Lucky Posted July 15 Report Share Posted July 15 On 7/11/2024 at 9:14 PM, manson said: Japan 🙂 https://interestingengineering.com/innovation/japan-automated-conveyor-belts-freight ne znam tačno kako će ovo da proradi, razumem da je dosta funkcionalno kad "ide" ali mora da se zaustavi za loading-unloading, ili makar dosta uspori, a ceo sistem će biti funkcionalan koliko i jedan najmanji "točak" negde na sred puta. biće zanimljivo videti u praksi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cali Posted July 15 Report Share Posted July 15 16 minutes ago, Lucky said: ne znam tačno kako će ovo da proradi, razumem da je dosta funkcionalno kad "ide" ali mora da se zaustavi za loading-unloading, ili makar dosta uspori, a ceo sistem će biti funkcionalan koliko i jedan najmanji "točak" negde na sred puta. biće zanimljivo videti u praksi. Postoje već rešenja, npr. trake koje mogu da se kreću po dve ose, pa "gurnu" kontejner na sporedni kolosek za pretovar. Sam članak pominje da ne prave rešenje za kamionske kontejnere, već palete of 1t. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted July 15 Report Share Posted July 15 52 minutes ago, cali said: Postoje već rešenja, npr. trake koje mogu da se kreću po dve ose, pa "gurnu" kontejner na sporedni kolosek za pretovar. ako je to dovoljno brzo, kao separacija proizvoda na proizvodnoj traci, ili makar dovoljno brzo, možda i može da radi posao. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
manson Posted December 3 Report Share Posted December 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted December 3 Author Report Share Posted December 3 Sta bi sa onom zgradom u S. Arabiji koja je trebala da bude visoka 1001m, obustavili su radove nesto na pocetku zbog navodne korupcije? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted December 3 Report Share Posted December 3 3 hours ago, Dule_smor said: Sta bi sa onom zgradom u S. Arabiji koja je trebala da bude visoka 1001m, obustavili su radove nesto na pocetku zbog navodne korupcije? to je zaustavljeno tamo 2017 beše kad je princ pohapsio pola vrhuške saudijske arabije i onda polovinu pobio a polovinu ostavio u zatvoru :)) gomila stvari tipa i onaj metro njihov itd je ostalo nezavršeno x godina, nešto kasnije nastavljeno. ali na ovome kao rade i dalje, 2028 bi trebalo da je završe. To čekaju da vide kakav ćemo velelepni neboder mi da sagradimo za Expo da bi oni bili sigurni da je njihov viši! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted December 3 Author Report Share Posted December 3 Steta zaista, kad je vec zapoceto mogli bi da zavrse, to bi bila prva zgrada od kilometar visine u istoriji ove nase preljepe civilizacije, posle moze kometa taman! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts