Jump to content

Protesti u Mačvi

Recommended Posts

Aj posto sam ja milanchetu verovatno na ignore listi neka neko drugi pita zashto ne izvoze ili ne prodaju direktno svoj proizvod. Jel zakonom odredjeno to ili jednostavno ljude mrzi da sami plasiraju svoju robu?

Zanima me bash ovo posto sam imao i nekih drugih rasprava na ovu temu gde su mi isto govorili da sve mora preko preprodavaca. E pa mene zanima zashto mora?

Ako niko zakonom ne brani seljaku da izvozi ili direktno plasira svoju robu onda i treba da ih rasteruju panduri jer je to onda chist bezobrazluk kojim zhele da prikriju svoju lenjost i inertnost ...

OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVE

BEST VIEWED WITH A MONITOR

E pa lol tjebe!!!

Ne pravi se naivan

Ako i nema zakona, niko ne sprecava prodavca-otkupljivaca da maltretiraju proizvodjaca. To je kao da sad ti i ja to radimo, delimo pare, bas te boli uvo da uzimas od seljaka kad imas dil sa mnom i mecemo pare u dzep.

Nikog ne treba da rasteruju panduri, jer ako su mi 2000 blokade bile kul, nemam pravo nikad vise da kazem kako "murija treba nekog da rastera"

You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy

A na svetu postoji jedan kupac .... daj molim te pertu ... U krajnjem slucaju neka izvoze, a ako nisu konkurentni e to je onda vetj njihov problem.

Hotju da mi kazhu tachno razloge zashto ne mogu i onda cu da se izjasnim dal su u pravu ili ne ...

Edited by mohican

A na svetu postoji jedan kupac .... daj molim te pertu ... U krajnjem slucaju neka izvoze, a ako nisu konkurentni e to je onda vetj njihov problem.

Hotju da mi kazhu tachno razloge zashto ne mogu i onda cu da se izjasnim dal su u pravu ili ne ...

To je isto kao da kazes "ko te jebe igore sto ne izvozis svoje hand made kompove u japan"

Ni francuski seljak nije konkurentan jer ima 1337 prasice, vec je to strategija drzave. Poljoprivreda nije za salu

You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy

To je isto kao da kazes "ko te jebe igore sto ne izvozis svoje hand made kompove u japan"

Ni francuski seljak nije konkurentan jer ima 1337 prasice, vec je to strategija drzave. Poljoprivreda nije za salu

Dobrodosao u kapitalizam. Ako je jeftinije uvesti nesto nego da ga sam proizvodish onda ga uvozish pritom je to isto uglavnom boljeg kvaliteta.

@milanche

Meni suludo zvuci da drzhava nekome brani da izvozi svoj proizvod zato me interesuje dal si ti ili je neko drugi upucen u te zakone da nam ih preprica, rastumachi ili makar da potvrdi njihovo postojanje.

A sto se tiche kvaliteta proizvoda, to je vec pitanje drzhave/seljaka posto nisam upoznat sa uslovima kreditiranja kod nas tako da ne znam koga kriviti tu dal drzhavu, shto ne omoguci povoljnije uslove, ili seljaka jer je lenj/neuk/shtagod da se informise o kreditima i iste podigne. Inace to malo sto znam o kreditima je da postaju sve povoljniji tako da molim masu da se suzdrzhi od komentara ZELENASHI i sl ...

Mislim da je jedna gran privrede koja je u svetu malo izuzeta od "dobrodosao u kapitalizam" poljoprivreda. Jer mozes bez kompa, parfema, kola i tako, ali bez hrane ne, i da ne sirimo temu :)

Sazeto : cim nekog panduri mlate u sitne sate i to se ne objavljuje po medijima, taj neko je u pravu :)

Mislim da je jedna gran privrede koja je u svetu malo izuzeta od "dobrodosao u kapitalizam" poljoprivreda. Jer mozes bez kompa, parfema, kola i tako, ali bez hrane ne, i da ne sirimo temu :)

Sazeto : cim nekog panduri mlate u sitne sate i to se ne objavljuje po medijima, taj neko je u pravu :)

Isto tako je komunisticki koncept "WE MAKE OUR OWN" shvatjen kao ono sto jeste, a to je neekonomican.

Btw kolko sam ja cuo na radiju (mislim da je beograd1, nije b92) Sami protestanti su izjavili da se policija ponashala korektno prema njima.