Jump to content

"naduvana" nova godina???

Recommended Posts

Prvo to najbučnije ne mora da podrazumeva alkoholisanje i pucnjavu, bitan je povod, atmosfera i društvo, tj. da se ljudi okupe, ispričaju, razmene poklone...

Ja recimo, svojoj deci neću kupovti ništa za ng, forsiraću Božić i od njega praviti veliko porodično slavlje, onda slava, pa rođendani...

A u državi treba da postoji neki ujedinjujući datum kao što ameri imaju Dan zahvalnosti. Lično bih poukidao pola zvaničlnih praznika i ostavio bih taj neki dan državnosti (recimo datum I srpskog ustanka), jedan praznik posvećen obrazovanju (sv. Sava) i još jedan posvećen nauci i umetnosti. Država praznicima bukvalno propagira vrednosti tog nekog društva, a kod nas se očigledno propagira nerad, pijančenje, i prasijade... Sve u svemu država danas promoviše vašarski duh i potrošački mentalitet.

Edited by Klinac Balavac

This post has been edited by Klinac Balavac

iz perspektive nekoga kome je stalo do opšte dobrobiti društva, pametno je ono što je napisao balavac. inače, boli me kurac za novu godinu, veselim se kad mi je do toga, bez obzira na datum.

@ Klinac .. Sto bre ukidati praznike, treba deca da se odmaraju od skole. Steta sto su ukinuti neki komunisticki neradni dani :D..

@ Topic... Kao sto rece Therion, NG je jedini praznik za sve ljude na zemlji ( cini mi se da kinezi imaju neke svoje tripove, te da je kod njih sad 500. godina, sta ja znam ), pa je ok da bude "najnaduvaniji" praznik.

-In the church they say to forgive...

-Forgivnes is between them and God, my job is to arange the meeting ...

juvefan9ds.gif

----------------------------------------------------------------------

jddrinker5js.png