banman Posted February 23, 2007 Report Share Posted February 23, 2007 Smatram da sam ok kuvar, ne nesto preterano i xtra, ali vezbam i trudim se. A majke ti, objasni mi kako se to dinsta sa dva noza? Posto ja znam da je dinstanje jedna vrsta termicke obrade namirnica... Mozhda smo odrasli u neznanju, pa se luk "dinsta" sa i na nozhevima. Lichno, znam dosta stvari (shto babinih tradicionalnih recepata i kolacha, shto iz moranja za vreme studija). No, problem je shto nisam bash voljan da stojim pored lonca ili bilo chega gde vazhi "malo malo pa proveri", pa se desi da klopa dobije tamnije nijanse i ukuse Al' ono, kontao sam da, pored svih industry modula, mozhda neshto kao video tutorijali "RUR - CSK (cooking survival kit)" Quote Ladies and gentlemen, Frank Sinatra Link to comment Share on other sites More sharing options...
Orange Posted February 23, 2007 Report Share Posted February 23, 2007 Ponosan sam sto znam da kuvam. Pasulj, kupus, gulas, dinstani kupus, pohovano meso, krompi ovakav-onakav, spageti i sve sa testeninama (sosove sam pravim), pecurke, za kiflice sa sirom sam postao guru... Danasnje ribe mogu da se obese o klitoris i glume neke ribe kad vecina njih nije ni prisla sporetu, samo ogledalcu... ALi dobro, niko se nije naucen rodio, najgore je kad ne zeli da nauci :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WickedWitchOfTheWest Posted February 23, 2007 Report Share Posted February 23, 2007 Dok nisam morala da kuvam, non-stop sam se motala po kuhinji i izmishljala koje kakve zezalice... Sad gledam da kuvanje izbegnem kad god mogu, pa sam izdresirala batu da to radi umesto mene... Quote Code Realms Evo je, bice nevolje... Unutar svake normalne osobe postoji ludak koji se bori da izbije na povrsinu. Niko ne poludi brze od potpuno normalne osobe. One... Two... Freddy's coming for you... Three... Four... Better lock the door... Five... Six... Grab a crucifix... Seven... Eight... Gonna stay up late... Nine... Ten... Never sleep again!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Orange Posted February 23, 2007 Report Share Posted February 23, 2007 (edited) Zivim sam 3-4 godine EDIT:ulete mi vestica, spojite sa gornjim postom slobodno :) Edited February 23, 2007 by nervozni Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted February 23, 2007 Report Share Posted February 23, 2007 gledam da naučim da spremam stvari kojima se inače hranim, znači max jednostavna klopa, i dobro mi ide. nemam nikakvu želju da budem dobar kuvar, samo neću da zavisim od ženetine za svakodnevnu ishranu. za bahanalisanje je uvek tu restoran. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzontra.volta Posted February 23, 2007 Report Share Posted February 23, 2007 znam da kazem kevi i sestri sta da mi kuvaju Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
uveta Posted February 23, 2007 Report Share Posted February 23, 2007 Za ono sa dva noza i ja htedoh da pitam, pogotovo sto za dinstanje treba serpa, ulje i viljuska da obrces meso. Ono, smatram da o kuvanju generalno dosta znam, spremam sebi i seshi has svaki drugi dan vec duzi niz godina. Neke domace djakonije jos nisam savladao iz prostog razloga sto ovde ne mogu da se nadju pravi sastojci, pa su mi recimo sarme, podvarak i zapecen pasulj ostali misterija. I rekoh sebi da cu ozeniti onu koja bude bolje kuvala od mene Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
De1Rekt0n Posted February 23, 2007 Report Share Posted February 23, 2007 (edited) Kuvanje tako-tako. Ali imam jedan drugi dar. Umem tipa da izaberem najsocnije pomorandze da se uvek ubedim sa mesarima da dobijem najvise krtine sa namanje spuzdre itd. Dakle samo nabavka namernica mi je ono tajni-pik ako se to moze nazvati jer nekako ne mozes pitu od govana praviti kako kaze stara narodna. A sto se neki tripuju da ne znaju bas nista sem pirea spremiti je glupost. Moze fantasticna hrana spremiti sa nista znanja. Sastojci. Kilo pomfrita smrznutog kesica kukuruza i graska smrznutog Peceno pile malko vece ako nadjete mada ovo zavisi od broja ljudi nesto za pice po vasem izboru paradajz, luk, krastavac, zelena salata 1. Uzeti pleh staviti one folije za pecenje da posle ne biste morali da ga perete mnogo, sipate ulje i roknete krompirice to se tako pece dok ne porumeni 2. U neku staklenu ciniju ubaciti kukuruz i grasak i baciti u mikrotalasnu na 750W dok ne bude gotovo. 3. Iseci i lepo aranzirati pile 4. Dok se jos peku krompitri napraviti salatau (Ovo je i ujudno i najveci posao) Posle sve to izneti i voala _eto bez ikakavog znanja_ fantastican rucak. Realno grasak i kukuruz iz konzerve je mnogo bolje i ukusnije nego smrznuti taj smrznuti nije ni za k, bar meni. Evo sta je po meni vrlo lako spremiti, uzeti spagete to staviti da se kuva, kad su od prilike spagete gotove u jednu plitku serpu staviti malo putera baciti slaninu da se malo isprzi a onda doliti pavlaku za kuvanje italijansku iz tetrapaka, na to staviti 100gm edamera, 100gm mocarele, 100gm parmezana i mozete jos 100gm gaude, to sve meshati jedno 5 minuta i taman kad se spagete skuvaju ubaciti spagete u sherpu sa svim tim i mesati malo na kraju posluziti sa maslinama i zelenom salatom, u sos mozete ubaciti i marinirane pecurke ako ne volite slaninu :D P.S. sto se tice kolicine sira koja ide sve zavisi za koliko ljudi pravite ovo bi moglo da narani 4. :) Edited February 23, 2007 by Sasa_Matic(BlindProphet) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
banman Posted February 23, 2007 Report Share Posted February 23, 2007 Ne znam, stvar ukusa ali shpagete bez mesa, ne hvala. Inache mi samo ispadne kao varijanta testa iliti nasuva sa testom/sirom/shajtom. Ono shto me muchi jeste pirinach tj. kako pripremiti a da bude slichan onom iz kineskog restorana. Nadoshao sam na neshto (proprzhish glavicu crnog luka na ulju + pirinach, dolije se vode da prekrije pirinach), ali josh uvek nije to to. Quote Ladies and gentlemen, Frank Sinatra Link to comment Share on other sites More sharing options...
_Gotti_ Posted February 23, 2007 Report Share Posted February 23, 2007 pa ono sve sto me treba da znam znam ... i to je to ... Ne znam sada da pravim neke buckurise ali znam da skuvam virsle i jaja :) Quote don't grow up it's a trap Link to comment Share on other sites More sharing options...
De1Rekt0n Posted February 23, 2007 Report Share Posted February 23, 2007 Ne znam, stvar ukusa ali shpagete bez mesa, ne hvala. Inache mi samo ispadne kao varijanta testa iliti nasuva sa testom/sirom/shajtom. Ono shto me muchi jeste pirinach tj. kako pripremiti a da bude slichan onom iz kineskog restorana. Nadoshao sam na neshto (proprzhish glavicu crnog luka na ulju + pirinach, dolije se vode da prekrije pirinach), ali josh uvek nije to to. Pravi se na pari, imas foru uzmes vodu i kuvas dok ne prokljuca onda iznad serpe ima da se kupi umesto poklopca kao neka obla posuda sa rupicama to stavis i onda ti se pirinac kuva na pari, kul je da se stavi jos ponesto jer u mnogim restoranima oni ubace jos neke zacine i jos neke stvari unutra. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted February 23, 2007 Report Share Posted February 23, 2007 smrznuto povrće je bolje od konzerviranog sigurno. i zdravije. samo, ne treba da ga kuvaš, samo preliješ toplom vodom da se odmrzne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
shoosh Posted February 23, 2007 Report Share Posted February 23, 2007 dosta bre :) Quote fml Link to comment Share on other sites More sharing options...
kRiK u tAmI Posted February 23, 2007 Report Share Posted February 23, 2007 Dobar sam kuvar volim da isprobavam nove recepte.. vetjinom pravim slanishe.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
uveta Posted February 23, 2007 Report Share Posted February 23, 2007 Ono shto me muchi jeste pirinach tj. kako pripremiti a da bude slichan onom iz kineskog restorana. Nadoshao sam na neshto (proprzhish glavicu crnog luka na ulju + pirinach, dolije se vode da prekrije pirinach), ali josh uvek nije to to. U pravu je de1, znaci mora na pari da se sprema, samo sto mu malo duze treba. Generalno znam da svi kinezi ovde imaju specijalnu masinu za kuvanje pirinca, znaci sunes vodu i bela zrnca unutra i za 20 minuta imas ko onaj iz kineskog restorana. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kole Posted February 23, 2007 Report Share Posted February 23, 2007 smrznuto povrće je bolje od konzerviranog sigurno. i zdravije. samo, ne treba da ga kuvaš, samo preliješ toplom vodom da se odmrzne. zavisi koje povrce i kako je pripremljeno pre smrzavanja.... ...inache jedno od mojih omiljenih jela, spanac, zapravo je zdraviji kad kupujete smrznut (ali samo neku hevi marku tipa dr oetker ili iglo. naime, spanacu se za samo par sati nakon sto je ubran kolichina organski vezanog gvozhdja (zbog kog ga shatro valja jesti) toliko smanji da je bolje jesti obichnu salatu. braca nemci, a nemachka medicina je najbolja medicina, zato imaju fabrike spanaca odmah usred plantazha spanaca i biljka biva smrznuta za manje od 3h nakon sto se ubere... a sto se tiche pirincha, ako nije na mleku onda realno nije bitan kakav je, bitnija je ona piletina oko njega ;o) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HellFire) Posted February 23, 2007 Report Share Posted February 23, 2007 Ja isto obozavam spanac ali to je jedno od onih jela koje lako mogu da se zajebu u pripremi ili pogresno da se naprave.Nikad bez zaprske,znaci brasno beli luk pa spanac pa mleko preko i pichi mmm Quote Let me tell you the tales of your life of your love and the cut of the knife the tireless oppression the wisdom instilled the desire to kill or be killed. Link to comment Share on other sites More sharing options...
coll Posted February 23, 2007 Report Share Posted February 23, 2007 Umem da kuvam relativno ok, oko nekih 10 jela ... isto tako umem da napravim nekih 4 vrsta kolaca (ne u ovo ne racunam palacinke sa nutelom i plazmom :p) Dovoljno. Mogu sam sebi da spremim kuvano jelo i da ne moram ceo zivot da cekam da mi neka zena nesto skuva... :) Quote sex, drugs and bio food! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Corey Posted February 23, 2007 Report Share Posted February 23, 2007 Prosek, pored osnovnog prženja i sendviča :) kuvam sebi pirinač, belo meso, crveno, roštilj, pasta. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
medolinka Posted February 23, 2007 Report Share Posted February 23, 2007 jos je rano da ucim da kuvam :))) Quote For what I’ve done I start again And whatever pain may come Today this ends I’m forgiving what I’ve done Link to comment Share on other sites More sharing options...
Demian Posted February 23, 2007 Report Share Posted February 23, 2007 Posto djuser jedini zna da savije sarmu, daj neki tutorial, ne smem da pitam nikoga mislice da sam blesav ali majke mi ono nece da ostane savijeno, tako da snimi ako mozes u .rm ili tako necemu pa mi shibni na mail ;) Ne zajebavam se, samo mi je smesno kako zvuci :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted February 23, 2007 Report Share Posted February 23, 2007 ne, kole, već je SVAKO povrće koje je smrznuto na način koji si opisao (a tako radi i frikom) bolje od istog tog povrća u konzervi. to što je pojedino smrznuto povrće zadržalo više hranljivih materija od "sveže" (tj. dva-tri-četiri dana, koliko traje put od plantaže do hipermarketa, stare) varijante nisam spominjao. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
De1Rekt0n Posted February 23, 2007 Report Share Posted February 23, 2007 ne, kole, već je SVAKO povrće koje je smrznuto na način koji si opisao (a tako radi i frikom) bolje od istog tog povrća u konzervi. to Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted February 24, 2007 Report Share Posted February 24, 2007 U pravu je de1, znaci mora na pari da se sprema, samo sto mu malo duze treba. Generalno znam da svi kinezi ovde imaju specijalnu masinu za kuvanje pirinca, znaci sunes vodu i bela zrnca unutra i za 20 minuta imas ko onaj iz kineskog restorana. ma samo mu ne dajte da se prekuva, i nema potrebe za izmisljanjem tople vode :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Longleyy Posted February 24, 2007 Report Share Posted February 24, 2007 Kuvam sebi oko godinu dana , tj. od kad se hranim ovako za teretanu , posto masu boli kurac da posebno meni prave. Samo sto baba igra na kvarno , kad zavrsim pauzu i vratim se "teretana" ishrani ona pocne da pravi sva moja omiljena jela a zna da necu da ih jedem , valjda je pogadja sto ja "necu" da jedem to sto ona pravi i onda me namerno teasuje... Mada nista spektakularno ne znam da kuvam , tako neke osnovne stvari... Jedino sto nervira to pripremanje hrane i nabavljanje , to mi je najgori deo :( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.