Sajro Posted June 12, 2005 Report Share Posted June 12, 2005 aka "The Downfall: Hitler and the End of the Third Reich". ODGLEDAJTE FILM OBAVEZNO, FENOMENALAN JE - to je prvo shto hotju da kazem. drugo.. nema nagrade, nema rechi, nema pohvala za bruno ganza.. chovek je tako odglumeo.. emocije, ponashanje, gestovi i sama transofrmacija lika hitlera sa pochetka filma do pred samoubistvo.. njegova gluma u ovom filmu je za mene jedna od najboljih gluma koju sam ikada imao prilike da vidim. nemojte dozvoliti sebi da ne pogledate ovaj film o poslednjim danima hitlera i tretjeg rajha. inache film je rezirao oliver hirschbiegel (or something :)) dok je film radjen po knjizi koju je napisala sama trudl junge (knjiga se zove "bis zur letzten stunde" - ja sam je prochitao u engleskom prevodu). pored same glume bruno ganza, film je i u svakom drugom pogledu odlichan. glumci i njihovi likovi (pogotovo oni vazniji likovi tipa himler, gebels, shper, kancelar,..), su sve do najsitnijih detalja odlichno uradjeni bash onako kako sam ih zamisljao po onome shto sam mogao da prochitam iz knjiga i raznih tekstova. ima bash potresnih scena i teshkih tako da je sam film bio u nekim zemljama zabranjen za mladje od 18. inache film traje oko 150 minuta. produkcija i cela ekipa glumaca je odradjena od strane nemachkih ljudi i to je josh jedna dodatno pohvalna strana filma - da nemci urade takav film a i sam nemachki jezik (pravi nemachki :)) u filmu doprinosi celoj atmosferi. josh jednom.. film je O D L I C A N! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted June 12, 2005 Report Share Posted June 12, 2005 cuo sam za film, procitao sam kritike i pogledacu ga u doglednoj buducnosti sigurno. Quote MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaudDib Posted June 12, 2005 Report Share Posted June 12, 2005 chitao sam neke previewuve za ovo i spada kao must see .. ebote moram da se odlenjim i da instaliram te p2p na kompu =) Quote • crno nam se piše • belo nam se šmrče • mind over matter • jebo sam vam mater Link to comment Share on other sites More sharing options...
lazica Posted June 12, 2005 Report Share Posted June 12, 2005 aka "The Downfall: Hitler and the End of the Third Reich". ODGLEDAJTE FILM OBAVEZNO, FENOMENALAN JE - to je prvo shto hotju da kazem. drugo.. nema nagrade, nema rechi, nema pohvala za bruno ganza.. chovek je tako odglumeo.. emocije, ponashanje, gestovi i sama transofrmacija lika hitlera sa pochetka filma do pred samoubistvo.. njegova gluma u ovom filmu je za mene jedna od najboljih gluma koju sam ikada imao prilike da vidim. ← Jebi ga. Jednostavno moram. Ka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sajro Posted June 12, 2005 Author Report Share Posted June 12, 2005 jbg, pravi se greshka kada se brzo pishe.. mada nije samo to.. navikao sam na to "odglumeo" a znam i sam da treba odglumio. inache ivane, imash kod nas u panchevu sada u bioskopu to.. ja sam ishao prekljuche opet da odgledam pa ako imash vremena baci se na zadatak! :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lazica Posted June 12, 2005 Report Share Posted June 12, 2005 jbg, pravi se greshka kada se brzo pishe.. mada nije samo to.. navikao sam na to "odglumeo" a znam i sam da treba odglumio. inache ivane, imash kod nas u panchevu sada u bioskopu to.. ja sam ishao prekljuche opet da odgledam pa ako imash vremena baci se na zadatak! :) ← Opet? Kralju. :) Sad ću da idem da vidim do kada ima, mogao bih sutra, prekosutra da ga pogledam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sajro Posted June 12, 2005 Author Report Share Posted June 12, 2005 mislim da je danas bio poslednji dan.. ako ne onda je sutra 100%. moraju da naprave mesta za opasni mr & mrs smit "film". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lazica Posted June 12, 2005 Report Share Posted June 12, 2005 Sreda je poslednji dan. Juhuuuu! :) Samo jo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bolkonski Posted June 12, 2005 Report Share Posted June 12, 2005 Mene zanima, zasto bi neko gledao ovaj film? Najiskrenije, zar nije dosta price o Hitleru? Quote ----------------- nema vise zezanja A.B. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sajro Posted June 12, 2005 Author Report Share Posted June 12, 2005 Sreda je poslednji dan. Juhuuuu! :) Samo jo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lazica Posted June 15, 2005 Report Share Posted June 15, 2005 Vrh film. Bruno Ganc je kralj. Lično sam očekivao manje scena sa rati Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted June 17, 2005 Report Share Posted June 17, 2005 Mene zanima, zasto bi neko gledao ovaj film? Najiskrenije, zar nije dosta price o Hitleru? ← jel' ti to ozbiljno? Quote MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bolkonski Posted June 17, 2005 Report Share Posted June 17, 2005 Bez zajebancije. Ti mi reci zasto gresim. Quote ----------------- nema vise zezanja A.B. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kole Posted June 17, 2005 Report Share Posted June 17, 2005 a sto? kada je hitler posredi onda nije bitno sto je jaka gluma i rezhija? aka stvari koje su tebi jedino bitne u filmu? =o) cccc bole... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bolkonski Posted June 17, 2005 Report Share Posted June 17, 2005 To sto si rekao Kole je apsolutno tacno. Medjutim, postoji jos jedan kriterijum koji nikad ne ide bez ova dva (sem kad je zabava u pitanju, a ovaj film to nije), a to je scenario. Evo npr. sto se mene tice potpuno je ludilo gledati jos jedan film o stradanjima Jevreja za vreme Drugog svetskog rata (poslednji koji sam gledao je Pijanista i to sam gledao samo zbog pijaniste i muzike, mada ne mogu da kazem da je film los). Nemam ja nista protiv da ljudi to gledaju, ali niko da mi objasni zasto bi to trebalo gledati? Ok, gluma i rezija, jos? Quote ----------------- nema vise zezanja A.B. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kole Posted June 17, 2005 Report Share Posted June 17, 2005 socioloshki fenomen ljudi koji su priznali da su pravili sranje, progutali knedlu i pocheli da rade i sada kada prichaju o tome nemaju nikakve probleme i iluzije? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sajro Posted June 18, 2005 Author Report Share Posted June 18, 2005 aham, a u filmu se spominju jevreji mozda.. hmm.. bukvalno tri puta a jedan od ta tri puta je dokumentovani snimak sa sekretaricom i u jednom trenutku kaze par rechi o jevrejima i njihovom stradanju. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bolkonski Posted June 18, 2005 Report Share Posted June 18, 2005 Ne, ne, Cyro, nisi me razumeo, napravio sam poredjenje, nisam rekao da ima Jevreja u filmu, jer film nisam gledao. Quote ----------------- nema vise zezanja A.B. Link to comment Share on other sites More sharing options...
HellFire) Posted June 19, 2005 Report Share Posted June 19, 2005 Gledao sam ga pre 2-3 meseca,odlican film.Bruno Ganz je trebao oskara da dobije... Quote Let me tell you the tales of your life of your love and the cut of the knife the tireless oppression the wisdom instilled the desire to kill or be killed. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted June 25, 2005 Report Share Posted June 25, 2005 Nemam ja nista protiv da ljudi to gledaju, ali niko da mi objasni zasto bi to trebalo gledati? Ok, gluma i rezija, jos? ← jel' znas ti Bole, da se svi razgovori eventualy zavrsavaju sa pricom ili o Kurcu ili o Hitleru? DOKAZANO!!!! Quote MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts