Zwerko Posted January 24, 2006 Report Share Posted January 24, 2006 Dakle usled ovih nestajanja struje koja su se desavala prethodnih par dana su mi doneli jedan komp koji je riknuo. Zahvaljujuci vrlo kvalitetnom rumunskom produznom kablu i jos kvalitetnijem JNC napajanju jedina komponenta koja i dalje radi iz tog kompa je memorija :)) I sad ajde sto treba tom coveku da saopstim da mu prakticno treba novi komp, nego je jos problem i sto je otisao hard na kome su mu podaci od firme (posto mu je komp iz firme). I sad ja kapiram da ne bi trebalo da se nista specijalno desilo magnetnom delu harda pa mi treba neka od onih firmi koje rade spasavanje podataka u ovakvim slucajevima. Ako neko ima adresu, kontakt, bilo sta bio bih mu zahvalan. Mislim da je o ovome vec bila tema ranije ali nisam uspeo nista da nadjem. Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gospodin Posted January 24, 2006 Report Share Posted January 24, 2006 Probaj u IMTEL'u to da odradis mislim da ce te kostati oko 2.000 din. Quote Hated by some...Loved by few...Respected by all... Link to comment Share on other sites More sharing options...
urgh Posted January 24, 2006 Report Share Posted January 24, 2006 saucheshce sa dotichnim znam kako mu je. javi shta si uradio i gde. Quote No one can survive becoming a legend.i ja kazem jebiga! Kao da je jebiga neka magichna rech. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaudDib Posted January 24, 2006 Report Share Posted January 24, 2006 mislim da je zola to radio pre 2-3 godine shibni mu PM jel ne verujem da ce ovako videti Quote • crno nam se piše • belo nam se šmrče • mind over matter • jebo sam vam mater Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted January 25, 2006 Report Share Posted January 25, 2006 Hm ... cek da vidim dal' mogu da nadjem mail sto sam slao ortaku ... Ukratko, 1. Mozhes da cimas datasolutions (datasolutions.co.yu), oni su ti kao najprofi, verovatno i najskuplji, ali ako svi drugi propadnu, oni ce verovatno moci da ti to srede. 2. Sampro (sampro.co.yu). Oni rade u dilu sa njima, ali mislim da nesto rade i sami "kod sebe"). 3. Ima neki lik sto daje oglase na pcberzi da vrsi spasavanje podataka, lupi neki search i ispasce sigurno nesto pametno. 4. A cimnucu i ja ovog ortaka sto sam mu izvlacio info oko tih sto popravljaju, pa je on nasao nekog lika koji radi u jednoj od tih firmi valjda, ali mu je popravio u "privatnom aranzhmanu". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted January 27, 2006 Author Report Share Posted January 27, 2006 Zvao sam ove iz Data Solutions-a i odgovor je otprilike da mora da im se odnese hard da ga oni testiraju u labaratoriji da bi znali da li mogu da spasu podatke, sa kojim procentom uspesnosti i za koliko para. E sad samo ta dijagnoza kosta 1000 din + PDV, a na moje pitanje "a koliko kosta skidanje podataka, okvirno?" samo dobio odgovor "Pa okvirno od 2000 do 100.000 dinara" :)) Tako da sam i ja to preneo pa nek rade sta hoce... Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZerBah Posted January 27, 2006 Report Share Posted January 27, 2006 100K dinara?!? Ovde odesh do prve "kompjuterske pijace" sa hardom, lik pogloeda hard, promeni mu shtampanu plochu i ako radi - radi Quote А в чем сила, брат? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rev Posted January 27, 2006 Report Share Posted January 27, 2006 baci pm useru gsimon na benchmark forumu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted February 8, 2006 Report Share Posted February 8, 2006 Pazi, i ovde kod nas ima tih koji menjaju stampane ploche, najmanji problem, ali ovi iz DataSolutionsa su prilicno dobri i zaista imaju opremljenu laboratoriju i sve. Ono, imaju slucajeve spasavanja podataka kompova koji su bili poplavljeni, raspali hardovi, sta vec sve ne. Ako je manji kvar, manja ce biti i cena a i imaju opciju prebacivanja na DVD onoga sto izuvku. A ako im ostavis hard onda ti smanje trosak popravke jer im treba za delove. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts