weasel Posted February 13, 2007 Report Share Posted February 13, 2007 Meni Warcraft i dosta programa nisu radili sve dok nisam namestio compatibility mod. A ping je i meni veci nego na xp neam pojma sto Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
uveta Posted February 14, 2007 Report Share Posted February 14, 2007 Ako mislis na Wow, onda nisam legitiman da pricam o njemu i visti. Obican war3 sam pokretao prvo sa xp particije, znaci bez instalacije posto me je mrzelo, a posle sam se nakanio, instalirao i na visti, i sljaka bez ikakvih compatibilitija i sl. Za programe generalno treba potraziti najnovije verzije, skoro svi podrzavaju vistu, imao sam recimo frke sa daemon toolsom, net limiterom i video kodecima, samo upgrade i furaj. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted February 14, 2007 Report Share Posted February 14, 2007 Evo nakon dosta provedenog vremena sa glistom :) Wow kada se namesti compatibility mod radi maltene bolje nego na xp-u. Postoji jedan problem kod gliste, na koji vlasnici xp-a i slicnih windoza nisu navikli. Naime, kada neki folder sa sadrzajem prekopirate sa drugog HDD/particije koja nije "vasa". na glistu, taj folder i sadrzaj automatski ima status read only. Nikakvi konfizi, setovanja i slicno se ne mogu upisivati (q3 konfig ili wow setovanja). prvo sam 10 minuta pzideo, a onda se setio chgrp i chown :) i prosto se to isto odradi sa folderom u visti. Date mu zeljeni atribut, kao i svim podfolderima. Tu mozete fino podesavati prava pristupa na security tabu koji je ovde kao recimo u w2k3 odmah vidljiv (za razliku od XP-a gde se to podesavalo destikliranjem opcije Simple folder view iz folder opcija). Ono sto ja nisam uspeo da uradim na visti i pored mnogo muke, to je da namestim antialiasing u 3d aplikacijama (wow jelte). Znaci setovao sam drajvere na milion nacina, ne ne radi. Potom sam opcije za 3d podesio u dlaku isto kao na xp-u (u DLJAKU), i opet na visti nema AA. kao i sto imam efekat po teksturama, kao kada se u doom3 engineu ukuca image_lodbias -1 ("iskricenje"). Drajveri su zadnji sa Nv sajta, 7300GT kartica. Sve u svemu danas cu u trenutcima slobodnog vremena da detaljno uporedim xpsp2 sa vistom koje cu se potruditi da isto podesim po servisima i startup programima, pa da vidim. Iskreno, cak mi se cini da vista radi bolji "memorijski menadzment" od xp-a. Jedino sto bih izbacio iz viste je media centar. Jel postoji neki nacin kad sam vec stavio ultimate verziju da ga shutnem? Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted February 14, 2007 Report Share Posted February 14, 2007 (edited) Ono sto ja nisam uspeo da uradim na visti i pored mnogo muke, to je da namestim antialiasing u 3d aplikacijama (wow jelte). Znaci setovao sam drajvere na milion nacina, ne ne radi. Potom sam opcije za 3d podesio u dlaku isto kao na xp-u (u DLJAKU), i opet na visti nema AA. kao i sto imam efekat po teksturama, kao kada se u doom3 engineu ukuca image_lodbias -1 ("iskricenje"). Drajveri su zadnji sa Nv sajta, 7300GT kartica. Polako, Nvidia grdnu muku muči sa drajverima po Edited February 14, 2007 by voodoo_ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted February 14, 2007 Report Share Posted February 14, 2007 Vidis :) Nikakav cs key nisam ukucao, odabrao sam da ga naknadno dodam. Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
weasel Posted February 14, 2007 Report Share Posted February 14, 2007 (edited) Ako mislis na Wow, onda nisam legitiman da pricam o njemu i visti. Obican war3 sam pokretao prvo sa xp particije, znaci bez instalacije posto me je mrzelo, a posle sam se nakanio, instalirao i na visti, i sljaka bez ikakvih compatibilitija i sl. Za programe generalno treba potraziti najnovije verzije, skoro svi podrzavaju vistu, imao sam recimo frke sa daemon toolsom, net limiterom i video kodecima, samo upgrade i furaj. ne igram wow ffdshow radi odlicno na visti ima i vista codec pack Daemon tools najnovija verzija isto radi bez problema f4ts0 disejbluj servis media centra Edited February 14, 2007 by weasel Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stalja Posted February 15, 2007 Report Share Posted February 15, 2007 Meni je media centar kul :( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
uveta Posted February 15, 2007 Report Share Posted February 15, 2007 ne igram wow ffdshow radi odlicno na visti ima i vista codec pack Daemon tools najnovija verzija isto radi bez problema Pa isto ovo sam i ja napisao Inace mnogo me zajebava ovaj security u visti, znaci imam i njega i xp na dve particije, medjutim budjavi xp je ostavio gomilu nekih nepotrebnih foldera, kojima na zalost nemam pristup iz viste. Igrao sam se malo sa podesavanjima bezbednosti, vise nije problem da izbrisem jedan folder, ali ako on sadrzi i subfoldere, nocna mora. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted February 15, 2007 Report Share Posted February 15, 2007 Pa isto ovo sam i ja napisao Inace mnogo me zajebava ovaj security u visti, znaci imam i njega i xp na dve particije, medjutim budjavi xp je ostavio gomilu nekih nepotrebnih foldera, kojima na zalost nemam pristup iz viste. Igrao sam se malo sa podesavanjima bezbednosti, vise nije problem da izbrisem jedan folder, ali ako on sadrzi i subfoldere, nocna mora. Zato? Promeni atribute nad celim folderom/subfolderima. Weasel : ma ok je za disable media center servisa, ja bih da ga uklonim kompletno i kao mesto na hdd i kao bilo sta :) Da, inace definitivno je vista skroz OK za sad. Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Corey Posted February 15, 2007 Report Share Posted February 15, 2007 Gde mogu da pogledam kompatibilnost programa i igara za vistu sa xp-a ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
weasel Posted February 15, 2007 Report Share Posted February 15, 2007 f4ts0 e to vec ne znam :) corey http://www.iexbeta.com/wiki/index.php/Wind...lity_List#Works Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted February 15, 2007 Report Share Posted February 15, 2007 Za sada rade svi programi. Ukoliko nece overi se kompatibility sa xpsp2 i radi Recimo visualcertexam nije radio (tj ne moze ni da se instalira), nakon overe kompatibility moda radi najnoirmalnije. Isto kao i WoW E sad po meni, to mora da se resi :) Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Goga[TT] Posted February 15, 2007 Report Share Posted February 15, 2007 Da li bi bio neko voljan iz NS-a da mi sreze vistu ?:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
weasel Posted February 15, 2007 Report Share Posted February 15, 2007 Pa i meni vecina programa rade .Jedino Nero micro(lite) nisam nasao verziju da radi na visti Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AyS^ Posted February 15, 2007 Report Share Posted February 15, 2007 naravno da je ultimativni test failed Wow konkretno sa ISTIM setovanjima u grafickoj/igri radi toliko losije da je to za ne poverovati. Bolje radi na lin+wine kombinaciji. Strasno. Cao vista. Vista Ultimate + WOW:BC - > LETI nesto si lose uradio.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stalja Posted February 15, 2007 Report Share Posted February 15, 2007 Sa koliko megabita? :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted February 15, 2007 Report Share Posted February 15, 2007 Vista Ultimate + WOW:BC - > LETI nesto si lose uradio.... Pomenuo sam u postu ispod...radi savrseno u kompatibility modu. Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Corey Posted February 15, 2007 Report Share Posted February 15, 2007 ekstra, trebalo bi da radi sve što meni treba, thumbs up za vistu i novi komp ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted February 17, 2007 Report Share Posted February 17, 2007 Radi i AA. Ispao sam glup :) Nisam video da i WOW ima opciju za AA samo se tamo zove multisampling, a to override-uje setovanja u drajverima. Sve radi, lepo :) Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
weasel Posted February 17, 2007 Report Share Posted February 17, 2007 Ja nemogu da nadjem drivere za 5600 :( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted February 17, 2007 Report Share Posted February 17, 2007 Verovatno ih nece ni biti u skorije vreme, dovoljan im je smor sto moraju da pisu za GF6/7/8. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Junkie Posted February 18, 2007 Report Share Posted February 18, 2007 kako se ovaj voodoo stalno javi da kaze da nece biti u skorije vreme... btw .. ja planiram da teram xp dok bude odradjivao posao... trenutno mi je komp u takvom stanju da vista ne vredi cimanja Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
weasel Posted February 18, 2007 Report Share Posted February 18, 2007 Verovatno ih nece ni biti u skorije vreme, dovoljan im je smor sto moraju da pisu za GF6/7/8. znaci izacice kad tad ? :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stalja Posted February 18, 2007 Report Share Posted February 18, 2007 Josh jedan zadovoljni korisnik viste o/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted February 19, 2007 Report Share Posted February 19, 2007 Ja ne znam, nije mi ni palo napamet da instaliram vistu, niti cu pre jednog SP-a, skroz ono, nemam neku potrebu. A mislim da sam XP bas instalirao medju prvima. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts