reki Posted May 17 Report Share Posted May 17 a dobro, ko ih jebe, ko se sa vatrom igra taj se i opece. dobro da niko nije zginuo i to je to 😄 mene vise zanimajuove ljudske i kompjuterske greske koje dovedu do pogibije 300 ljudi, a desava se 😄 mada iskreno jako cudno su se spojili ovi avioni, licilo je na AI, buvkalno deluje da je sreca da su sva 4 pilota se katapultirala i prezivela, tj da se neko nije katapultirao u drugi avion 😬 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
manson Posted May 19 Author Report Share Posted May 19 Pre 2 dana u HR, prilikom poletanja crkao levi motor šta li, zaneo avion i sleteo sa piste Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted May 22 Report Share Posted May 22 On 5/19/2026 at 8:14 AM, manson said: Pre 2 dana u HR, prilikom poletanja crkao levi motor šta li, zaneo avion i sleteo sa piste nisam ispratio da su na kraju objavili šta je zapravo uzrok, u prvom trenutku nije bilo informacija da je motor. On 5/17/2026 at 9:56 PM, cali said: Pre sat vremena sudar dva akrobatska E/A-18G Growlera u letu, svi članovi posade uspeli da se izvuku. sve do katapultiranja deluje i dalje kao akrobacija, ovaj vid usklađenog "plesa" mi izgleda nerealno. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
manson Posted June 6 Author Report Share Posted June 6 Ovaj Boing... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted June 7 Report Share Posted June 7 13 hours ago, manson said: Ovaj Boing... zamisli čekaš na gejtu svoj avion i gledaš kako ga spremaju za let i on otpadne ovako :)) u fazonu nema veze, idem autobusom ... na stranu što verovatno proceduralno upadaš u neki "vrtlog" toga da moraš da blejiš na aerodromu X sati i uopšte ne možeš ni da izađeš 🙂 mada koliko čitam, deluje da je ovde neka greška do osoblja koje je sprovodilo testove, pa nisu nešto ispoštovali neke procedure, nemam pojma dal je to tačno. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted June 28 Report Share Posted June 28 Čisto malo da se vrati profit, neće biti pojeftinjenja karata iako je pala cena goriva 🙂 Према проценама Међународног удружења за ваздушни саобраћај (ИАТА), нето добит авио-компанија пашће на свега 23 милијарде долара, уместо раније пројектоване 41 милијарде. Главни разлози су дешавања на Блиском истоку, поремећаји у ваздушном саобраћају и нагли скок цена авио-горива, које је за годину дана поскупело готово 70 одсто. Због геополитичких дешавања, цене авио-горива ипак показују знаке смиривања. Оваква кретања на тржишту доводе до организационих и финансијских корекција. Пад цена енергената, не значи и брзо појефтињење авионских карата. Професор Дејан Ерић каже да ће авио-компаније вероватно преиспитивати своје линије и њихову рентабилност, тражећи начине да смање трошкове, а да при томе одрже профитабилност на жељеном нивоу. "Цене брзо расту, али се не враћају истом брзином. Смањење цене горива добар је сигнал који може утицати на појефтињење карата, али не очекујем да ће се то догодити брзо нити у истом проценту. Извесно је да ће се садашњи ниво цена задржати још неко време“, каже Ерић. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted Friday at 02:10 PM Report Share Posted Friday at 02:10 PM „Zvučalo je kao da je pukla guma. Zavladala je panika, ljudi su vrištali i zapomagali jer smo zbog dekompresije odmah počeli da gubimo visinu. U jednom trenutku pomislila sam da je neko slučajno otvorio izlaz za nuždu. Svi smo odmah stavili maske za kiseonik“, rekla je ona. „Zgrabili su ga i držali. Srećom, nije otkopčao sigurnosni pojas. Glava mu je bila potpuno van aviona. Devojke koje su sedele pored njega povlačile su ga nazad. Prišlo je i nekoliko lekara da mu pomognu“, ispričala je. Predsednik Panhelenske federacije zaposlenih u državnim bolnicama (POEDIN) Mihalis Janakos ocenio je da je reč o incidentu koji je mogao da se završi tragično. „U bolnici AHEPA trenutno se nalazi 61-godišnji državljanin Srbije sa opekotinama od trenja koje je zadobio tokom leta. Pukao je prozor aviona, telo mu je izašlo napolje, a supruga ga je držala za noge da ne odleti. Uz pomoć brojnih putnika uspeli su da ga izvuku nazad u kabinu“, naveo je Janakos. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
manson Posted Friday at 02:53 PM Author Report Share Posted Friday at 02:53 PM Jel može čovek da prodje kroz onaj mali prozor za putnike? Bili oni slučajevi skoro kada su se vrata otvorila šta beše, pa niko nije ispao. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted Friday at 03:11 PM Report Share Posted Friday at 03:11 PM 17 minutes ago, manson said: Jel može čovek da prodje kroz onaj mali prozor za putnike? Bili oni slučajevi skoro kada su se vrata otvorila šta beše, pa niko nije ispao. bez uplitanja fizike i sile / pritiska koja tu verovatno nešto pojačava, glava sigurno može da mu prođe, na kraju krajeva pogledaj i ovaj tviter snimak, po njemu deluje da je prozor širine naslona a naslon je opet širi nego što je širok čovek. verovatno kroz prozorče na ATR-u ne bi mogla ni glava da prođe 🙂 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
manson Posted Friday at 03:54 PM Author Report Share Posted Friday at 03:54 PM Ništa strašno koliko vidim https://www.instagram.com/reel/DanQWfEEfLh/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dovlagsi Posted Friday at 04:10 PM Report Share Posted Friday at 04:10 PM rajan er ima maske za putnike? opa! Quote facebook.com/speed.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted Saturday at 09:00 AM Report Share Posted Saturday at 09:00 AM 17 hours ago, manson said: Ništa strašno koliko vidim https://www.instagram.com/reel/DanQWfEEfLh/ pa da, na ovom snimku ne deluje problematično, mada deluje i da nema nikakvog vetra niti bilo čega što je čudno. javila se i žena od ovoga, ako je tačno šta priča: "Moj muž je sedeo pored prozora. Bio je vezan sigurnosnim pojasom, ali je pola njegovog tela završilo van aviona. Maske su pale, niko nije mogao ništa da učini", ispričala je supruga srpskog državljanina (61) koji je tokom leta do ramena ispao iz aviona kada se odvojio deo motora, čiji su delovi razbili jedan od prozora kompanije "Rajaner". Njegova supruga, koja je sedela pored njega, ispričala je u emisiji "Lajv njuz" da su ona i još dvoje putnika uspeli da ga zadrže i izvuku nazad u kabinu. "Nas troje smo ga vukli nazad u avion. Svi su plakali, nastala je panika. Moj muž se tri puta onesvestio", rekla je ona. "Leteli smo već 30 do 40 minuta kada je odjednom pukao prozor. Moj muž je sedeo do prozora. Srećom, bio je vezan sigurnosnim pojasom, pa je napolje izašla samo polovina njegovog tela. Maske za kiseonik su pale, a niko nije znao šta da radi. Svi su plakali", dodala je. Ona kaže da su ga ona i saputnica odmah uhvatile i držale, a zatim im je u pomoć pritekao muškarac sa susednog sedišta. "Nas dve smo ga držale, a onda je prišao gospodin iz reda pored i zajedno smo ga vukli za ruku, dok mu je pola tela bilo van aviona", ispričala je ona potresne detalje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dovlagsi Posted Saturday at 09:51 AM Report Share Posted Saturday at 09:51 AM WHO WAS PHONE Quote facebook.com/speed.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted Saturday at 01:12 PM Report Share Posted Saturday at 01:12 PM 3 hours ago, dovlagsi said: WHO WAS PHONE plot se iztikenovao! Petar Tango 6 kaže nije se desilo Kоментаришући бројне медијске наводе о томе да је путник био извучен кроз отвор на прозору, Војиновић је рекао да за такве тврдње не постоје докази. "Нажалост, поједини интернет портали одмах су објавили да је човек био исисан и да му је глава вирила кроз прозор. Неки људи су то поредили са цртаним филмом. Немамо никакве доказе за то", рекао је Војиновић. Додао је да доступни видео-снимци не потврђују такве тврдње. "На снимку који је објављен види се да је путник нормално седео на свом месту, иако прозора више није било. Све се догодило на релативно мањој висини, око четири километра, где јесте дошло до декомпресије, односно разлике између притиска у кабини и споља, али она није била толико драстична да би изазвала теже повреде", објаснио је Војиновић. žena kaže jeste se desilo! "Kao da se odlomio deo motora koji je udario u prozor pored koga je sedeo moj suprug Ljubiša. Srećom, bio je vezan. Kako se prozor razbio, došlo je do dekompresije u kabini. Pritisak je povukao Ljubišu, srećom pa je bio vezan, ali pola tela mu je virilo iz aviona. Odmah sam reagovala i uhvatila ga za noge. Pomislila sam: 'Ako ginemo, ginemo zajedo'. Bilo je užasno", počinje svoju ispovesst za portal Nova.rs Svetlana Grković. "U pomoć su mi pritekli neki ljudi, zapamtila sam jednog muškarca i jednu ženu. Taj čovek mi je mnogo pomogao, meni i Ljubiši. Zajedno smo držali Ljubišine noge, dok se avion vraćao na aerodrom u Solunu. Mislim da je bio Albanac, hvala mu do neba. Nisam zapamtila kako se zove, ne znam ni da li mi je rekao. Volela bih da ga upoznam, da mu se još jednom lično zahvalim", kaže Svetlana za portal Nova.rs. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cali Posted Saturday at 08:11 PM Report Share Posted Saturday at 08:11 PM Bio je vezan, ali je i ispao do pola kroz prozor 😄 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted yesterday at 11:08 AM Report Share Posted yesterday at 11:08 AM 14 hours ago, cali said: Bio je vezan, ali je i ispao do pola kroz prozor 😄 da, to je trenutno najveći zabag cele priče 🙂 verujem da će doći do nekog razrešenja jer će ovi sigurno hteti neke pare da dobiju od svega, možda zato i preteruju u ovim izjavama šta se zapravo dogodilo, ali samim tim će morati da konkretizuju šta se dogodilo ako se zapravo dogodilo. ovako po snimku stvarno deluje ništa spec ali isto tako deluje i da je tu već avion bio pri samom sletanju ili u nekom "mirnijem" trenutku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
reki Posted yesterday at 12:31 PM Report Share Posted yesterday at 12:31 PM da, pucanje prozora na komercijalnom avionu jer se otkinuo deo motora i razbio prozor je nista spec, i mirniji trenutak je na 5km gde je -20c napolju ako tako duboko istrazujes i ko pobedjuje u ukr-rus ratu i kako je glibavi useravao forum mesecima, sve je jasno :DDDDDD predlazem jedan timbilidng redakcije da odletite na neku egzoticnu destinaciju, ali 10ak minuta posle poletanja da se skupite i zajedno otvorite vrata, da vidite eksperiment zvani nista spec Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted yesterday at 03:23 PM Report Share Posted yesterday at 03:23 PM reki ako te nisu pustili danas napolje da šoraš jer je padala kiša ne moraš nama da to prebacuješ! a uvek možeš i opet da pročitaš šta je napisano pre nego što ispadneš glup! 19 hours ago, cali said: Bio je vezan, ali je i ispao do pola kroz prozor 😄 Navodno kažu iz centra za vazduhoplovstvo da i dalje istražuju zajedno sa grcima, valjda je avion i dalje u solunu, tako da biće interesantno videti šta će da zaključi "nezavisna" istraga. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post dovlagsi Posted 11 hours ago Popular Post Report Share Posted 11 hours ago bio je vrlo vezan za suprugu 2 1 Quote facebook.com/speed.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted 1 hour ago Report Share Posted 1 hour ago Srpski državljanin Ljubiša Karović, koji je teško povređen nakon incidenta na letu kompanije Rajaner iz Soluna ka Minhenu, i dalje je hospitalizovan u Univerzitetskoj bolnici AHEPA u Solunu, gde se leči zbog povreda vrata i ramena, kao i opekotina nastalih usled trenja. Njegova supruga Svetlana za grčki javni servis ERT ispričala je potresne detalje drame koja se odigrala u avionu, kada je, prema njenim rečima, pukao prozor pored sedišta na kojem je sedeo njen muž. "Kada se prozor razbio, Ljubiša je bio napolju do grudi i tako je ostao skoro dva minuta. Sedela sam pozadi. Devojka koja je sedela pored njega odmah ga je uhvatila za ruku, a nas troje smo ga zajednički uvlačili nazad u avion. Maske za kiseonik su pale, nastao je potpuni haos. Moj muž se tri puta onesvestio. Stavili su kofer na razbijeni prozor, ali ga je sila usisavanja odmah izvukla", ispričala je ona. 10 hours ago, dovlagsi said: bio je vrlo vezan za suprugu i dalje je! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts