Jump to content

...Panduri...

Recommended Posts

• Replies 110
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

ne bilo je ovako

nedge oko 5 staje muzika, nacujem (a i dalo se za pretpostaviti) da su panduri dosli. ok, navikli smo da nas utisavaju, kao i da nam prekidaju zez. masa izbedachena zvizdi

stoletu da nastavi, a posle jedno 10 min skapiramo da je definitivno kraj zhurke.

standardno razvlacenje mase kad se zavsri neka zhurka, gomila njih ispred garderobe.

ja cekao ortaka negde kod ulaza u salu. josh uvek se nista ne desava. onda jedan pripit decko (cenim da nema vishe od 18-19god) krenuo da se dere "picke pandurske!"

u tom momentu, upada gomila pandura. unezvereno, sa pendrecima krecu da nas biju sve redom, al bukvalno. uopste nisu gledali koga i gde udaraju, bilo je samo udri! dok su nas tukli pendrecima, drali su se "napolje, napolje!" ja sam zaradio vishe pendreka po glavi, a od jednog udarca zacrnelo mi se pred ocima. kada su nas izbatinali porpilicno, krenuli su i da nas teraju ka izlazu iz sale (uz dalje batinanje). nekoliko njih, stajalo je na samom izlazu sale i svako ko je izasao dobio je pendreke; a ja o5 po glavi. silazimo niz stepenice, prolazimo pored jos pandura koji dobatinavaju. kod lifta pokusao sam da izbegnem jednog koji je fazon naplacivao izlaz/silaz niz stepenice, pendrekom. e taj me najgore opalio po faci, posledica: moram na usivanje usne koja se pocepala iznutra.

sliazimo tako peshke i u onom holu na prizemlju stoje ljudi, chekaju se. cekam i ja. dok sam tako cekao, skapiram devojku koja je metar i zilet visoka, a mrsava...imala je majicu na bretele (il kako se vec zove ta majica sa otkrivenim ledjima). sve vreme pricha "ne mogu da verujem da se ovo desava" a onda se u jednom trenutku okrece i tu se bacim u shok najgori. ledja su joj bila u raznim bojama, reljefne masnice u raznim pravcima, X-OX fazon. zatim prolazi neki lik krvav u faci, a zub tjao. cekam i dalje, masa koja silazi u jednom momentu krece da bezi i tu nastaje stampedo koji je pokusao da izadje na ona vrata zgrade bigza...

niko ne zeli da dobije batine, svi zelimo da pobegnemo...izadjemo ti mi iz zgrade bigza; kad ono medjutim josh veca gomila pandura stacionirana. e oni su nas pratili/terali sve do bas stanice kod sajma. nisu nam dali da se zadrzimo, a kad smo dosli do stanice...ja kupujem pljuge, neki lik guaranu. jedan pandur meni vice "nema zadrzavanja, na stanicu!" ovom liku zalupili frizider, izvukljali ga i docimali ga do stanice.

• crno nam se piše

• belo nam se šmrče

• mind over matter

• jebo sam vam mater

Bio sam ja na toj zurci. Srecom, izashao chim je upala murija, jer sam skapirao da nema svrhe vishe, blejao ispred sa nekim drushtvom, i video sam opshtu jurnjavu. Bar shto se tiche onoga shto se deshavalo napolju, tachno tako je bilo. Iz zgrade se chulo dranje, trchanje, polomili su i vrata chini mi se. Prolazili su okrvavljeni likovi (chak i pokoja riba).

u malo normalnijim zemljama bi neko prosledio snimak sa cctv-a televizijama, desetak pandura bi ostalo bez posla, ostali bi radili dva-tri meseca bez plate, šef bi bio smenjen... a ovde bigz nema video nadzor, likovi su toliko nagudrirani da niko ne bi hteo da ih prikaže, a i da je sve izašlo na tv-u opet bi duško korać dobio suspenziju na dva meseca.

Dok je josh pseudo kaubojski rezhim, kamera je ok, ali kome dati snimak? Ministar zovitemeobijachtrafika? Shta vredi i tuzhba kada ce sistemom veza da dovedu predmet do "pa znate proshao rok, ja stvarno ne znam kako shta, bilo je prechih stvari" shto je ochigledno. Zhalosno je kada pojedinac mora da isteruje svoju pravdu sa svojim sredstvima i na svoj nacin (verovatno ne bash najprimereniji i moralniji). Ali opet onda, koji vrag se placaju slepci?

Mada, dosta jak utisak su mi ostavile priche da panduracija ne reaguje na shtetu ispod 15k ili beshe 20k dinara. Shta to beshe, legalizovana kradja na malo?

Na osnovu ranijih sluchajeva, mala verovatnoca da bude neke vajde od plasiranja snimka kod domacih medija. Seti se priche shta je bilo za lika koji je izdao knjigu Vojna tajna, u smislu organizovanosti i nejasnosti funkcionisanja sistema. Pitanje da li ce mediji to videti kao dobru prichu ili potencijalni problem. I na kraju, sudstvo. Taman i da sve prodjesh chista obraza do suda (izvrtanje chinjenica, pretnje i ostele neprijatnosti), teshko da cesh dalje od dotichnog.

Kada god je racija u diskotekama mene obavezno pretresaju... Kakav sam ja baxuz sa njima... Ali zato ih i mrzim...

daj sliku na slike forumasha pa ce strucni rur zhiri da te oceni da li si gangsta face :)

gruja novi alen

ko bi, po vama, trebalo da bude poznat i javna ličnost, a nije, iz ovog ili onog razloga?

evo, ja ću za početak navesti dvojicu: kojot i gruja.

Na osnovu ranijih sluchajeva, mala verovatnoca da bude neke vajde od plasiranja snimka kod domacih medija. Seti se priche shta je bilo za lika koji je izdao knjigu Vojna tajna, u smislu organizovanosti i nejasnosti funkcionisanja sistema. Pitanje da li ce mediji to videti kao dobru prichu ili potencijalni problem. I na kraju, sudstvo. Taman i da sve prodjesh chista obraza do suda (izvrtanje chinjenica, pretnje i ostele neprijatnosti), teshko da cesh dalje od dotichnog.

stoji

ali mora se krenuti sa mrtve tačke.

Kulturni pismeni i nepotkupljivi (za 100 dinara) panduri bi urusili same temelje naseg drustva.

Onda bi na red morali doci i drzavni sluzbenici, sudije lekari profesorii....

You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy

Najgora korupcija je u bolnicama, kad se vec doticemo te teme. Ovde u KG-u se porodjaji naplacuju. A to sto su kasapi i sve rade na carski rez je druga prica. Ivan_ zagorava medijsko resavanje stvari, ali dok nekom ne pukne film i krene serija ubistava panduracije koja se tako izivljava nema nista od toga.

Ljudi se dele na optimiste i one koji znaju bolje.

Takvo ponasanje panduracije ne mora da cudi uopste jer prave kriminalce ne mogu da gone po naredjenju a onda moraju da se istresaju na "neduznim" ljudima.

Zasto se panduri izivljavaju je zato sto imaju veoma dobro opravdanje, upali smo jer smo videli ogromna konzumiranja narkotickih supstanci, ne treba biti ne znam sta pa znati da je na tim zurkama 80% nadrogirano a da se narkotici u velikoj meri prodaju na sve strane, naravno ovi su zeljni da nekoga biju i treba im najmanje opravdanje samo da nekome naprave prelome.

Problem je veliki sto zandarmerija radi ovakve stvari i neko bi trebao da snosi odgovornost za to, inace ovo me podseti na dokumentarac o policiji u crnackim kvartovima u Americi, samo ulete i tuku/hapse a ponekad i ubiju nekog, to se naravno ne objavi na TVu, toliko o ljudskim pravima.

SCJP.png

Pominjanje amerike je potpuno van konteksta.

Jos mali problem je kad vec zalazimo u to, sto se masa pandura nizeg ranka regrutuje iz kriminogenih struktura drustva. Ja odavno tvrdim da neke razlike izmedju ulicnih baraba i ulicnih pandura nema, osim u odeci.

Mislim uvek su krvavije mlatili studentariju nego navijace, jer su na istom mentalnom nivou sa navijackim sljamom.

You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy

Pominjanje amerike je potpuno van konteksta.

Jos mali problem je kad vec zalazimo u to, sto se masa pandura nizeg ranka regrutuje iz kriminogenih struktura drustva. Ja odavno tvrdim da neke razlike izmedju ulicnih baraba i ulicnih pandura nema, osim u odeci.

Mislim uvek su krvavije mlatili studentariju nego navijace, jer su na istom mentalnom nivou sa navijackim sljamom.

To je sasvim tacno, nema razlike to je ista ona sorta koja divlja samo sada na drugoj strani, nisam primetio da su studenti tuceni od 2000. mlate oni sve krvavo kad im se kaze, treba se kloniti problematicnih mesta.

Pominjanje Amerike je bilo primer da policija nigde ne mazi gradjane pa ni u toj gradjanskoj Americi koja propagira ljudska prava svuda po svetu a najmanje se pridrzava istih, tj. tamo se najbolje moze videti da ima gradjana prvog, drugog i treceg reda.

Edited by De1Rekt0n
SCJP.png

Takvo ponasanje panduracije ne mora da cudi uopste jer prave kriminalce ne mogu da gone po naredjenju a onda moraju da se istresaju na "neduznim" ljudima.

Ne mora niko da se istresa na nikome. Mozhda to postoji u Nedodjiji, tipa kapetan Kuka, ali u realnosti nema smisla, nije zakonito i treba, shto je vishe moguce, pravno goniti.

Shto si rekao je u kontekstu slichno klincima koji napadaju po Limanu. Kao oni moraju da nekog biju. Mozhe, jedanput -> corka + pozamashna novcana kazna + dosije.

Zasto se panduri izivljavaju je zato sto imaju veoma dobro opravdanje, upali smo jer smo videli ogromna konzumiranja narkotickih supstanci, ne treba biti ne znam sta pa znati da je na tim zurkama 80% nadrogirano a da se narkotici u velikoj meri prodaju na sve strane, naravno ovi su zeljni da nekoga biju i treba im najmanje opravdanje samo da nekome naprave prelome.

Vidi, sistem videla-kazala je daleko iz nas. Dobro opravdanje se u realnosti naziva nagadjanje i predstavlja ili bi trebalo da predstavlja all-or-nothing situaciju za bilo koga (shto je teshko kasnije realizovati i na samom sudu). E sad, pukim razmishljanjem "ja mislim da su ovo drugashi", panduracija bi najdalje trebala da dodje do Mitrovice, iza reshetaka, uz oprashtanje od znachke i posla koji su od drzhavnog interesa.

Problem je veliki sto zandarmerija radi ovakve stvari i neko bi trebao da snosi odgovornost za to, inace ovo me podseti na dokumentarac o policiji u crnackim kvartovima u Americi, samo ulete i tuku/hapse a ponekad i ubiju nekog, to se naravno ne objavi na TVu, toliko o ljudskim pravima.

Mani se ti Amerike, daleko je.