Jump to content

Putovanje kroz vreme

Mario^^

Recommended Posts

Heh, tema o kojoj nista neznam, a voleo bi da znam. Chuo sam za neku teoriju gde bi moglo da se putuje u buducnost ako bi chovek isao brzinom svetlosti i to valjda samo u buducnost. Koliko vidim iz topica sa ovog foruma, imamo ovde dosta dobro obavestenih pa bih voleo da mi neko malo ovo pojasni :)

P.S. Neznam dal' je bilo, ako jeste sorry [;)]

po meni je putovanje u proslost nemoguce jer brzina mora da bude negativna.... u buducnost.. dunno.. nije da se razumem nego eto cisto da iznesem svoje misljenje da ne umre topic :)

Edited by dvnityCker

The people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is tell them they are being attacked and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same way in any country.

Chuo sam za neku teoriju gde bi moglo da se putuje u buducnost ako bi chovek isao brzinom svetlosti i to valjda samo u buducnost.

P.S. Neznam dal' je bilo, ako jeste sorry  [;)]

Ovo je malo previ

Edited by tomkeus

You're all gonna die. Then you'll be dead for way longer than you're alive; like, that's mostly what you're ever gonna be. You're just dead people that didn't die yet...

• 2 weeks later...

iskreno recheno, tema je vrlo teshka... Shto se tiche putovanja u proshlost, slazhem se s onim shto je tomkeus rekao... a shto se tiche putovanja u budutjnost.. eh... ovako

pretpostavlja se da ako bi brzina "svemirskog broda" ili chega god u chemu se nalazimo za to putovanje, bila 98 % brzine svetlosti, po nekim prorachunima pretpostavlja se da bi telo otishlo milion god u budutjnost... vrlo neprecizno ali ajde, nauchno je prihvatjeno da, ako se telo kretje brzinom jednakom brzini c, vreme staje. Shodno tome, gledano iz nashe perspektive, mi vidimo kako vreme na zemlji i dalje "teche", kada brzina tela padne ispod brzine c (svetlost c) vreme se vratja u normalu. znachi zemlja je u odnosu na nas u budutjnosti onoliko vremena koliko smo mi, gledano sa zemlje, putovali brzinom c... Ali ozbiljno sumnjam da tje bilo koje takvo putovanje biti skoro mogutje. Takodje postoje teorije u korishtenju crvotochina i crnih rupa u svrhu putovanja vremenom, ali to je druga i duga pricha...

ever heard of warp drive? :)

@ tomke , engleski naziv 'space in a nutshell' ?

The people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is tell them they are being attacked and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same way in any country.

Po nekoj mojoj mudrosti, ako vec tvrdite da je moguce u jednom smeru , mislim da ste tu u delimichnom paradoksu.Jer, kad bi chovek npr i postigao brzinu svetlosti,i otishao ,navodno, u buducnost, on ne bi mogao da se vrati, jer je potrebna negativna brzina?A i da postignemo brzinu svetlosti, kretali bi se gde?:p

Mislim jeste svemir ogroman, ali samo nekih 10-ak sekundi kretanja brzinom svetlosti bi nas odvelo van mlechnog puta ,a tamo ne znamo shta je.A kretanje u krug bi bilo besmisleno , jer ne mozhemo opisati krug za 10s, pri brzini svetlosti.U svakom sluchaju , kontam da je nemoguce.

P0gledajte film <Back to the future 1,2,3> i izvalite koje sranje mozete da napravite sa tajm masinom:))) batalite to..:))

salu na stranu,mislim da je nemoguce putovati u buducnost,jer ona ne postoji,menja se (ako kapirate sta hocu da kazem)

Edited by doca_fcrs_LFC

Novi forum smrdi

3do1AEy.pngyxHzIOp.png

Da. U teorijama relativnosti se vreme i prostor ne posmatraju odvojeno već ujedinjeni u objekat koji se zove prostor-vreme. Op

You're all gonna die. Then you'll be dead for way longer than you're alive; like, that's mostly what you're ever gonna be. You're just dead people that didn't die yet...

• 3 weeks later...
  • 3 weeks later...

mene zanima nesto drugo... ovo je mozda malo filozofski al ajde.

svemir bi trebao da je u apsolutnoj ravnotezi u smislu energija/materija/crna materija/stagod (nisam expert pa ne znam najbolje:)

sta bi se desilo sa tom ravnotezom kad bi neko i uspeo da ode "unazad", ili kao sto je tomkeus rekao ..."Mi jo

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...