ZerBah Posted September 10, 2005 Report Share Posted September 10, 2005 Ravnopravnost mishljenja na forumu je veoma vazan deo toga shto forum predstavlja. Nikada nisam koristio ignore, niti sam preskakao postove ljudi koji su se prvi put oglasili na forumu zato shto mi je interesantno da prochitam shta ljudi misle o temama koje i mene interesuju. To shto je neko napisao o jednoj temi oneliner ili je u drugoj rekao neshto shto nema puno veze sa istom, ne znachi da taj isti chovek na trecoj temi nece napisati odlichan post ili zapocheti veoma interesantnu temu. Chak i ljudi koji postuju tako kao da se stalno glupiraju ponekad napishu neshto veoma dirljivo i to tada zaista ima tezinu. Lichno meni je najteze kada mi forum ne radi... Quote А в чем сила, брат? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cell Posted September 10, 2005 Report Share Posted September 10, 2005 Pa ravnopravnost postoji.Jer svako ima prvo da izrazi neko svoje misljenje na bilo koju temu.A to je vec individualna stvar da li neko ceni samo odgovore koje postuju moderatori,admini,strai clanovi,clanovi sa puno postova itd. Ali ja nisam nikad primetio da je neko nekome prebacio da nije kompetentan da raspravlja o nekoj temi. Quote Neukrotljivi! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted September 10, 2005 Report Share Posted September 10, 2005 Ako govorimo o novom korisniku koji postuje pametno i ima zanimljive topice, nema neke razlike po pitanju "tretmana" izmedju njega i nekoga ko je tu sto godina. Prosto i ovaj ima priliku da dobije promenu nicka, postane moderator, pita sta mu nije jasno i dobije odgovore. Sa druge strane, ako novi korisnik vredja druge, psuje i pljuje, onda dobija kaznu u skladu sa velicinom prestupa. Opet, ni korisnika koji je tu sto godina ne bi spasilo to sto je tu sto godina ako krene da vredja, pljuje i psuje. nemam nisha protiv prozivanja, medju ljudima koji se relativno dobro znaju preko ovog foruma, ali mislim da bi za sve nove lorisnike bilo dobro da sebe smatraju na "uslovnoj" dok ne pokazu da su ok. mnogo ljudi pochinje da se svadja pre nego sho pogleda sa kim se svadja sho je glupo; postoji ovde par ljudi koji traze frku, ali vetjina dolazi ovde radi zabave i rekreacije i ne zeli nikakve neprijatnosti; kada vidish n00ba koji tje da se napravi faca tako sho tje nekoga da spusti i onda odvali "uglednog chlana foruma", da li tog n00ba treba kazniti? ja kazem da No citajuci ovo, cini mi se da nisi bas najbolje postavio topic i pitanje u prvom postu, zbog cega i imas ovako konfuzne odgovore ljudi a ni sam bas nisi siguran sta bi da pitas. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KalElen_ Posted September 10, 2005 Author Report Share Posted September 10, 2005 mislim da bi od recimo kruka mogao da progutash mnogo vishe nego od novog korisnika. kruka netjesh banovati ma shta ti rekao(ako ne preterea bash bash) dok novog user-a hotjesh jer ga ne znash i ne znash koliko je inteligentan/retardiran i koliko je ozbiljan/zajebant. to je poenta, ljudi treba da kvalitetom postovanja zasluze pravo da budu tretirani poput onih koji su poznati kao ok ljudi. da skratim svako je kriv dok se ne dokaze suproto dobar primer je tomke. chovek je kvalitetom svojih postova i topika stekao je respetak svih na forumu za veoma kratko vreme. ne proziva neumereno i ima sha da kaze nadam se da sam najzad pojasnio dovoljno temu topika Quote My koong-foo is the best Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cartman_ Posted September 10, 2005 Report Share Posted September 10, 2005 smrt komunizmu sloboda narodu . . . :D ← to brate marko... Quote ONE LOVE, TJM! www.last.fm/user/uNkindTJM Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted September 10, 2005 Report Share Posted September 10, 2005 mislim da bi od recimo kruka mogao da progutash mnogo vishe nego od novog korisnika. kruka netjesh banovati ma shta ti rekao(ako ne preterea bash bash) dok novog user-a hotjesh hehe ... mislim da si odabrao potpuno pogresnog coveka da napravis poredjenje. Evo recimo, bas uzmimo kruka kao primer. Svojevremeno sam imao i vishe nego dovoljan broj razloga da ga banujem dok je bio novi korisnik, ali nisam ... On the other hand, ako pretera, naravno da ce biti banovan i sada, kada je mator konj i vec pet godina prisutan na forumu. Naravno, to mora da bude dovoljno preterivanje za ban, a on tako nesto sebi (kao ni bilo koji drugi normalan korisnik) nece dozvoliti. Recimo, ocekivano je od nekog novog smaraca da na sto topica postuje "Jebem vam kevu svima bash" i onda ga banujes. Kada bi Krule to postovao, morao bih da ga pozovem telefonom da vidim da li je sve ok, ali bi sigurno trpeo i kaznu za svoje postupke. Ono sto mozhe biti drugacije jeste moja interna spika sa tim koji ce biti banovan, pa sa recimo kruletom mogu drugacije i mnogo licnije da pricam nego sa nekim novim korisnikom. jer ga ne znash i ne znash koliko je inteligentan/retardiran i koliko je ozbiljan/zajebant. to je poenta, ljudi treba da kvalitetom postovanja zasluze pravo da budu tretirani poput onih koji su poznati kao ok ljudi. da skratim svako je kriv dok se ne dokaze suproto dobar primer je tomke. chovek je kvalitetom svojih postova i topika stekao je respetak svih na forumu za veoma kratko vreme. ne proziva neumereno i ima sha da kaze nadam se da sam najzad pojasnio dovoljno temu topika Ok ... ali da ponovim, niko nije banovan sa moje strane sa ovog foruma dok se propisno nisam uverio da je debil. Cisto da pojasnim, razlikujemo dva tipa: 1. Nov user koji se registrovao samo i upravo da bi spamovao po forumu i pisao "jebem vam kevu". Jasno je da on samo hoce da "napakosti" a i ne bilo sta drugo. Takav je odmah banovan. 2. Onaj ko deluje da ima "potencijala" i da je samo na pogresnom putu uvek od mene dobije nekoliko PM poruka pre nego sto bude suspendovan pa tek onda banovan. To je proces koji bi sigurno bio primenjen i kod nekog starijeg korisnika ako bi odjednom "odlepio". Ali se to njima prosto ne desava, i samim tim nema potrebe za takvim akcijama. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LaG Posted September 11, 2005 Report Share Posted September 11, 2005 ako su dva entiteta ista, onda su jednaki ako su dva entiteta jednaka, ne podrazumeva se da su isti i win you die! ← :))) Quote neka osoba glupak hehe Link to comment Share on other sites More sharing options...
urgh Posted September 11, 2005 Report Share Posted September 11, 2005 uskoro cemo saznati surovu istinu da smo svi u nekom momentu bili pred banom;) Quote No one can survive becoming a legend.i ja kazem jebiga! Kao da je jebiga neka magichna rech. Link to comment Share on other sites More sharing options...
iguana Posted September 11, 2005 Report Share Posted September 11, 2005 kapiram da ce uvodjenje bilo kakvih, dodatnih, pravila samo uciniti ovaj forum manje opustenim ... zato, iskulirajte i mislite o necemu drugom Quote It's nice to be good, but it's nothing compared to being bad Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted September 11, 2005 Report Share Posted September 11, 2005 Ovde niko ni ne razmislja o uvodjenju dodatnih pravila ili bilo cemu slicnom. Samo pojasnjavamo Kaletu neke stvari koje njemu nisu bile bas najjasnije u trenucima dokolice :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
iguana Posted September 11, 2005 Report Share Posted September 11, 2005 pa kad neko kaze: "da li su svi jednaki i sa istim pravima na ovom forumu(pri tom ne mislim na moderatorske privilegije tipa vetji inbox i manipulacija tudjim postovim) i treba li uopshte da budu?" onda sigurno implicira na neke regulative koji treba da obezbede da neki budu "najjednakiji medju jednakima" Quote It's nice to be good, but it's nothing compared to being bad Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted September 11, 2005 Report Share Posted September 11, 2005 Da, ali takav topic nisam postavio ja nego Kale, pa tu postoji neka razlika ... on mozhe da smatra sta hoce ali nema neku preteranu mogucnost da to promeni. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
juicer. Posted September 11, 2005 Report Share Posted September 11, 2005 jednaki i isti su dva razlichita pojma. ← Bravo :D Quote Gotta learn the rules so i can break dem properly! Link to comment Share on other sites More sharing options...
KalElen_ Posted September 11, 2005 Author Report Share Posted September 11, 2005 ne impliciram nikakve dodatne regulative Quote My koong-foo is the best Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dz Posted September 11, 2005 Report Share Posted September 11, 2005 uskoro cemo saznati surovu istinu da smo svi u nekom momentu bili pred banom;) ← Da, hocu da znam ko je sve i zashto bio pred banom! Quote oO Link to comment Share on other sites More sharing options...
ch1zra Posted September 11, 2005 Report Share Posted September 11, 2005 verovatno ja jesam ovih dana.. da me uklone, da ne slusate moja kukanja :P Quote Ko je nub ne budi mu drug. I mean you harm. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted September 11, 2005 Report Share Posted September 11, 2005 [invisible]evo dz je upravo pred banom jer postavlja suviše pitanja[/invisible] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted September 11, 2005 Report Share Posted September 11, 2005 malo je korisnika koji su bili pred banom a koji taj prag nisu i prekoračili :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted September 11, 2005 Report Share Posted September 11, 2005 [invisible]jbt ovaj forum je baš prso.. nisam baš siguran, al mislim da nam više ne rade nevidljivi postovi.. idi proveri za ono gde smo zajebavali stiju i kruka, ja moram da idem[/invisible] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ch1zra Posted September 11, 2005 Report Share Posted September 11, 2005 o_O Quote Ko je nub ne budi mu drug. I mean you harm. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted September 11, 2005 Report Share Posted September 11, 2005 Sta ti je ch1zra, sta double postujes ... hoces na lak nacin do 4000 postova? Nece moci, i to bas na topicu u kojem pricamo o banovanju. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ch1zra Posted September 11, 2005 Report Share Posted September 11, 2005 pssst.... nemoj da neko od admina vidi jbt... Quote Ko je nub ne budi mu drug. I mean you harm. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted September 12, 2005 Report Share Posted September 12, 2005 [invisible]evo dz je upravo pred banom jer postavlja suvi Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
manson Posted September 12, 2005 Report Share Posted September 12, 2005 ... ako ti to 64kbps/22khz iz potpisa nije na telefonu ili eventualno nekom prenosnom plejeru, onda si za ban :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZerBah Posted September 12, 2005 Report Share Posted September 12, 2005 Da zvuchi "metalichnije" Quote А в чем сила, брат? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts