Jump to content

Koliko para zaradjuju ljudi koji smisljaju reklame?

f4ts0

Recommended Posts

• Replies 78
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

noob... broodwar FTW!

nisam u zivotu kreirao lika... samo sam okruzen tier3 alijansom... a posto sam goloruk i nemam spelove koristim se narodnom: ukoliko ih ne mozes pobediti pridruzi im se... WTS 20 essence of lav pivo... each for 1.2 g...

jebem se u pedu za sitne pare

javite se mom makrou kaliju

cali = ghettopimp

aleluja barkase, aleluja!

noob... broodwar FTW!

nisam u zivotu kreirao lika... samo sam okruzen tier3 alijansom... a posto sam goloruk i nemam spelove koristim se narodnom: ukoliko ih ne mozes pobediti pridruzi im se... WTS 20 essence of lav pivo... each for 1.2 g...

worldendingm1.jpg

poludela ti glava, sarmani [:D]

worldendingm1.jpg

poludela ti glava, sarmani [:D]

ukoliko zelite da vasa kucka nosi taj chest javite se mom guild masteru... sve potrebne informacije mozete naci u mojoj signaturi :))))))))))))))))))))

cali = ghettopimp

2. Zato sto perem kosu vec 3 nedelje po 3 puta h&s a imam prhljut

Napokon josh neko [boom2]

Najjacha reklama je za neki deterdzent kad neka zhena kazhe svom josh matorijem muzhu:

"Pobogu Vaso, zar mislish da me par fleka mozhe uplashiti?" D'ough!!!!

Inache, odushevila me nova reklama Coca Cole. Ko je gledao zna o chemu pricham. Skroz jednostavno a potpuno efektno i simpatichno. Coca Cola ima realno najbolje reklame. Nikad nisu imali promashaj.

I da... Ne shvatam da neko mozhe dati 500,600 kinti da bi gledao reklame... Bozhe...

nije mi jasno zasto se potencira nesto sto nije tacno... upravo u tome i jeste problem... nije poenta valjda da zena jednom konzumira tvoj proizvod... a averzija se stvara ukoliko se smatras obmanutim...

btw. pada terminator na zemlju... ulece u prvi kafic... i skenira... izlaze mu ona sranja po glavi... okrece se model svakoga ko je skeniran... visina... tezina... gledali smo svi... startuje najzajebaniju ribu (koja je sama za stolom)... seda pored nje... dize ruku i pogledom trazi konobaricu (u zelji da je casti njenim omiljenim picem koje mu blinka u glavi)... u tom trenutku skenira krajnje prosecnu konobaricu... izdvaja njeno medjunozje i blinka mu YUPP... okrece se ribi za stolom i kaze: i 'll not be back...

originalnije od bilo cega sto sam video do sada... mozda bi bila malo skuplja... ali ne verujem bas da su to jadne kompanije i da im ovakva vrsta reklame ne bi bila extra... btw. 5 minuta brainstorming-a sa samim sobom...

ko je rekao da jednom konzumira proizvod ? a i u pakovanju ima vishe od jednog komada. kako obmanut kad performira isto kao i tvoj prethodni ulozhak .. sem ako ti tog dana nije meca bila manje obilna pa onda imash trip da bolje performira. sve je u podsvesti ako ti je reklama uticala na to da odaberesh taj proizvod ti tjesh lagati sebe da on stvarno bolje "radi" zbog toga shto netjesh verujesh da si ispao 2x glup.

shto se tiche reklame ona je chista glupost (izvini ako si se trudio). nema nikakvu poentu, sem ako hotjesh da naglasish da loshe pichke koriste yupp [:D] ?

iz pouzdanih izvora, a i sam, znam da su oni koji realizuju reklame dobijaju veoma malo para od ugovora u odnosu na menadzere i creative/art directore koji veoma kreativno u sustini kod nas i rade.

pa zar tako i ne treba da bude. danas svaki klinac koji se zamlatjuje metar dana sa adobe proizvodima (ili u chemu god da se radi vetj) mozhe da sklepa reklamu, al ne mozhe svako da osmisli efektnu ideju.

sve reklame za coca-colu su dobre...zato i jesu najjaci brend na svetu...

ne mozhe da se kazhe da je najjachi brend jel se snaga brenda ne ogleda samo u jednoj kategoriji. uostalom brend koka-kole je konstantnom padu vetj par godina ako se gleda njegova vrednost i vrednost koka-kolinih akcija.

• crno nam se piše

• belo nam se šmrče

• mind over matter

• jebo sam vam mater

ko je rekao da jednom konzumira proizvod ? a i u pakovanju ima vishe od jednog komada. kako obmanut kad performira isto kao i tvoj prethodni ulozhak .. sem ako ti tog dana nije meca bila manje obilna pa onda imash trip da bolje performira. sve je u podsvesti ako ti je reklama uticala na to da odaberesh taj proizvod ti tjesh lagati sebe da on stvarno bolje "radi" zbog toga shto netjesh verujesh da si ispao 2x glup.

shto se tiche reklame ona je chista glupost (izvini ako si se trudio). nema nikakvu poentu, sem ako hotjesh da naglasish da loshe pichke koriste yupp [:D] ?

pa zar tako i ne treba da bude. danas svaki klinac koji se zamlatjuje metar dana sa adobe proizvodima (ili u chemu god da se radi vetj) mozhe da sklepa reklamu, al ne mozhe svako da osmisli efektnu ideju.

ne mozhe da se kazhe da je najjachi brend jel se snaga brenda ne ogleda samo u jednoj kategoriji. uostalom brend koka-kole je konstantnom padu vetj par godina ako se gleda njegova vrednost i vrednost koka-kolinih akcija.

dovoljno sam zreo da priznam sebi da sam ispao glup, nego da lazem sebe da sam ispao pametan...

pogledaj razmak izmedju poruka, pa ces shvatiti koliko sam se trudio... bilo kako bilo poenta itekako postoji... i vrlo je jasna, uocljiva i lako prepoznatljiva (izvini ako se nisi trudio da procitas bez predrasuda)...

pored toga ostajem pri tvrdnji da je bolja od bilo koje reklame za uloske koju sam dosada video... ukljucujuci i ideju i poruku...

cali = ghettopimp

dovoljno sam zreo da priznam sebi da sam ispao glup, nego da lazem sebe da sam ispao pametan...

pogledaj razmak izmedju poruka, pa ces shvatiti koliko sam se trudio... bilo kako bilo poenta itekako postoji... i vrlo je jasna, uocljiva i lako prepoznatljiva (izvini ako se nisi trudio da procitas bez predrasuda)...

pored toga ostajem pri tvrdnji da je bolja od bilo koje reklame za uloske koju sam dosada video... ukljucujuci i ideju i poruku...

pa ne prichamo o iznad prosechno intelegentnoj osobi ffs .. zashto ne chitash sve postove.

shalio sam se bre za trud :*

al ajde izgleda da sam ja glup pa nisam svatio poentu tvog terminatora .. molim te mi obrazlozhi.

tebi je bolja. kao prvo nije poenta snimiti shto napucaniju reklamu. kao drugo popio bi tuzhbu zbog

• crno nam se piše

• belo nam se šmrče

• mind over matter

• jebo sam vam mater

Obichno se svaki proizvod reklamira tako shto prozivodjach da zadatak svojoj reklamnoj agenciji da mu napravi/smisli reklamu za proizvod ili se objavi "tender" gde se nekoliko reklamnih agencija "takmichi" da uzme reklamnu kampanju svojim idejama. U svakom sluchaju proizvodjach je taj koji odobrava pushtanje reklame u etar. Ako je direktor debil za reklamu, a marketing direktor preduzeca ima (kao shto obichno biva) dil sa reklamnom agencijom gde je njegovo ~10-20% budzeta kampanje mozete da shvatite otkuda na TV-u toliko debilnih reklama... S druge strane Copyrighter-i (iliti likovi koji smishljaju scenario reklamnih kampanja) su kod nas daleko manje placeni nego u svetu pa je zato nivo kvaliteta reklama daleko nizi. Shto se proizvodnje reklame tiche, ona je obichno sekundarna mada ume da bude skupa.

А в чем сила, брат?

pa ne prichamo o iznad prosechno intelegentnoj osobi ffs .. zashto ne chitash sve postove.

shalio sam se bre za trud :*

al ajde izgleda da sam ja glup pa nisam svatio poentu tvog terminatora .. molim te mi obrazlozhi.

tebi je bolja. kao prvo nije poenta snimiti shto napucaniju reklamu. kao drugo popio bi tuzhbu zbog

cali = ghettopimp

al i dalje nemash nigde ono shto je jako bitno za uloshke (i za svaki slabo diferencirani proizvod), a to je zashto bi neko odabrao yupp iznad nekog drugog.

ma ne mogu vishe da ti objashnjavam. retji tju samo da ti je totalno promasheno i da je ideja ukradena kao shto i jeste.

• crno nam se piše

• belo nam se šmrče

• mind over matter

• jebo sam vam mater

al i dalje nemash nigde ono shto je jako bitno za uloshke (i za svaki slabo diferencirani proizvod), a to je zashto bi neko odabrao yupp iznad nekog drugog.

ma ne mogu vishe da ti objashnjavam. retji tju samo da ti je totalno promasheno i da je ideja ukradena kao shto i jeste.

verovatno ce izabrati neki konkurentski proizvod zato sto moze da salje puskice na pismenom iz matematike koju pored profe ne moze da procita ni onaj kome se ta puskica salje... sta je konkretno ukradeno??? iskoriscen je motiv iz popularnog filma... i tu se prica zavrsava... sta onda da se kaze za reklamu demokratske stranke u kojoj se pojavljuju prle i tihi... ili grand kafa sa istim likovima??? da li je i to kradja??? naravno da nije... i sad ja po toj analogiji treba da pitam kakve veze ima glasanje za DS sa partizanima iz WWII...

uostalom ja sam kritikovao postojece reklame i dao predlog kako bi to po meni izgledalo bolje... na tebi je da ponudis alternativu ili da mi kazes zasto je nesto sto vec postoji bolje... a mene nece mrzeti cim dodjem gajbi da odstampam moju ideju i da napravim anketu medju devojkama koje znam (naravno da im necu reci da je ideja moja i da ja imam bilo kakve veze sa tim... slagacu da je to ideja nekog naseg lika koja je poslata yupp-u za konkurs)... skaliranje ce biti od jedan do deset...

cali = ghettopimp

Ono sa "tiruritu... pšššš... za tebe je :D"

Ahahah, kako retardirano, yet simpatično!

Pa da, odavno se nisam nasmeshio u toku neke reklame [boom2]

Ta nova reklama za Coca Colu je skroz dobra ^^

@Tauruss, cekaj zasto ti je neshvatljivo da neko plati 'x' dinara i da celu noc provede gledajuci DOBRE reklame? Ako ti svaki dan kod kuce gledas reklame za ljude koji imaju IQ<50, a ljubitelj si dobre, smesne, poucne reklame, zasto ne bi jednostavno platio tih 'x' dinara, otisao, lepo se proveo/zabavio i nagledao lepih reklama?

Hah... Jesi ti bio na Reklamozhderu? Sve su DOBRE? [8)] Ne znam chiji je kriterijum presudan ali u celom izboru ima 5% stvarno kvalitetnih i zanimljivih.

Koja je to reklama pouchna, bash me zanima?

I sama ideja placanja mi je ogavna, bilo bi u redu da je bar besplatna. Reklama treba da prodaje proizvod. Potpuno je suludno kupovati gledanje reklame, placas nekome da se reklamira... Ali danas je sve moguce...

Izgleda da ovde ljudi preskacu Srbine i moje postove, a to nije lepo. Sada mi je tesko.

Kod nas "postoje" kopirajteri, ali u velikom broju slucajeva account manageri rade najveci deo posla, sto je tek apsurd sam za sebe. Mada treba biti realan, i ovo sta se desava je veliki pomak i postoje relativno male agencije sa nekoliko talentovanih ljudi koji uspevaju da zabodu dobru reklamu. Kod nas jos uvek vladaju agencije koje kontrolisu reklamni prostor na televizijama (verovatno je tako svuda, ali se onda to tamo ne zove advertajzing agencija).

-----------------

nema vise zezanja

A.B.

to maudib_

prema svim pokazateljima koka kola je i dalje najjaci brend...i to ne samo zbog marketinga, vec zbog svega skupa...a sto se marketinga tice tu su ubedljivo najjaci...tu su valjda jos i sony,nike i chanel u prvih 10...bar koliko se secam...

...hopes need smashing!_

to maudib_

prema svim pokazateljima koka kola je i dalje najjaci brend...i to ne samo zbog marketinga, vec zbog svega skupa...a sto se marketinga tice tu su ubedljivo najjaci...tu su valjda jos i sony,nike i chanel u prvih 10...bar koliko se secam...

ahaha primetio sam u poslednje vreme da je popularan trend na forumu da kada neko kazhe neshto shto je krucijalno za prichu tipa "nasha zastava ima 3 boje" dodje neko drugi i kazhe "nema" i nastavi da spika dalje totalno opushteno .. to me toliko uveseljava do bola [roflmao]

NIJE PO SVIM POKAZATELJIMA NAVEO SAM DVA KOJA NISU A EVO SAD TJU NAVESTI I OSTALE:

- po earning quality

- po promeni 4oro godishnjeg procenta brend vrednosti (4yr % change brand value)

- po prihodu ostvarenog od prodaje (brand sales)

...

ona je samo po pokazatelju vrednosti (value) prvi i to zbog toga shto je u poredjenju sa svim ostalim brendovima u top10 stariji od njih 30+ godina. mozhe se ochekivati da vetj za 3-4 godine toyota skine coca-colu i sa prvog mesta po vrednosti jel ga je vetj skinula sa svih ostalih.

• crno nam se piše

• belo nam se šmrče

• mind over matter

• jebo sam vam mater