Jump to content

Njeno velicanstvo .......... S A R M A !!!


Recommended Posts

Nesto sam gladan a nisam kutji, pa sam poceo da mashtam o necemu

sto bi mi u ovom trenutku prijalo..... hmmm, skoro da osecam miris

vruce SARMETINE u tanjiru, iseckane sitno, zestoko pobiberene, pa ona

beskompromisna isparenja vrelog kupusa koja onako fegetski paraju

nozdrve usled cega naviru suze svakom postenom gurmanu, pa sve

sjedinjeno sa iskusno probranim i majstorski samlevenim mesom + pirinadz

uz obavezan dodatak nekog dimljenog mesa u sherpi koje se onako raskuva

pa celoj prici da neki "divine" shmek.... mmmmm......

......da li vam se prijela SARMA ???

Aj recite, kakvu sarmu vi gotivite.... neki specijalni dodaci / nacini pripreme,

specijalni featuresi uz nju.... jogurt (straight ili sa dodatkom malo vegete u sebi)

ili nesto trece...?

LONG LIVE SARMA !!!

sarma.jpg

Edited by nigger

Унутра је сигурно читава експлозија радости и магије!

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 122
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

ja sam bas danas za rucak jeo sarmu...

odvalio sam se,pojeo sam 4 domace sarme i ne mogu da se pomerim sa stolice sad...

bas su bile ovakve kao na slici

mmmmm....

-"Don't think, feel! It is like a finger pointing away to the moon. Don't concentrate on the finger or you will miss all that heavenly glory."

-"Love is like a friendship caught on fire. In the beginning a flame, very pretty, often hot and fierce, but still only light and flickering. As love grows older, our hearts mature and our love becomes as coals, deep-burning and unquenchable."

Link to comment
Share on other sites

najbitnije je da je kompaktna znachi da moze da se reze onako na kolutice ako hocesh a ne da kad prodjesh nozem ona se raspadne .. onda na red dolazi velichina: vece se duze spremaju jel imaju vishe mesa koje treba srediti, tako da je neki mid size ftw .. bar meni su uvek bile bolje sarme od juche (a znam i jedno 2-3 choveka koji dele mishljenje) sad dal je to zbog toga shto su onda duze stajale u saftu ili shta vec u to nisam ulazio .. ja sam za opciju sa manje pirincha jel sam u poslednje vreme krenuo da hejtujem isti (nemam pojma zashto) .. od priloga jogurt mi je nekako suvishe hevi mada moze da prodje, pavlaka/kiselo mleko mi je vishe za sarmice od zelja/blitve i naravno vruc lebac =)

• crno nam se piše

• belo nam se šmrče

• mind over matter

• jebo sam vam mater

Link to comment
Share on other sites

e da, vidis, to sam zaboravio da napomenem, vruc lebac mora biti...

..onako sa hruskavom koricom, a mekaaaan svezh....bas onaj

sto najvise mozes da pojedes, i sto je najbolji za "omazati tanjir na kraju"

....i sto najvise goji :D

...nego, cekamo Kjota da se pridruzi raspravi, ipak je on jedan od

osvedocenih gurmana...... a bogami ni Drale ne bi trebao da izostane :)

Edited by nigger

Унутра је сигурно читава експлозија радости и магије!

Link to comment
Share on other sites

e da, vidis, to sam zaboravio da napomenem, vruc lebac mora biti...

..onako sa hruskavom koricom, a mekaaaan svezh....bas onaj

sto najvise mozes da pojedes, i sto je najbolji za "omazati tanjir na kraju"

....i sto najvise goji  :D

...nego, cekamo Kjota da se pridruzi raspravi, ipak je on jedan od

osvedocenih gurmana...... a bogami ni Drale ne bi trebao da izostane  :)

Prekini visheeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee !!!!!!! [8)][:D]

Link to comment
Share on other sites

nije da hejtujem topik vetj se i sam chudim.. nikada nisam voleo sarmu, ne znam zashto! :( uvek kada neko spremi probam, pokusham da uzivam ali.. nekako.. ne svidja mi se.. ne mogu da je jedem! :( ima li meni pomotji? a nigeru, shta mislish? tvoje profesionalno mishljenje molim! :(

Link to comment
Share on other sites

keva pre neki dan po prvi put spremala mini sarme slichne onima sa niggerove slike...loshe joj ispale pa ima previshe kupusa:(

sarma je ko vino,shto vishe stoji to je bolja:)jedno od retkih jela koje mogu da jedem i poshto se zamrzne.takodje jedno od retkih jela koje mogu da jedem vishe od 2 dana za redom

malo pavlake,malo jogurta,dosta hleba

inace volim da cirkam kocu uz sarmu...
zezash?

salt wat fish fresh wat fish?

Link to comment
Share on other sites

Nikad ne praktikovah jogurt/kieslo mleko. Preferiram da je kupus dobro ukiseljen, eventualno pre nego shto pochnem da jedem dodam malo domatjeg flashiranog paradajza (od one ture sa ljutom paprikom pravljene spec za mene).

A shto kaze Maud za jucherashnju sarmu, apsolutno se slazem. Chak je varijanta da odstoji 3-4 dana na hladnom, i onda svaki dan je podgrevash i jedesh i svaki dan sve bolja.

BTW chak je fora kad se sprema meso. Kad umutish smesu, ostavish je da prenotji na shpajznoj temperaturi pre motanja i kuvanja. Heaven.

... ukusi su razlichiti... reche djavo i sede u trnje...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.




×
×
  • Create New...