cali Posted February 22, 2007 Report Share Posted February 22, 2007 koje su vam kulinarske moci, i da li ste eksperimentisali sa receptima i nalazili sopstvena reshenja? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted February 22, 2007 Report Share Posted February 22, 2007 sta ga znam, ljudi koji probaju deluju iskreno kada kazu da im se dopada (mada nisam proveravao ispod stola), a od stvari mi generalno sve dobro ide ;} osim mozda slatkih stvari koje se peku, ali ne zato sto ne umem, nego zato sto ja volim sve odokativno da merim, a kolaci su definitivno stvar koja zahteva da je najvise pazis i tacno merish, i onda me to smara. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
urgh Posted February 22, 2007 Report Share Posted February 22, 2007 kakvo bre povrce, pire, pire;)) Quote No one can survive becoming a legend.i ja kazem jebiga! Kao da je jebiga neka magichna rech. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SavKe Posted February 22, 2007 Report Share Posted February 22, 2007 Pa kuvar sam tek toliko da sebi skuvam/isprzim jaja,vrishle,salamu i ostale klasike za doruchak,ali shto se tiche kompelksnijih jela tu sam nubara totalna. Mada sam oduvek zeleo da nauchim da kuvam,tako da cu verovatno kad zavrshim sa faksom da upishem neki kulinarski kurs... Quote У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. Радоје Домановић - "Страдија" 1902. - Link to comment Share on other sites More sharing options...
urgh Posted February 22, 2007 Report Share Posted February 22, 2007 (edited) mozda kuva krompir za salatu, ali to je vec hevi sigurno:) Edited February 22, 2007 by Urgh Quote No one can survive becoming a legend.i ja kazem jebiga! Kao da je jebiga neka magichna rech. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Malatrolapunakontrolora Posted February 22, 2007 Report Share Posted February 22, 2007 Dovoljno mi je da mogu da kuvam vrisle, kupim testo za pizzu i pwnzoroid :)) Ali to je jedino sto znam... pokusavao sam neke experimente sa pravljenjem nekih pasteta od ribe ali sve je srecno zavrseno bez zrtava... Quote Have you ever noticed that it's only 'perfect' people who are murdered or killed in horrific accidents? "He was the perfect son" or "She was the perfect daughter." "Such a tragic accident they were the perfect family." "They died together, the perfect couple till the end." Makes me glad I abuse my kids and beat up my wife. Kind of makes me immortal. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Junkie Posted February 22, 2007 Report Share Posted February 22, 2007 dobro kuvam, al kad imam bar 3-4 ljudi koji ce to posle da pojedu, posto za neke moje djakonije treba jedno chuku vremena da se napravi.... a da gladujem chuku vremena samo za sebe mi ne pada na pamet. Uglavnom pravim nesto sto je 2/3 jela u jednom sa nekim sosevima i sl. .... znam par vocnih kolaca da skrckam.. mada je to 10min da napravis.. 1 dan u frizu :( ae dosta od mene.. p.s. ko oce dokaz nek pljune kesh za materijal i da neku ljudsku kujnu p.s.2. alex brate ocemo pravimo taj giant rafaelo ili necemo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted February 22, 2007 Report Share Posted February 22, 2007 Onog trenutka kad prevaziđe Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted February 22, 2007 Report Share Posted February 22, 2007 tako da sve operacije u kuhinji svedeš na kombinaciju nekoliko bazičnih operacija, onda možeš da skuvaš sve. znas kako kazu, najprostija jela su obicno ona najbolja. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cartman_ Posted February 22, 2007 Report Share Posted February 22, 2007 Solidno se snalazim u kuhinji,a i volim da kuvam... Keva me nauchila svemu... Quote ONE LOVE, TJM! www.last.fm/user/uNkindTJM Link to comment Share on other sites More sharing options...
cali Posted February 22, 2007 Author Report Share Posted February 22, 2007 ... Keva me nauchila svemu... definitivno prestajem da chitam po pet topika odjednom.. ovaj quote je zvuchao veoma pogreshno dok se nisam setio naslova Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shekk Posted February 23, 2007 Report Share Posted February 23, 2007 Znam skuhat Quote jebote, smorio si sa kukanjem vise :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
ch1zra Posted February 23, 2007 Report Share Posted February 23, 2007 hmm.. kafa, kajgana... kafa ?? nekad davno sam znao i chinke da pravim, al zaboravih :\ ako keva ne spremi, jescu sutra... kad jednog dana riknu matori, umrecu od gladi, ako me neko od familije ne usvoji... Quote Ko je nub ne budi mu drug. I mean you harm. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stalja Posted February 23, 2007 Report Share Posted February 23, 2007 (edited) Osnovno: Kajgana, sendvichi, przenica, priganica, palachinke i podgrejavanje hrane. Da imam lap najchece bi blejao u kujni, al' kapiram da bi onda imao 20 kila vishe :) Edited February 23, 2007 by stalja_ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
juicer. Posted February 23, 2007 Report Share Posted February 23, 2007 Solidan nivo znanja , zavijam sarme i pravim punjene paprike tako da... :> Quote Gotta learn the rules so i can break dem properly! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Force Posted February 23, 2007 Report Share Posted February 23, 2007 Znam osnovno da napravim , i jos po nesto uz kevin nadzor . PS: nekada kevi asistiram kada nesto pravi ali slusam sve sto ona kaze :)) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZerBah Posted February 23, 2007 Report Share Posted February 23, 2007 Znam da kuvam, ziveo sam 2 godine sam i nisam hteo da se hranim samo suvom hranom pa sam se nauchio ;) Quote А в чем сила, брат? Link to comment Share on other sites More sharing options...
shoosh Posted February 23, 2007 Report Share Posted February 23, 2007 Znam da opravim sve i svasta, samo me je tesko naterati :) i najvise uzivam u samoj pripremi, ono volim da se uzivim u seckanju (in your face pesmo) sastojaka i na kraju u aranziranju porcije Quote fml Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted February 23, 2007 Report Share Posted February 23, 2007 ^ Nikad se nisam lozio na aranzhiranje napravljenih stvari, ali zato na seckanje i usitnjavanje uvek :) Cak znam i semi-dobro da onako brzo seckam recimo pershun i luk nozhem :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuchk1c4 Posted February 23, 2007 Report Share Posted February 23, 2007 e pa ja ne znam nista da kuvam...a za to je kriva moja keva koja nam ne da da pridjemo kuhinji..tj meni ne da : )) nije bas da sam nesto mnogo nesrecna zbog toga, al nekad se stvarno osecam ko retard, kad nema sta da se jede obavezno klopam napolju, s obzirom da znam samo kajganu da isprzim, a to mi je btw najomrzenije jelo.. : )) Quote I MAY NOT BE PERFECT, but parts of me are excellent Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted February 23, 2007 Report Share Posted February 23, 2007 Ne znas da kuvas zato sto mislis da nisi emancipovana ako znas, to je srz svega omladinko mlada :) Ja jebeno volim da kuvam. Neki plan mi je da vrlo skoro masterujem vok i sitnicarije po njemu. Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stator Posted February 23, 2007 Report Share Posted February 23, 2007 Kuvanje tako-tako. Ali imam jedan drugi dar. Umem tipa da izaberem najsocnije pomorandze da se uvek ubedim sa mesarima da dobijem najvise krtine sa namanje spuzdre itd. Dakle samo nabavka namernica mi je ono tajni-pik ako se to moze nazvati jer nekako ne mozes pitu od govana praviti kako kaze stara narodna. A sto se neki tripuju da ne znaju bas nista sem pirea spremiti je glupost. Moze fantasticna hrana spremiti sa nista znanja. Sastojci. Kilo pomfrita smrznutog kesica kukuruza i graska smrznutog Peceno pile malko vece ako nadjete mada ovo zavisi od broja ljudi nesto za pice po vasem izboru paradajz, luk, krastavac, zelena salata 1. Uzeti pleh staviti one folije za pecenje da posle ne biste morali da ga perete mnogo, sipate ulje i roknete krompirice to se tako pece dok ne porumeni 2. U neku staklenu ciniju ubaciti kukuruz i grasak i baciti u mikrotalasnu na 750W dok ne bude gotovo. 3. Iseci i lepo aranzirati pile 4. Dok se jos peku krompitri napraviti salatau (Ovo je i ujudno i najveci posao) Posle sve to izneti i voala _eto bez ikakavog znanja_ fantastican rucak. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AlexG Posted February 23, 2007 Report Share Posted February 23, 2007 Smatram da sam ok kuvar, ne nesto preterano i xtra, ali vezbam i trudim se. A majke ti, objasni mi kako se to dinsta sa dva noza? Posto ja znam da je dinstanje jedna vrsta termicke obrade namirnica... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
shoosh Posted February 23, 2007 Report Share Posted February 23, 2007 Ajde necemo sad ko strine neke da razmenjujemo recepte :))) Quote fml Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted February 23, 2007 Report Share Posted February 23, 2007 Necemo ovde, postoji drugi topic za to, nego sad ne mogu da ga iskopam :) Bilo je tu dobrih recepata :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts