Jump to content

Izuzetak potvrdjuje pravilo..

Recommended Posts

• Replies 67
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

(josh sam loma mamuran od sinoc pa ako pogreshim u imenovanjima nek me neki statistichar/matematichar (al ne vudu jel on ochigledno nema pojma) ispravi)

odlepili ste sa skupovima .. ovo je chist primer niza. kad se radi aproksimacija niza, apstrahuju se marginalne iliti extremne velichine da ne bi uticale na posmatranje datog niza i time uchinili analizu lepshom za prezentovanje.

iliti u vashem primeru sa ludim dedom.

niz je porodica. u njoj ste vi, brat, sestra, kewa, cale, baba, deda, baba2, ludi deda, tetka, techa, strina. svi sem ludog dede su normalni. reci da je vasha porodica luda samo zbog jednog chlana tog niza tj ludog dede bi poremetilo prezentaciju vashe porodice. znachi on kao izuzetak (extremna velichina) u ovom nizu se zanemaruje i time potvrdjuje da svi ostali u porodici su normalni jel su svi chlanovi niza stvarno normalni.

ko je skapirao skapirao .. nisam u stanju da detaljnije crtam :)

• crno nam se piše

• belo nam se šmrče

• mind over matter

• jebo sam vam mater

niz je porodica. u njoj ste vi, brat, sestra, kewa, cale, baba, deda, baba2, ludi deda, tetka, techa, strina. svi sem ludog dede su normalni. reci da je vasha porodica luda samo zbog jednog chlana tog niza tj ludog dede bi poremetilo prezentaciju vashe porodice. znachi on kao izuzetak (extremna velichina) u ovom nizu se zanemaruje i time potvrdjuje da svi ostali u porodici su normalni jel su svi chlanovi niza stvarno normalni.

Hoće

pa ako se ludi deda izuzme, onda je pravilo da su svi normalni ako niko nije lud, zar ne?

ili su svi ludi, shto opet chini normalnim, jer "normalno" chini vetjina. shto znachi da je deda opet nenormalan iako je normalan jer nije isto shto i vetjina.

Edited by oddball

postoje samo dve istine na ovom svetu:

1). djape je najbolji frajer

2). zemlja je plocha

ali kako IZUZETAK potvrdjuje PRAVILO?!?!?! pa ne moze izuzetak da potvrdi pravilo jer je izuzetak IZ pravila, tj. u osnosu NA PRAVILO.

a izuzetak na ovom topicu je pesma koji je is3povao onu rechenicu ili je loshe negde chuo i sad vrishti kutji od smeha dok mi filozofiramo (u daljem textu chitaj "kenjamo") na datu temu. [:D]

sam u pravu pesmo?

postoje samo dve istine na ovom svetu:

1). djape je najbolji frajer

2). zemlja je plocha

ali kako IZUZETAK potvrdjuje PRAVILO?!?!?! pa ne moze izuzetak da potvrdi pravilo jer je izuzetak IZ pravila, tj. u osnosu NA PRAVILO.

изузетак прво признаје правило, јер се поставља у односу на правило као референтан систем. дакле, признаје постојање тог система. то је један аспект потврђивања.

други аспект је оно што сам говорио о апсолутним вредностима и релативитету. у тим околностима правило не може да буде правило ако нема изузетак, јер би онда било апсолутно, а таква правила не постоје.

MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVA

Style over subsistence

Crown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One.

Zamisli drasko, dodje ti shef i kaze :" svi se sutra selimo u "pametnu zgradu nbs-a". Od sada cemo svi raditi tamo. Ah, da evo drsako nek bude izuzetak od pravila, prebacicemo ga u jedinicu <neko udaljeno naselje> "

:)

sve je to ok, ali niko mi nije objasnio logichki postupak toga (ako on postoji).

lichno smatram da je izreka glupa

meni deluje jako logicno... postoji cinjenica, postulat, zakon... (pravilo)... whatever... i postoji situacija koja se ne uklapa... ukoliko kazemo za nju da je izuzetak, onda ona potvrdjuje pravilo... krece se od antiteze... jer da to pravilo ne postoji, doticna situacija ne bi mogla da bude izuzetak (ciji bi izuzetak bila???)... mozda je ovo malo komlikovano ukoliko se nisi bavio visom matematikom u zivotu :))))

primer: smatra se da ako padnes sa pedeset metara visine, slobodnim padom... lomis xy kostiju i po PRAVILU gines... bilo je milion takvih situacija... medjutim decko ja pao sa 14. sprata i nije polomio nijednu kost... imao je samo ogrebotine... to svakako ne znaci da ce neko od nas probati da ponovi to isto... jos manje znaci da ce mu to poci za rukom... svi smo bili prijatno iznenadjeni tom cinjenicom, ali ona nam nije srusila pravilo koje je bilo pre tog "srecnog" pada... sto se mi vise cudimo to je pravilo stabilnije... zar ne?

jebem se u pedu za sitne pare

javite se mom makrou kaliju

cali = ghettopimp

aleluja barkase, aleluja!

stao sam kod citanja posle quote-ovanog posta i odgovorio... kad sam procitao primer sa dedom koji je obradjen ko diplomski rad vristao sam... hvala vam ulepsali ste mi noc...

sto se tice poslovica:

prvo pa musko...

prvi se macici u vodu bacaju...

no further question... the witness is yours...

p.s. deda je pojeo kobasicu... jeste sine katice... :))))))))))))))))

p.s.s. i da... postoje apsolutna pravila bez izuzetaka... npr. reka tece... (reka - zajednicka imenica zenskog roda... cisto da se ne nadje neko pametan da me smara sa imenima naselja i ko zna cega... mada je i to objasnjivo... ali ko ce to da pise sada... i ko bi to uopste citao... :)) )...ukoliko ne tece ==> nije reka...

jebem se u pedu za sitne pare

javite se mom makrou kaliju

cali = ghettopimp

aleluja barkase, aleluja!