Jump to content

(Srpski) Tenis

leisure

Recommended Posts

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Aj da vidimo shta ce ovi u dublu da urade...

У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. 
Радоје Домановић - "Страдија" 1902. -

Pa malo ... dejvis kup mecevi su uvek specificni u odnosu na "regularne", ali da nasi malo vise preteruju od kolega u drugim zemljama, to je tacno. Ipak, ne treba im zameriti, ovo je prvi mec takvog tipa u ovakvoj hali. Pre toga je bio onaj jedan u mnogo manjem kovilovu, a pre toga su igrali ono u SC shumice pred 50 ljudi :)

Ma jebes to tenisko navijanje, ja sam vishe za dobro, staro gadjanje flashama i novcicima protivnihckog tenisera dok ovaj servira :)

У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. 

Jedina stvar koja mi se ne svdija jeste opsta situacija sto se tice izjednacavanja Srbije i Novaka. Ok, sada igra REPREZENTACIJA SRBIJE, ali bojim se da se opet ide u krajnost nacionalizma. Narocito ono kada govore - veliki uspeh Srbije. Ok je sto momak propagira zemlju iz koje je i dosta znaci taj spoljanji PR kada igra po svetu i ponasa se sasvim korektno, ali njegovi uspesi nisu uspesi Srbije! To su njegovi uspesi, uspesi par ljudi koji rade sa njim i njegovih roditelja i tacka. To izjednacavanje njega sa Srbijom, pa samim tim svako ko je Srbin daje sebi za pravo da se tu nesto busa i puni kao kada smo bili prvi u basketu/vaterpolu/odbojci...

I ovo navijanje danas. Jos jedan dokaz da je veliki broj prisutnih onih koji su tu zbog Srbije, a ne Teniske Reprezentacije Srbije, samim nacinom navijanja.

nisam hteo da prokomentarisem, ali moram..

jebo te, kakvo lozenje!!! mene blam da gledam, majke mi!!

ali posle svakog poena skakanje, "dizanje publike" mahanjem ruku ... pa ljudi, ko da igramo finale dejvis kupa..

Dorbo, izvini trebali su da sede i da se smaraju.

Meni je bash do jaja atmosvera bila,vidi se da je Djokovicu jako drago shto igra za repku i emocije su na mestu.

Nisam primetio preveliko lozhenje. Tj. jesam, ali mi ne smeta, jer ih kapiram. A ovaj Crash ... covece :) Nemam nista protiv razlicitih misljenja, ali je meni potpuno normalno da je to uspeh Srbije. Ne sa strane da je srbija strasno pomogla novaku da uspe, vec je to Srbija koja ima igraca u Top 3 na svetu, i to je njen uspeh.

I meni je u redu da je to Srbija koja ima igraca u top 3, ali izlazi van tog konteksta veoma cesto... Mislim, sam komentator kada oslovljava igraca sa Srbin ("Srbin vodi u prvom setu sa 3:1" na primer), pa kada posle pobede Novaka kaze ("Bravo Srbija"). I ne zaustavlja se na komentatoru... Imam par kolega kojima je kada Novak igra samo Srbija u glavi. To je samo tenis. nemojte me pogresno shvatiti. Ja volim svoju zemlju... Ali neke stvari ipak treba shvatiti onakve kakve jesu.

I meni je u redu da je to Srbija koja ima igraca u top 3, ali izlazi van tog konteksta veoma cesto... Mislim, sam komentator kada oslovljava igraca sa Srbin ("Srbin vodi u prvom setu sa 3:1" na primer), pa kada posle pobede Novaka kaze ("Bravo Srbija"). I ne zaustavlja se na komentatoru... Imam par kolega kojima je kada Novak igra samo Srbija u glavi. To je samo tenis. nemojte me pogresno shvatiti. Ja volim svoju zemlju... Ali neke stvari ipak treba shvatiti onakve kakve jesu.

Pa nece da ga sigurno oslovljava sa Bugarin, kada je on Srbin,sasvim je normalni komentari tipa "Mladi Srbin..." i sl,ne razumem gde ti tu vidish neki nacionlaizam.

Mislim, sam komentator kada oslovljava igraca sa Srbin ("Srbin vodi u prvom setu sa 3:1" na primer)

To je blagi novitet kod nas i nije toliko povezan sa tenisom koliko sa raspadom SCG. Do sada nisu to mogli reci jerbo je bilo i Srba i Crnogoraca. Takodje, upravo zbog toga sto nije bilo takve prakse, nama deluje cudno kad kazhe "Srbin ima loptu", ali zato ne deluje cudno kada kazhe "Na servisu je amerikanka", ili "Vraca brejk francuskinja". Sigurno si to cuo mnogo puta do sada.