Jump to content

DOMACI SOKOVI

Recommended Posts

Posto imam poznanike koji rade u firmi koja se bavi uvozom aditiva

za gomile nashih firmi , i pouzdano znam da je hello najvece sranje ,

lol, trebao ti je neko reći da bi to saznao :)) opšte je poznato da su hello sokovi čista hemija...

ne pijem nešto kupovne sokove, ali kada uzmem uvek to bude next.

• Replies 118
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

brate, maxijev sok od jabuke u plasticnom pakovanju od 1.5L kosta 26 dinara, ali sluzi kao diskretna zamena za laksativ...

ou jea, bolji je cak od fairy-a :D

[13:00] <GM`JessicaBiel> neko drzi blokce sa pikovima i banovima a neko sa kevama

[23:11] <srs[razer]Baja> ne volim da me neko gleda

[23:11] <srs[razer]Baja> dok jebem

[01:40] <@Xeo|Baja> ko da ti ja kazem pitaj mareta kako mu cale suri odbojku

[01:40] <@Xeo|Baja> i on ti kaze moj cale nema ruke

Btw. Domaci sokovi je topic, mislim da to i podrazumeva ono sto se napravi kuci :). Dakle pored ovih kupovnih sokova cepam limunadu i babin sok od grozdja ( KEVAAAAA ) Steta sto brzo nestane... :(

[13:00] <GM`JessicaBiel> neko drzi blokce sa pikovima i banovima a neko sa kevama

[23:11] <srs[razer]Baja> ne volim da me neko gleda

[23:11] <srs[razer]Baja> dok jebem

[01:40] <@Xeo|Baja> ko da ti ja kazem pitaj mareta kako mu cale suri odbojku

[01:40] <@Xeo|Baja> i on ti kaze moj cale nema ruke

ovaj novi nectar life od zelene jabuke mi je ooodličan.

pijem još ananas (next), narandžu (nectar ili next), breskvu (next) i ponekad multivitamin (next).

i r baboon!

Par činjenica o domaćim sokovima:

U našim sokovima se za gustinu ne koristi bundeva nego kaša jabuke, pa je zbog toga bistri 100% od jabuke najjeftiniji (isti razlog kao i za autogas). Fruktal koristi bundevu. To samo po sebi nije loše, kaša jabuke je zdrava i po ukusu prilično neutralna.

Da bi stavio sliku nekog voća na pakovanje, mora konkretno njega da bude više od 30%, a ukupni sadržaj voća preko 50%.

Naši propisi u prehrambenoj industriji su stroži nego u EU (Npr. slučaj privremene zabrane Fruktala, slučaj prelepljivanja etiketa BRAVO sokova), i za neko divno čudo se sprovode i kontrolišu prilično dobro.

Marka je potpuno nebitna, bitna je ona deklaracija sitnim slovima. Ne gledajte brend, gledajte cenu i od čega je sok napravljen, i naravno šta vama lično odgovara.

Najbolji su sokovi koji su 100% voće, bez aditiva, veštačkih boja i aroma, i bez DODATOG šećera (što ne znači da nema šećera, ima voćnog koji je zdraviji). Ne znam da li se nešto menjalo od kada sam je ja poslednji put kupovao, ali La Vita je voće + hemija, a Hello, samo što ne svetli u mraku...

Ja se secam ranije da sam sabijao su voce od breskve i od krushke...ali u poslednjih recimo...6-7 meseci imam gorushicu od njih i vidno su sranje :(

tako da sad cepam jedino next ananas ili multivitamin ... kad skupim kesha jer sam beda =/

a u poslednje vreme cepam oridjinale hrvatsku cedevitu...na 2deci cepim 5-6 kashichica u bude bash bash xtra...ne treba chak ni med da se dodaje bude slatko do yaya :D

Arbeit macht Frei.

A nectar i takovo su najkvalitetniji domaci sokovi btw.

WORD. overite AKOVO jabuku ili borovnicu i skapiracete o cemu se radi... mada mozda i oni pocu da fusherishu

sad od kako je ovaj vrsacki bradonja iz Swissliona kupio takovo...

Унутра је сигурно читава експлозија радости и магије!