mohican Posted February 11, 2007 Report Share Posted February 11, 2007 Aj posto sam ja milanchetu verovatno na ignore listi neka neko drugi pita zashto ne izvoze ili ne prodaju direktno svoj proizvod. Jel zakonom odredjeno to ili jednostavno ljude mrzi da sami plasiraju svoju robu? Zanima me bash ovo posto sam imao i nekih drugih rasprava na ovu temu gde su mi isto govorili da sve mora preko preprodavaca. E pa mene zanima zashto mora? Ako niko zakonom ne brani seljaku da izvozi ili direktno plasira svoju robu onda i treba da ih rasteruju panduri jer je to onda chist bezobrazluk kojim zhele da prikriju svoju lenjost i inertnost ... Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted February 11, 2007 Report Share Posted February 11, 2007 E pa lol tjebe!!! Ne pravi se naivan Ako i nema zakona, niko ne sprecava prodavca-otkupljivaca da maltretiraju proizvodjaca. To je kao da sad ti i ja to radimo, delimo pare, bas te boli uvo da uzimas od seljaka kad imas dil sa mnom i mecemo pare u dzep. Nikog ne treba da rasteruju panduri, jer ako su mi 2000 blokade bile kul, nemam pravo nikad vise da kazem kako "murija treba nekog da rastera" Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted February 11, 2007 Report Share Posted February 11, 2007 (edited) A na svetu postoji jedan kupac .... daj molim te pertu ... U krajnjem slucaju neka izvoze, a ako nisu konkurentni e to je onda vetj njihov problem. Hotju da mi kazhu tachno razloge zashto ne mogu i onda cu da se izjasnim dal su u pravu ili ne ... Edited February 11, 2007 by mohican Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
Force Posted February 11, 2007 Report Share Posted February 11, 2007 Toliko su ojadili te seljake pa bruka od ovakve vojvodine bre koja je hranila 100 milona ljudi sada ne moze ni sebe da prehrani STRASNO ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted February 11, 2007 Report Share Posted February 11, 2007 A na svetu postoji jedan kupac .... daj molim te pertu ... U krajnjem slucaju neka izvoze, a ako nisu konkurentni e to je onda vetj njihov problem. Hotju da mi kazhu tachno razloge zashto ne mogu i onda cu da se izjasnim dal su u pravu ili ne ... To je isto kao da kazes "ko te jebe igore sto ne izvozis svoje hand made kompove u japan" Ni francuski seljak nije konkurentan jer ima 1337 prasice, vec je to strategija drzave. Poljoprivreda nije za salu Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Force Posted February 11, 2007 Report Share Posted February 11, 2007 Nego je za sprdanje , posto vidim ovi nasi se samo sprdaju ko sta radi . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
millanče Posted February 11, 2007 Author Report Share Posted February 11, 2007 (edited) @mohican: razlog za Edited February 11, 2007 by millancche Quote OPTIMIZADO PARA EL NERVIO ÓPTICO HUMANO Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted February 12, 2007 Report Share Posted February 12, 2007 To je isto kao da kazes "ko te jebe igore sto ne izvozis svoje hand made kompove u japan" Ni francuski seljak nije konkurentan jer ima 1337 prasice, vec je to strategija drzave. Poljoprivreda nije za salu Dobrodosao u kapitalizam. Ako je jeftinije uvesti nesto nego da ga sam proizvodish onda ga uvozish pritom je to isto uglavnom boljeg kvaliteta. @milanche Meni suludo zvuci da drzhava nekome brani da izvozi svoj proizvod zato me interesuje dal si ti ili je neko drugi upucen u te zakone da nam ih preprica, rastumachi ili makar da potvrdi njihovo postojanje. A sto se tiche kvaliteta proizvoda, to je vec pitanje drzhave/seljaka posto nisam upoznat sa uslovima kreditiranja kod nas tako da ne znam koga kriviti tu dal drzhavu, shto ne omoguci povoljnije uslove, ili seljaka jer je lenj/neuk/shtagod da se informise o kreditima i iste podigne. Inace to malo sto znam o kreditima je da postaju sve povoljniji tako da molim masu da se suzdrzhi od komentara ZELENASHI i sl ... Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted February 12, 2007 Report Share Posted February 12, 2007 Mislim da je jedna gran privrede koja je u svetu malo izuzeta od "dobrodosao u kapitalizam" poljoprivreda. Jer mozes bez kompa, parfema, kola i tako, ali bez hrane ne, i da ne sirimo temu :) Sazeto : cim nekog panduri mlate u sitne sate i to se ne objavljuje po medijima, taj neko je u pravu :) Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatboy Posted February 12, 2007 Report Share Posted February 12, 2007 Quote Унутра је сигурно читава експлозија радости и магије! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted February 12, 2007 Report Share Posted February 12, 2007 Sazeto : cim nekog panduri mlate u sitne sate i to se ne objavljuje po medijima, taj neko je u pravu :) sklon sam da se složim sa ovom konstatacijom. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
banman Posted February 12, 2007 Report Share Posted February 12, 2007 Pa shta sad ako je u pravu? Quote Ladies and gentlemen, Frank Sinatra Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted February 12, 2007 Report Share Posted February 12, 2007 Mislim da je jedna gran privrede koja je u svetu malo izuzeta od "dobrodosao u kapitalizam" poljoprivreda. Jer mozes bez kompa, parfema, kola i tako, ali bez hrane ne, i da ne sirimo temu :) Sazeto : cim nekog panduri mlate u sitne sate i to se ne objavljuje po medijima, taj neko je u pravu :) Isto tako je komunisticki koncept "WE MAKE OUR OWN" shvatjen kao ono sto jeste, a to je neekonomican. Btw kolko sam ja cuo na radiju (mislim da je beograd1, nije b92) Sami protestanti su izjavili da se policija ponashala korektno prema njima. Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted February 12, 2007 Report Share Posted February 12, 2007 E onda neko laze, ajmo i u kafanu da vidimo kvalitet/cenu tih svinja :) Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted February 12, 2007 Report Share Posted February 12, 2007 (edited) Ja ne volim svinjetinu ili prasetinu kako vetj ... jbg nisam pravi srbin znam :P Ali bi mogli do stoje i vuleta uskoro :] Edited February 12, 2007 by mohican Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted February 12, 2007 Report Share Posted February 12, 2007 Da oni cevapi sto si ih husao u slast su od nula i jedinica :) Mogli bi Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
KadeshiAmbassador Posted February 12, 2007 Report Share Posted February 12, 2007 Treba nama jos mrtvih premijera Quote -It is said that the first time Takamatsu saw Judo he was horrified. This was because they bend their backs during their techniques. Link to comment Share on other sites More sharing options...
leisure Posted February 12, 2007 Report Share Posted February 12, 2007 treba nam josh novogodisnjih praznika da se pojede svo to meso :) (bez posrednika) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted February 12, 2007 Report Share Posted February 12, 2007 Treba nama jos mrtvih premijera Cedu za premijera! Quote MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted February 12, 2007 Report Share Posted February 12, 2007 Cedu za premijera! Debele na prinudni odmor! Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted February 12, 2007 Report Share Posted February 12, 2007 Ja ne volim svinjetinu ili prasetinu kako vetj ... jbg nisam pravi srbin znam :P Ali bi mogli do stoje i vuleta uskoro :] IDI RASPITAJ SE OMG Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted February 13, 2007 Report Share Posted February 13, 2007 Debele na prinudni odmor! Narkomane u Drajzerovu! Quote MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted February 13, 2007 Report Share Posted February 13, 2007 IDI RASPITAJ SE OMG Lenj sam jako :| Narkomane u Drajzerovu! Chush, proveo tamo najbolje godine zhivota ... mislim u drajzerovoj :] Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pekarman Posted February 15, 2007 Report Share Posted February 15, 2007 Bot FTW!!! Ladno covek da pomisli da neko ovo namerno i smisljeno radi :)) Quote Ljudi se dele na optimiste i one koji znaju bolje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts