Dule_smor Posted June 27, 2014 Author Report Share Posted June 27, 2014 princip smele http://mojahercegovina.com/ovako-je-u-stvari-izgledao-gavrilo-princip/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
StormScion Posted June 28, 2014 Report Share Posted June 28, 2014 (edited) :( Naravno da smo imali samo jednog prijatelja kada je Rusija stvorila modernu Srbiju da bi oslabili turke i osigurali centralnog saveznika na balkanu za dalji prodor Rusa na jug. To je kao da albanci na Kosovu rasprljaju ko im je jedini saveznik. Zna se ko je, onaj ko ih je stvorio :) Edited June 28, 2014 by StormScion Quote Is the destiny of mankind controlled by some transcendental entity or law? Is it like the Hand of God hovering above? At least it is true that man has no control, even over his own will Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted June 28, 2014 Author Report Share Posted June 28, 2014 znaci kazes da je srbiju stvorila rusija u 19. veku kao sto je takozvanu drzavu kosovo stvorio nato u 21. veku...napusti saranu plox Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted June 28, 2014 Report Share Posted June 28, 2014 Nije baš tako napisao Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted June 28, 2014 Author Report Share Posted June 28, 2014 dobro nije, ali me nervira taj omalovazavajuci stav i poredjenje sa siptarima, i to bas na danasnji dan, nebitno Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
StormScion Posted June 28, 2014 Report Share Posted June 28, 2014 Naravno da ne omalovazhavam niti poredim sa siptarima, nisam lud . Samo sam dao primer. Quote Is the destiny of mankind controlled by some transcendental entity or law? Is it like the Hand of God hovering above? At least it is true that man has no control, even over his own will Link to comment Share on other sites More sharing options...
BarcaS take 2 Posted July 2, 2014 Report Share Posted July 2, 2014 http://www.telegraph.co.uk/history/world-war-one/10930829/The-lie-that-started-the-First-World-War.html .co.uk Zbunjen sam Quote https://www.g2a.com/r/barcas Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted July 8, 2014 Report Share Posted July 8, 2014 Ako izuzmemo naslov koji je potpuno izmisljen i nema apsolutno nikakve veze s originalnim tekstom, sasvim interesantan clanak za citanje: http://pescanik.net/2014/07/leto-1914-najgluplje-leto-u-istoriji/ Ako neko dobro zna francuski moze da cita i ovde, i izbegne retardirani "pescanik" naslov http://tempsreel.nouvelobs.com/societe/20140627.OBS2054/28-juin-1914-un-assassinat-et-un-mois-plus-tard-la-guerre.html Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kal1mero Posted July 8, 2014 Report Share Posted July 8, 2014 Пешчаник јбг :) Quote Нема будућности без истине. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted July 8, 2014 Report Share Posted July 8, 2014 ovde sam prestao da čitam To je zato sto imas predrasude prema Pescaniku :) Salu na stranu, jedini problem s tekstom je sto su potpuno izmislili naslov, valjda da bi bio bombastican, sta li. Teza autora, francuza, je da velike sile nisu generalno imale nameru da ulaze u rat i da je iz te perspektive ubistvo Franca Ferdinanda bio relativno minoran dogadjaj koji je posledica "balkanskih carki", koje su trebale i dalje da ostanu ogranicene na Balkan. Tek kroz tekst on objasnjava splet okolnosti koji je doveo do pocetka Prvog svetskog rata. Tenzije su postojale medju silama, ali se nikada ni pre ni kasnije nije dogodilo da jedan takav dogadjaj ima takve posledice, zato je tekst interesantan. Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted July 8, 2014 Author Report Share Posted July 8, 2014 pa pogresna mu je teza lol Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted July 8, 2014 Report Share Posted July 8, 2014 (edited) A zasto tako mislis? Edit: U smislu da je ubistvo Franca Ferdinanda kao jedini rezultat moralo imati svetski rat? Edited July 8, 2014 by Zwerko Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
prota_ Posted July 8, 2014 Report Share Posted July 8, 2014 To je zato sto imas predrasude prema Pescaniku :) Salu na stranu, jedini problem s tekstom je sto su potpuno izmislili naslov, valjda da bi bio bombastican, sta li. Teza autora, francuza, je da velike sile nisu generalno imale nameru da ulaze u rat i da je iz te perspektive ubistvo Franca Ferdinanda bio relativno minoran dogadjaj koji je posledica "balkanskih carki", koje su trebale i dalje da ostanu ogranicene na Balkan. Tek kroz tekst on objasnjava splet okolnosti koji je doveo do pocetka Prvog svetskog rata. Tenzije su postojale medju silama, ali se nikada ni pre ni kasnije nije dogodilo da jedan takav dogadjaj ima takve posledice, zato je tekst interesantan. prošao sam tekst ovlaš, ali sve što sam video ovde nema veze sa stvarnim spletom okolnosti koji je doveo do rata. iz sadašnje pozicije kad gledamo u nazad 100 godina, jasno je da je taj rat bio neizbežan i da su dešavanja na međunarodnom polju došla do tačke u kojoj je rat neizbežan. baš ću da se iscimam ovih dana da napišem koja su to sve dešavanja bila, i kako je izgledala međunarodna politika tih godina, pošto se to zanemaruje u bukvalno svakom tekstu koji sam do sada video. prosto ne mogu da poverujem da je gotovo sva pažnja usmerena u jednu tačku (atentat). mislim, to je prepisana austrijska propaganda od pre 100 godina. :)) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted July 8, 2014 Report Share Posted July 8, 2014 Malo je glupo da diskutujemo o tezi koju nisi procitao :) (a deluje da nisi). Njegova teza je da sile nisu htele u tom trenutku da udju u rat, ne da se isti ne bi nikada desio, a dalje objasnjava splet okolnosti koji je do toga doveo, iznoseci cinjenice iz diplomatskih izvora razlicith strana. U jednom momentu cak iznosi zakljucak da do svetskog rata ne bi ni doslo da je Austrija odmah napala Srbiju.Niz okolnosti medju kojima je huskanje Nemacke, uticaj Ugarskog premijera, poseta najvise delegacije Francuske caru Rusije i slicno dovode do toga da svi krecu da blefiraju iako niko sustinski nije spreman za rat, niti ga u tom momentu planira. prošao sam tekst ovlaš, ali sve što sam video ovde nema veze sa stvarnim spletom okolnosti koji je doveo do rata. iz sadašnje pozicije kad gledamo u nazad 100 godina, jasno je da je taj rat bio neizbežan i da su dešavanja na međunarodnom polju došla do tačke u kojoj je rat neizbežan. baš ću da se iscimam ovih dana da napišem koja su to sve dešavanja bila, i kako je izgledala međunarodna politika tih godina, pošto se to zanemaruje u bukvalno svakom tekstu koji sam do sada video. prosto ne mogu da poverujem da je gotovo sva pažnja usmerena u jednu tačku (atentat). mislim, to je prepisana austrijska propaganda od pre 100 godina. :)) To se sve slazem, nego je meni interesantna bila ova njegova analiza kako je doslo do toga da bas taj dogadjaj bude okidac. Iz moje perspektive je potpuno jasno da je rat bio neizbezan. Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZOLA Posted July 8, 2014 Report Share Posted July 8, 2014 Standardna govna na pescaniku... Quote There are 2 rules in a successful life: 1. Don't tell people everything you know Link to comment Share on other sites More sharing options...
spo(ghost) Posted July 8, 2014 Report Share Posted July 8, 2014 Nemačka veruje da će odvratiti Rusiju obećavajući podršku Austriji. Francuska veruje da će odvratiti Austriju pokazujući solidarnost s Rusijom. Osnažena ovom podrškom, Rusija smatra da Srbiji treba pružiti pomoć. a sve to zbog Poenkare će ledeno primiti austrijskog ambasadora i svečano izgovoriti reči upozorenja koje su ostale slavne: „Srbija u ruskom narodu ima veoma bliske prijatelje. A Rusija ima jednog saveznika, Francusku. Bojim se da će biti komplikacija!“ simpa je priča, sem jako glupog naslova i poređenja Principa sa Al kaidom... Proto, aj stvarno napiši ako te ne mrzi, ja sam ovo propustio u školi pa mi prija da budem malo manje glup :) Quote Nije bitno da je velik, bitno je da je lep... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted July 19, 2014 Author Report Share Posted July 19, 2014 Sutra je godisnjica rodjenja Zivojina Misica. http://en.wikipedia.org/wiki/%C5%BDivojin_Mi%C5%A1i%C4%87 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Faramir Posted August 7, 2014 Report Share Posted August 7, 2014 Ajde i ovde: Аустрија је објавила рат нашој драгој Србији, објавила га је нама; објавила га је Српству и цијелом Словенству. „Јулска криза“ је окончана ратом. Тридесет седам дана дипломатских акција, јавних и тајних преговора, међусобних притисака и уцењивања, завршено је објавом рата Аустро-Угарске Краљевини Србији. Обичним телеграмом, као да се ради о неком војничком или љубавном писму. Иако Србији није било до рата, морала је да га прихвати. Регент Александар Карађорђевић је позвао Србе да „бране свом снагом своје огњиште и српско племе“. Овај позив ниједног Србина није оставио равнодушним. Следећи позив свог унука, принца Србије, краљ Никола I Петровић је своје Црногорце позвао у бој за ослобођење „Српства и Југословенства” и одбрану Црне Горе. Антологијске речи ратног прогласа „цара јунака“ можда најбоље сведоче о карактеру тадашње црногорске државе, њеном духу и циљевима. Црногорци! Још не доспјесте да крв оперете с ваших храбрих мишица, а ваш стари Краљ приморан је да вас и по трећи пут за непуне двије године дана позове под оружје; да вас и по трећи пут поведе у рат – у свети рат за слободу Српства и Југословенства. Црногорци! Судбоносни час је куцнуо! Црно-жути барјак, који од давних времена као мöра притиска душу југословенског народа, развио се, да тај народ сад потпуно уништи, да његове слободне представнике, Србију и Црну Гору, прегази. Узмичући пред најездом силнога Османлије, Југословени су се прилогађавали хришћанској Аустрији, да се с њом заједно опру најезди са Истока. Они су код ње тражили спас живота, а нашли су гроб своје слободе. Немилосна Аустрија примала их је не као помагаче за заједнички опстанак, већ као измећаре и убоге најамнике да њиховим месом и крвљу њиховом штити искључиво своје себичне интересе. Држала их је као бедем према разјареном Азијату и гурала их немилосрдно на кланице њемачких и италијанских поља. Хероји битке на Бауцену, гдје је славни шведски краљ погинуо, били су Југословени. Крвљу својом прелили су бојна поља Холандије и залили обале Сјеверног Мора, а Адрију су јој, залуду, само они очували. Беч, из којег се сада наредбе дају за уништење Српства, очували су бедеми костију словенских. За све то Аустрија је захвалила Југословенству неправдом, гоњењем, робовањем и пакосним сијањем раздора међу браћом, за што је чак и цркву као средство узимала. Док су ланци робовања стезали Словенце у земљама Монархије, дотле су носиоци црно-жуте боје чупали и исчупали срце Србиново – дивну Босну и Херцеговину. Крвљу српском заливени Скадар и Драч отели су нам својим интригама. А кад им све то није помогло – кад су се слободне српске земље, оснажене посљедњим ратовима, хвала буди Богу и јунаштву српском, спремале за нови културни живот; када су се словенска браћа нашла заједно у пространој цркви све Југославије, са амвона којег отпочела се проповиједати слога, братство и једнакост – латили су се оружја, да своје злобне намјере постигну, да нас униште. Црногорци! Аустрија је објавила рат нашој драгој Србији, објавила га је нама; објавила га је Српству и цијелом Словенству. Нашу праведну ствар узела је у заштиту моћна Русија, представница великог Словенства и наша вјековна заштитница, са својим просвјећеним савезницима. Црногорци! Крв се већ лије на Дунаву, Сави и Дрини; лије се на границама наше моћне заштитнице Русије и њене савезнице Француске, па сад — ко је јунак, на оружје! Ко је јунак нек слиједи корацима два стара српска Краља: да гинемо и крв проливамо за јединство и слободу златну. На нашој су страни Бог и правда. Ми смо хтјели мир, наметнут нам је рат. Примите га као и увијек, примите га српски и јуначки, а благослов вашег старог Краља пратиће вас у свим нашим подвизима. Живјели моји мили Црногорци! Живјело наше мило Српство! Живјела наша моћна заштитница Русија и њени савезници! Цетиње, 24. јула 1914. год. НИКОЛА с. р. Предсједник Министарстког Савјета, Министар Војни, Генерал-ађутант, дивизијар сердар Ј. Вукотић с. р. Министар Финансија и Грађевина, Р. Поповић с. р. Министар Правде, Љуб. А. Бакић с. р. Министар Иностраних Дјела, П. Пламенац с. р. Министар Унутрашњих Дјела, Саво П. Вулетић с. р. Министар Просвејете и Цркве, Послова, Гаврило М. Церовић с. р. Quote ubij jednog - ubica si; ubij hiljadu - vojskovodja si; ubij milion - drzavnik si. A single death is tragedy, million is a statistic. - I.V.Stalin It's nice to be important, but it's more important to be nice. NN 4ever Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted August 24, 2014 Author Report Share Posted August 24, 2014 http://teslavision.tv/video/diaspora-broadcast-network/kakav-amar-srpskim-medijima-pogledajte-njegovu-analizu-izvetavanja-o-godinjici-cerske-bitke.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted August 26, 2014 Report Share Posted August 26, 2014 Novinar kraljevačke televizije Melos Nigga pls Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
BarcaS take 2 Posted August 27, 2014 Report Share Posted August 27, 2014 (edited) Nigga pls Ako ti kazemo da nema fakultet oces li imati bolje misljenje o njemu? Edited August 27, 2014 by BarcaS take 2 Quote https://www.g2a.com/r/barcas Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted August 27, 2014 Report Share Posted August 27, 2014 (edited) Ne ali bih imao bolje misljenje o njemu da je opljunuo i po tv melosu, u kome radi, sto pusta turbo seljanu kao na primer ovo https://www.youtube.com/watch?v=vPvZuRrsJ5A Edited August 27, 2014 by mohican Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
G!!! Posted August 27, 2014 Report Share Posted August 27, 2014 Relativno skoro sam cuo za mene novu teoriju zavere, da su Ferdinanda ubile (tj celu akciju podrzavale i finansirale) sluzbe austrougarske koje su zelele sukob sa oslabljenom Srbijom zbog naravno profita, dok Ferdinandu nije padalo napamet da ulazi u takvu avanturu :) cak se spominje i neki austrijski film o atentatu, za kojeg kazu kao da je snimnjen u srbiji p.s. izvinjavam se na postu koji ne sadrzi ama bas nikakve istorijski relevantne cinjenice :), ako je previse brisite ofc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BarcaS take 2 Posted August 27, 2014 Report Share Posted August 27, 2014 Ne ali bih imao bolje misljenje o njemu da je opljunuo i po tv melosu, u kome radi, sto pusta turbo seljanu kao na primer ovo https://www.youtube.com/watch?v=vPvZuRrsJ5A Da, zbog toga sto bi pisanjem u bunar iz kojeg pije vodu bio pravi dokaz njegove inteligencije. Takodje, bitno je napomenuti da je pametno sto vrednujemo misljenje samo ljudi koje gotivimo. Quote https://www.g2a.com/r/barcas Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted August 27, 2014 Report Share Posted August 27, 2014 Ja sam vise ciljao na licemerje i da ne zelim da slusam lika koji sa ovakve televizije pametuje drugim medijima sto im kulturno istorijski program ne valja. To je kao da tadic dodje sad da mi objasnjava kako vucic nije demokrata. Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts