Jump to content

Lansirana Windows Vista

Gospodin

Recommended Posts

• Replies 139
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Ako mislis na Wow, onda nisam legitiman da pricam o njemu i visti. Obican war3 sam pokretao prvo sa xp particije, znaci bez instalacije posto me je mrzelo, a posle sam se nakanio, instalirao i na visti, i sljaka bez ikakvih compatibilitija i sl. Za programe generalno treba potraziti najnovije verzije, skoro svi podrzavaju vistu, imao sam recimo frke sa daemon toolsom, net limiterom i video kodecima, samo upgrade i furaj.

Evo nakon dosta provedenog vremena sa glistom :)

Wow kada se namesti compatibility mod radi maltene bolje nego na xp-u.

Postoji jedan problem kod gliste, na koji vlasnici xp-a i slicnih windoza nisu navikli. Naime, kada neki folder sa sadrzajem prekopirate sa drugog HDD/particije koja nije "vasa". na glistu, taj folder i sadrzaj automatski ima status read only. Nikakvi konfizi, setovanja i slicno se ne mogu upisivati (q3 konfig ili wow setovanja). prvo sam 10 minuta pzideo, a onda se setio chgrp i chown :) i prosto se to isto odradi sa folderom u visti. Date mu zeljeni atribut, kao i svim podfolderima. Tu mozete fino podesavati prava pristupa na security tabu koji je ovde kao recimo u w2k3 odmah vidljiv (za razliku od XP-a gde se to podesavalo destikliranjem opcije Simple folder view iz folder opcija).

Ono sto ja nisam uspeo da uradim na visti i pored mnogo muke, to je da namestim antialiasing u 3d aplikacijama (wow jelte). Znaci setovao sam drajvere na milion nacina, ne ne radi. Potom sam opcije za 3d podesio u dlaku isto kao na xp-u (u DLJAKU), i opet na visti nema AA. kao i sto imam efekat po teksturama, kao kada se u doom3 engineu ukuca image_lodbias -1 ("iskricenje"). Drajveri su zadnji sa Nv sajta, 7300GT kartica.

Sve u svemu danas cu u trenutcima slobodnog vremena da detaljno uporedim xpsp2 sa vistom koje cu se potruditi da isto podesim po servisima i startup programima, pa da vidim. Iskreno, cak mi se cini da vista radi bolji "memorijski menadzment" od xp-a.

Jedino sto bih izbacio iz viste je media centar. Jel postoji neki nacin kad sam vec stavio ultimate verziju da ga shutnem?

You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy

Ono sto ja nisam uspeo da uradim na visti i pored mnogo muke, to je da namestim antialiasing u 3d aplikacijama (wow jelte). Znaci setovao sam drajvere na milion nacina, ne ne radi. Potom sam opcije za 3d podesio u dlaku isto kao na xp-u (u DLJAKU), i opet na visti nema AA. kao i sto imam efekat po teksturama, kao kada se u doom3 engineu ukuca image_lodbias -1 ("iskricenje"). Drajveri su zadnji sa Nv sajta, 7300GT kartica.

Polako, Nvidia grdnu muku muči sa drajverima po

Edited by voodoo_

Ako mislis na Wow, onda nisam legitiman da pricam o njemu i visti. Obican war3 sam pokretao prvo sa xp particije, znaci bez instalacije posto me je mrzelo, a posle sam se nakanio, instalirao i na visti, i sljaka bez ikakvih compatibilitija i sl. Za programe generalno treba potraziti najnovije verzije, skoro svi podrzavaju vistu, imao sam recimo frke sa daemon toolsom, net limiterom i video kodecima, samo upgrade i furaj.

ne igram wow

ffdshow radi odlicno na visti

ima i vista codec pack

Daemon tools najnovija verzija isto radi bez problema

f4ts0 disejbluj servis media centra

Edited by weasel

ne igram wow

ffdshow radi odlicno na visti

ima i vista codec pack

Daemon tools najnovija verzija isto radi bez problema

Pa isto ovo sam i ja napisao [:D]

Inace mnogo me zajebava ovaj security u visti, znaci imam i njega i xp na dve particije, medjutim budjavi xp je ostavio gomilu nekih nepotrebnih foldera, kojima na zalost nemam pristup iz viste. Igrao sam se malo sa podesavanjima bezbednosti, vise nije problem da izbrisem jedan folder, ali ako on sadrzi i subfoldere, nocna mora.

Pa isto ovo sam i ja napisao [:D]

Inace mnogo me zajebava ovaj security u visti, znaci imam i njega i xp na dve particije, medjutim budjavi xp je ostavio gomilu nekih nepotrebnih foldera, kojima na zalost nemam pristup iz viste. Igrao sam se malo sa podesavanjima bezbednosti, vise nije problem da izbrisem jedan folder, ali ako on sadrzi i subfoldere, nocna mora.

Zato?

Promeni atribute nad celim folderom/subfolderima.

Weasel : ma ok je za disable media center servisa, ja bih da ga uklonim kompletno i kao mesto na hdd i kao bilo sta :)

Da, inace definitivno je vista skroz OK za sad.

You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy

Za sada rade svi programi. Ukoliko nece overi se kompatibility sa xpsp2 i radi

Recimo visualcertexam nije radio (tj ne moze ni da se instalira), nakon overe kompatibility moda radi najnoirmalnije.

Isto kao i WoW

E sad po meni, to mora da se resi :)

naravno da je ultimativni test failed [xx(]

Wow konkretno sa ISTIM setovanjima u grafickoj/igri radi toliko losije da je to za ne poverovati.

Bolje radi na lin+wine kombinaciji.

Strasno.

Cao vista.

Vista Ultimate + WOW:BC - > LETI

nesto si lose uradio....

Radi i AA.

Ispao sam glup :)

Nisam video da i WOW ima opciju za AA samo se tamo zove multisampling, a to override-uje setovanja u drajverima. Sve radi, lepo :)