Jump to content

Kiss teh RUR chef!


cali

  

96 members have voted

  1. 1. Da li umete da kuvate?

    • Samo omrazhenim neprijateljima
      2
    • Znam kako se pali shporet
      28
    • Solidno se snalazim u kuhinji
      38
    • Dobar sam kuvar
      19
    • Pro. A umem i da dinstam sa dva nozha zatvorenih ochiju
      9


Recommended Posts

Smatram da sam ok kuvar, ne nesto preterano i xtra, ali vezbam i trudim se. A majke ti, objasni mi kako se to dinsta sa dva noza? Posto ja znam da je dinstanje jedna vrsta termicke obrade namirnica...

Mozhda smo odrasli u neznanju, pa se luk "dinsta" sa i na nozhevima.

Lichno, znam dosta stvari (shto babinih tradicionalnih recepata i kolacha, shto iz moranja za vreme studija). No, problem je shto nisam bash voljan da stojim pored lonca ili bilo chega gde vazhi "malo malo pa proveri", pa se desi da klopa dobije tamnije nijanse i ukuse [:D]

Al' ono, kontao sam da, pored svih industry modula, mozhda neshto kao video tutorijali "RUR - CSK (cooking survival kit)"

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 64
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Ponosan sam sto znam da kuvam.

Pasulj, kupus, gulas, dinstani kupus, pohovano meso, krompi ovakav-onakav, spageti i sve sa testeninama (sosove sam pravim), pecurke, za kiflice sa sirom sam postao guru...

Danasnje ribe mogu da se obese o klitoris i glume neke ribe

kad vecina njih nije ni prisla sporetu, samo ogledalcu...

ALi dobro, niko se nije naucen rodio, najgore je kad ne zeli

da nauci :)

Link to comment
Share on other sites

Dok nisam morala da kuvam, non-stop sam se motala po kuhinji i izmishljala koje kakve zezalice... Sad gledam da kuvanje izbegnem kad god mogu, pa sam izdresirala batu da to radi umesto mene...

Code Realms

Evo je, bice nevolje...

Unutar svake normalne osobe postoji ludak koji se bori da izbije na povrsinu. Niko ne poludi brze od potpuno normalne osobe.

One... Two... Freddy's coming for you...

Three... Four... Better lock the door...

Five... Six... Grab a crucifix...

Seven... Eight... Gonna stay up late...

Nine... Ten... Never sleep again!!!

Link to comment
Share on other sites

gledam da naučim da spremam stvari kojima se inače hranim, znači max jednostavna klopa, i dobro mi ide. nemam nikakvu želju da budem dobar kuvar, samo neću da zavisim od ženetine za svakodnevnu ishranu. za bahanalisanje je uvek tu restoran.

Link to comment
Share on other sites

Za ono sa dva noza i ja htedoh da pitam, pogotovo sto za dinstanje treba serpa, ulje i viljuska da obrces meso.

Ono, smatram da o kuvanju generalno dosta znam, spremam sebi i seshi has svaki drugi dan vec duzi niz godina. Neke domace djakonije jos nisam savladao iz prostog razloga sto ovde ne mogu da se nadju pravi sastojci, pa su mi recimo sarme, podvarak i zapecen pasulj ostali misterija.

I rekoh sebi da cu ozeniti onu koja bude bolje kuvala od mene [:D]

Link to comment
Share on other sites

Kuvanje tako-tako. Ali imam jedan drugi dar. Umem tipa da izaberem najsocnije pomorandze da se uvek ubedim sa mesarima da dobijem najvise krtine sa namanje spuzdre itd. Dakle samo nabavka namernica mi je ono tajni-pik ako se to moze nazvati jer nekako ne mozes pitu od govana praviti kako kaze stara narodna.

A sto se neki tripuju da ne znaju bas nista sem pirea spremiti je glupost. Moze fantasticna hrana spremiti sa nista znanja.

Sastojci.

Kilo pomfrita smrznutog

kesica kukuruza i graska smrznutog

Peceno pile malko vece ako nadjete mada ovo zavisi od broja ljudi

nesto za pice po vasem izboru

paradajz, luk, krastavac, zelena salata

1. Uzeti pleh staviti one folije za pecenje da posle ne biste morali da ga perete mnogo, sipate ulje i roknete krompirice to se tako pece dok ne porumeni

2. U neku staklenu ciniju ubaciti kukuruz i grasak i baciti u mikrotalasnu na 750W dok ne bude gotovo.

3. Iseci i lepo aranzirati pile

4. Dok se jos peku krompitri napraviti salatau (Ovo je i ujudno i najveci posao)

Posle sve to izneti i voala _eto bez ikakavog znanja_ fantastican rucak.

Realno grasak i kukuruz iz konzerve je mnogo bolje i ukusnije nego smrznuti taj smrznuti nije ni za k, bar meni.

Evo sta je po meni vrlo lako spremiti, uzeti spagete to staviti da se kuva, kad su od prilike spagete gotove u jednu plitku serpu staviti malo putera baciti slaninu da se malo isprzi a onda doliti pavlaku za kuvanje italijansku iz tetrapaka, na to staviti 100gm edamera, 100gm mocarele, 100gm parmezana i mozete jos 100gm gaude, to sve meshati jedno 5 minuta i taman kad se spagete skuvaju ubaciti spagete u sherpu sa svim tim i mesati malo na kraju posluziti sa maslinama i zelenom salatom, u sos mozete ubaciti i marinirane pecurke ako ne volite slaninu :D

P.S. sto se tice kolicine sira koja ide sve zavisi za koliko ljudi pravite ovo bi moglo da narani 4. :)

Edited by Sasa_Matic(BlindProphet)
SCJP.png
Link to comment
Share on other sites

Ne znam, stvar ukusa ali shpagete bez mesa, ne hvala. Inache mi samo ispadne kao varijanta testa iliti nasuva sa testom/sirom/shajtom.

Ono shto me muchi jeste pirinach tj. kako pripremiti a da bude slichan onom iz kineskog restorana. Nadoshao sam na neshto (proprzhish glavicu crnog luka na ulju + pirinach, dolije se vode da prekrije pirinach), ali josh uvek nije to to.

Link to comment
Share on other sites

Ne znam, stvar ukusa ali shpagete bez mesa, ne hvala. Inache mi samo ispadne kao varijanta testa iliti nasuva sa testom/sirom/shajtom.

Ono shto me muchi jeste pirinach tj. kako pripremiti a da bude slichan onom iz kineskog restorana. Nadoshao sam na neshto (proprzhish glavicu crnog luka na ulju + pirinach, dolije se vode da prekrije pirinach), ali josh uvek nije to to.

Pravi se na pari, imas foru uzmes vodu i kuvas dok ne prokljuca onda iznad serpe ima da se kupi umesto poklopca kao neka obla posuda sa rupicama to stavis i onda ti se pirinac kuva na pari, kul je da se stavi jos ponesto jer u mnogim restoranima oni ubace jos neke zacine i jos neke stvari unutra.

SCJP.png
Link to comment
Share on other sites

Ono shto me muchi jeste pirinach tj. kako pripremiti a da bude slichan onom iz kineskog restorana. Nadoshao sam na neshto (proprzhish glavicu crnog luka na ulju + pirinach, dolije se vode da prekrije pirinach), ali josh uvek nije to to.

U pravu je de1, znaci mora na pari da se sprema, samo sto mu malo duze treba. Generalno znam da svi kinezi ovde imaju specijalnu masinu za kuvanje pirinca, znaci sunes vodu i bela zrnca unutra i za 20 minuta imas ko onaj iz kineskog restorana.

Link to comment
Share on other sites

smrznuto povrće je bolje od konzerviranog sigurno. i zdravije. samo, ne treba da ga kuvaš, samo preliješ toplom vodom da se odmrzne.

zavisi koje povrce i kako je pripremljeno pre smrzavanja....

...inache jedno od mojih omiljenih jela, spanac, zapravo je zdraviji kad kupujete smrznut (ali samo neku hevi marku tipa dr oetker ili iglo. naime, spanacu se za samo par sati nakon sto je ubran kolichina organski vezanog gvozhdja (zbog kog ga shatro valja jesti) toliko smanji da je bolje jesti obichnu salatu. braca nemci, a nemachka medicina je najbolja medicina, zato imaju fabrike spanaca odmah usred plantazha spanaca i biljka biva smrznuta za manje od 3h nakon sto se ubere...

a sto se tiche pirincha, ako nije na mleku onda realno nije bitan kakav je, bitnija je ona piletina oko njega ;o)

Link to comment
Share on other sites

Ja isto obozavam spanac ali to je jedno od onih jela koje lako mogu da se zajebu u pripremi ili pogresno da se naprave.Nikad bez zaprske,znaci brasno beli luk pa spanac pa mleko preko i pichi mmm

Let me tell you the tales of your life of

your love and the cut of the knife

the tireless oppression

the wisdom instilled

the desire to kill or be killed.

Link to comment
Share on other sites

Umem da kuvam relativno ok, oko nekih 10 jela ... isto tako umem da napravim nekih 4 vrsta kolaca (ne u ovo ne racunam palacinke sa nutelom i plazmom :p)

Dovoljno. Mogu sam sebi da spremim kuvano jelo i da ne moram ceo zivot da cekam da mi neka zena nesto skuva... :)

sex, drugs and bio food!

Link to comment
Share on other sites

ne, kole, već je SVAKO povrće koje je smrznuto na način koji si opisao (a tako radi i frikom) bolje od istog tog povrća u konzervi.

to što je pojedino smrznuto povrće zadržalo više hranljivih materija od "sveže" (tj. dva-tri-četiri dana, koliko traje put od plantaže do hipermarketa, stare) varijante nisam spominjao.

Link to comment
Share on other sites

U pravu je de1, znaci mora na pari da se sprema, samo sto mu malo duze treba. Generalno znam da svi kinezi ovde imaju specijalnu masinu za kuvanje pirinca, znaci sunes vodu i bela zrnca unutra i za 20 minuta imas ko onaj iz kineskog restorana.

ma samo mu ne dajte da se prekuva, i nema potrebe za izmisljanjem tople vode :)

Link to comment
Share on other sites

Kuvam sebi oko godinu dana , tj. od kad se hranim ovako za teretanu , posto masu boli kurac da posebno meni prave.

Samo sto baba igra na kvarno , kad zavrsim pauzu i vratim se "teretana" ishrani ona pocne da pravi sva moja omiljena jela a zna da necu da ih jedem , valjda je pogadja sto ja "necu" da jedem to sto ona pravi i onda me namerno teasuje...

Mada nista spektakularno ne znam da kuvam , tako neke osnovne stvari...

Jedino sto nervira to pripremanje hrane i nabavljanje , to mi je najgori deo :(

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.




×
×
  • Create New...