće me laki opet da mnogo kukam :( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZerBah Posted April 27, 2007 Report Share Posted April 27, 2007 Nravno da je iTunes govance... Zato postoje svi oni plug-inovi za winamp i drugi programchici koji pomazu da se ne smorish s ipod-om ;) Quote А в чем сила, брат? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted April 27, 2007 Report Share Posted April 27, 2007 a i prozivaće me laki opet da mnogo kukam :( Kad sam ja to radio? To je lazh! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted April 28, 2007 Report Share Posted April 28, 2007 @Ivan_ : da mrzelo ih je cak i da otvore budi uveren @Stator : u vezi integrisane...ako je ploca nf2 (bilo kog proizvodjaca) nije gremlin vec los feature tog cipseta koji mi je prilicno zagorcavao zivot. Gubila se int. mrezna random i nije se videl ni iz biosa. resenje je bilo ubadanje mrezne u pci slot, dizanje sistema, gasenje, vadjenje mrezne i potom bi sve radilo. Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Junkie Posted April 28, 2007 Report Share Posted April 28, 2007 mora covek da voli ovog igora .... cika sveznalica iz potaje brate ja ti savetujem ako baguje da ga uvaljas pa uzmes sta ti treba ... jeste ciganski , al sta te libo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sa1Nt Posted April 29, 2007 Report Share Posted April 29, 2007 U redu je ivane, skapirali smo ;)) Pazi, noviji mobilni su zaista ok za mp3 i to sve, ali ono, uz njih moras uzeti i SD od najmanje giga i tako to, a pitanje je kako kasnije raditi zamenu slusalica ako se skenjaju, a dzek nije standardan nego neki "sonijev" ili neki "nokijin", koji i ako negde iskopas kosta 100 evra. Moj 3250 ima standardni ulaz za sluske ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
r@ndom@n Posted April 29, 2007 Report Share Posted April 29, 2007 Pazi, noviji mobilni su zaista ok za mp3 i to sve, ali ono, uz njih moras uzeti i SD od najmanje giga i tako to, a pitanje je kako kasnije raditi zamenu slusalica ako se skenjaju, a dzek nije standardan nego neki "sonijev" ili neki "nokijin", koji i ako negde iskopas kosta 100 evra. ali ih nije teško napraviti. već sam 2 puta pravio jack za SE i ono, extremno je ružno, ali vrši :) Quote http://www.randoman.net Link to comment Share on other sites More sharing options...
sinister Posted April 29, 2007 Report Share Posted April 29, 2007 kad smo vec kod apple-a, da ne otvaram topic. jel ima MacBook usera ovde ? Quote Bring It Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted April 29, 2007 Report Share Posted April 29, 2007 a da ti ipak otvoriš topik? :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted April 30, 2007 Report Share Posted April 30, 2007 Moj 3250 ima standardni ulaz za sluske ;) ok, ima i moj n-gage od pre tri godine ako se vec hvalimo :) ali nije to poenta. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sa1Nt Posted April 30, 2007 Report Share Posted April 30, 2007 ne hvalim se vec pruzam info ;) moj telefon bi "trebalo" da dolazi sa 1gb memorije, s' tim sto nasi carevi izvade 1gb i ubace 256, ali je pravljen kao mp3 fon... ima vrlo kvalitetan zvuk, glasan je, i ima standardan ulaz za sluske jel'te ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted April 30, 2007 Report Share Posted April 30, 2007 Ne pazi, ja volim takve telefone, jer sam uvek bio u fazonu all in one, ali nazalost ako hoces da bude istog kapaciteta kao ipod ili barem slicnih funkcija, onda je on tezak kao tuch i fali mu ne znam sta ... mislim, nokija je poznata po tome da nema full telefon kao takav, uvek negde skrtari, a sad ne znam kakvi su ovi novi SE-ovi sto ih furaju kao muzicke telefone, ali ako je opet radio na slusalicama, i to mi je debilno. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
r@ndom@n Posted April 30, 2007 Report Share Posted April 30, 2007 ali ako je opet radio na slusalicama, i to mi je debilno. pojasni?? Quote http://www.randoman.net Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted April 30, 2007 Report Share Posted April 30, 2007 Pa ja sam svojevremeno nesto gledao neki SE od tih iz walkman serije, onaj sto ima svivel mehanizam, tipa w900 (ako takav postoji) i on je imao radio, ali je radio samo ako prikacis njegove slusalice koje na sebi imaju "tjuner" recimo. Mozda nisam bas najbolje pojasnio, ali je stos bio bas kao kod iPod-a i FM dodatka na slusalicama. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaveN Posted April 30, 2007 Report Share Posted April 30, 2007 (edited) laki, poshto imash ngage da li znash mozhda gde ima da se kupe slushke za njega ( one sa 2 jack-a ) i kolko otprilike koshtaju ... bile su tako dobreee .... dok ih ker nije pojeo :( Edited April 30, 2007 by RaveN Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts