Jump to content

Londonsko reshenje za Balkan

Recommended Posts

ona pricha za Tita... ja sam chuo sasvim suprotno...

da je kumovao svakom petom albanchetu...

a da je 70ih neko (aaa, samo da se setim imena) planirao da "regulishe" broj albanaca, i izbije im iz glave ideju o Kosovu u sllopu albanije, ali ga je bash Tito u tome sprechio...

a zatim josh i pomerio granicu Kosova do one tachke gde je sada (naravno, u njihovu korist)...

i btw. ovo sam uglavnom chuo od matoraca...

Edited by _Silent_

Des čuo keve ti da je tito hteo da uzme severni deo Albanije???

Pa on im je dao pola Skadarskog jezera i pusti ih na Kosovo da uđu!!!!

Da nije bilo njega nema bilo onog što je sve bilo.

P.S.Na čemu je onaj englez što je pisao onaj tekst,budala... [upyours]

wtf, tito hteo da grune albance...nisam cuo za to a i nije bi bash neshto logicno sa obzirom na ono kumstvo koje vec neko pominjao. A to je cinjenica...osim ako ga rusi nisu naterali da promeni mishljenje za 180 stepeni :D.

We must all fear evil men. But there is another kind of evil which we must fear most and that is the indifference of good men !

a da je 70ih neko (aaa, samo da se setim imena) planirao da "regulishe" broj albanaca, i izbije im iz glave ideju o Kosovu u sllopu albanije, ali ga je bash Tito u tome sprechio...

Ja koliko znam, isto iz priche matoraca, Tito je bio u fazonu sa Albancima sve kul (btw, odakle nam ime palata Albanija? mis'im, nije ovo dokaz tvrdnji nego mi sad pade napamet) ali je ima onog svog tesnog saradnika Leku koji je bio u fazonu da skenja sve albance, ovo ono, pa je tih dana bio aktuelan i onaj neki vic kad ode tito na kosovo (posto su se i tada albanci nesto bunili) i kazhe

- Ne brinite, nacicemo leka

- Ne ljeka, ne ljeka ...

E sad, koliko je tu cega tacno ne znam, ali sam uvek znao nekako kroz istoriju za varijantu tito voli albance, a ne da je hteo da ih skenja.

interesantno je da je tito hteo da posle drugog svetskog rata 'osvoji' jedan veliki deo severne albanije i operacija je vec bila spreman vojska na granici ovo ono... a onda je stigla pretnja od sovjeta da da ni ne sanja o tome inache ce biti velikih problema...  posle toga je valjda tito morao da ode u moskvu da izvadi situaciju il tako nesto - bio neki interesantna bilten o tome u politici

FNRJ i Albanija su nakon 1945. godine imale odlicne odnose; Tito je, na kraju krajeva, bio jedan od prvih drzavnika koji je priznao Albaniju kao suverenu drzhavu. Jugoslavija je dosta ulagala u Albaniju prvih godina nakon rata, osnivana su zajednichka preduzeca i sl. Srpsko-hrvatski jezik je bio jedan od obaveznih predmeta u srednjim skolama u Albaniji. Chak su i neki albanski komunisti zagovarali ideju o Albaniji kao sedmoj republici FNRJ, a Tito i Georgi Dimitrov su hteli da Albaniju ukljuche u Balkansku federaciju. Odnosi izmedju 2 zemlje su, medjutim, naglo zahladneli nakon shto je doshlo do sukoba Tito-Staljin.

Ja koliko znam, isto iz priche matoraca, Tito je bio u fazonu sa Albancima sve kul (btw, odakle nam ime palata Albanija? mis'im, nije ovo dokaz tvrdnji nego mi sad pade napamet) ali je ima onog svog tesnog saradnika Leku koji je bio u fazonu da skenja sve albance, ovo ono, pa je tih dana bio aktuelan i onaj neki vic kad ode tito na kosovo (posto su se i tada albanci nesto bunili) i kazhe

Evo da ja neshto objasnim o Leki.Aleksandar Rankovic-Drug Leka je bio najblizi Titov saradnik i bio je pominjan kao njegov naslednik.Leka je bio chistokrvni Srbin i istina je da se zalago za neke velikosrpske ideje kao sto je etnichko cishcenje Albanaca (Shiptara) sa Kosova, prosirenje tadasnje Srbije na rachun nekih tertiorija u sadasnjoj BiH itd...Nestao je sa politichke scene na Brionskom Plenumu zbog gore navedenih stvari.

E, sad bi chovek pomislio da je Leka heroj, medjutim Leka je bio samo josh jedno komunistichko djubre.Drug Leka je zajedno sa josh jednim cisthokrvnim Srbinom Slobodanom Penezicem - Krcunom stvorio GOLI OTOK, naravno da je Tito kumovao celoj ideji, ali nezvanichno je Drug Leka idejni tvorac.Takodje postoje pisani izvori da su Srbi koji su robijali na Golom Otoku (a bilo ih je UBEDLJIVO najvishe) tu bas zahvaljujuci Leki.

Eto, ako nekog zanima neshto iz bliske istorije, a sto nismo ucili iz predmeta Istorija

Proud to be SERB

kao sto rekoh tito je imao nameru da pripoji deo albanije ali je staljin rekao no-noooo

iz kojih razloga je kasnije davao povlascenu ulogu albancima i kosovarima ne znam

btw sta fali menjati misljenja na ovu temu... po cemu je ovo losije od hvalisanja americkog vojnog aviona npr

fallout_table.gif

Dokle god se mi ovde bavimo time sta pise grupa dokonih Engleza i sta je radio drug Stari ne pise se nama dobro.

Ne pise se nama dobro druze ni ovako ni onako...

Mi smo trebali da istreibmo siptare za vreme raspada SFRJ! I zabranis im useljavanje u Srbiju...

Does sponsors helping to you and your team or?

-Yes he support us at all but it was really tough to for him and because there is no sponsors.

kole ce prevesti.u redu je...

s'moje tacke gledista to je ok posto bi svako dobio terotiju na kojoj zivi njihov narod ali samim tim ime jugoslavija nije prirodno. slazem se da bugari dobiju dimitrovgrad i ostatak da madjari dobiu neki deo ali mi za uzvrat bi onda trebali da dobijemo juzne delove madjarske de su vecina srbi onda terbali bi da dobijemo deo rumunije oko temisvara a takodje da damo rumunima deo oko negotina. sto se tice kosova nama sever siptarima jug i to je ok nama slavaonija (RS) i deo bosnjakije a hrvatima hercegovine i to je sa moje tacke ok.Ovakvo prekrajanje granica je nacinalno okrenuto da bi se izblegi neki buduci eventulani ratovi i sa te tacke gledista je resenje koje bi imalo buducnost.

P.S. Zabole me tuki ako sam napravio 100000989238789 gramatickih gresaka necu ih uzeti u obzir tako da se dzaba trudite da me ispravite.eto.

Edited by Nykolla