Jump to content

Dva pitanja oko kreditnih-debitnih kartica

Recommended Posts

Nivo amaterstva, neupucenosti, i nezainteresovanosti u bankama kod nas (domacih i stranih), je toliki da ce verovatno reci "Aaa?" na tvoje pitanje.

meni je urnebesno kako svaki put kad uzimam novu karticu pričaju one standardne priče ("nemojte držati zapisan pin pored kartice, blabla") i između ostalog da NIPOŠTO NE KORISTIM KARTICU PREKO INTERNETA JER ĆE MI JE TAKO SIGURNO ZLOUPOTREBITI AKERI. ja im onda kažem da su mi izdali visu electron koja ima samo poslednja četiri broja odštampana te da svakako ne mogu da je upotrebim na netu (bez želje da ih ubeđujem da je online kupovina pet puta bezbednija od kupovine u radnji ako nisi nublet), a oni kažu da i ponove istu rečenicu.

No, kada smo kod banaka, izgleda da veliki broj istih kod nas stvara prilicnu konkurenciju, pa vidim da se na tom polju dosta toga menja u proteklih nekoliko meseci, pa postaju sve profesionalniji.

i sporiji

doduše, uz platnu karticu i e-banking ne moraš u ekspozituru nikad da uđeš pa je to manje bitno.

toliko su postali profesionalni i predusretljivi da su mom poznaniku (bez njegovog znanja) sami otvorili racun radi uplate dividendi od akcija. ne bih da spominjem koja je banka u pitanju, ali to sto su uradili je krajnje neprofesionalno, i nelegalno...

nisu ni oni mutavi, garant su mu u nekom ugovoru od 50 strana poturili i to za otvaranje računa.. :)