Kole Posted May 31, 2006 Report Share Posted May 31, 2006 ljubav su emocije, emocije smetaju logici, ako nista drugo tome nas je star trek nauchio ;o) dalje, ja rekoh da mi je let pomere za 24h...a i sutra cu ujutro da trolujem forum jer je let tek oko 14h ;oP za kraj - spuki, druge zemlje imaju big brother i druge cheap programming izvore zabave (jeftina produkciona vrednost programa u chije pauze lupash skupe reklame), kod nas imash narodnjake i politichare koji spadaju u istu interesnu grupu populacije i onda njih zovesh da serendaju pred kamerom jer to prodaje reklamni prostor...nismo mi jedini po tome u svetu, ima josh takvih drzhava ali da im je dobro, nije =o)...u stvari, mislim da je bash italija takva ali oni ljudi rade za razliku od nas koji samo seremo =o)) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZerBah Posted May 31, 2006 Report Share Posted May 31, 2006 (edited) ,May 31 2006, 13:00]koliko ste vi u stanju da kenjate jbt =) ono shto sam ja hteo da priupitam, a muchi me vetj neko vreme, kad god upalim tv tamo neki politichari gostuju u razno raznim talk-show-ovima... ono shto mene interesuje je jel' to samo kod nas tako, ili je politika vid zabave i u drugim evropskim/svetskim/bilo kojim zemljama? ← Politikom se najvishe mi zanimamo. Drugi obichno cute i plivaju... edit: vec drugi topic na kom me je Kole pretekao - ovo postaje zabrinjavajuce ;) Edited May 31, 2006 by ZerBah Quote А в чем сила, брат? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted May 31, 2006 Report Share Posted May 31, 2006 (edited) ljubav su emocije, emocije smetaju logici, ako nista drugo tome nas je star trek nauchio ;o) ← хммммм... добро. љубав јесте емоција, и може да прерасте у опасност по логику, зато сам и рекао да је танка линија. али, ако замагљује расуђивање, онда је та љубав контаминирана посесивношћу, фрустрацијом, љубомором, самообмањивањем, или неком сличном пошашћу. ако је чиста, права, племенита, онда не представља опасност. ако бих морао да ставим неки знак односа, онда: љубав>логика. јер, ако градиш логику на љубави у најопштијем смислу, онда си вреднији од сувих логичара. ово се не односи само на политику, заправо, најмање се односи на политику, јер тамо љубав слабо опстаје, нити на неку другу појединачну ситуацију (мушко-женски односи, односи према укућанима и сл.); ово се односи на најопштији филозофски став према животу и мишљењу... љубав даје логици нову димензију, као почетна непроменљива премиса, аксиом, на коме се све остало гради. ето? едит: Круле Edited May 31, 2006 by Ignis Dei Quote MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted May 31, 2006 Report Share Posted May 31, 2006 To za pivo stoji moramo jednom da sednemo popodne na pivu i da zavrshimo na nekim notjnim uzhasima grada beograda :] A sto se tice teme, Poenta je da je dosta inteligentnih strucnih ljudi pomoglo izgradnji svetskih velesila vodeci se ljubavlju ali ja kazem da je ta ljubav po meni pogreshna zato sto voleti zemlju je moguce samo ako ti u zivotu nedostaje ljubavi prema nekoj osobi kojoj mozes da se posvetis u potpunosti i da te obuzme i samim tim je to substitucija originalu koja je pritom kao sto sam rekao zasnovana na cistoj teritorijalnosti (to je ono moras da se druzis sa ljudima iz kraja samo zato shto su ti iz kraja iako se psihicki ne uklapas sa dosta njih uopste) Cak stavise smatram da su ljudi koji su ucestvovali u izgradnji tih svetskih velesila svojim znanjem/trudom to radili da bi poboljsali svoj zivot i zivot ljudi koje vole tj mozda nije tako ali bi po meni tako trebalo da bude. A na posebnu temu je pitanje sta je nama i nasoj generaciji srbija kao zemlja pruzila osim bola patnje i nerviranja? Zasto bi je mi voleli? Ok nije zemlja kriva krivi su ljudi, nacija? Nisu svi krivi? Pa ti ljudi su izabrani od strane naroda, nacije vecine jednog naroda ... Da meni moja zemlja makar nista nije ni pruzila ni uskratila pa ajde ali ovako kad mi je uskratila mnogo toga (duga i druga tema) ne nalazim mesta ljubavi na stranu toga sto rekoh da mi je ljubav prema teritoriji apsurd. Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boba Posted May 31, 2006 Report Share Posted May 31, 2006 (edited) Smara me da ti ra Edited May 31, 2006 by Boba Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted May 31, 2006 Report Share Posted May 31, 2006 (edited) bobova greshka stoga edit Edited May 31, 2006 by mohican Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boba Posted May 31, 2006 Report Share Posted May 31, 2006 sorry mohican, nisam tebe hteo da quote-ujem nego balavca, jbg.. bice editovano.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boba Posted May 31, 2006 Report Share Posted May 31, 2006 editovano je.. a, za to da li imam problem fuck off! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stator Posted May 31, 2006 Report Share Posted May 31, 2006 Ja nisam rodjen u ovoj zemlji, koliko se secam bila je to SFRJ koja se prostirala od grcke do austrije... Ta zemlja vise ne postoji a bilo bi licemerno da sam patriota za svaku zemlju koju promenim ono tipa sutra odem u ameriku i klanjam se njihovoj zastavi ffs... PS:NIKO ovde od nas nije rodjen u ovoj drzavi i patrite su licimuri i demoni ustvari Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sa1Nt Posted May 31, 2006 Report Share Posted May 31, 2006 meni u matichnom listu pishe da sam jugosloven Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klinac Balavac Posted May 31, 2006 Report Share Posted May 31, 2006 Meni stvarno nije jasno odakle vam ta ideja da je čovek samo racionalno biće? Mislim, sad već ulazimo u filozofiju, ali zahtevati od čoveka da odbaci jedan veliki i suštinski deo svog bića kao što je emotio je čista glupost, i moram reći (ali bez namere da vređam), neobrazovanje. Ne postoji nijedan, ali NIJEDAN naučnik, teoretičar, filozof koji se bavio ljudskom psihom da je pričao nešto slično. U svakom normalnom čoveku potpuno paralelno egzisitraju i emotio i ratio, ratio biva ometen emotio-om samo u afektu, tj. u retkim stresnim trenucima kada emotio preuzima kontrolu... Čovek koji se odrekne emocija je sakat, samim tim bolestan, defektan. Kao što je rekao Draško, emocije samo mogu da budu dodatni stimulans i gorivo za racionalni deo nas... Takođe, jedan od najvećih modernizatora Srbije, veliki Evropljanin, veliki prosvetitelj bio je Dositej Obradović na čijem grobu piše po njegovoj poslednjoj želji samo: "On je ljubio rod svoj!" Tačno je da nismo mogli da biramo parče zemlje na kome ćemo se roditi, ali u tome ne vidim razlog za mržnju ili ravnodušnost. Isto tako, nismo mogli da biramo ni ko će nas roditi pa opet nas to ne sprečava da volimo svoju majku i svog oca! Stvar je krajnje prosta, kao što je glupo emocijonalizovati racionalnost, isto tako je glupo i racionalizovati emocijonalnost. Quote This post has been edited by Klinac Balavac Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted May 31, 2006 Report Share Posted May 31, 2006 (edited) Tačno je da nismo mogli da biramo parče zemlje na kome ćemo se roditi, ali u tome ne vidim razlog za mr Edited May 31, 2006 by mohican Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spu [RuR] Posted May 31, 2006 Report Share Posted May 31, 2006 kekeke mogli bi u RUSH da ubacimo malo politike? ;> zaraditjemo pare na reklame ako nishta drugo, a i uvek tje biti materijala Quote Everytime I cross the line I push the boundaries out a little... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boba Posted May 31, 2006 Report Share Posted May 31, 2006 nemoj tako mohican, [ironic]ovo parce zemlje je sveto, za njega se treba boriti do zadnjeg Srbina[/ironic].. To sto si sad rekao je manje-vise ono sto sam ja hteo da kazem.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted May 31, 2006 Report Share Posted May 31, 2006 zaraditjemo pare na reklame ako nishta drugo, a i uvek tje biti materijala koje reklame, stranke se reklamiraju samo kad su izbori, a propustili smo onaj period dok smo birali predsednika po pet puta pre par godina ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
De1Rekt0n Posted May 31, 2006 Report Share Posted May 31, 2006 (edited) deleted Edited June 5, 2006 by De1Rekt0n Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted May 31, 2006 Report Share Posted May 31, 2006 Мохи то је субјективна ствар, неко воли своју земљу има осећај патриотизма неке врсте јер је ту провео дуги низ година и на том парчету земље одрастао, баш као што заволиш мајку и оца тако заволиш и оно двориште у коме си играо фудбал 5 година итд... Свака нација држи до себе и своје државе, то што ти причаш нема везе смозгом јер се не разумеш уопште у нацију и државу, мрзи ме да и покушам да ти објасним колико се до тога држи свуда у свету, нација и држава је веома опширна тема а ти о њој јако слабо знаш и гледаш на то као мали перица тако да је сасвим разумљиво да имаш такав став. Само да ти објасним онако пластично шта би то значило, да нас је баш брига који смо народ, која је наша територија... Рецимо да нас Албанци припоје и да албанска власт влада у Београду, ти као дете изађеш да играш фудбал а ови ти кажу да албанци имају право на тај терен а ти не, где год да одеш осећаш одбаченост и само те шутирају где год да одеш... Да је национализација глупост сви би били земљани, ал није тако и никада неће бити тако(највероватније), а ако ти немаш осећај да си припадник неке нације и државе онда ниси нико и ништа... Сад сам прочитао да си рекао да ти је ова држава пуно тога ускратила, па видиш Мохи није држава крива за то него неки људи који су је водили, људи без имало знања и памети, ти НИСИ могао да бираш где ћеш да се родиш, замисли да си се родио као неко циганче у породици која продаје картоне да би преживела, размисли мало о свему томе па се јави. Знам да волиш да све побијеш својим ставовима али на овој теми ти немаш шта да тражиш јер о нацији и држави немаш појма, уопште ниси ни свестан колико је то умршена тема и колико је опширна и на колико фактора мораш да сагледаш све. Узми прочитај мало па се врати да дискутујемо на мало вишем нивоу овако нема сврхе јер ти немаш појма шта причаш... Простудирај мало шта су говорили Фихте, Ернест Ренан, посебно погледај теорију коју је развио Доминик Шнапер, тада ћеш схватити колико је национализација важна за будућност државе. ← Kao sto rekoh iracionalno je da volish parche zemlje i da poredish to sa osobama koje su te volele ceo zhivot. Zemlja je stvar i sluzi da bi ti pruzila osnovna sredstva za zivot. To o cemu ti pricas je nostalgija tj lepe uspomene na neku oblast, a te iste bi mogao da imash i na severnom polu sto se tice teritorije/drzave ... Mnogo bre vas mrzi da meni objasnjavate tako neke esencijalne stvari. Ti ne znas kolko ja znam o temi a ni ja kolko ti posto samo seresh da prostish. Ako budes hteo da vodish normalnu diskusiju gde ti ja necu govoriti da seresh onda lepo objasni zashto greshim i zashto ja ne bih trebalo da volim zemlju koja mi pruzha sve sto mi treba u zivotu a trebalo bi da volim onu koja mi je osakatila ovaj jedan zhivot koji imam. Plasticno objasnjeno zato ni nas ni albance ne pustaju u normalne i uredjene drzave sveta. Sto se mene tice albanci su isti kao mi samo drugo krilo istog zatvora. Isto tako kako si opisao da bi se odnosili albanci prema tebi se srbi odnose prema albancima ... Svi na ovom svetu bi bili zemljani da ne postoje ljudi kao ti i vecina srba hrvata albanaca i slicnih. Ok ja sam niko i nista, a sta si ti ? srbin ? Ok ako si ti srbin ja bih radije bio niko i nista. Ja realno i ne znam zasto pisem ovaj post verovatno zato sto mi je dosadno iako mi je ivan rekao da se ne trudim posto posle recenice "а ако ти немаш осећај да си припадник неке нације и државе онда ниси нико и ништа" mi nemamo realno o cemu vise da pricamo. Cime tebe nacionalnost definishe kao licnost ? Ako realno sagledamo ljudi koji nemaju neku svoju licnost istu nalaze tako sto se identifikuju sa nacijom a to je ona grupa nacionalista koju je drasko pomenuo u negativnom kontextu. Elem licnost je licnost a nacionalizam su osecanja ako su osecanja nacionalnosti jedino cime ti definishesh svoju licnost ja te realno zhalim ... mada sto bih zhalio jednog ochitog predstavnika vadikalne stranke ... Sacu postati malo prgav ... vrati se i procitaj lepo jebeni post!!!!! u stvari glup si ti za tako nesto evo ti quote ovde ... A na posebnu temu je pitanje sta je nama i nasoj generaciji srbija kao zemlja pruzila osim bola patnje i nerviranja? Zasto bi je mi voleli? Ok nije zemlja kriva krivi su ljudi, nacija? Nisu svi krivi? Pa ti ljudi su izabrani od strane naroda, nacije vecine jednog naroda ... Da meni moja zemlja makar nista nije ni pruzila ni uskratila pa ajde ali ovako kad mi je uskratila mnogo toga (duga i druga tema) ne nalazim mesta ljubavi na stranu toga sto rekoh da mi je ljubav prema teritoriji apsurd. Ljudi su krivi za sva desavanja u ovoj zemlji! Ljudi, nacija!!! Da zakljucim ovaj odgovor na najgluplji post koji sam u zivotu video. Jednu cinjenicu nisi naveo u a4 prostora texta vetj si 20 puta rekao nemas pojma ti, ne razumesh ti to, ne znas sta je to i sl ... nauci kako se vodi rasprava, a da izvini kako tjesh da nauchish kad vodja tvoje stranke prica isto kao ti ... dva sata trabunjanja a nista receno i masa koja svrshava ... Moja jedina greska je sto nisam iskulirao da ti odgovorim, a tek sad sam se setio da te ljudi sa kojima ja zelim da diskutujem u stvari ignorishu al jbg kad sam napisao ovoliko neka ti ostane za nauk. Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
De1Rekt0n Posted May 31, 2006 Report Share Posted May 31, 2006 (edited) deleted Edited June 5, 2006 by De1Rekt0n Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shekk Posted May 31, 2006 Report Share Posted May 31, 2006 La Quote jebote, smorio si sa kukanjem vise :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
MiGsa Posted May 31, 2006 Report Share Posted May 31, 2006 nemam nishta pametno da dodam na temu... sem fali nam drashko i zwerko i grupa je u fullu, ono direkton,klinac i mohi... + ja koji sve ovo pratim i smejem se u uglu » Click to show Spoiler - click again to hide... « mlohi je krenuo :D ( )... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shekk Posted May 31, 2006 Report Share Posted May 31, 2006 Nacionalna dr Quote jebote, smorio si sa kukanjem vise :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted May 31, 2006 Report Share Posted May 31, 2006 Ај овако ћемо, нацију спаја исти језик, култура, историја итд... то су све оличја једне нације, ако ти нигде не припадаш онда немаш свој језик, своју културу, своју историју. Идемо даље, ти кажеш да си земљанин и да је држава крива за сва злодела која ти се догађају, па добро што не одеш? Што не промениш заједницу? Зато што свака држава цени највише своју нацију, ону нацију која је изградила ту државу такву каква јесте, зашто лепо ти не добијеш држављанство сваке државе, зато што држе до своје нације не мисле као мали перица, тј као ти. Ти би само да грабиш оно што други људи стварају и да критикујеш нешто у шта се не разумеш, немаш појма зашто се овој земљи овде дешавало то што јесте, да знаш не би причао како нација уништава ову земљу, нација је створила ову земљу! Не лупетај молим те више, срамота је стварно да тако вулгарно се дерњаш без имало аргумената са све твојим неким субјективним погледом који је утемељен на твом неком уверењу зато што тако треба.... Мохи не разумеш се једноставно у неке ствари и немој да причаш о томе, мене стварно мрзи да почињем од почетка и да ти објашњавам од кулина бана како и шта функционише у држави, укратко сам ти рекао зашто ниси у праву. BTW, свака људска заједница има своје симболе и своје стубове на којима лежи, у Римском царству грађани Рима су били повлашћени јер су изградили то, мораш бити део нечега да би уживао користи од друштва. Ти са тим твојим ставом можеш да идеш лепо негде у неку планинчугу саградиш себи колибу тако што посечеш мало шуме, живиш лепо без струје, без воде, без свега осим ако сам себи не створиш. Крај приче, мохи молим те узми лепо шатор иди у природу и живи отуђен од свега јер не припадаш нигде, јер ниси Србин, јер си "ЗЕМЉАШ". ← Ista ta "kultura" i jezik su ono sto separatisu ljude shirom sveta i samim tim mnogi pokreti da se stvori univerzalan jezik za sve ljude ove planete. Kultura? ovaj narod ima kulturu? Bogami mene su prevarili. Istorija? Sta iko ima od istorije? Samo ti i ostatak vadikalne stranke zivite u toj nasoj slavnoj istoriji (kako ono beshe slavljenje izgubljenih bitaka, skrivanje po shumama) Mnogi narodi shirom sveta imaju mnogo ali mnogo bogatiju kulturu i istoriju pa im to apsolutno nista ne znaci. Svako gradi svoju sudbinu, a istorija je lepa za cuti na diskaveriju. Ja tebi kazem glup si al tebi to ocigledno ne ulazi u mozak. Lepo sam rekao nije drzava kriva za sva zlodela koja mi se desavaju vec je drzava meni uskratila mnogo stvari koje bi mi bile dostupne da sam ziveo malo zapadnije, a koja je inace razlika dal sam rodjen kao ja ili kao rom? Zelis da kazes da su romi diskrimisani? Ma kako je to moguce u ovako fantasticnoj drzavi sa ovako fantasticnim narodom? Btw nije mi jasno koja je razlika u mojoj teoriji dal sam ja rodjen kao ja ili kao rom ... A sto se tice toga da ja samo grabim ono sto drugi gradi? Rodjen sam u porodici nadprosecnih primanja sto znachi po nachelima komunizma od mene je uzimano i pretapano u druge sudove al ajd ... za razliku od tebe ja radim vec 5-6 godina evo i izdrzavam sebe i za to nema niko nista da mi kaze, a najgora stvar je da sam se bavio ovime cime se bavim u nekoj drugoj zemlji bio bih platjen mnogo vishe. Pored toga svega ne vidim uopste kakve veze ima dal ja volim zemlju uopsteno pa onda dal ja volim srbiju sa time dal ja grabim neciju tvorevinu? Koje ti vece pravo imas na neciju tvorevinu u odnosu na mene? Jel ti tvoja ljubav prema drzavi daje pravo? Smesno. Covek kao bice je napredovao od vremena plemenskih zajednica gde je svako morao da odradjuje svoj deo posla da bi dobio svoje sledovanje hrane. Svuda u normalnom svetu ce te prihvatiti ako si ok covek, a da ne pominjem kako ce prihvatiti tvoje znanje ako posedujes neko. Jedini problem tu je bash to sto ljudi vezuju pojedinca za naciju i samim tim ljudi koji su odavde, a ok su, bivaju odbijeni zbog vecine koja razmislja kao ti. I kao sto rekoh prekini da drzish govore u kojima nista ne kazesh pun mi je kurac toga sam se naslusao u zadnjih 15 godina previshe. Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts