Jump to content

Kiss teh RUR chef!


cali

  

96 members have voted

  1. 1. Da li umete da kuvate?

    • Samo omrazhenim neprijateljima
      2
    • Znam kako se pali shporet
      28
    • Solidno se snalazim u kuhinji
      38
    • Dobar sam kuvar
      19
    • Pro. A umem i da dinstam sa dva nozha zatvorenih ochiju
      9


Recommended Posts

  • Replies 64
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

sta ga znam, ljudi koji probaju deluju iskreno kada kazu da im se dopada (mada nisam proveravao ispod stola), a od stvari mi generalno sve dobro ide ;} osim mozda slatkih stvari koje se peku, ali ne zato sto ne umem, nego zato sto ja volim sve odokativno da merim, a kolaci su definitivno stvar koja zahteva da je najvise pazis i tacno merish, i onda me to smara.

Link to comment
Share on other sites

Pa kuvar sam tek toliko da sebi skuvam/isprzim jaja,vrishle,salamu i ostale klasike za doruchak,ali shto se tiche kompelksnijih jela tu sam nubara totalna.

Mada sam oduvek zeleo da nauchim da kuvam,tako da cu verovatno kad zavrshim sa faksom da upishem neki kulinarski kurs...

У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. 
Радоје Домановић - "Страдија" 1902. -

Link to comment
Share on other sites

Dovoljno mi je da mogu da kuvam vrisle, kupim testo za pizzu i pwnzoroid :))

Ali to je jedino sto znam...

pokusavao sam neke experimente sa pravljenjem nekih pasteta od ribe ali sve je srecno zavrseno bez zrtava...

Have you ever noticed that it's only 'perfect' people who are murdered or killed in horrific accidents?

"He was the perfect son" or "She was the perfect daughter."

"Such a tragic accident they were the perfect family."

"They died together, the perfect couple till the end."

Makes me glad I abuse my kids and beat up my wife.

Kind of makes me immortal.

Link to comment
Share on other sites

dobro kuvam, al kad imam bar 3-4 ljudi koji ce to posle da pojedu, posto za neke moje djakonije treba jedno chuku vremena da se napravi.... a da gladujem chuku vremena samo za sebe mi ne pada na pamet. Uglavnom pravim nesto sto je 2/3 jela u jednom sa nekim sosevima i sl. .... znam par vocnih kolaca da skrckam.. mada je to 10min da napravis.. 1 dan u frizu :(

ae dosta od mene..

p.s. ko oce dokaz nek pljune kesh za materijal i da neku ljudsku kujnu

p.s.2. alex brate ocemo pravimo taj giant rafaelo ili necemo [;)]

Link to comment
Share on other sites

e pa ja ne znam nista da kuvam...a za to je kriva moja keva koja nam ne da da pridjemo kuhinji..tj meni ne da : )) nije bas da sam nesto mnogo nesrecna zbog toga, al nekad se stvarno osecam ko retard, kad nema sta da se jede obavezno klopam napolju, s obzirom da znam samo kajganu da isprzim, a to mi je btw najomrzenije jelo.. : ))

I MAY NOT BE PERFECT, but parts of me are excellent

Link to comment
Share on other sites

Ne znas da kuvas zato sto mislis da nisi emancipovana ako znas, to je srz svega omladinko mlada :)

Ja jebeno volim da kuvam. Neki plan mi je da vrlo skoro masterujem vok i sitnicarije po njemu.

You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy

Link to comment
Share on other sites

Kuvanje tako-tako. Ali imam jedan drugi dar. Umem tipa da izaberem najsocnije pomorandze da se uvek ubedim sa mesarima da dobijem najvise krtine sa namanje spuzdre itd. Dakle samo nabavka namernica mi je ono tajni-pik ako se to moze nazvati jer nekako ne mozes pitu od govana praviti kako kaze stara narodna.

A sto se neki tripuju da ne znaju bas nista sem pirea spremiti je glupost. Moze fantasticna hrana spremiti sa nista znanja.

Sastojci.

Kilo pomfrita smrznutog

kesica kukuruza i graska smrznutog

Peceno pile malko vece ako nadjete mada ovo zavisi od broja ljudi

nesto za pice po vasem izboru

paradajz, luk, krastavac, zelena salata

1. Uzeti pleh staviti one folije za pecenje da posle ne biste morali da ga perete mnogo, sipate ulje i roknete krompirice to se tako pece dok ne porumeni

2. U neku staklenu ciniju ubaciti kukuruz i grasak i baciti u mikrotalasnu na 750W dok ne bude gotovo.

3. Iseci i lepo aranzirati pile

4. Dok se jos peku krompitri napraviti salatau (Ovo je i ujudno i najveci posao)

Posle sve to izneti i voala _eto bez ikakavog znanja_ fantastican rucak.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.




×
×
  • Create New...