Jump to content

Spasavanje podataka

Zwerko

Recommended Posts

Dakle usled ovih nestajanja struje koja su se desavala prethodnih par dana su mi doneli jedan komp koji je riknuo. Zahvaljujuci vrlo kvalitetnom rumunskom produznom kablu i jos kvalitetnijem JNC napajanju jedina komponenta koja i dalje radi iz tog kompa je memorija :))

I sad ajde sto treba tom coveku da saopstim da mu prakticno treba novi komp, nego je jos problem i sto je otisao hard na kome su mu podaci od firme (posto mu je komp iz firme). I sad ja kapiram da ne bi trebalo da se nista specijalno desilo magnetnom delu harda pa mi treba neka od onih firmi koje rade spasavanje podataka u ovakvim slucajevima. Ako neko ima adresu, kontakt, bilo sta bio bih mu zahvalan.

Mislim da je o ovome vec bila tema ranije ali nisam uspeo nista da nadjem.

Heghlu'meH QaQ jajvam

Hm ... cek da vidim dal' mogu da nadjem mail sto sam slao ortaku ... Ukratko,

1. Mozhes da cimas datasolutions (datasolutions.co.yu), oni su ti kao najprofi, verovatno i najskuplji, ali ako svi drugi propadnu, oni ce verovatno moci da ti to srede.

2. Sampro (sampro.co.yu). Oni rade u dilu sa njima, ali mislim da nesto rade i sami "kod sebe").

3. Ima neki lik sto daje oglase na pcberzi da vrsi spasavanje podataka, lupi neki search i ispasce sigurno nesto pametno.

4. A cimnucu i ja ovog ortaka sto sam mu izvlacio info oko tih sto popravljaju, pa je on nasao nekog lika koji radi u jednoj od tih firmi valjda, ali mu je popravio u "privatnom aranzhmanu".

Zvao sam ove iz Data Solutions-a i odgovor je otprilike da mora da im se odnese hard da ga oni testiraju u labaratoriji da bi znali da li mogu da spasu podatke, sa kojim procentom uspesnosti i za koliko para. E sad samo ta dijagnoza kosta 1000 din + PDV, a na moje pitanje "a koliko kosta skidanje podataka, okvirno?" samo dobio odgovor "Pa okvirno od 2000 do 100.000 dinara" :))

Tako da sam i ja to preneo pa nek rade sta hoce...

Heghlu'meH QaQ jajvam

• 2 weeks later...

Pazi, i ovde kod nas ima tih koji menjaju stampane ploche, najmanji problem, ali ovi iz DataSolutionsa su prilicno dobri i zaista imaju opremljenu laboratoriju i sve. Ono, imaju slucajeve spasavanja podataka kompova koji su bili poplavljeni, raspali hardovi, sta vec sve ne. Ako je manji kvar, manja ce biti i cena a i imaju opciju prebacivanja na DVD onoga sto izuvku. A ako im ostavis hard onda ti smanje trosak popravke jer im treba za delove.