Jump to content

RHCP

f4ts0

Recommended Posts

• Replies 169
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

pljeski bilo pun kurac a vode nigde da se pije to je moj utisak, crko sam od zedji po onoj kishi

Pa bilo je ono "korito" sa cesmama sa vodom tamo kod klonjara + si mog'o da kupis vodu, pa ne znam kako si toliko im'o problema.

1. su svi ochekivali 2 sata svirke 2.pljushtala je kisha kao nikada ove godine 3. bilo je ebenih 100.000 pomahnitalih ljudi.... nema tu teorije da bude organizacije, :) ko je to ochekivao neka od sada bolje ide samo na operu

Realno, kisha je krenula 15ak minuta kasnije, a i do tada je bila frka ... nije da je kisha pomogla, ali sumnjam da je toliko odmogla da nastane onoliki kolaps. A i sta nema organizacije - gde su "redari" ? Ajde da ih je bilo a i da je bila guzva, pa da kazhem ok, bilo ih je. Ali ni njih ni pandura nije bilo.

A evo i sad kazu iz Indjije da je bila frka jer su se "policajci sklonili od kishe". A pored toga kazu i da je planirano 16 pesama na koncertu a da je odsvirano 2 manje jer je menadzment pepersa iz kalifornije javio da se sprema nevreme i da se pokupe i odu.

A vesti kazu da je jedna od spekulacija bila da su skratili jer su culi koliko je karata prodato a onda videli koliko je ljudi doslo. Ovo nisam bas razumeo - jel bilo vise prodatih karata od doslih ili manje? :)

Pa bilo je ono "korito" sa cesmama sa vodom tamo kod klonjara + si mog'o da kupis vodu, pa ne znam kako si toliko im'o problema.

Realno, kisha je krenula 15ak minuta kasnije, a i do tada je bila frka ... nije da je kisha pomogla, ali sumnjam da je toliko odmogla da nastane onoliki kolaps. A i sta nema organizacije - gde su "redari" ? Ajde da ih je bilo a i da je bila guzva, pa da kazhem ok, bilo ih je. Ali ni njih ni pandura nije bilo.

korito? wc? [:D] dodjavola

A evo i sad kazu iz Indjije da je bila frka jer su se "policajci sklonili od kishe". A pored toga kazu i da je planirano 16 pesama na koncertu a da je odsvirano 2 manje jer je menadzment pepersa iz kalifornije javio da se sprema nevreme i da se pokupe i odu.

A vesti kazu da je jedna od spekulacija bila da su skratili jer su culi koliko je karata prodato a onda videli koliko je ljudi doslo. Ovo nisam bas razumeo - jel bilo vise prodatih karata od doslih ili manje? :)

ono jeste, milicija se pokupila i pobegla u svoje baseve chim je pochela kisha, obishao sam trchkarajuci onako par njihovih grupica koje su se podmeshivali nama shto kisnemo i psuju shto su se uopste cimali da gledaju ovoliko ludaka na jednom mestu :)

a valjda se chude u smislu da su im javili da je prodato 60k karata a doslo preko 100k ljudi, i onda skapirali kako su ih srbi zapravo oshishali :P i kao rivendz iskulirali ander d bridz i otisli dalje

fallout_table.gif

korito? wc? dodjavola

levo od stejdza ... tipa, u ravni gde je bio drugi red zvucnika (racunajuci i one na bini) pa kad gledas ka bini sa leve strane bili su oni suncobrani gde su prodavali pivo i ostale stvari, e pa jos malo levo od toga su bile klonje, njih jedno 100 otprilike :) + to "korito" sa tipa 20 cesmi.

a valjda se chude u smislu da su im javili da je prodato 60k karata a doslo preko 100k ljudi, i onda skapirali kako su ih srbi zapravo oshishali :P i kao rivendz iskulirali ander d bridz i otisli dalje

Aha, ok, to me je bas interesovalo, na sta su oni kao ciljali. Plus satro mogu da procene koliko je ljudi doslo yeah right :) Mada opet, jak im je "revolt" bio, nisu otpevali dve pesme od 16 kao "da nas zajebu".

uz duzno postovanje, ti onda bas i nemas neke standarde, ako mislis da nema vise sta da se vidi.

mala kompilacija hejta sa drugih foruma:

1. parking 500 dinara.

2. parking redari na dolasku - nema parking redara na odlasku.

3. svirali krace nego sto je najavljeno.

4. mogli su bar za usrani koncert da srede da vozila sa kartom ne moraju da placaju putarinu, malo li je jos 400 din iz beograda, na onih 500 za parking?

5. Na koncertu koji traje ceo dan, premalo standova sa hranom, ali sa picem koliko hoces.

take money and run.

1. 500 dinara je puno za parking ? A jel puno karta za peperse od 1600 dinara ? To je vise od 3x vise, al su skupi... Apelovali su ceo boziji dan po televiziji da zajebete kolima i da idete alternativnim prevozom [:D] - btw ovo nema veze sa onim sto sam ja VIDEO i CUO na koncertu.

2. Ovj e greska organizatora... Takodje nema veze sa onim sto sam VIDEO i CUO na koncertu.

3. http://theside.free.fr/tour/tour.php3?id=2007 svirali su koliko su svirali, nema sada levo desno, to sto su odsvirali, meni se svidelo, ja nisam otisao tamo da im sudim vec da vidim band koji sam voleo kad niko nije ni znao za njih.

4. Da ti nije mozda Flea naplatio drumarinu ? Ili mozda drumska mafija ? A znas, ima i stari put za Indjiju, krenes u Zemun, pa preko Batajnice, Stara i Nova pazova i gle cuda - dodjes do Indjije - ovo btw isto nema veze sa RHCP i njihovim nastupom.

5. Kupio sam pljeskavicu napolju, cekam sam 2 minute, Kupio sam hot-dog posle Kirila, cekao sam 10 minuta da ga uzmem, posle onih engleza sam kupio neki sendvic, cekam sam 1 minut, za svo to vreme sam popio 4 piva, isto se nije dugo cekalo, a svo to vreme sam uspeo da se probijem od tih mesta za kupovinu do mog mesta za gledanje koncerta (kod onog crnog satora po sredini, pa sa njegove leve strane, znaci nekih 60-70 metara od bine, mozda malo vise)... Ja sam video red klope, red pica, red klope, red pica... Jebem li ga. Posto je temperatura bila 38 stepeni u hladu, mozda su zbog toga racunali na vecu potrosnju pica ? Ili mozda zato sto je sponzor bio Tuborg... Treba se zalagati sledeci put da neki privatnik iz Leskovca uzme sponzortsvo, onda ce biti klope. I da, ni ovo nema veze sa time zbog cega sam dosao na koncert.

I jos nesto, moji standardi su moji standardi, poceo sam sa Stonsima u Budimpesti 1995., zavrsio sa RHCP 2007. Live in Serbia, dosta je. Jim Morrison i Jimi Hendrix su odavno mrtvi, a od post RHCP faze (MOJE) imam u glavi samo Nirvanu, ali i Kurt Cobain je odavno mrtav. Sve ostalo, posle toga, mogu da gledam bez problema (i verovatno cu i gledati), ali negde pozadi ili sa nekog vip sedeceg mesta, etc. Elem, ako jos jednom procitas dobro sta sam napisao, nigde nisam rekao da je ovo juce bilo toliko dobro da sam naprasno dosao do zakljucka da sam sada sve video. I uopste mi nije jasno da bas svi redom pljuju po pepersima zato sto su posle koncerta pokisli...

neko mi je ukrao kriglu...

red hot chili pepersi su dobili 2 miliona dolara, koliko kosta, po klasichnom ugovoru, njihov festivalski nastup. Problem je sto mnogi nisu ni znali da idu na neki tamo Green Fest ( ko sve daje ovako glupa imena festivalima) na kome je i normalno da hedlaneri nastupaju sat i po, nego su ocekivali PRAVI KONCERT pepersa koji traje preko 2 sata.

I ta pricha kako su skratili nastup za 3 ili 4 pesme jer je padala kisha je tragichno smeshan. Kao da pevaju iskljuchivo po sunchanom vremenu i savrsenoj vlaznosti. Pre mi tu sve smrdi na neku mutljavinu

http://www.novosti.co.yu/code/navigate.php...atum=2007-06-27

It's nice to be good, but it's nothing compared to being bad

Najjaci su ovi sto hoce da dovedu jos velikih imena. Cak i ako ljudi pristanu, kapiram da ce se parkirati direktno na autoputu. Te price "apelujemo da ne dodjete kolima" su mi malo bezveze, ako imam kola docicu kolima a na njima je da mi obezbede dobar parking i prolaz.

red hot chili pepersi su dobili 2 miliona dolara, koliko kosta, po klasichnom ugovoru, njihov festivalski nastup. Problem je sto mnogi nisu ni znali da idu na neki tamo Green Fest ( ko sve daje ovako glupa imena festivalima) na kome je i normalno da hedlaneri nastupaju sat i po, nego su ocekivali PRAVI KONCERT pepersa koji traje preko 2 sata.

I ta pricha kako su skratili nastup za 3 ili 4 pesme jer je padala kisha je tragichno smeshan. Kao da pevaju iskljuchivo po sunchanom vremenu i savrsenoj vlaznosti. Pre mi tu sve smrdi na neku mutljavinu

http://www.novosti.co.yu/code/navigate.php...atum=2007-06-27

Odakle ti taj podatak za 2 mil?

I zasto je to za kisu smesno? Mislim da je skroz logicno, sto se tice helikopterskog odlaska da su se brinulida nece moci otici...

krule, jel to zvaniicno saopstenje?

inace, kad smo kod novinskih tekstova...

Blic, 28.6.

Čim se koncert grupe „Red Hot Chili Peppers“ završio, pale su u vodu sve priče o „fantastičnoj“ organizaciji, a za posetioce je počela najveća noćna mora! Po strahovitom pljusku, ludnica je započela na parkingu ispred arene. Volšebno su s lica mesta nestali policajci i redari koji su u dolasku regulisali saobraćaj na prilazu areni i ulazak na parking. Po mrklom mraku, vozači su bili prepušteni sami sebi i svako se snalazio kako je znao i umeo. Srećni su bili oni koji su uspeli da izađu sa parkinga i uključe se u nepreglednu kolonu automobila koji su pokušavali da se domognu famoznog kružnog toka, a posle - šta bog da. U Beograd, Inđiju, Novi Sad, na Mars... bilo gde, samo da se ode sa livade.

Lakše reći nego ostvariti. Kolona je satima stajala u mestu, a ilustracije radi, za 300 metara puta trebalo nam je tri sata i četrdeset pet minuta! Kada su ljudi koji su bili zarobljeni na parkingu shvatili da će osvanuti u Inđiji, počeo je haos - prvo je srušena ograda između „običnog“ i VIP parkinga, vozači su pokušavali da se sa strane ubace u kolonu, optimisti sa džipovima su čak probali da prođu preko zemljanog nasipa pored puta, a nervoza je rasla. Svi pokušavaju da se ubace negde, a kolona stoji bez ikakvih naznaka da će se situacija uskoro promeniti. Policije nema ni na vidiku, vozi se branik uz branik, a samo uz mnogo sreće ste mogli da se prestrojite u drugu traku. Posle nekoliko ablendovanja propuštamo ispred nas automobil sa trojicom mladića i u potpuno nadrealnoj sceni otvaraju se vrata, iz kola istrčava pokisli momak, prilazi našem automobilu, pada na kolena (ali, bukvalno) i viče: „Hvala vam, hvala vam!“. Čak nas je častio kesicom „smokija“... zato što smo se smilovali i propustili ih?!

Nakon nekoliko sati čekanja, osim živaca, počele su da popuštaju i bešike, ljudi su se olakšavali gde su stigli, a najmaleroznijim vozačima je pred očima blinkala crvena lampica - nestaje benzina! To nije sve, zbog taktike stani-kreni automobili su sve češće prokuvavali. Ludnica se nastavila do ranih jutarnjih sati, a poslednja vozila su ukleti parking napustila tek posle četiri sata ujutru!

Pokisli do gole kože, na temperaturi od svega 17 stepeni Celzijusovih, ljudi su se provlačili između automobila i beznadežno tražili bilo kakav prevoz. U opštem metežu, u gužvi su ostali zaglavljeni autobusi koji su trebali da pokupe putnike, a mnogi se uopšte nisu ni pojavili.

- Povratnu kartu za „Lastin“ autobus platili smo 1.000 dinara i po dogovoru ti isti autobusi trebalo je da nas pokupe na mestu na kom smo se i iskrcali. Kada smo došli na dogovoreno mesto, tamo nije bilo ni jednog jedinog „Lastinog“ autobusa. Čekali smo dva sata, ali autobusa nije bilo ni od korova, pa smo onako ogorčeni morali da molimo ljude da nas prime u svoje autobuse ili automobile da ne bismo umrli od zime. Posle dugotrajnog stopiranja uspeli smo da zaustavimo dobre ljude koji su nas dovezli do Bežanijske kose i spasli nas dalje agonije na onoj blatnjavoj ledini. Ovo će neko morati da plati i to ne samo taj drugi, neiskorišćeni deo autobuske karte, već i to vreme uzaludnog čekanja i smrzavanja u vodi i blatu. Najgore od svega je da nisam ni u povratku video nijedan „Lastin“ autobus u smeru ka Inđiji, kao da nisu ni imali nameru da dolaze po nas - kaže Vladimir Polić iz Beograda.

Na železničkoj stanici je nekoliko hiljada ljudi čekalo vozove koji se nisu pojavili, u prvu kompoziciju koja je stigla u Inđiju ugurali su se najjači, a ostali su se smrzavali čekajući obećane vozove.

*Samo, te akcije ovde ne pale. Secam se kad smo se vracali sa noci muzeja, najavljeno je da si mogao da se vozis autobusom sa ulaznicom za muzeje. Naravno, u prvom autobusu su odmahivali glavom i hteli da nam naplate kartu. Kooperacija drzavnih i javnih sluzbi = 0

Ovo je sastavni deo price svih vecih festivala i sajmova u svetu i drago mi je sto je to krenulo i kod nas. Ne mislim da je tu drzavna i javna sluzba imala problem koordinacije, vec mislim da su samo ridzovani propustili da se informisu oko toga na svom "portalu" (ili kako god da se kod njih razmenjuje info). Ali je to korak u pravom pravcu i ja to pozdravljam svakako.

Tebi mozda nije, ali je vecini ljudi koju poznajem jebeno preselo.

Meni nije preselo, to sa parkingom mi je bila avantura, bas sam se super proveo. Valjda zato sto sam pozitivac po prirodi :> Ali bi neki lepi gest tipa parking ukljucen u cenu bio stvarno fin, ali opet, to bi mozda "ostetilo" one koji dolaze peske ili drugim prevozom.

Preporuka: Sziget

Covece, NIN? Sjajno :)

Btw, sto se odlaska tice, i ja nisam video helish da su ovi odleteli niti ga cuo, a Jesic se oko 3 ujutru javio na radiju i kao "evo upravo su krenuli RHCP svojim kombijem iz VIP salona (ili tako nesto) i krecu se dalje put Surcina, i oni su sve prosli bez problema" (ili tako nesto debilno je izjavio, a kao dokaz da se stanje na parkingu rascistilo).

"Što se trajanja koncerta tiče, po informacijama koje smo dobili od menadžmenta, 'bend' je nakon što je shvatio da postoji razlika u zvanično saopštenom i zaista prodatom broju karata, 'odlučio da skrati nastup', navedeno je u saopštenju."

Ali je meni to opet nekako blesavo, kao zeznuli su nas, otpevali dve pesme manje. Da je neko toliko revoltiran, i da ima takav status "zvezde" pa je malo izgubio kontakt sa realnoscu, oni bi rekli posle 4 pesme - e jebite se svi, i otisli. Po meni ;)

svirajući hitove Abe

Bilo ih je vishe? ;)

Pepersi se najiskrenije izvinjavaju zbog toga i dodaju da bi sve bilo drukčije da je organizacija bila bolja i da su barem znali gde se nalaze i koliko se gostiju na koncertu očekuje.

Aha, a gde je onaj deo - "I docicemo svakako sledeci put kada nas pozovete"? :)) Mis'im, izvinjavaju se, sta ima covek od toga. Neka ih sad u'vate i kazu - e a sad da dodjete pa da pevate na hipodromu, i da nam se oduzite za sve ;) Naravno, ako je tacno ovo sto pisu, a nije pustena patka da bi se smirio narod.

end nije bio informisan o grandioznosti tog nastupa. Članovi grupe nisu sami sebe čuli na bini od buke koja ih je iznenadila i jednostavno nisu bili pripremljeni za ovako veliki događaj. Negde na pola koncerta pevaču Entoni Kidisu je pozlilo i bio je doveden u pitanje nastavak koncerta.

lol

chitaj: da su znali da ce da bude toliko ljudi sigurno se ne bi toliko nadrogirao.

No one can survive becoming a legend.

i ja kazem jebiga! Kao da je jebiga neka magichna rech.

Pokisli do gole kože, na temperaturi od svega 17 stepeni Celzijusovih, ljudi su se provlačili između automobila i beznadežno tražili bilo kakav prevoz. U opštem metežu, u gužvi su ostali zaglavljeni autobusi koji su trebali da pokupe putnike, a mnogi se uopšte nisu ni pojavili.

Ispade da smo mi jos i dobro prosli :) Iako smo do 4 bili na parkingu, barem nismo pokisli :) Ja sam u jednom trenutku skroz bio u fazonu da se parkiram i legnem da spavam, sto je verovatno pola ljudi i uradilo. Izasao bih na kraju u isto vreme sa koncerta kao i ostali, jer bih se probudio taman oko pet ili tako nesto i onda lagano krenuo nazad.

Koje su ovo gluposti? Organizacija je kriva sto Pepersi nisu znali da ce biti toliko ljudi, ahahahahahahahaha, ovo odavno nisam cuo. Pa nisu oni bend koji ide po kafanama ciji se vlasnici direktno dogovaraju sa fronmenom. Svasta ce covek da cuje ovih dana. Kapiram da im je ovo najbolji posao ikad, narocito ako s uzeli 2 miliona, ej covece, 2 miliona? Jezivo.

-----------------

nema vise zezanja

A.B.

it seems necessary to quote myself again:

"Jedan Brad Pit kad potpishe ugovor od 20 miliona za film, na ruke dobije 4 miliona."

Ovde ima mnogo vishe ljudi koji se ugradjuju u celu prichu tako da je cifra koja se deli na njih 4icu manja od 400k$...naravno i to su super pare za ispod 90min posla ali chisto ne treba misliti da su u fazonu "lolzomg odrali su ljude za silne pare, a nisu nista radili"

Zasto je bolje ici u kafanu nego na "rok koncert"

1. U kafani ako muzika prekine kad je najsladje rizikuje zivot

2. U kafani muzika ako fuseri rizikuje zivot

3. U kafani ako pevacu / pevaljki "pozli" i ne moze da nastavi da svira rizikuje da izgubi zivot.

4. U kafani ako muzika kaze da nije nije bila obavestena kolko ce doci gostiju i da nece da svira, rizikuje da izgubi zivot

5. U kafani mozete sami menjati svoju "setlistu" po izboru.

6. U kafani ako vas pesma bas pogodi mozete je i vi izarlaukati namesto vokalnog celjadeta

7. Ukoliko vam se pesma u kafani ne svidja, mozete zaustaviti njeno izvodjenje, ali rizikujete da vi izgubite zivot.

8. Ukoliko ne mozete da izadjete sa parkinga uvek se mozete vratiti u kafanu

etc etc

Sad posle 2 dana kad nisam dobio ni jednu od umisljenih bolesti koje su mi se rojile kroz glavu dok sam kisnuo (seboreja mozga, prehlada slezine, mekoca kostiju, utapanje zeluca....) u stavri bas je bilo kul iskustvo i veliki nauk :)

Na spektakle u budimpestu, jeftinije je, bezbednije je i bolje

You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy