Jump to content

Potpisi


Guest

Recommended Posts

primetio sam da su se ovih dana namnožili potpisi sa ogromnim slikama, ili sa više malih koje su zajedno ogromne. čisto sumnjam da je u pitanju organizovana građanska neposlušnost :), pa ćemo malo da utvrdimo gradivo.

citat iz pravilnika:

1. Maksimalna dozvoljena veličina avatara i signature (u zbiru) iznosi 100 kilobajta. Avatar ne sme biti veći od 80x80 piksela (preporučena veličina je 60x60), dok signatura ne sme biti veća od 400 x 100 ili 200 x 200 piksela. Tekstualna signatura ne sme biti veća od 6 redova normalnog teksta odnosno jedan red teksta velikog formata. U slučaju kršenja bilo kojeg od ovih pravila administrator će ukloniti sporni avatar/signaturu i o tome obavestiti korisnika.

interpretacija:

- avatar i slika koju stavite u potpis ZAJEDNO mogu imati najviše 100 KB. možete imati avatar od 100 KB i tekstualni potpis, nemati avatar i 100 KB slika u potpisu, ili avatar od 35 i sliku od 64 u potpisu.

- avatar ne sme da bude veći od 90x90 piksela

i najbitnija stvar - za slike u potpisu su vam ostavljene dve opcije:

1. kvadrat dimenzija 200x200 piksela

2. pravougaonik ("baner") širine 400 i visine 100 piksela (a ne obrnuto!)

nije zabranjeno imati više od jedne slike u potpisu, ali onda se u obzir uzimaju ukupne dimenzije. na primer, mnogi su u potpis stavili po 4 userbar-a, u dva reda i dve kolone. ovim dolazimo do ukupnih dimenzija 700x40, što je za 300 piksela više od dozvoljenog. ukoliko ta 4 bar-a stavite u jednu kolonu (znači, sva četiri stoje jedan iznad drugog), dobijate 350x80, što je u redu.

što se tekstualnih potpisa tiče, nadam se da je tu sve jasno - ili jedan red velikog teksta, ili šest redova normalnog. ako ne možete da živite bez refrena svoje omiljene pesme u profilu, upišite ga kao favourite quote.

za kraj, potpisi koji sadrže i slike i tekst podrazumevaju srazmerno manje limite za oba elementa. ovo znači da ne možete u potpisu imati i sliku od 400x100 i šest redova teksta, nego nešto manju sliku i jedan red teksta, recimo.

to je sve što imam da vam kažem, nadam se da ćete pročitati i da mi inbox neće biti pun ponovljenih pitanja i hejta. u interesu mi je da forum bude čitljiv i pregledan, a ne da vas maltretiram i ucenjujem.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 114
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Мислим да сам задовољио прописе.

zabranjeno je reklamiranje drugih sajtova, a svi tvoji linkovi vode do istog sajta.. na stranu što je taj stormfront u sivoj zoni, u pola zemalja bi bio zabranjen..

Link to comment
Share on other sites

e zanimljivi su u neku ruku ti userbarovi, al kad vidim da svi koriste, ne stavlja mi se :)

The people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is tell them they are being attacked and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same way in any country.

Link to comment
Share on other sites

pravilnik je izmenjen zato što si ti našao rupu u njemu pomoću koje si planirao da zadržiš onaj poster sa teslom. rupa je zakrpljena a ti si nakarikao 50% warn-a preganjajući se sa mnom, tako da se čujemo kroz tri dana.

Link to comment
Share on other sites

Isprozivashe coveka ni krivog ni duznog. Treba za vas specijalno da se organizuje posmatarnje foruma sa ogromnim signaturama pa cisto da vidite kako je :) Ajde, cak nekad i da nije problem ako je signatura ok, pa da se ostavi veca, ali po nekom nepisanom pravilu vecina signatura koje se kose sa pravilima izgledaju uzasno.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.




×
×
  • Create New...