Jump to content

Aerodromske takse

Recommended Posts

Da li neko ima informaciju koliko su Aerodromske takse, naime idem u Tursku avionom (jelte!?) i znaci treba mi nasa i turska taksa... Idem u nekoj "poluagencijskoj" varijanti tako nemam vezu sa agencijom koju bi mogao da pitam...

Inace cuo sam sa vise strana price, i to da se ukupno krecu oko 45-50e?- placa se na aerodromu (u dat. valuti)

Dajte neki info.

wtf je aerodromska taksa?

Primer kod nas, znas da su Jat airways i Aerodrom beograd su dve razlicite firme,

pa ti pored avionske karte, platis tu taksu za koriscenje usluga aerodroma, kao onaj zeton na autobuskoj stanici.

Ali, dok na primer u svakoj normalnoj drzavi u aranzman kad odes u agenciju sve uracunato i ne moras da se zajebas oko placanja i redova na aerodromu, oni te navuku pa u oglasima napisu cenu bez takse, i ti se prijatno iznenadis kad skapiras da si duzan 50e vec kad su uplatio prvu ratu.

@Grasshoper - obe ili samo Turska?

Svugde se placa odvojeno avionska taksa ako tako hoce turisticka agencija, nije to samo kod nas. Negde ti kao u kartu udje jedna taksa, a druga ne (posto sa jednog aerodroma poleces a na drugi sleces) ali sta sad. Sve u svemu, to ti je od 1200 kod nas pa sve do 50 evra po svetu.

Slucajno sam gledao jutarnji program bre neko jutro na Studiu B i javio se baja sa aerodroma i rekao da se taksa placa samo njima t.j. 1200 za strane letove i 600 za domace, a to sto uzimaju za to kes i poneke agencije je chist bezobrazluk i nemaju pravo na to. Takodje je rekao, ako nekome agencija uzme pare za taksu da moze da dodje sa tim rachunom na aerodrom kod nekog ko je vec zaduzen za to. Nisam bas sve dobro ispratio, ali zakljucak je da se pazite da vas ne pokrade neka agencija...

I nasa i njihova kolko se ja secam,pazi isao sam u tursku pre 2 godine tako da nisam siguran da je i dalje.Ali onda je mozda 40eur obe takse,jer malo mi je mnogo to samo za jednu taksu.Jbg nadam se da sam bio od pomoci,jer se ne secam tacno kolko sam platio...

Bjukenon Mitch

Sve je provereno. Danas sam kupio kartu za Cirih i sve aerodromske takse su ulkjučene u cenu karte.

You're all gonna die. Then you'll be dead for way longer than you're alive; like, that's mostly what you're ever gonna be. You're just dead people that didn't die yet...

a do irske je 1200e (a iz madjarije do irske te izadje 140e)

G jeli si siguran za ovo, jest da su nasi ovakvi ili onakvi ali ovo mi je preterano malo, jebote do amerike/tajlanda je neshto oko 1000e, ali ovo je jebena irska...

MERGEujte ove postove, sorry tek sam ustao ne znam shta radim...

Edited by XyHTeP