Jump to content

Fallout 3

MiGsa

Recommended Posts

ajde jedan dan da se svi obucemo u te majice, stavimo maske pipboya i prosetamo knezom?

recite koja fora :)

edit: e sad mi je pala na um jedna ideja.

ajde da napravimo psiholoski postapocaliptic film. zbog nedostatka kesha, morao bi da bude psiholoski. tipa. par ludi u bomb shelteru, isad njihova osecanja dok cuju vesti sa radia, i slicno? znaci bes, paranoja, strah, nada... mislim nismo mi profi glumci, ali mozemo da spojimo tri stvari:

1. ljubav prema fallout serijalu

2. dobru popodnevnu bleju

3. nezaboravnu akciju koja bi bila zabelezena na kameri :)

sta kazete za ideju?

Edited by Jokerman

If there's some higher power that controls my fate, i would like to meet him, shake his hand, then crack open his ribcage and tear out his heart.

• Replies 2.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

pa pazi moze... kad budem imao par milijadri evra vishka, obecavam ti da ces biti ludi lik sa bozarom...

:)

sad posto jedva imam para da kupim duvan... tesko :)

nesto sam sad razmisljao o radnji...

mogli bi da stavimo da smo likovu u vaultu 15, pre nego sto ih je ncr napala.

ili recimo u vaultu 13 neposredno pre napada enclave-a

ili da radnja bude u valutu 13, prvi deo, kad se pokvario wather chip, pocetna paranoja i brige ljudi koji zive u vaultu, na kraju overseer pozove jednog clana (teh chosen one-a) u vault odelu da nadje wather chip. tu se vrata otvaraju i on izlazi. stavimo scenu "posle 2 meseca".

vrata se otvaraju, ulazi chosen one sve u odelu sa evil grin na njegovoj faci, za njim ulaze vojnici i jedan od vojnika stavlja pechat bos-a na ulazna vrata voult-a... i tu je kraj sa zumom na znak bos-a

u fazonu ovaj ih je izdao.

mora sva radnja da bude u zatvorenom jer je to jedino moguce.

ako bi radili radnju bas u vaultu to mi ne zvuci realno jer moramo da napravimo iluziju moderne tehnologije, sto sa kutijama od tv-a na kojima su nacrtani dugmici bas i ne bi nesto posebno dobar utisak ostavilo :)

ja sam reziser da kazemo na pocetku odmah...

el imate neke ideje za radnju, gde bi se odvijala. i da li smatrate da je tako nesto uopste i moguce?

ja imam kameru, mislim amaterska je, ali boze moj nismo ni mi profesionalci :)

If there's some higher power that controls my fate, i would like to meet him, shake his hand, then crack open his ribcage and tear out his heart.

JA tju biti lik sa nechim sho lichi na bozar!!! plz...

oki da raspodelimo uloge...

elem, mozhemo u atomskom sklonishtu u blokovima, imash ih kolko otjesh... onda moramo da donesemo neka chuda koja tje da izgledaju ko hardver (velike kartonske kutije, ofarbane i izlepljene sa dugmitjima, il shporteti stari il tako neka sranja... )

( [;)] )...

Everybody's got a right to be a sucker once.

ajde jedan dan da se svi obucemo u te majice, stavimo maske pipboya i prosetamo knezom?

recite koja fora :)

edit: e sad mi je pala na um jedna ideja.

ajde da napravimo psiholoski postapocaliptic film. zbog nedostatka kesha, morao bi da bude psiholoski. tipa. par ludi u bomb shelteru, isad njihova osecanja dok cuju vesti sa radia, i slicno? znaci bes, paranoja, strah, nada... mislim nismo mi profi glumci, ali mozemo da spojimo tri stvari:

1. ljubav prema fallout serijalu

2. dobru popodnevnu bleju

3. nezaboravnu akciju koja bi bila zabelezena na kameri :)

sta kazete za ideju?

e super je ideja za fallout snimanje, da ispadne duze moze i u epizodama:

sve isto samo malo drugacije, npr, ko pocetna spica za simpsonove - svaki put je ista ali drugacija ..

u medjuvremenu radnja koja dovodi u finesama do razlicitih zavrsetaka ..

ko twilight zone ali sa razlicitim zavrsecima svaki put ...

a al sam ambiciozan, jos ni pilot, a vec serija ;)

elem majice: ne svidja mi se gej ideja sa pripijenoscu, a i realno nisam razvijen za to, iako je tr00 ... ja cu ipak "normalnu" :)

Never underestimate the power of human stupidity. Robert A. Heinlein

God is subtle but he is not malicious. Albert Einstein

evo ideje. ne mora da bude u vaoultu i ne mora da bude high tech.

moze ovako... za vreme rata sa mutantima u prvom delu.

ovako, mutanti su poceli da napadaju grad, nekolicina ljudi se povukla u napusteni vault(atomsko skloniste), a vojnici su ispred napravili barikade sa vrecama od peska i slicno... bitje malo sjebano uraditi ali moguce je...

i sad akcija prati par povredjenih vojnika(clanova bos-a) koji su poslati tu da zastite ljude, tu krece neka spika, to mozemo smisliti opusteno, i odjednom vojnici ispred se povlace i zatvaraju vrata skloniste, i pocinju da gomilaju neke stvari na vratima...

cuje se lupanje sa druge strane, odjednom vrata sklonista "eksplodiraju" tj budu "razvaljena" to mora biti neki dobar kadar... vojnici pocinju da pucaju i tu se scena zamracuje...

scena se odmracuje i vidi se onako pogled, kao kad neko lezi, njegova ruka, lokva krvi se povecava, pored njegove ruke pistolj... i odjednom se scena zamrachuje. i pocinje pesma sa pocetka igrice... idu credits... credits se zavrsava i cuje se recenica "war... war never changes"

just perfect!

i lako ostvarljivo!

ti budi migsa ranjeni vojnik i imaj nesto sto nalikuje na bozar... jesi srecan?!

predlozi, ideje?

ali pazite po nekoj mojoj ideji bitno je da ne napomenemo ko napada... niti da napomenemo da je prica post apocaliptic... samo na kraju kad se zavrsava vidimo... hmmm npr pip boy-a nacrtanog na zidu... ili grafit war... war never changes... tako nesto...

sta kazete za pricu?

edit:

pa pazi, moze i u epizodama. ali mislim da je ova spika najbolja za pocetak. cisto da vidimo da li je to uopste moguce uraditi... kasnije ako ovo dobro prodje, mozemo i da ulozimo nesto kesha pa da napravimo bas profi... ali da budu price vezane za fallout serijal, ali ne i direktno umesane... tako se oslobadjamo odgovornosti ikakve...

Edited by Jokerman

extra :)))))

taman bi mogo za tu priliku da iskoristim tompus... :D

btw. otjemo na ovaj fazopn da radimo?

chisto, poshto imamo skelet da mozhemo da nabacujemo meso...

meni se lichno svidja... i zvuchi realno ostvarljivo:)

i posle mozhemo neshto na kompu da sredimo ako neko zna? chisto efekti neki *eksplozije, ako neko zna to da radi

( [;)] )...

Everybody's got a right to be a sucker once.

efekti su najmanji problem... imam drugara koji zna to da radi...

mislim pazi ako mislis na zvucne efekte to je opusteno, a graficki... malo teze...

ono sto je najgore, tj najteze je napraviti tu atmosferu, da ne izgleda kao da su dosla deca da se igraju sa kamerom nego da izgleda kao da smo se stvarno u to utripovali, znaci pripreme za snimace ce biti sledece "nema sna 4 dana", svi ce izgledati izmozdeno, umorno, ocajno... bas kako i treba za film.

moze da traje recimo 20tak minuta do pola sata... to moze da se nakrpi da bude zanimljivo i vredno. da se ljudi ne smore.

edit: ako su one baje mogle da naprave sejtanovog ratnika... mozemo i mi ovo opusteno :)

if there is a will... there will be a way!

Edited by Jokerman

hmmm u pravu si... da izmenimo malo onu moju pocetnu prichu.

u jednom trenutku u shelter jedan vojnik unosi drugog i odmah istrcava napolje.

znaci nece biti upadanja uopste nego ce samo odjednom da pocne krvnicko lupanje po vratima... scena se zamraci i pocinje pesma i credits...

oki doki?! :)

najsavrsenije bi bilo ovako:

4 glumca. 2 glumice.

1 kamerman.

1. osvetlenje

1 reziser(ja) :)

ima tu dosta planiranja da se uradi

jebo vas bos i sve, imate jedinstvenu priliku da snimate sci-fi film gde mozhesh i u prosjachkoj odeci da se uklopish u prichu a vi odmah za power armore, bozare i super mutante [:D]

necu mnogo da vam serem ali imamo sledece:

- vault odecu (uskoro)

- industrijske zone

- razrushene i napushtene urbane lokacije

- potencijal za dobru prichu

- wasteland (nije pustara ali opet ima mesta u i oko bga gde mozhe da se snima divljina)

i za kraj najbitnija stvar koju imate..

- mene bow.gif

Jel mogu ja da budem mutant? :)

Bez zezanja, jako želim da prisustvujem tom događaju, pa makar i kao pivonoša :)

PS. Možete da se ugledate na spotove Zaklane čeljadi - snimani su u skloništu i akteri nose maskirna odela, skafandere i gas maske. "Mika upao u šamotnu peć" izgleda skoro ko Fallout :)

Edited by voodoo_

starbak... dobio si mesto asistenta rezisera :)

sto se tice matorijih... pa jebiga... nesto na fazon the tribe-a

svi matori su pocrkali :)

ajde neka neko katuje ovo sve i neka otvori nov topic.

ali pazite... znate onu poslovicu ko visoko leti nisko pada...

dakle prvi put samo psiholoska dramica u shelteru... pa ako dobro prodje videcemo za ubuduce...

ti likovi iz sheltera neka budu glavni akteri cele price u nastavcima... da se prica njihova prica o zivotu u wastelandu... e sad moramo da odaberemo najbolje ljude za taj posao...

a part time uloge moze vise manje bilo ko...

ja necu da glumim. iz dva razloga:

ocajno glumim

i ocajno glumim :)

ali imam odlicne ideje za pricu i vidim scenu, tako da je bolje da ja budem iza kamere :))

pa ne pazi. ako prvi deo prodje sranje... nije ni potrebno vise gledati o snimanju. ako prodje extra mozemo da pravimo mini seriju. if you catch my drift :)

pazi ja cu ovo snimiti, zato sto je odlicna ideja za film, a ja sam vec navikao na snimanje idiotluka,

sad pitanje je dal ce se ostatak ljudi sa rura dovoljno izorganizovati ili cu morati da cimam neku moju ekipu...

a uostalom kruko sta fali napijanju? :)