Jump to content

Dusko Korac


phantomq

Recommended Posts

e suspendovan...

zato shto je likove koji posecuju b92 forum (tj soroshev, kako on tachno reche) nazvao pacijentima, rekao im da apsinencija dovodi do agresivnog ponashanja i da je bolje da ga drkaju (naravno ne bash tim rechima, ali fantastichno je on to sve srochio) i to sev naravno tokom prenosa maratonske trke na evropskom prvenstvu.

lik:)

No one can survive becoming a legend.

i ja kazem jebiga! Kao da je jebiga neka magichna rech.

Link to comment
Share on other sites

krenimo redom. na divnom i plemenitom forumu b92 postoji topic o ep u atletici na kome se, u uobichajenoj dozi prozivao korac zbog svojih stadardno dominantnih prenosa i komentara pogleda isinbaeve i drugih atleticharki...

to je nateralo legendu "rts-rtb-a" da reaguje tokom prenosa pretposlednjeg dana iz goteborga...

b92 je prichao o tome na vestima, zalili su se tijanicu koji je kaznio koraca sa 30 dana suspenzije i kao poslednjom opomenom pred otpushtanje... necemo moci da slushamo koraca tokom ep u vaterpolu...

koga ne mrzi da stigne do kraja topica na b92 moze videti da mi tamo vec spremamo peticiju za ukidanje kazne :D

to sev naravno tokom prenosa maratonske trke na evropskom prvenstvu.

lik:)

zapravo, to je bilo snekih sat vremena posle maratona, na kraju maratona je imao veliki show kada je jevticki odbrojavao metre do kraja, "20, 15, 10, 5 [prolazi kroz ciljnu ravninu i trchi dalje], izvinite, izgleda se trchi josh..."

#3 Candace Parker

#5 Robert Horry

#13 Dejan Milojevic

#23 Mark Teixeira

#66 Mario Lemieux

#87 Sidney Crosby

Link to comment
Share on other sites

ima na youtube da se nadje snimljeno .... okacicu sutra link ako niko ne ucini pre mene mrzi me da trazim sad :)

ja sam skinuo snimak sa youtubea, ali ovo bi trebalo da bude isto to valjda...

#3 Candace Parker

#5 Robert Horry

#13 Dejan Milojevic

#23 Mark Teixeira

#66 Mario Lemieux

#87 Sidney Crosby

Link to comment
Share on other sites

mislim da je pantic dobio naslednika.

"pogledajte [prijatelji fudbala, to je voleo da ubaci i kada mu se zalomilo da prenosi neku odbojku ili tako neshto], muhammedu aliju se ruke tresu od uzbudjenja..."

ne, mislim da ni korac ne moze dostici ovako neshto...

Edited by Bartuc

#3 Candace Parker

#5 Robert Horry

#13 Dejan Milojevic

#23 Mark Teixeira

#66 Mario Lemieux

#87 Sidney Crosby

Link to comment
Share on other sites

Priznajem, zasr'o sam!

Komentator RTS-a Duško Korać: Pukao sam, izvinjavam se, ali te forumaše i dalje tretiram kao skup frustriranih osoba

Pogreši čovek...

Za vreme prenosa neko me je pozvao na lični mobilni i žestoko izvređao. Na pitanje ko je, odgovorio je: "Forumaš, majke ti ga RTS-ovske..."

Posle 26 godina rada nisam smeo da reagujem na taj način. Slažem se, preterao sam, ali ko bi u tom trenutku ostao miran

U pitanju je orkestrirana borba protiv RTS-a. Pred velika takmičenja ne biraju se sredstva. Kažu, forum je privatni sajt i nema veze sa B92. Nije nego. To jeste privatno, ali vređanje.

Dugogodišnji sportski novinar RTS-a Duško Korać u toku jučerašnjeg dana stavljen je na medijski stub srama. Posle neobične prozivke upućene posetiocima foruma sajta B92, koju je izrekao za vreme komentarisanja evropskog prvenstva u atletici, Korać je, u ekskluzivnoj ispovesti za Press, priznao da je "pogrešio i preterao", ali dodaje da je "čovek od krvi i mesa, koji nije mogao da istrpi sramne uvrede neistomišljenika".

- Već nekoliko godina, od kada su i druge TV kuće ušle u trku za preuzimanje prenosa velikih sportskih događaja, krenule su kritike, ali i vređanja koja se iz godine u godinu pretvaraju u obračune, i to orkestrirane, protiv RTS-a i nas zaposlenih - počinje priču o ovom incidentu Duško Korać, i nastavlja: - Naročito pred velika takmičenja ne biraju se sredstva. Kažu, forum je privatni sajt i nema veze sa B92. Nije nego. To jeste privatno, ali vređanje. Ono najgore vrste.

Korać ne beži od kritike, naprotiv. Ali, kako kaže, "sve ima svoje granice".

- Svestan sam da pravim lapsuse, pozdravljam svaku kritiku koja je objektivna i koja ne prelazi u vređanje. Znate, pa i i novinari pisanih medija pogreše, to je normalno, ali oni imaju šansu da isprave sve u tekstu, pročitaju par puta, a na kraju, taj tekst čita i lektor. Kod nas toga nema. Komentar ide uživo i onda je teško da se ne pogreši. Izleti nam nešto, brži jezik od misli, sve se desi u deliću sekunde.

Komentator RTS-a objašnjava kako je došlo do "eksplozije" zbog njegovih komentara iz Geteborga:

- Išao je prenos četiri sata. Preduga četiri sata, a za to vreme moraš da održiš maksimalnu koncentraciju. I dogodilo se da sam pogrešio. Proglasio sam Oliveru Jevtić pre vremena za osvajačicu srebrne medalje, a ona je morala da istrči još jedan krug. Odmah sam se izvinio TV gledaocima, samokritički, i onda mi je stigao poziv na privatni mobilni telefon. Javljam se i čujem bujicu najstrašnijih psovki, vređanje najgore vrste.

Korać kaže da u tom trenutku nije uspeo da se suzdrži, priznajući da je odreagovao neprimereno:

- Posle 26 godina rada nisam smeo da reagujem na taj način. Slažem se, preterao sam. Ali, pitam se ko bi u tom trenutku ostao miran. Pitam čoveka koji me je psovao i vređao da se predstavi, a on kaže "Forumaš, majke ti ga RTS-ovske..." Odreagovao sam kako sam odreagovao, a onda, kad sam se smirio, rekao sam sebi: "E, Duško, sada si zasr'o"! A opet, pomislim, svi te udaraju po glavi, a ti ćutiš. Pa ne možeš, jednostavno. I ja sam samo čovek od krvi i mesa. Znam, slede mi sankcije. Mada, sve te "forumaše" tretiram kao skup frustriranih osoba. Definitivno! I ne čitam taj sajt. Ne zanimaju me. Ali, kada me pozovu na moj privatni mobilni broj i izreknu takve gadosti, ne mogu da ostanem miran. To je bilo jače od mene - zaključuje Duško Korać.

Hrišćanin, po Morganu!

Isprovociran komentarima čitalaca foruma sajta B92 koji su se odnosili na način prenosa, Duško Korać je reagovao na sledeći način: "Obavešteni smo da sajt jednog glasila Socijalističke omladine grada Beograda, ali i Soroša, nastavlja primitivno ispiranje usta poslenicima RTS-a, pre svega sportskim komentatorima. U medicini i parapsihopatologiji zna se da apstinencija izaziva agresiju. Međutim, po Morganu, to je onaj pre Darvina, čovek je nastao upotrebom obe ruke, a ne samo jedne. Kao hrišćanin im opraštam - kritika da, ali primitivno vređanje zaboravite, gospodo.

http://www.novinepress.co.yu/vesti_dana/2006-08-16#1783

Edited by GcV.Bjeli
Link to comment
Share on other sites

realno b92 forum sux...i pazi,kad to kazu clanovi Rur foruma to dobija dodatnu dimenziju...

 

gruja novi alen

ko bi, po vama, trebalo da bude poznat i javna ličnost, a nije, iz ovog ili onog razloga?

evo, ja ću za početak navesti dvojicu: kojot i gruja.

 

Link to comment
Share on other sites

ako se bavish chitanjem misli, napusti posao...

sve vreme sam prichao o podforumu sport, iz veoma jednostavnog razloga-ljudi odatle su kao isprovocirali koraca.

b92 ima najbolji domaci sportski forum i kada si se napravio pametan o ljudima sa 92ojke, automatski sam mislio da prichash o ljudima sa sporta jer su upravo oni "odgovorni" za suspenziju koraca.

#3 Candace Parker

#5 Robert Horry

#13 Dejan Milojevic

#23 Mark Teixeira

#66 Mario Lemieux

#87 Sidney Crosby

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...