Jump to content

Gamers Rejoice!


Sting

Recommended Posts

Dobar dan,

Prvo da vam objasnim zashto sam ovde otvorio ovaj topic. Ovde dolaze najveci geekovi!

/me waves kali, G etc :D

Poshto se vi najvishe brinete i nervirate oko igara koje vishe nisu kao nekad, vec samo idu na nabudzenu grafiku imam lepe vesti za vas. Jedno lepog dana, grafika ce toliko napredovati da bolje nece moci. Sve igre ce imati grafiku istog kvaliteta. Tog dana, jedino shto ce razlikovati igre je koliko su one zapravo dobre. I opet cemo se vratiti u zlatni vek igara, u kojima su one zapravo i morale biti zabavne da bi se prodale. Tako da, nemojte da se brinete za buducnost igara i mladih gamer mozgova!

A sada downer : Mi cemo do tada svi umreti!!

p.s

Don't use drugs, I'm a trained proffesional!

Edited by Sting

We must all fear evil men. But there is another kind of evil which we must fear most and that is the indifference of good men !

Link to comment
Share on other sites

meh bre, nikada vise u igrama nece biti sadrzaj ispred tehnikalija, posle savrshene grafike kada tehnologija budzenja shadera i sl. dosegne krajnje granice izmislice nesto novo, kao sto sad izmishljaju akcelerator za fiziku npr, pa ce onda biti 3d monitori, pa onda prikaz na 3d monitorima, omg to znachi josh tranzistora po mm, i josh para iz nashih dzepova, pa onda 4d zvuk, pa onda mirisi ukusi dodiri....

migsa, mnogo si chitao neuromancera :D

stinze, prokletinjo, bedachish nas bzvze =)

fallout_table.gif

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Grafika je oduvek bila faktor koji je prodavao igru, ako ne najbitniji, onda je bar delio prvo mesto. Na primer, ako se secate igrice Frogger, Sierra je istu konvertovala za Apple (tada najrasprostranjeniji kompjuter) i za Atari 800. Prva konverzija je dozivela debakl, druga je zgrnula milione dolara iako je broj vlasnika Apple-a bio daleko veci. Razlika izmedju dve konverzije su bile cisto tehnicke prirode: na Atariju su bili bolja grafika i zvuk. Slazem se da su ranije igre imale smek i vise inovacija, ideja...ali game industrija je pocela da se razvija pocetkom osamdesetih pa je i logicno da u mladoj industrijskoj grani ima mnogo vise inovativnosti nego sto je to danas. Ovih dana je stvarno problem smisliti nesto novo, sve je vec prezvakano X puta.

Link to comment
Share on other sites

problem je smisliti nesto novo? omg

kapiram, da bih za pola sata smislio nesto inovativnije.... prastaro zlo koje se vraca da zaposedne korupirane ljude, i njhov predvodnik nosi mach a ljudi imaju heroja koji ima mega shtit napravljen od dwarfova enchantovan od elfova, posle njihove borbe sve se uzjebalo otvorile se kapije pakla, samo chosen one koji je izgubio pamcenje moze reshiti stvar ako pronace water chip za shtit koji ne moze bez njega da baca magiju charm evil person... sa pojavom prastarog zla chak i elfovi se pretvaraju u undedove a dwarfovima rastu dlake po celom telu i dobijaju kandze i naziivaju ih deathclowovi

ebote pa samo da smisle parodiju na sve moguce rpgove kakav bi to bio hit... koliko malo treba za dobar humor i originalnost to je chudo...

zamislite samo od svega po malo na neki uvrnuti nachin na jednom mestu, bg, follout, heroes, torment, nwn, oblivion, gothic, diablo, etc etc... rpg sa referencama na sve rpgove :D

fallout_table.gif

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Ne ljudi, igre nece postati bolje nikada jer vi samo starite i postajete dzangrizavi po pitanju svega :)) Koliko od vas je potpalo pod uticaj mracne strane i postalo "graphics whore"? Guess what, SVA deca su navucena na grafiku, a najveci profit djubrad iz gaming industrije (koja, tek da bude jasno ne postoji vise, to je sada samo ogranak industrije zabave u najgorem smislu:)) vuku od dece ne od vas prekaljenih igraca koji znate da spazite "cost-cut" proizvodnju jos u leaked alpha fazi, sto se njih tice, vi bolje da ne postojite, vi ste samo shachica maloumnika koja se seca da su se nekad igre pravile drugacije, a tada Joe Smith, predsednik tog i tog izdavaca nije moga da se svojom limuzinom vozi do aerodrima i da letuje na bahamima, thus, vi ste njegovi najgori neprijatelji... za vas nema vise igara! ish! [:D]

jebote, smorio si sa kukanjem vise :D

Link to comment
Share on other sites

^[roflmao]

@cali

koji rpg postoji sa referencama iz prethodni rpgova :) nisam ga igrao ja mislim

ma svi smo mi bili navucheni na grafiku... kao onda kad si posle igranja civa za dos preshao na civ za win 95, woah....

mislim ja vise i ne racunam da cu dobiti nesto interesantno od mainstream izdavaca... cudno mi je sto se ne nadje neka mala kuca koja treba da skapira kakvih matoraca ovde ima i ne opravi nesto po starom dobrom receptu :)

a i chinjenica je da sto su igre vise prilagodjene mladjoj populaciji to su manje izlozene pirateriji, bash ce bre balavi klinac da seprlji po netu skida crack patch za crack update za crack, on ce bre da se dernja matorom na uvo kad se ovaj vrati sa posla iznuren i olako ce da dobije 50$ za igricu

fallout_table.gif

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Pa recimo novi Bard's tale je, koliko znam, igra koja parodira rpg zanr. Nisam je igrao, tako da ne znam da li i koliko ima referenci na druge rpg igre, ali prijatelj mi je rekao da je rech o parodiji na druge rpg igre, a to je nesto slicno ideji koju si naveo. Problem je (a to je ono sto je najtuznije) da pricha ne prodaje igru. Verujem da svako od nas moze da smisli bolju prichu nego sto je ima 99% rpg igara, a da ne govorim o tome kako bi velike firme mogle unajmiti profi scenariste filmova (Zamisli igru u kojoj bi prichu odradili Jim Jarmusch ili David Lynch - bolest [:D] ). Naime danasnje igre sve imaju prichu "urezanu u kamen" ... u njima su tacno odredjeni uvod, zaplet i rasplet - kao kod filmova tipa Rambo, Roki i slicno. Zamislite igru u kojoj nije sve tako cisto, igru koja nema prichu o superheroju koji resava sve, nego prichu i atmosferu u kojoj se autor igra vasim osecanjima i non stop vas bode u nerv (kao sto Lynch recimo radi u filmu Mulholland Drive [:p] ).

Ali opet, kompanije su svesne da pricha ne prodaje igru, vec to rade neki drugi elementi, izmedju ostalog i izvodjenje. I kao sto neko reche, pitanje je ko bi igrao igru koja ima dobru prichu a lose izvodjenje koje upropasti sve ono dobro sto pricha donosi. Kad neka firma izbaci igru u kojoj se poklope svi ovi elementi, e to je ono pravo...samo sto je to retkost, yebiga.

Znachi poenta je imati bar solidnu prichu, zadovoljavajucu grafiku i inovativno izvodjenje, tako da igrach ima osecaj da stvarno igra nesto novo, a ne istu igru po stoti put (kao sto sam ja imao igrajuci sve igre posle Baldur's Gate u infinity engine-u).

Edited by Gorath
Link to comment
Share on other sites

Ni ja je nisam igrao iz istog razloga.

Vecina danasnje igracke populacije se samo fura na first person (ili third person u Gothic fazonu), to je cinjenica. Ja, recimo, najvise volim izometrijski pogled u rpg-u, ali ja sam u manjini [:D] Nego, kad kazem izvodjenje ne mislim toliko na kameru. Vise mislim na to sta ti endzin sve dozvoljava da uradis, nacin na koji mozes uraditi razne stvari. To je ono sto omogucava da questovi budu reseni na mnogo razlicitih nachina. Danas u rpg-ovima tipa BG, Neverwinter Nights...kad dobijes neki quest da resis neku misteriju (recimo ubistvo, neciji nestanak i slicno) to se svodi na to da ubijes par mobova ili da se usunjas u neku kuci i nadjes zurnal gdje je lik koji je to uradio sve u detalje ispisao. To mi je glupo do bola. Po meni, takve stvari u rpg-u traze najvise inovativnosti: napraviti dovoljno fleksibilan endzin koji omogucava stvari koje do sada nisu vidjene u zanru. Na primer, ako pogledamo u proslost, meni se svidja kako je dizajniran jedan quest u Morrowindu na pocetku igre gde ti treba da otkrijes ko je ukrao neki prsten ako se dobro secam. Dobijes hint ko bi to mogao da bude, ali taj lik nece da prizna. I onda moras da se popnes na watch tower i da sacekas vece kako bi video tog lika kako se sunja po gradu i odlazi do svog secret stash-a. Tada se u endzinu okine trigger i lik koga vodis kaze "A tu si ga sakrio" i ti onda mozes da pokupis prsten sa tog mesta. Ili recimo ako se secate u Monkey Island kad treba da krisom sledite lika iz prodavnice da vas odvede do sword mastera. Ovo su samo primeri koji su mi prvi pali na pamet, a verujem da svako moze da smisli par dobrih featura poput ovih koji bi mogli da se ugrade u endzin. Ogranicenje je samo mashta.

Gothic je takodje uneo nekoliko inovacija u zanr koji su posledica izvodjenja, tacnije posledica "zivog" sveta. To im je omogucilo questove koje je moguce uraditi samo ako se nadjes u pravo vreme na pravom mestu.

Eto, sve tri stvari koje sam naveo su slicne, ali trenutno mi nista drugo ne pada na pamet...dopunite me [:p]

Uglavnom to su sitnice koje pored dobrih dijaloga, dobre priche meni rpg chine interesantnim.

Link to comment
Share on other sites

And most people dont:)

Pisanje price za igru bi trebalo da je interaktivna knjizevnost a ovo sto nam se danas nudi je ili smaranje od strane naratora i "nevidljive ruke" ili "kill this cause you get shiny explosion when you do! uh uh can kill it 172128 times?"...

jebote, smorio si sa kukanjem vise :D

Link to comment
Share on other sites

^[roflmao]

@cali

koji rpg postoji sa referencama iz prethodni rpgova :) nisam ga igrao ja mislim

mislio sam na igre sa dobrom / zanimljivom prichom, ne konkretno na dlakave dwarfove sa kljovama :D

npr. Soldiers of Anarchy, Metalhearts.. igre gde je imalo shta da se chita i prati (manje-vishe) ali zbog losheg igrivosti nisam imao zhivaca da se bakcem.

Link to comment
Share on other sites

Bez'te sa mog topic Sivi Oblaci!!!

Daklem, ja ocu Baldurs Gate 3, ali da bude dobar kao 1!

A shto se tice topica, mislim da cemo svi pomreti igrajuci neke konzole, i da ce mi se sin smejati shto trazim crack/patch sa neta dok ce se on igrati na svojoj l337 PS8 konzoli!

p.s.

E vala nece, jer mu je necu kupiti!

Edited by Sting

We must all fear evil men. But there is another kind of evil which we must fear most and that is the indifference of good men !

Link to comment
Share on other sites

lol ostario si :)P.

Uostalom, od kad sam malo omatorio i vishe ne igram 352341 igara nego 2 max u isto vreme skontao sam da kupovina original igre i ne udara mnogo po dzepu :D. Tako da sam vecinom posedujem originale, jedino ako nisam siguran da li mi se igra svidja uzmem probam pirata pa ako mi se svidi odem lepo i kupim original ^^

Edited by Sting

We must all fear evil men. But there is another kind of evil which we must fear most and that is the indifference of good men !

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...