Mare Posted December 19, 2006 Report Share Posted December 19, 2006 Lepo ja kazem, glasajte za Silu! sylla bear? Quote [13:00] <GM`JessicaBiel> neko drzi blokce sa pikovima i banovima a neko sa kevama [23:11] <srs[razer]Baja> ne volim da me neko gleda [23:11] <srs[razer]Baja> dok jebem [01:40] <@Xeo|Baja> ko da ti ja kazem pitaj mareta kako mu cale suri odbojku [01:40] <@Xeo|Baja> i on ti kaze moj cale nema ruke Link to comment Share on other sites More sharing options...
_Silent_ Posted December 19, 2006 Report Share Posted December 19, 2006 Imam jedno pitanje u vezi rachunanja glasova... U raspravi sa jednom drugaricom oko neizlaska na izbore i precrtavanja listica, dobio sam sledeci info, pa me zanima da li je tachan: Izborni sistem nije relativna nego egzaktna kategorija, te neizlazak na izbore/ponistavanje listica po vazecem sistemu ide u prilog stranci koja osvoji najvise glasova izaslih. U datom sluchaju to je SRS. S' tim shto neizlazak na izbore direktno ne povecava procenat najvecoj partiji dok precrtavanje povecava jer se nezvazheci uzimaju u obzir pri raspodeli mandata. Recimo ako su radikali osvojili 30% na izborima (vazhecih naravno) ovom broju se dodaje i 30% nevazhecih, pa vidite da l ste precrtavanjem listica nekom dali glas il niste... Ja sam totalno zbunjen ovim... Kakva je ovo yebena zamlja kada nevazeci listic u stvari predstavlja u stvari glas partiji koja najvishe osvoji?? Zar to znachi da svi mi koji izadjemo da nashkrabamo na papiru "Darth Vader" ili "ma pushite ga svi", u stvari poklanjamo glas?? [:(!] [:(!] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bolkonski Posted December 19, 2006 Report Share Posted December 19, 2006 Ne mogu da garantujem da nije tacno, ali mogu da kazem sledece sto znam pouzdano da je tacno. Dakle, prebroje se glasovi i sad svako dobije svoj procenat. E sad, tu postoje stranke koje nemaju dovoljno procenata da prodju cenzus i postoje nevazeci listici. Recimo, cisto diskusije radi, da je taj procenat 10%. Dakle, pri raspodeli mandata stranaka koje su usle u skupstinu, ovih 90% glasova koje su one ukupno osvojile tretira se kao 100%. Medjutim, "raspodela" tih 10% se odigrava po nekakvoj relativno komplikovanoj jednacini koju ja ne znam (a mozda i nije komplikovana). Sustina price tvoje drugarice je da je ona: 1) Isprana 2) Nije isprana, ali vodi kampanju svoje stranke (sto mu dodje na isto) Veoma je jadno da "demokratske" stranke baziraju svoju politicku kampanju na osnovu radikalne stranke, iz mnogo razloga, a kao najjaci to pokazuje njihov strah i nesposobnost. Na sve to treba imati u vidu da nevazeci listici u realnosti nikada nemaju ni 0,1% u prebrojavanju, tako da stranke koje ne prodju cenzus mnogo vise doprinose prici tvoje drugarice, tako da je bolje da poprica sa Chedom i ekipom koja je na ivici, ili sa SPS-om koji ce imati oko 1-2% glasova (ili se, toboz, drugacije tretiraju ti glasovi). Edit: Naravno ova prica moze biti jos dublja, pa se moze diskutovati o tome zasto ljudi koji ne izadju "ne podrzavaju" radikale, a oni koji izadju i precrtaju listic "podrzavaju" radikale, odnosno zasto je njihov glas manje ili vise "vredan" od ovih drugih. Naravno, sada je svima jasno zasto treba da glasaju za Silu i njenog nosioca Dart Vadera. Stop manipulaciji, napred razumom! Quote ----------------- nema vise zezanja A.B. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted December 19, 2006 Report Share Posted December 19, 2006 jednacina je jednostavna. ako je 10% listica otislo strankama ispod cenzusa ili su nevazeci, mesta se raspodeljuju na sledeci nacin. i ako su Radikali uzeli 30% od UKUPNO IZASLIH. idemo: (30*100/90)*(250/100)=83 mesta u Skupstini ne ide sve njima, nego po procentualnom ucescu ide svima koji su usli. Quote MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Force Posted December 19, 2006 Report Share Posted December 19, 2006 Nemojte izaci i tacka . Problem resen. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted December 19, 2006 Report Share Posted December 19, 2006 Izborni sistem nije relativna nego egzaktna kategorija, te neizlazak na izbore/ponistavanje listica po vazecem sistemu ide u prilog stranci koja osvoji najvise glasova izaslih. U datom sluchaju to je SRS. Recimo ako su radikali osvojili 30% na izborima (vazhecih naravno) ovom broju se dodaje i 30% nevazhecih, pa vidite da l ste precrtavanjem listica nekom dali glas il niste... apstinencija ili poništavanje listića utiču na glavnicu glasova na osnovu koje se izračunavaju procenti osvojenih glasova, što ima indirektnog uticaja uglavnom na učinak stranaka koje se bore da pređu cenzus (što je manja glavnica, to je lakše nagurati 5%). ono što tvoja drugarica (verovatno) hoće da kaže jeste da radikali imaju disiplinovane glasače koji u svakom slučaju izlaze na izbore, a ovi koji apstiniraju bi inače glasali za nekoga iz demokratskog bloka, pa su upravo čeda&co na najvećem gubitku. S' uvesti test srpskog jezika i pravopisa za sve javne ličnosti. (kapiram da je ovo pisala tvoja drugarica a ne ti.) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bolkonski Posted December 19, 2006 Report Share Posted December 19, 2006 Najbolje je da necemo izaci. Svasta. Dakle, sada ce vama bata Bole da objasni kako se odredjuju mandati za skupstinu. Mandati nemaju nikakve veze sa procentima, nego iskljucivo i samo sa brojem glasova koje je dobila stranka. Formulu cu opisati jer ne znam kako bih drugacije. Naravno racunaju se samo stranke koje prodju cenzus. Stranka Sila je dobila 1 000 000 glasova. Postoji 250 poslanickih mandata. Pravi se sledeci niz: (broj glasova)/1, (broj glasova)/2, ... , (broj glasova)/250. Tako se uradi za sve stranke koje su prosle cenzus, a zatim se dobijeni brojevi poredjaju po opadajucem nizu, dakle, od najveceg do najmanjeg. Stranka dobija onoliko mandata koliko ima "brojeva" na 250 mesta. Ovo znaci da glasovi ljudi koji su ponistili listic ili glasali za stranku koja nije prosla cenzus nemaju nikakvog znacaja pri raspodeli mandata. Sa druge strane ljudi koji nisu glasali takodje nemaju nikakav uticaj, logicno, ali se sada moze zapodenuti jedna drugacija diskusija. Da li izaci ili ne. A tu dolazimo do malosisichnih stranaka koje umesto da motivisu ljude koji ne glasaju da glasaju, oni svoje kampanje okrecu protiv drugih stranaka. Koj politicki primitivizam. Zato glasajte za Silu i Vadera jer tu leze proslost, sadasnjost i buducnost. Edit: Samo da dopunim da ne ispadne svasta. Tacno je da ovaj sistem odredjivanja mandata favorizuje stranke sa najvise osvojenih glasova, ali to nema nikakve veze sa nevazecim listicima. Quote ----------------- nema vise zezanja A.B. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZerBah Posted December 19, 2006 Report Share Posted December 19, 2006 uostalom, u pravu si. stvarno sam mislio da iskuliram malo, da ne ukazujem vise na ocigledno, deluje pomalo imbecilno. jer, kad je neko toliko pokvaren i podao kao sto su "demokrate", samo lesser minds mogu da prihvate to kao svoj stav i da ga brane. ostali se zajebavaju. onda sam i ja mislio da se zajebavam, i to iz 3 razloga: 3. ako se ne zajebavaju, a nisu lesser minds, onda su pokvareni, podli ili placeni, kao i samo jezgro "demokratske" ekipe. onda su prosto izvan polja za diskusiju. sa njima nema ni pregovora ni razgovora, treba ih samo javno ignorisati i tu i tamo lomiti, kad je posebno bitno. ipak, mislim da ovakvih skoro da nema na ovom forumu. .o/ Bravo Drale! Mnogo bre lichno sve shvatate u politici - loshe vam je to... Quote А в чем сила, брат? Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted December 19, 2006 Report Share Posted December 19, 2006 Koliko sam cuo u Americi je legalno dopisati ime i prezime i zaokruziti to, tj i to ce da se broji? kako je to sjajno Pa ja bih stalno izlazio i dopisivao : Aleksandar Askovic Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted December 19, 2006 Report Share Posted December 19, 2006 Ziveo ti meni Srbo!!! [:D] ne shvatam ja nista licno, Srbo, stari moj, naucio sam da nista sto "demokrate" (n/b* "") rade nije upereno protiv mene licno, nego protiv NAS uopste. e moj Srbislave... --------------------- *nota bene - (lat.) obratiti posebnu paznju Quote MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZerBah Posted December 19, 2006 Report Share Posted December 19, 2006 (edited) Glavno je da moj burazer bude poslanik, za ostalo cu se lako snaci ;-))) Problem sa nashom, kao i sa ruskom drzavom, je u tome shto ne mozesh da krenesh da se bavish normalnim poslovanjem. Nema stabilnosti. Jedina razlika izmedju nas i Moskve (poshto Moskva nije Rusija, da se razumemo) je u tome shto kod nas nemash para koje se vrte, vec je sve presipanje iz shupljeg u prazno. A u Rusiji cesh ili da se obogatish brzo ili ce da te pojede mrak... Pri trenutnoj situaciji chak i da imam zelju da ulozim pare u neshto u Srbiji, nemam "ledja" koja ce chuvati moju investiciju. Tako da sedim i chekam kad ce da se pojave "ledja" Edited December 19, 2006 by ZerBah Quote А в чем сила, брат? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted December 19, 2006 Report Share Posted December 19, 2006 eto, sve se uvek vrti oko para. Srbo, ulozi u stanove u Beogradu. nema ledja vise, sad je ovde DRZAVA, i to ne zahvaljujuci "demokratama"... Quote MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZerBah Posted December 19, 2006 Report Share Posted December 19, 2006 ^^ Quote А в чем сила, брат? Link to comment Share on other sites More sharing options...
_Silent_ Posted December 19, 2006 Report Share Posted December 19, 2006 Aham, znachi iz ovog gore izlozenog ispada da mi koji ponishtimo listic, praktichno nikome ne pomazemo, ali, na kraju se nashi (nevazeci) glasovi podele podjednako svim strankama koje predju limit od 5%? Poshto znaju da ce SRS unapred preci limit, zato onda svi insistiraju da se izadje i glasa za bilo koga, i tvrde da se u protivnom pomaze SRS... Hvala svima puno na objashnjenjima, prilichno mi je koristilo... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Force Posted December 19, 2006 Report Share Posted December 19, 2006 Aj mi monarhiju da vratimo to bi bio pun pogodak :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dvnityCker Posted December 19, 2006 Author Report Share Posted December 19, 2006 1. ako se ostali zajebavaju, a imaju nesto mozga, znaju da je Tadic sa svojim "savetnicima" sljam, ali hoce da se zajebavaju, pa je to kul, onda cu i ja da se zajebavam. taman posla da se lozim kao majmun... 2. ako se ne zajebavaju, nego misle ozbiljno, onda su lesser minds, zavedeni su, a sa njima nema rasprave, samo ih pomazis po glavi, das cokoladicu i kazes "buci-buci". u prevodu svako ko se ne slaze sa tobom je debil, jer si ti apsolutni poznavalac politike srbije i pravog puta kojim ona treba da ide? u ovom postu si se ogranicio na ds, ali ja nisam, zbog prethodnih postova i nemoj da uvatis taj jeftini buci buci penal :) i cisto me zanima vec duze vreme, onako, za koju ces ti stranku glasati, ako se sme znati? Quote The people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is tell them they are being attacked and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same way in any country. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Phobia Posted December 20, 2006 Report Share Posted December 20, 2006 Aj mi monarhiju da vratimo to bi bio pun pogodak :) monarhija je u srbiji uvek bila sinonim za diktaturu Quote Bolje 10 godina student, nego 10 godina penzioner! Link to comment Share on other sites More sharing options...
weasel Posted December 20, 2006 Report Share Posted December 20, 2006 A ovi sad su pak sinonim za demoktraiju vazi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Phobia Posted December 20, 2006 Report Share Posted December 20, 2006 A ovi sad su pak sinonim za demoktraiju vazi sinonim za idealnu demokratiju - ne, tako nesto ne postoji nigde na svetu. u srbiji prave demokratije nije bilo nikad pre 2000. godine (sa vrlo kratkim izuzecima), a i od tada se ona tek lagano uspostavlja, posto je u pitanju dugotrajan proces a ne nesto sto samo tako padne sa neba. enivej, svaka demokratija - pa i ova nasa koja je u fazi nekog "puberteta" - je bolja od bilo koje diktature, a monarhija je u srbiji uvek bila diktatorski rezim. Quote Bolje 10 godina student, nego 10 godina penzioner! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Force Posted December 20, 2006 Report Share Posted December 20, 2006 monarhija je u srbiji uvek bila sinonim za diktaturu To je bila sala . Nekao bude ko hoce samo da mi bolje zivimo , samo neka nesto nabolje krene jel dosta je vise . Ocu i ja malo da lepo zivim a ne ceo zivot sangcije ratovi i ko zna koje glooposti sve zbog nekih pojedinaca profitera . A koliko vidim bice kod nas bolje za jedno 100 god a onda dzabe mi nadanje . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
De1Rekt0n Posted December 20, 2006 Report Share Posted December 20, 2006 Mi smo pod monarhijom bili ugledna i postovana zemlja a sada smo go k na livadi, tako da to nema veze toliko vazno je da su na celu drzave patriote nacionalisti i ljudi koji zele dobro ovoj zemlji a ne samo sebi, trka u Evropu je sarena laza, niko ne daje pare za dzabe, EU sluzi samo glavnim clanicama ili ti najjacim zemljama a ostali su pushagija, evo pitajte Bugare i Rumune, kazu imamo svega ali nemamo para da platimo nista. Rumuni bi Causeskog od blata napravili sad da mogu, tada nisu bili u dugovima, zdravstvo, grejanje i uopste osnovne zivotne potrebe se bile svima dostupne dok luksuz nije a sad je obratno manjina ima ogroman luksuz a svi ostali nemaju ni grejanje ni besplatno lecenje a to su najvaznije stvari, pa vi vidite.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Malatrolapunakontrolora Posted December 20, 2006 Report Share Posted December 20, 2006 Deirekton ,vecinu stvari koje si rekao , tacne su. Naprotiv , cilj jakih clanica EU je: 1.Da rasire svoje monopolisticke proizvode i samim tim uniste nasu privredu (koja je jelte vec zahvaljujuci mnogima unistena 90%) 2.Da drze slabije zemlje u dugovima , samim tim kontrolishu te zemlje dok se ne odplate dugovi(a i tada kad se odplate , stavice imnove dugove i tako u beskonacnost) Causeski je bio velika pretnja velikim zemljama EU posto je odplatio sve dugove koje su imali i samim tim bio nezavistan od drugih, sto naravno "drugima" nije prijalo... nema leba od te Evrope ljudi... barem za Srbiju nece biti... Jedina korisna stvar bi bila kad bi se ukinuo vizni rezim ali zna nasa vlada da cim bi to postigli , da bi svi pobegli iz zemlje tako da nece ni toga uskoro biti xD Quote Have you ever noticed that it's only 'perfect' people who are murdered or killed in horrific accidents? "He was the perfect son" or "She was the perfect daughter." "Such a tragic accident they were the perfect family." "They died together, the perfect couple till the end." Makes me glad I abuse my kids and beat up my wife. Kind of makes me immortal. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted December 20, 2006 Report Share Posted December 20, 2006 (edited) u prevodu svako ko se ne slaze sa tobom je debil, jer si ti apsolutni poznavalac politike srbije i pravog puta kojim ona treba da ide? u ovom postu si se ogranicio na ds, ali ja nisam, zbog prethodnih postova i nemoj da uvatis taj jeftini buci buci penal :) i cisto me zanima vec duze vreme, onako, za koju ces ti stranku glasati, ako se sme znati? damn!!! a taman sam hteo da ti napisem buci-buci. dobar si... da nisi ti jedan od onih pod 3? zao mi je, necu da se deklarisem za koga cu da glasam, ali bojim se da i sam naslucujes za koga sigurno necu. pogresno si razumeo moj stav, ja sam samo govorio o propagandi, lazima, zadacima, sistemu, metodima, motivaciji i planovima jedne mreze i izgubljenim djecacima koji ih prate. to su "demokrate", kvazi-ideoloski ekstremisti, ne ds, mada ih ima i u ds. nisam ja prepotentan nego samo dovoljno pametan, neostrascen i analitican da shvatim da oni nemaju sta da mi kazu sto nije potpuno sranje, tacno i precizno sracunato da izazove tacno odredjeni efekat na odredjenom polju, nepovoljan po Srbiju. za to ne treba da budes genije... mislim da znam gde Srbija treba da ide, mislim da znam i kako, a definitivno znam i zasto, ali ne znam zasto bih to ovde po 100-ti put objasnjavao? edit> propustena slova, reci, interpunkcija, sta cu kad sam frik za cistocu i lepotu jezika... Edited December 20, 2006 by Ignis Dei Quote MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Phobia Posted December 20, 2006 Report Share Posted December 20, 2006 Mi smo pod monarhijom bili ugledna i postovana zemlja a sada smo go k na livadi, tako da to nema veze toliko vazno je da su na celu drzave patriote nacionalisti i ljudi koji zele dobro ovoj zemlji a ne samo sebi, trka u Evropu je sarena laza, niko ne daje pare za dzabe, EU sluzi samo glavnim clanicama ili ti najjacim zemljama a ostali su pushagija, evo pitajte Bugare i Rumune, kazu imamo svega ali nemamo para da platimo nista. Rumuni bi Causeskog od blata napravili sad da mogu, tada nisu bili u dugovima, zdravstvo, grejanje i uopste osnovne zivotne potrebe se bile svima dostupne dok luksuz nije a sad je obratno manjina ima ogroman luksuz a svi ostali nemaju ni grejanje ni besplatno lecenje a to su najvaznije stvari, pa vi vidite.. ovo je skolski primer jednog populistickog govora: izbaci sto je moguce vise fraza i neistina u dve recenice, tako da onaj ko pokusa da te demantuje jednostavno ne zna odakle da pocne. samo da kazem da je u bugarskoj i rumuniji podrska ulasku u EU iznad 65% (protiv su standardno penzosi, domacice i neobrazovani), i od ulaska cisto profitiraju i te drzave i njihovi gradjani Quote Bolje 10 godina student, nego 10 godina penzioner! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sting Posted December 20, 2006 Report Share Posted December 20, 2006 (edited) domacice OLOLOLO! Domacice? Zato shto nece moci da budu domacice kada udju u evropsku uniju? ... [edit]Zaboravio sam da dodam samo kako su svuge protiv penzosi (koji su jelte krivi za sve), domacice (koje su "bezvredne" drushtvu, mislim shta zna zena neka, pogotovo kad sedi ceo dan u kuci!) i neobrazovani (shto bi se reklo glupi). Kako volim generalizaciju... Edited December 20, 2006 by Sting Quote We must all fear evil men. But there is another kind of evil which we must fear most and that is the indifference of good men ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts