Jump to content

Da li je ovo svetska zavera ili sta vec :)

f4ts0

Recommended Posts

Procesor intel d805 (dual core 64 bitni)

Nece da se instalira ni ubuntu 64 bit ni fedora core 64 bit uz poruke :

"you dont have amd64 processor. Please use 32 bit version" - ubuntu

"your processor does not support long operations" - fc5

Mislim molim? sta? kako?

You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy

Ortaku isto tako sevaju blue screen-ovi na win x64. A shto je najbolje, 805 serija procesora ne postoji na intelovom sajtu (!) Taj procesor je sastavljen od 2 prescot shkarta i dodate su x64 instrukcije chisto "da bi ih imao,,. Nije ni chudo shto takav dual core proc ima cenu od 100e :)

Moj savet ti je ako imash mogucnost da probash da ubodesh proc iz 9xx serije i onda probash taj ubunutu.

Drugo pitanje je koju verziju biosa imash? Mozda plocha prepoznaje dual core ali ne i seriju procesora.

Edited by stalja_

Ma brate ako mi dijagnosticki program kaze da su 64 bit instrukcije PODRZANE, ako mi radi vista beta 64, onda tu nesto smrdi gadno.

Isto tako moze se posle smatrati da je 9xx otpadak od intel core...

Oko toga nema laganja, ili jeste ili nije 64 bit

You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy

Pa zashto ti onda ne radi? :)

Jel si stavio zadnji bios?

Edit: Vista ti je mozda radila zato shto ona automatski podesi sistem prema hardware-u. Tako da mozda ti je i ona stavila 32-bitni sistem prilikom instalacije, pa samim tim ti je sve i radilo.

Edited by stalja_

hm

moguce da je do biosa, skinuo sam novi al nemam flopi :)

jebote ko crtani sa konzervom i otvaracem

mada za moju verziju biosa pise da vec ohoho podrzava d805

Procesor intel d805 (dual core 64 bitni)

Nece da se instalira ni ubuntu 64 bit ni fedora core 64 bit uz poruke :

"you dont have amd64 processor. Please use 32 bit version" - ubuntu

"your processor does not support long operations" - fc5

Mislim molim? sta? kako?

Kako se sve svetske zavere prelome bas na tebi? :)

Pazi realno gledano, jos uvek ne postoji standardizovan set 64bitnih instrukcija. AMD je prvi lansirao svoj X86-64 set, odnosno poznatiji kao AMD64. Sa druge strane Intel ima svoj set - EM64T. Najbolji odgovor ti je dao uBuntu, oni su svoju 64bitnu verziju pravili za AMD64 set instrukcija, za druge ce podrska doci tek kasnije. Ne znam za 64bitni XP, ali sam ja probao 64bitnu Vistu na WCG kompu (isti proc kao i tvoj sto si lepo jednom ukazao :) i radi sve ok, ako izuzmemo drajvere za graficku doduse :)

A shto je najbolje, 805 serija procesora ne postoji na intelovom sajtu (!) Taj procesor je sastavljen od 2 prescot shkarta i dodate su x64 instrukcije chisto "da bi ih imao,,. Nije ni chudo shto takav dual core proc ima cenu od 100e :)

Nije bas da ne postoji, iz nekog razloga tog modela nema u PDF fajlu sa specifikacijama Pentium D modela, ali se svakako nalazi na sajtu, recimo na ovim lokacijama:

http://indigo.intel.com/compare_cpu/defaul...p;culture=en-US

http://processorfinder.intel.com/List.aspx?ProcFam=2112

Sto se skarta od Prescott-a tice to je malo glupo porediti, prosto je malo tesko da se procesor koji se sastoji od dva "skartirana" jezgra manje greje od osnovne verzije :) Pentium D 805 je trenutno medju nekoliko best buy procesora na trzistu, i ako se ima para za to je mnogo bolje i od bilo kog Celerona, a i od vecine Semprona kad gledamo cifre koje se trebaju izdvojiti.

Heghlu'meH QaQ jajvam

Jebo flopi, gigabyte ima dobar live update servis.

Jednom kad se budemo videli razoricu ti shupak veruj mi :)

Sada je 23:32, nakom par sati skupljanja otpada uspeo sam da sklopim neki kompic da bi ucio i malo surfovao.

Moja sjajna masina inace ne radi, rasklopljena je da ide na servis.

Jebo mene kada 3 godine updateujem biose floppy-em i sada poslusam tebe i iskoristim najidiotskiji proizvod na svetu @bios by gigabyte.

Da li je potrebno cak i reci da je ploca neupotrebljiva dok mi se ili u imtelu ne smiluje "brando" ili dok ne navatam nekog sa programatorom.

Pa ja stvarno ne znam shta je on radio dok je updateovao bios :)

Ovo mi je 4 bios na plochi koji mi je ufleshovan preko win-a. Dok sam imao gigabyte isto tako mi je radio bez problema live update. Skine bios, ufleshuje [naravno tad ne treba nishta da radish na kompu] i trazi ti da resetujesh komp.

Edited by stalja_

Pa pazi

To je operacija od 10 sekundi. Svaki program tad pogasim, pustim da ufleshuje, on odradi posao i trazi mi restart kompa. Jednom sam sluchajno ostavio upaljen winamp prilikom fleshovanja, komp mi je zabo, ali posle par sekundi je nastavio sa fleshom. Ako cemo o riziku, disketa uopshte nije pouzdana stvar za prosto chuvanje podataka, a kamoli za fleshovanje biosa. Koliko je to Igoru bilo pouzdano, toliko je i meni live update.

Edited by stalja_

nesto jeste poslo naopako :)

Alo ok ionako mi je danas baksuzan dan.

A sto se tice diskete i flasha iz biosa...tu ako podje nesto naopako (tj ostecena disketa) nece ni biti flasha. i kraj.

veruj mi, ne zezaj se sa live updateom.

Ali imao sam neki osecaj da cu skenjati glupi komp.

a bar da oce da butuje da mu vratim stari bios .... :(

Sad si nashao da mu kazesh :)

Edit: Imam drugara koji je koristio disketa flesh na DFI-u. Krenulo da mu fleshuje, zabola disketa ili flopi i paf. Nema nishta od kompa. Nikakav recovery, niti garancija mu je spasila plochu. Moralo je da se nosi na reprogamiranje. I sad mogu da se setim te face koja gleda u sjebanu plochu koja je tad koshtala 160e :)

Edited by stalja_

ouch :) Nekako ta isqstva sa flashovanjem biosa mi nikada nisu bila prijatna. Jedinu sto je proslo ko po loju je flash za dvd-rw sve ostalo je nesto zajebavalo. Neke danasnje ploce imaju dual bios opciju pa kada zajebes samo predjamperises i vozis drugi. To je neverovatno korisno u ovakvim slucajevima.

ouch :) Nekako ta isqstva sa flashovanjem biosa mi nikada nisu bila prijatna. Jedinu sto je proslo ko po loju je flash za dvd-rw sve ostalo je nesto zajebavalo. Neke danasnje ploce imaju dual bios opciju pa kada zajebes samo predjamperises i vozis drugi. To je neverovatno korisno u ovakvim slucajevima.

Jeste

Sad mozes zamisliti na vrh svog besa kad vidis malim slovima (veoma malim) da GA-8I945P-G nema dual bios, vec samo pro varijanta :)

Edited by f4ts0

Greje se manje na difoltu. Preformanse tog procesora nisu neke [sem za multitasking] dok se ne klokne pristojno. Npr. da bi dostigao brzinu jednog 3800+ x2 procesora koji je fabrichki kloku, procesor mora biti klokovan na 3.8ghz. A onda postaje furuna :)

Pentium D 805 - 100evra, Athlon 3800+ X2 - 170evra? Bas su za poredjenje... Po ceni on treba da se poredi sa Venice 3200+, koga objektivno i na default kloku pwnuje, da ne pricamo o tome sto ovaj nije dual core. Sa tim 3800+ x2 mozes da poredis Pentium D 930 koji je potpuno druga liga, i koji se cak i mnogo bolje klokuje.

Jeste

Sad mozes zamisliti na vrh svog besa kad vidis malim slovima (veoma malim) da GA-8I945P-G nema dual bios, vec samo pro varijanta :)

Hahahahha, pwned by Gigabyte [:D]

Heghlu'meH QaQ jajvam

Sa @BIOS nisam imao problema, a sigurno sam flashnuo jeno 6-7 puta... a sto se tog gklokovanja tice, jedini nacin za klokovanje moje ploce je kroz win, jer iz biosa maksimalno moze 210mhz!!! Probao sam sa nekoliko biosa, i dzabe. A sa easytune-om je bio stabilan na 2.4 GHz (10*240) ploca je ga k8ne...

OPTIMIZADO PARA EL NERVIO ÓPTICO HUMANO