Jump to content

LAN konekcija

cannibaliser

Recommended Posts

prvo morash da imash crossover kabl tj kabl sa uvrnutim zhichicama. to proverish tako shto uzmesh oba kraja kabla, stavish jedan iznad drugog i raspored zhichica treba da bude potpuno suprotan. dalje, utaknesh u obe mrezhne taj kabl, odesh u cpanel > network connections > lan karta > properties > tcp/ip properties i tu stavish ip adrese rachunarima. jednom stavish 192.168.0.1 a drugom 192.168.0.2, na oba subnet mask 255.255.0.0. potom restartujesh oba rachunara, podesish firewallove i share-ujesh shta ti treba.

za početnika je najbolje da se upotrebi wizard (ako imaš windows xp)

otvori network connections, pa sa leve strane imaš opciju Set up a home or small office network. samo prati instrukcije, i podesiće i firewall, i deljenje internet veze, i deljenje foldera

U osnovi kod ukrshtenog kabela samo rascepash iliti skinesh izolaciju (plasht) nadjesh zelenu i narandzastu -> secnesh -> spojish narandzastu sa zelenom i tako i preostali par istih boja, zatim nadjesh narandzasto-belu i zeleno-belu i ponovish prichu. Mada lakshi put je da kazhesh negde gde su iole obrazovani da ti daju crossover kabel i kraj priche. Ili guglaj i uveri se u sve ove postove, sa dosta shema pa ti nadji tebi odgovarajucu.

E hvala puno !!!!!!!!!!!!!!!!

Uspeo sam da ovo sve odradim, podesio sam sve shta ste mi rekli, ali sada imam novi problem. Kad kreiram igru sa bilo kog od ova dva rachunara, onaj drugi je ne vidi (probao sam sa vishe igara i efekat je isti na svakoj). File sharing je omogućen i mogu da razmenjujem fajlove medju računarima.

E da, da kazhem samo da kad sam pokrenuo DirectX ( ista je verzija na oba kompa - 9.0c ) nisam mogao da testiram DirectPlay na kartici Network. Ima li neko pojma o chemu je rech?

Edited by cannibaliser