Pesma-mrtve-dece Posted March 31, 2006 Report Share Posted March 31, 2006 Kad bi Srbi ispali pametni, kapiram da bih mislio da je falsh to istrazivanje u roku od odmah Quote Get smart or die dumb! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sa1Nt Posted April 1, 2006 Report Share Posted April 1, 2006 fakt je da srbija ima mnogo obrazovanih i inteligentnih ljudi, ova generalizacija je glupost.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted April 1, 2006 Report Share Posted April 1, 2006 srbija je među najlošijima u evropi po broju visoko obrazovanih ljudi, nažalost.. manje od 5% stanovništva ima diplomu fakulteta, a ako krenemo dalje (magistri, doktori, akademici), situacija je sve tužnija.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted April 1, 2006 Report Share Posted April 1, 2006 Eto. A strani plaćenici večito pričaju kako imamo previ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klinac Balavac Posted April 1, 2006 Report Share Posted April 1, 2006 (edited) srbija je među najlošijima u evropi po broju visoko obrazovanih ljudi, nažalost.. manje od 5% stanovništva ima diplomu fakulteta, a ako krenemo dalje (magistri, doktori, akademici), situacija je sve tužnija.. ← Jeeeeeste, nije 5%, nego 0.5%... Živo me zanima gde nalazite te cifre, meni se sve čini da ih proizvoljno lupate samo radi podupiranja svojih neosnovanih i hiper subjektivnih stavova o ovoj zemlji... Na moju žalost (jer se nadam da ću uskoro završiti faks, pa ću imati više konkurencije no što Ivan kaže) fakultetsku diplomu ima po najnepovoljnijim statistikama barem DUPLO više stanovnika Srbije nego što si ti rekao. Cifra koju ja znam je 12%, tako da nije tu ništa tužno... I po tom procentu nikako nismo među najlošijima u Evropi. Orjentacije radi, Francuska ima oko 11 odsto, Grčka oko 9, Španija takođe, Poljska oko 8 odsto a ona je među ex komunisitčkim prilično doborstojeća. Što se tiče nepismenih, ima ih 3,45 % što je smešna cifra imajući u vidu procenat romskog i šiptarskog stanovništva koje je masovno nepismeno. Čak polovina romske populacije starosti između 10 i 14 godina je nepismena. Nepismenih Vlaha ima 10,52 odsto, Šiposa 7,7, Bugara 5,45, kao i Rumuna. Muslimana tj Bošnjaka nepismeno je oko pet odsto. Najpismeniji kod nas su Rusini sa stopom nepismenosti 0,40 odsto, Slovaci sa 0,67 i Mađari sa 1,09 odsto. Pa u buduće, pre nego što krenete da pljujete sopstvenu zemlju barem gledajte da ima nekog osnova, jer realnog prostora za kritiku ove zemlje ima i bez vaših izmišljanja... Moj izvor je republički zavod za statistiku... Edited April 1, 2006 by Klinac Balavac Quote This post has been edited by Klinac Balavac Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sa1Nt Posted April 1, 2006 Report Share Posted April 1, 2006 zaista ivane, i mene si istripovao, otkud ti ta cifra? ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klinac Balavac Posted April 1, 2006 Report Share Posted April 1, 2006 Svi znamo kako je preovlađujuće mišljenje na RURu i šta prija njihovim ušima... Quote This post has been edited by Klinac Balavac Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted April 1, 2006 Report Share Posted April 1, 2006 saint: od profesora na faksu klinac: idi na b92 da ispravljaš krive drine Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MiGsa Posted April 1, 2006 Report Share Posted April 1, 2006 cat fighttttt ( )... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tibor2 Posted April 1, 2006 Report Share Posted April 1, 2006 ivan je u pravu... broj ljudi sa prokletom diplomom fakulteta je 3% zapravo..// Quote brandstack.com/users/portfolio/logos/gligorov \\ behance.net/gligorov 99designs.com/people/gligorov \\ twitter.com/MarkoGligorov \\ upstack.com/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sa1Nt Posted April 1, 2006 Report Share Posted April 1, 2006 vi niste normalni :) ivane, batali tog profesora please:) netachna informacija 100% sam uveren... ne bi za dzabe nashe ljude izvozili vagonima iz srbije da smo nepismena i neobrazovana goveda... mozhda 5% ostaje u srbiji posle faxa.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted April 1, 2006 Report Share Posted April 1, 2006 ivan je u pravu... broj ljudi sa prokletom diplomom fakulteta je 3% zapravo..// ← Al zato studira 25% :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LaG Posted April 1, 2006 Report Share Posted April 1, 2006 s obzirom da je srbija zemlja sa najvecim procentom ljudi u mensi u svetu, pola ostalog stanovnistva bi moralo da bude na granici idiotije da bi 89IQ bio prosek ← u novosadsku mensu mozhe da udje ko hoce navodno ja npr imam preko 156 iq da jeste :\ Quote neka osoba glupak hehe Link to comment Share on other sites More sharing options...
LaG Posted April 1, 2006 Report Share Posted April 1, 2006 ok nas 30 je radilo u tozinoj taj test 15 nas je preko 156 10 ih je bilo 156 za preostalih 5 ne znam nadam se da je sad jasnije Quote neka osoba glupak hehe Link to comment Share on other sites More sharing options...
MiGsa Posted April 1, 2006 Report Share Posted April 1, 2006 ebesh ti to ... svaka osoba je pametna na svoj nachin... (tako su me teshili ) lalalal navuko sam se na dotu majku joj... opichio 6 partija nije mi dobro :D ( )... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
leisure Posted April 2, 2006 Report Share Posted April 2, 2006 Klinac, kad smo toliko pametni, jer mislish mozda da smo trebali da stvorimo i bogatiju drzavu? Ili je CIA umeshala prste... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stator Posted April 2, 2006 Report Share Posted April 2, 2006 (edited) Ajmo opet da li stavrno mslis da IQ ima veze sa uspesnoscu u zivotu(konkretno mislim na kes ovde)??? Edited April 2, 2006 by Stator Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
leisure Posted April 2, 2006 Report Share Posted April 2, 2006 (edited) Ovde nema mnogo, na ceni su druge stvari, nazalost. Mada, mislim da mi kao narod imamo veliku dozu kreativne inteligencije, jebe nas 'samo' organizacija... Edited April 2, 2006 by RedzisteR Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LaG Posted April 2, 2006 Report Share Posted April 2, 2006 pa to je kad ti momak imas auru genijalnosti koja sija oko tebe i preliva svoje blazenstvo inteligencije na ignorante okolo sad ozbiljno, sto je mnogo mnogo je deste vi radili te testove, U DIZNILENDU? :))) ← tozina shkola doshli nam iz mense i preporuchili profani nekoliko nas da radimo Quote neka osoba glupak hehe Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted April 2, 2006 Report Share Posted April 2, 2006 Ajmo opet da li stavrno mslis da IQ ima veze sa uspesnoscu u zivotu(konkretno mislim na kes ovde)??? ← U principu i ima. Ako je neko bizmismem/ljakse/dziber bla bla to uopste ne znaci da je glup. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MiGsa Posted April 2, 2006 Report Share Posted April 2, 2006 Ako je neko dziber to uopste ne znaci da je glup. ← to i ja pricham ( )... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted April 2, 2006 Report Share Posted April 2, 2006 tozina shkola doshli nam iz mense i preporuchili profani nekoliko nas da radimo ← to je skolski primer nereprezentativnog uzorka. Quote MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tibor2 Posted April 2, 2006 Report Share Posted April 2, 2006 Al zato studira 25% :) ← cak vise ja mislim... dragane pricamo o zavrsenom fakultetu (sa sve diplomom)..// Quote brandstack.com/users/portfolio/logos/gligorov \\ behance.net/gligorov 99designs.com/people/gligorov \\ twitter.com/MarkoGligorov \\ upstack.com/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaudDib Posted April 3, 2006 Report Share Posted April 3, 2006 bash sam se neshto raspravljao sada na faxu sa ortakom oko toga koliko ima ljudi sa faxom u Srbiji .. iako sam ja voleo da je taj broj dvocifren posle 20 minuta smaranja u potrazi za podazima dolazimo na kraju do rezultata popisa iz 2002 (koji je najobuhvatniji kod nas bio) gde nalazimo cifru od ~420.000 ljudi sa zavrshenim fakultetom .. da uzmemo u najbolju ruku da nas ima 10.000.000 u najbolju ruku taj procenat u ukupnoj populaciji je ispod 4% tokom potrage doshli smo do nekih zapanjujucih tipa da finska ima preko 70% visoko obrazovanih i slichno .. Quote • crno nam se piše • belo nam se šmrče • mind over matter • jebo sam vam mater Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted April 3, 2006 Report Share Posted April 3, 2006 2002. nije bio popis :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts