Jump to content

SPC II - The wrath of Ilarion

Recommended Posts

Ne znam da li ste culi za nedavni slučaj monaha Ilariona...

da citiram jednog novinara:

"Bilo je potrebno da “Čika Jova”,kako su ga zvala deca kojima je plaćao da ih dodiruje,javno masturbira

ispred škole da bi nadležni organi pokrenuli postupak protiv njega. Da je “Čika Jova” kao kolega Pahomije,

svoj “maestralni organ” stimulisao, uz pomoć dečaka, u okvirima manastirskih zidina verovatno bi i dalje bio

na slobodi i uživao u pogledu na iskušenike. Ovako je nakon višegodišnjeg skrivanja po manastarima i

proterivanja iz okolnih zemalja zbog optužbi za pedofiliju osuđen na 12 meseci zatvora.

Uz dobro vladanje bogougodni Ilarion moći će da se za par meseci vrati svojim duhovnim službama i fizičkim

nasladama.

Ukoliko se po strani na trenutak ostavi problem kaznene politike za ova krivična dela i kontekst u kome

postoji prećutni društveni konsenzus po kome je dozvoljeno mrzeti i tući žene i manjine a tolerisati ovakve

oblike devijantnosti ostaje pitanje licemrenog odnosa Srpske Pravoslavne Crkve prema svojim unutrašnjim

pitanjima.

Zauzeta bacanjem kletve na čitav svet, skakanjem u hladnu vodu i pisanjem saopštenja koja se završavaju

sa abrakadabra, ćirubu-ćiriba SPC se ne oglašava po ovom pitanju osim u slučajevima kada njeni advokati

odgovarju optužujući strane obaveštajne službe za porast pedofilije u svojim redovima.

Zar je to Hrišćanstvo? Zar u Jevandjeljima ne stoji ‘…izbacite zlog izmedju sebe…’ Doduse oni vise koriste

narodne umotvorine nego Bibliju.I da li se na takav način pružaju moralne pouke vernicima ili se SPC

pretvorila u monopolističko preduzeće koje otima, zlostavlja i zataškava...

voje nečinjenje i ignorisanje problema…

.... licno, shvatam problematiku trenutka... niko normalan, heterosexualnog opredelenja u najboljim

godinama ne moze da ne keca nista godinama i ostane potpuno mentalno normalan... Sta bi tek bilo da

te "dark servant-e" posade u ucionice da predaju klincima (i klinkama) veronauku... Sutra treba da posaljem

dete u skolu pitajuci se da li ce neko crkveno lice zadici mantiju pred njime... [|)]

Takodje, smatram da je VELIKI PROPUST ove usrane drzhave to sto je onaj smrad Pahomije izbegao

zatvorske niggerske karine na tushiranju jer ga je mlohavi premijer spasao sigurnog senfanja...

Toliko o nasem nezavisnom pravosudju... I pored svedocenja one jadne dece, Pahom se izvuko

i slobodno landara jaja pod svojom mantijom round the country...

Edited by nigger

Унутра је сигурно читава експлозија радости и магије!

• Replies 148
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Realno monasima i popovima treba dozvoliti brak,jedino reshenje vidim u tome.

Ili ako vec zele da zive u celibatu,onda treba da ostanu mudonje do kraja a ne da placaju deci da im drkaju,chekaj bre zar neko toliko bolestan moze da bude???

У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. 
Радоје Домановић - "Страдија" 1902. -

^

er ...

popovi mogu da se zene, a cela poenta monastva je upravo odricanje od ovozemaljskih zadovoljstava i posvecivanje bogu i duhovnosti

@nigger

meni tu drzava nije ispala toliko licemerna kao spc. pazi, svi znamo ko vlada njom i sta (ne)rade i za sta ih (ne)boli tuki. a spc se predstavlja kao "mnogo smo fini i dobri trtmrt". pravo pitanje sad je dal su raspopili tog retosa?

vladane, druže, preklinjem te da mi više ne pejstuješ tekstove teofila (o, ironije!) pančića i sličnih mu.

ne kažem da je ovo kul, naprotiv. samo, neke druge poruke koje provlači kroz tekst te teraju da povraćaš. drzava prećutno dozvoljava zlostavljanje žena i manjina? crkva anatemiše ceo svet? molim vas.

crkvi će doći iz dupeta u glavu da se blamiraju ovakvim skandalima i počeće žestoko da paze kome je dozvoljeno da boravi u manastirima ili da bude pop, a valjda će i novi krivični zakoni da pooštre kazne za seksualne prestupe. do tada ne možeš suditi monahu strožije nego šibicaru, pravda je slepa.

a za ove koji predlažu da se monasima dozvoli brak, lol. lepo je biti informisan.

btw, zaista mislite da će posle tvorze ovaj lik opet biti monah?

Ovi popovi kao da su genetski predefinisani da vole male dečake. Kako to da nikad recimo nismo čitali o tome da je pop jebao ovcu ili kravu?

Ovce i krave i njihovi roditelji ne podnose prijave [;)]

A popa je retard koji treba da trune u nekom kazamatu, al

jebote, smorio si sa kukanjem vise :D

Bah, crkva...

edit: ajde da me ne bi shvatili kao josh jednog spamera da vam objasnim zashto tako reagujem. Kao prvo crkva je veoma fina kada nema vezu sa vlashcu ili kada je u nemilosti vlasti. Medjutim onog momenta kada vlast pusti crkvu da se mesha u politichke odluke, odmah krece da radi lobistichka makina. Tako smo mogli da posmatramo kako popovi, koji su za vreme komunizma kod nas bili negde na istom, a negde na nizem nivou nego srednja klasa, za poslednjih 2 decenije grade sebi kuce i vile, voze skupe automobile itd. Mislim da je ovde problem sistem vrednosti u crkvi i davno izgubljena duhovnost...

Edited by ZerBah

А в чем сила, брат?

@ Ivan

nisam citirao Teofila, sto ne znaci da se vadim jer volim kako on ume da serenda o svemu i svachemu...

@ Drale

Doslo mi tako, tacnije komshija u Vrscu koji je vazio za najfinije dete u

komsiluku, bio odlikas i kasnije zavrsio bogosloviju se kokno sad skoro,

obesio se... Tako da ono, jebes boziju sluzbu ako su medju nama

tempirane sajko-bombe u mantijama... Nesto mora da se menja, nisam

rekao da treba zabraniti crkvu, ima dosta dobrih stvari koje crkva donosi

jednom narodu.... a da nisu one Krukove chokolade [:D]

Унутра је сигурно читава експлозија радости и магије!

Popovi smeju da se zene.

Moj gnev je prema SPC od pahomija na dalje enorman.

Jedan od glavnih razloga zasto sam ponistio svoj listic na ovim izborima je taj da necu da glasam u drzavi gde pedo-pop prodje nekaznjeno. Gde popovi po manastirima prave koncerte i bahanalije.

Znaci ovo moze da sere i teofil masnic i onaj kreten lukovic, njihova kretenastija je nistavna u odnosu na pedo popove.

I drasko, de1 i ostatak "prodrzavne" frakcije, nicim ne mozete opravdati ovakve smrdarije. Ni time da i u americi ima pedofila (de1) ni time da je SPC duhovno utociste naroda i da je period tranzicije (drasko).

Ove popove spaliti. Homo-pedo-pop pa to ni na klabezjablama nema. ovde smo stigli do ghay-hitlera :)

You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy

@f4ts0

Yey!!! Najzad neko po mojoj meri u vezi tema.

Zerbah je 110% tacan po pitanju profitiranja, glavna gradska crkva je na 400m od mene i ladno pratis kako od jugica i stojadina sad popovi voze bemware i terence. Svako zdravog razuma i rezonovanja ko bude pisao nov zakon, treba da ignorise politicku korektnost i tretira prestupnike kao ljude. Ne, nisu to ljudi vec divijantni monstrumi i predatori najnizeg ranga. Smrt, kastriranje ili oba.

P.S: Imam grip. Sve mi je lepo od lekova, pa sam blag.

Ljudi se dele na optimiste i one koji znaju bolje.

Popovi smeju da se zene.

Moj gnev je prema SPC od pahomija na dalje enorman.

Jedan od glavnih razloga zasto sam ponistio svoj listic na ovim izborima je taj da necu da glasam u drzavi gde pedo-pop prodje nekaznjeno. Gde popovi po manastirima prave koncerte i bahanalije.

Znaci ovo moze da sere i teofil masnic i onaj kreten lukovic, njihova kretenastija je nistavna u odnosu na pedo popove.

I drasko, de1 i ostatak "prodrzavne" frakcije, nicim ne mozete opravdati ovakve smrdarije. Ni time da i u americi ima pedofila (de1) ni time da je SPC duhovno utociste naroda i da je period tranzicije (drasko).

Ove popove spaliti. Homo-pedo-pop pa to ni na klabezjablama nema. ovde smo stigli do ghay-hitlera :)

"prodrzavna frakcija", LOL Debeli... [:p]

'ajde kad me vec prozivas, da kazem i ja nesto.

SPC JESTE utociste Srba u svim teskim vremenima, pa i u ovom, i to je prosto tako... ne pokusavam da jebanje dece opravdam nicim. ta mantija ne da ih ne pravda, nego ih cini 100x krivljim u mojim ocima.

ovde je samo na delu pokusaj da se SPC predstavi kao sadisticka pedofilska razvratna sekta. e tu imamo vec problem, to nikako ne moze da prodje kod mene...

pa jebiga sad...

MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVA

Style over subsistence

Crown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One.

ovde je samo na delu pokusaj da se SPC predstavi kao sadisticka pedofilska razvratna sekta. e tu imamo vec problem, to nikako ne moze da prodje kod mene...

Cekaj pa zar to i nisu ? Onaj nas patrijah sto je iso na miloseviceve balove vampira i ljudio ruke miri markovic! el to crkva ? Ili sada kada je bilo glasanje za ustav oni se rasprdeli samo tako? Alo el to treba crkva da radi da se mesa u politiku a? more....

Jebi ga Drale.

I zbog tompsona-tudjmana-glavasha su hrvati koljaci ustaski, jelde.

Sigurno ne zbog neke frojlajn iz Zagreba koja voli srbski kurac.

A posto ne zele da rasciste sa takvim popovima (od pucaca do decojebaca) onda da, imam pravo da u mojim ocima predstaljaju horor. mada se trudim da ih ne trpam sve u isti kos.

You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy

Cekaj pa zar to i nisu ? Onaj nas patrijah sto je iso na miloseviceve balove vampira i ljudio ruke miri markovic! el to crkva ? Ili sada kada je bilo glasanje za ustav oni se rasprdeli samo tako? Alo el to treba crkva da radi da se mesa u politiku a? more....

[roflmao]

Stator se rasrdio... [:D]

da, mislim da i SPC ima pravo da se mesa u politiku, taman koliko I SVAKA DRUGA NEVLADINA ORGANIZACIJA!

Jebi ga Drale.

I zbog tompsona-tudjmana-glavasha su hrvati koljaci ustaski, jelde.

Sigurno ne zbog neke frojlajn iz Zagreba koja voli srbski kurac.

mnogo bih vremena morao da potrosim da osporim ovaj tvoj logicki trik. moraces da se zadovoljis onda samo time sto ti ukazujem da znam da je u pitanju logicki trik. [;)]

taj rad, nije sustinski problem sto je on bolestan, nego sto se spc pravi neprekidno luda, i ne zeli da uradi nista po pitanju ovog retarda,pahomija, filareta i mase njima slicnih

slazem se. crkva treba da bude prva koja ce da progoni idiote u svojim redovima.

MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVA

Style over subsistence

Crown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One.

ne izigravaj stormtrupera podmladka neke neo-liberalne "gradjanske" stranke, bio to ldp ili g17. Ne uzimaj leb iz usta mohiju. a Nece ti niko dati crni pojas ili light saber za posipanje pepelom, takodje

Patrijarh nije ljubio ruku miri nego mira njemu, mada to uopste nije vazno. I sta ti je problem sto se crkva zalagala za usvajanje novog ustava? ti ocigledno ne kapirash koliko bi nam zivot bio zajebaniji da taj ustav nije proshao, a interes crkve treba da bude i boljitak srpskog naroda u chijem je interesu bilo usvajanje novog ustava. Jedno je mesanje u politiku a drugo je realnost u kome crkva i u gradjanskoj, multi konfesionalnoj, multi etnickoj evropi igra veoma vaznu ulogu u drustvu. posebno obrati na katolichke zemlje poput francuske, italije i spanije... Ne vidim da je njima aktivna drustvena uloga crkve ista odmogla. Dok se ljudi boje smrti postojace crkva, jer ne verujem ni da si ti prihvatio olako cinjenicu da kroz 70 godina od tebe nece ostati nista sto crvi nisu pojeli, a kroz 100 godina i kosti ce ti istruleti od podzemne vode na bezanijskom groblju...

Silovanje dece je problem, nista veci kada ga rad popovi jer nije problem sto je pop silovao nego sto je dete silovano. Ali nista ne pomazete time sto opet neki ovde ovaj problem relativizuju i predstavljaju kao lokalni chudo, josh jedan endemski ispad u brdovitoj srbiji, iako bi se shodno njihovim godinama trebali prisetiti identichnih problema u americi.

Svaki zlochin treba kazniti, ma ko ga pochinio i nad kome je pochinjen.

It's nice to be good, but it's nothing compared to being bad

Ok iguano i sta si ti sad rekao ovde?

Poenta je da crkva stiti i dalje te likove. I cemu sad osuda kako je stator ldp stormtrooper? Opet ce se rasprava udariti na 2 strane na jednoj ti sting de1 drasko, na drugoj shek mohi stator, bla.

Upravo je problem sto je pop silovao. popovi treba da nam dizu staminu, moral, i da nas lece, a ne da siluju decu.

@Drasko...ha vidis kolko je uspesan logicki trik, da ne mozes da ga razmesis iako je logicki trik. abrakadabra!