Jump to content

nismo najpametniji... :)

Recommended Posts

• Replies 223
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

srbija je među najlošijima u evropi po broju visoko obrazovanih ljudi, nažalost.. manje od 5% stanovništva ima diplomu fakulteta, a ako krenemo dalje (magistri, doktori, akademici), situacija je sve tužnija..

srbija je među najlošijima u evropi po broju visoko obrazovanih ljudi, nažalost.. manje od 5% stanovništva ima diplomu fakulteta, a ako krenemo dalje (magistri, doktori, akademici), situacija je sve tužnija..

Jeeeeeste, nije 5%, nego 0.5%... Živo me zanima gde nalazite te cifre, meni se sve čini da ih proizvoljno lupate samo radi podupiranja svojih neosnovanih i hiper subjektivnih stavova o ovoj zemlji...

Na moju žalost (jer se nadam da ću uskoro završiti faks, pa ću imati više konkurencije no što Ivan kaže) fakultetsku diplomu ima po najnepovoljnijim statistikama barem DUPLO više stanovnika Srbije nego što si ti rekao. Cifra koju ja znam je 12%, tako da nije tu ništa tužno... I po tom procentu nikako nismo među najlošijima u Evropi. Orjentacije radi, Francuska ima oko 11 odsto, Grčka oko 9, Španija takođe, Poljska oko 8 odsto a ona je među ex komunisitčkim prilično doborstojeća.

Što se tiče nepismenih, ima ih 3,45 % što je smešna cifra imajući u vidu procenat romskog i šiptarskog stanovništva koje je masovno nepismeno. Čak polovina romske populacije starosti između 10 i 14 godina je nepismena. Nepismenih Vlaha ima 10,52 odsto, Šiposa 7,7, Bugara 5,45, kao i Rumuna. Muslimana tj Bošnjaka nepismeno je oko pet odsto. Najpismeniji kod nas su Rusini sa stopom nepismenosti 0,40 odsto, Slovaci sa 0,67 i Mađari sa 1,09 odsto.

Pa u buduće, pre nego što krenete da pljujete sopstvenu zemlju barem gledajte da ima nekog osnova, jer realnog prostora za kritiku ove zemlje ima i bez vaših izmišljanja...

Moj izvor je republički zavod za statistiku...

Edited by Klinac Balavac

This post has been edited by Klinac Balavac

vi niste normalni :)

ivane, batali tog profesora please:) netachna informacija 100% sam uveren... ne bi za dzabe nashe ljude izvozili vagonima iz srbije da smo nepismena i neobrazovana goveda... mozhda 5% ostaje u srbiji posle faxa..

s obzirom da je srbija zemlja sa najvecim procentom ljudi u mensi u svetu, pola ostalog stanovnistva bi moralo da bude na granici idiotije da bi 89IQ bio prosek

u novosadsku mensu mozhe da udje ko hoce

navodno ja npr imam preko 156 iq

da jeste :\

neka osoba glupak hehe

pa to je kad ti momak imas auru genijalnosti koja sija oko tebe i preliva svoje blazenstvo inteligencije na ignorante okolo [:D]

sad ozbiljno, sto je mnogo mnogo je

deste vi radili te testove, U DIZNILENDU? :)))

tozina shkola

doshli nam iz mense i preporuchili profani nekoliko nas da radimo

neka osoba glupak hehe

Ajmo opet da li stavrno mslis da IQ ima veze sa uspesnoscu u zivotu(konkretno mislim na kes ovde)???

U principu i ima.

Ako je neko bizmismem/ljakse/dziber bla bla to uopste ne znaci da je glup.

tozina shkola

doshli nam iz mense i preporuchili profani nekoliko nas da radimo

to je skolski primer nereprezentativnog uzorka.

MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVA

Style over subsistence

Crown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One.

bash sam se neshto raspravljao sada na faxu sa ortakom oko toga koliko ima ljudi sa faxom u Srbiji .. iako sam ja voleo da je taj broj dvocifren posle 20 minuta smaranja u potrazi za podazima dolazimo na kraju do rezultata popisa iz 2002 (koji je najobuhvatniji kod nas bio) gde nalazimo cifru od ~420.000 ljudi sa zavrshenim fakultetom .. da uzmemo u najbolju ruku da nas ima 10.000.000 u najbolju ruku taj procenat u ukupnoj populaciji je ispod 4%

tokom potrage doshli smo do nekih zapanjujucih tipa da finska ima preko 70% visoko obrazovanih i slichno ..

• crno nam se piše

• belo nam se šmrče

• mind over matter

• jebo sam vam mater