Kole Posted June 25, 2006 Report Share Posted June 25, 2006 kako poslednje 4 nedelje intenzivno koristim bicikl (neka za po gradu varijanta, 18 brzina, prednji amortizeri), a kutji imam samo bratovljev preteshi matori mountain bike sa chelichnim ramom od sto kila razmishljam da se upustim u nabavku jednog bicikla of my own kad se vrnem... ovde bih mozda pazario samo neki nasty tapaciran sic da me ne zhulja posterior a onda kad se vrnem bacio bih se na kupovinu ostalog =o) pretrazhivanje foruma je dalo samo 2 topica gde se diskutuje kupovina novih bajseva, amda ni oni nisu nestho konnkluzivni http://forum.klanrur.rs/index.php?s...opic=30678&st=0 http://forum.klanrur.rs/index.php?s...opic=37569&st=0 ono sto sam nauchio iz istih je da je 250e neka ok suma za prosechni bicikl, ali neki kazhu da se uzme kompletni bike za tu lovu, drugi favorizuju sastavljanje dok treci pominju kupovinu necheg jeftinijeg pa onda budzhenje istog za lovu do 250e... e sad sta su preporuke bike ownera sa foruma? (pogotovo onih koji su u skorije vreme nabavljali iste) na koju varijantu od tri gorenavedene ici? koje su lokacije za informisanje/kupovinu itd... all help appreciated k Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
banman Posted June 25, 2006 Report Share Posted June 25, 2006 Ako ne patish od brenda ali necesh bash ni domacu radinost sve oko 10 000 (prichamo o celom) dinara se chini ok. Quote Ladies and gentlemen, Frank Sinatra Link to comment Share on other sites More sharing options...
fragman Posted June 25, 2006 Report Share Posted June 25, 2006 Ako ti treba za voznju po gradu (dobar put, asfalt), uzmi trkacku (sa tankim gumama) a ne mountine bike. 10x vise ces ustedeti snagu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atomic Posted June 25, 2006 Report Share Posted June 25, 2006 Ja sam kupio bajk za 200 evra, ekstra sam zadovoljan. Prednji amortizer, v-brake, alu ram, sve shimano, 21 brzina, duple felne, mega range zupchanik (za velike uzbrdice), ma milion stvari. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kole Posted June 25, 2006 Author Report Share Posted June 25, 2006 10k din da bicikl ne bude pretezhak, ima ok menjache i udoban upralvjach? pa to je superishka, josh kad bi bilo lepo tapaciranih siceva da ne moram ovde nesto da jurim...ali ovo je savim cool =o) i naravno da me za brand zhivo zabole =o)) thnx banman, any more oppinions? edit - ne patim nesto od mountain varijanti, jes da je bgd havarisan sto se tiche asfalta i da ima slomljenog stakla samo tako svuda ali vishe sam u fazonu asfalt+sto da je laksi bicikl... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted June 25, 2006 Report Share Posted June 25, 2006 imaš i u srbiji lepo tapacirane siceve, baš mi danas sejnt priča da je uzeo jedan takav za 1500 dinara.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted June 25, 2006 Report Share Posted June 25, 2006 Ja sam moj bajs platio 250 evra, i kul sam zadovoljan za kesh koji sam dao. Zwer je kod istog lika kupio bajs za 350 evra, i on je zadovoljan. Tako da ako hoces, mogu ti dati fon/kontakt Shomyjev (koji se bavi bajsevima) pa mozhe da se raspita. Njemu prakticno kazes "e imam xxx evra, hocu bajs" pa vidite sta mozhe da se zavrsi po tom pitanju. Od one tri varijante ja bih svakako isao na u startu 250 evra, pa posle prodaj pa kupi bolji :) Ono, jeftin bajs pa da budzis prakticno znachi da ces uzeti loshi ram, a sad sta ti vredi ostalo ako je dobro pored toga, a sastavljanje ... pa da li stvarno ti imas vremena sa tim da se zezas? :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fragman Posted June 25, 2006 Report Share Posted June 25, 2006 E, kada su bajsevi u pitanju, video sam kod druga pridnji i zadnji disk za kocenje na bandashu. Moze li da se on montira na obicne bandashe ili treba da se kupe novi sa ugradjenim diskovima? PS. Koliko kosta takav? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kole Posted June 25, 2006 Author Report Share Posted June 25, 2006 @Kruko - ocesh da pishem sitz kao u originalu ili mozhda sattel po novonemachkom? brate sic su 3 slova, tako govorim od svog prvog bicikla i cao =o) sto se tiche tapacirunga...ja zapravo trazhim onaj imba dvodelni sto uopste nema centralni deo nego samo 2 mala tapacirana jastucheta levo i desno je sav pritisak na guzovima =oD @Lucky - naravno da nemam vremena da se baktjem jurenjem delova ali ako je toliko bolje za sam bajs da se iscima chovek oko toga 2-3 dana onda sto da ne? mada u fazonu sam jednostavno i lagano a da ne zhulja dupe ftw...ja od dodataka za bicikl ne patim, kad stignem negde strigao sam =o)) e da to za kochnice bih hteo jache/bolje malo jer bi mi glavna ruta realno bila preko pomenute "ubij me oma" nizbrdice sa bezhanije prema blokovima =o)) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted June 25, 2006 Report Share Posted June 25, 2006 to za kochnice bih hteo jache/bolje malo jer bi mi glavna ruta realno bila preko pomenute "ubij me oma" nizbrdice sa bezhanije prema blokovima =o)) pa to ti je ono disk napred / vbrake pozadi (mada mozhe i tu disk). Generalno i vbrakeovi zavrsavaju posao osim ako neces da se vozis po kosutnjaku kao ivan ;) ali eto, pitaj njega on ima vbrake-ove, kako mu rade. No ipak, sad manje vise svi imaju disk makar napred, koliko sam primetio, naravno ako govorimo o "ozbiljnijim" bajsevima. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kole Posted June 25, 2006 Author Report Share Posted June 25, 2006 pa koliko ozbiljan bicikl meni treba da se spustim sa kose i po nasipu odvezem do galovice i nazad?...mislim ne planiram kros n stuff, ok je da mi ne iseche gume prva razbijena flasha u komshiluku, da me ne razbije prosechna beogradska rupa u putu i da mogu uz ivichnjak iskosheni da se popnem =o) ono, gledam kako u gradu chiji je saobratjaj (i vozachi) bike friendly pa se mislim kako bi chovek super zavrshavao stvari u bgd ali onda opet pomislim kako nashi vozachi samo chekaju da omaste branik potkolenicama optimista koji ulaze u saobratjaj biciklima tako da te treffic akcije bolje ne...chisto rekreativna pricha... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted June 25, 2006 Report Share Posted June 25, 2006 E, kada su bajsevi u pitanju, video sam kod druga pridnji i zadnji disk za kocenje na bandashu. Moze li da se on montira na obicne bandashe ili treba da se kupe novi sa ugradjenim diskovima? PS. Koliko kosta takav? ← ne znam šta je bandaš, ali za disk ti treba ono sranje u centru točka (jel to bandaš?) na koje može da se montira disk, kao i malo šire viljuške da bi taj disk mogao da stane.. pa to ti je ono disk napred / vbrake pozadi (mada mozhe i tu disk). Generalno i vbrakeovi zavrsavaju posao osim ako neces da se vozis po kosutnjaku kao ivan ;) ali eto, pitaj njega on ima vbrake-ove, kako mu rade. No ipak, sad manje vise svi imaju disk makar napred, koliko sam primetio, naravno ako govorimo o "ozbiljnijim" bajsevima. ← kole, ne treba ti disk da bi se spustio sa bežanije, dobar v-brake će odraditi posao ako sve vreme blago kočiš.. meni trebaju diskovi jer mi je glavni tril u vožnji bajsa spuštanje niz brdo velikom brzinom, a onda treba zakočiti :) mada, reče mi danas exile-ov ortak da tek viša srednja klasa diskova koči bolje od dobrog v-brakea, pa treba i na to obratiti pažnju. edit: to za vozače koji mrze bicikliste je glupa priča iz aspekta prosečno lošeg bicikliste.. ne mrze, samo su glupi i retardirani, ako to imaš na umu (tj ako imaš malo iskustva sa druge strane, iza volana automobila), sve ti je odmah jasno i jako lepo možeš da se provlačiš.. recimo, ako ideš nekom malom ulicom malo brže, dodaće gas da te obiđu, pa će onda nastaviti da voze otprilike tvojom brzinom (često i sporije) usput puneći tvoja pluća dimom, jer realno nemaju potrebu da te obiđu nego kad vide bicikl ili auto školu, automatski staju na gas.. zato u takvim ulicama voziš sredinom i ignorišeš trubljenje. :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kole Posted June 25, 2006 Author Report Share Posted June 25, 2006 hmmm...ako taj v-brake dobro kochi konstantno ondak sam cool, meni je glavni rush na pravcu kad ubrzavam dok noge ne zabole =o) uglavnom hvala svima na infou...na osnovu toga sto rekoste kapiram da cu nesto izmedju 200 i 250 da ujurim kad se vrnem i da ce sasvim korektno da radi posao Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted June 26, 2006 Report Share Posted June 26, 2006 egzekli. samo jos pazi gde kupujes i sve ce biti ok. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pilauda Posted June 26, 2006 Report Share Posted June 26, 2006 pa preporucite neku radnju.......nije zbog reklame........ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fragman Posted June 26, 2006 Report Share Posted June 26, 2006 ne znam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted June 26, 2006 Report Share Posted June 26, 2006 pa eto, znači ne mora da se menja cela felna, dovoljno je samo ono sranje u sredini, al s obzirom na to koliki je to posao (zamena svih žica), na isto se svodi.. pozadi se montira sa leve strane (kao i napred). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kole Posted July 27, 2006 Author Report Share Posted July 27, 2006 ok, ovo postaje ponovo aktuelno, koje prodavnice da obidjem, koje ljude da kontaktiram, ima li kojih sajtova da kliknem i sve to tako...ili ne daj bozhe da sledecih nedelju-dve nije nesto trenutak za kupovinu bicikla? ;o)) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
overkind Posted July 28, 2006 Report Share Posted July 28, 2006 (edited) Nisam siguran za adrese. Gugluj "Planet Bike" imaju prodavnicu na Dorćolu kod kraja Edited July 28, 2006 by [oveRk1nd] Quote ...Од рођења спремна стоји, мене чека моја рака, Да однесе све што имам у дубину у дубоку. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nemesis Enforcer Posted July 28, 2006 Report Share Posted July 28, 2006 mada, reče mi danas exile-ov ortak da tek vi Quote Life is gistro... Link to comment Share on other sites More sharing options...
overkind Posted July 28, 2006 Report Share Posted July 28, 2006 Kradeno i polovno mo Quote ...Од рођења спремна стоји, мене чека моја рака, Да однесе све што имам у дубину у дубоку. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted July 28, 2006 Report Share Posted July 28, 2006 @ kole - podseti me da ti posle RHHa pokazem gde da ides za bajs i da zavrsis posao brzo i lako. Mislim da su moje preporuke prilicno solidne (jel tako drugari? ;)) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kole Posted July 28, 2006 Author Report Share Posted July 28, 2006 prevod sa Lauackzxkiyevskog: du vot aj sej or fejs d konsikuensiz! ;o))) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
millanče Posted July 28, 2006 Report Share Posted July 28, 2006 aj sad ozbiljno: a kuda vi to tacno vozite bajseve po BGu? Mozda gresim, ali ne delije mi bas gostoljubivo grad za taj vid transporta, iako bi mi bicikl u BG bio pravi spas... A i ne vidim mnogo ljudi da pedale... Quote OPTIMIZADO PARA EL NERVIO ÓPTICO HUMANO Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kole Posted July 28, 2006 Author Report Share Posted July 28, 2006 pa ono...meni bi bilo super da idem od gajbe do chitaonice u studenjaku (i merim koliko dana treba da prodje dok mi ne marnu bajs) a za opustenu vozhnju su nasipi/uz reke.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts