cannibaliser Posted November 27, 2005 Report Share Posted November 27, 2005 (edited) Da li bi mi neko mogao reci kako da ostvarim konekciju izmedju dva rachunara (direktno) preko LAN-a ? Oba kompa imaju integrisane LAN kartice i nabavio sam kabel za konekciju. Edited November 29, 2005 by cannibaliser Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rev Posted November 27, 2005 Report Share Posted November 27, 2005 prvo morash da imash crossover kabl tj kabl sa uvrnutim zhichicama. to proverish tako shto uzmesh oba kraja kabla, stavish jedan iznad drugog i raspored zhichica treba da bude potpuno suprotan. dalje, utaknesh u obe mrezhne taj kabl, odesh u cpanel > network connections > lan karta > properties > tcp/ip properties i tu stavish ip adrese rachunarima. jednom stavish 192.168.0.1 a drugom 192.168.0.2, na oba subnet mask 255.255.0.0. potom restartujesh oba rachunara, podesish firewallove i share-ujesh shta ti treba. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
B-M | Predator Posted November 27, 2005 Report Share Posted November 27, 2005 prvo proveri da li ti je enabled lan kartica u bios-u . Quote Only God Can Judge Me. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted November 27, 2005 Report Share Posted November 27, 2005 za početnika je najbolje da se upotrebi wizard (ako imaš windows xp) otvori network connections, pa sa leve strane imaš opciju Set up a home or small office network. samo prati instrukcije, i podesiće i firewall, i deljenje internet veze, i deljenje foldera Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted November 27, 2005 Report Share Posted November 27, 2005 za početnika je najbolje da se upotrebi wizard (ako ima Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
govmust Posted November 27, 2005 Report Share Posted November 27, 2005 Mala ispravka . Raspored zica NE "treba da bude potpuno suprotan" vec ovakav: 1 kraj(586A): zeleno-bela zelena narandzasto-bela plava plavo-bela narandzasta braon-bela braon 2 kraj(586B): narandzasto-bela narandzasta zeleno-bela plava plavo-bela zelena braon-bela braon Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stator Posted November 28, 2005 Report Share Posted November 28, 2005 Ovako je mnogo lakse zapamtiti :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
banman Posted November 28, 2005 Report Share Posted November 28, 2005 U osnovi kod ukrshtenog kabela samo rascepash iliti skinesh izolaciju (plasht) nadjesh zelenu i narandzastu -> secnesh -> spojish narandzastu sa zelenom i tako i preostali par istih boja, zatim nadjesh narandzasto-belu i zeleno-belu i ponovish prichu. Mada lakshi put je da kazhesh negde gde su iole obrazovani da ti daju crossover kabel i kraj priche. Ili guglaj i uveri se u sve ove postove, sa dosta shema pa ti nadji tebi odgovarajucu. Quote Ladies and gentlemen, Frank Sinatra Link to comment Share on other sites More sharing options...
rev Posted November 28, 2005 Report Share Posted November 28, 2005 (edited) izvinjavam se na dezinformaciji i da dodam da wizard ni meni nije uspeshno odradio posao :) Edited November 28, 2005 by rev Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cannibaliser Posted November 28, 2005 Author Report Share Posted November 28, 2005 (edited) E hvala puno !!!!!!!!!!!!!!!! Uspeo sam da ovo sve odradim, podesio sam sve shta ste mi rekli, ali sada imam novi problem. Kad kreiram igru sa bilo kog od ova dva rachunara, onaj drugi je ne vidi (probao sam sa vishe igara i efekat je isti na svakoj). File sharing je omogućen i mogu da razmenjujem fajlove medju računarima. E da, da kazhem samo da kad sam pokrenuo DirectX ( ista je verzija na oba kompa - 9.0c ) nisam mogao da testiram DirectPlay na kartici Network. Ima li neko pojma o chemu je rech? Edited November 28, 2005 by cannibaliser Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
B-M | Predator Posted November 28, 2005 Report Share Posted November 28, 2005 i meni je tako bilo pre kad sam se umrezio sa ortakom ali sam zaboravio kako sam to resio ako se setim postovacu . Probaj po Network Connections podeshavanja Quote Only God Can Judge Me. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rev Posted December 3, 2005 Report Share Posted December 3, 2005 u firewall podeshavanjima daj igrama sve permissione u okviru trusted networka. evo jedno mozhda i glupo pitanje ali jesi li probao sa specify ip opcijama u svakoj igri ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts