Faramir Posted December 25, 2024 Report Share Posted December 25, 2024 2 hours ago, Lucky said: Evo na primer jedan od (mnogih) novoizgrađenih "balona" za fudbal tj. terena za fudbal koji sam ufotkao. Nije ga ni bilo pre godinu dana ofc. Naravno da nije dovoljno da je jedan, mora da ih bude 10! 🙂 Gledam fotku i u fazonu sam hmmm, nije pokriveno, biće muke ako im ikad padne kiša 😄 ne, najgore što može da im se desi u kontekstu prirode u ovom trenutku je peščana oluja (US stop!), ali onda samo imaju terene za fudbal na pesku 😄 šalu na stranu, gledah skoro neki video gde igraju fudbal, kao uče osnovama klince itd... daleko od toga da smo mi kao "fudbalska velesila" kompetentni da dajemo nekome savete, ali dok god treniraju u svojoj nošnji (na pomenutom videu) neće puno toga popraviti u fudbalskom smislu, u patriotskom svakako ok, poštuju narodnu nošnju, tradiciju i sve što ide uz to 🙂 mada realno više liči na neki arapski pidžama parti na otvorenom sa loptom 😄 @Dule_smor gledaj na sve to oko Expoa sa vedrije strane - realno je da bi se tu ovajdio ko god je na vlasti, ali to takođe znači da ulazimo u 2027. godinu i da her Wulfi više neće moći da bude predsednik, istekla dva mandata 😄 Quote ubij jednog - ubica si; ubij hiljadu - vojskovodja si; ubij milion - drzavnik si. A single death is tragedy, million is a statistic. - I.V.Stalin It's nice to be important, but it's more important to be nice. NN 4ever Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted December 25, 2024 Author Report Share Posted December 25, 2024 40 minutes ago, Faramir said: Gledam fotku i u fazonu sam hmmm, nije pokriveno, biće muke ako im ikad padne kiša 😄 ne, najgore što može da im se desi u kontekstu prirode u ovom trenutku je peščana oluja (US stop!), ali onda samo imaju terene za fudbal na pesku 😄 mene je tripovalo što nije natkriveno da ne bi umrli od vrućine dok igraju, ali je fora što je i u hladu pakao kad je vruće, tako da oni ni ne igraju pre 20h uveče :)) sad kad je "zima" zapravo krenu možda oko 18-19 jer zađe sunce već u 17h, ali leti ne pre 21-22h. i onda igraju do 3-4 ujutru :)) 1 hour ago, absolute said: Imaju kaveze sa kerovima na gradilištu. Mi bili u fazonu šta će vam kerovi. Kažu - pa tovimo ih :c pa bio je onaj prilog u nekoj od kineskih fabrika sad zaboravih kojoj gde su provalili da "u kini jedu pse" 🙂 1 hour ago, absolute said: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Faramir Posted December 26, 2024 Report Share Posted December 26, 2024 (edited) On 12/25/2024 at 11:48 AM, Lucky said: mene je tripovalo što nije natkriveno da ne bi umrli od vrućine dok igraju, ali je fora što je i u hladu pakao kad je vruće, tako da oni ni ne igraju pre 20h uveče :)) sad kad je "zima" zapravo krenu možda oko 18-19 jer zađe sunce već u 17h, ali leti ne pre 21-22h. i onda igraju do 3-4 ujutru :)) Da, realno sam bio u fazonu na +50 su navikli, kiša bi im bila wait what 😄 ali dobro da, apsolutno na mestu sve napisano 😄 Mogli bi arapi da uvedu neku verziju pola na kamilama (bez obzira što više cene dobroga konjića) 😄 bilo bi gledano... makar na bliskom istoku 😄 Ali verovatno za to čekaju prvu olimpijadu kod njih pa da pokažu noobsterima po svetu novi sport 😄 nije kao brejkdens, ali može da posluži 😄 Edit: lično otkrovenje, postoji polo sa kamilama 😄 čekam olimpijadu u Rijadu (biće, biće), pa da propratim pobliže tu lepotu na četiri noge 😄 😄 😄 Edited December 26, 2024 by Faramir 1 Quote ubij jednog - ubica si; ubij hiljadu - vojskovodja si; ubij milion - drzavnik si. A single death is tragedy, million is a statistic. - I.V.Stalin It's nice to be important, but it's more important to be nice. NN 4ever Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted December 26, 2024 Author Report Share Posted December 26, 2024 11 minutes ago, Faramir said: Edit: lično otkrovenje, postoji polo sa kamilama 😄 čekam olimpijadu u Rijadu (biće, biće), pa da propratim pobliže tu lepotu na četiri noge 😄 😄 😄 Pa otkud znaš da je olimpijski sport? Ili ideš na to da će da ga ubace kao domaćini? Ono sto mogu sami da izaberu 2-3 dodatna sporta? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
daniiL Posted December 26, 2024 Report Share Posted December 26, 2024 Jel imaju oni kerokolj, kao sto mi imamo svinjokolj? Mislio sam na Kineze iz Japana. 1 1 Quote The rain makes such a lovely sound To those who're six feet underground Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted December 27, 2024 Author Report Share Posted December 27, 2024 23 hours ago, daniiL said: Jel imaju oni kerokolj, kao sto mi imamo svinjokolj? Mislio sam na Kineze iz Japana. ne znamo da nemaju! imaju pivo u kesama, tako da taman se slaže! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Faramir Posted December 27, 2024 Report Share Posted December 27, 2024 On 12/26/2024 at 8:18 PM, Lucky said: Ili ideš na to da će da ga ubace kao domaćini? Ono sto mogu sami da izaberu 2-3 dodatna sporta? Upravo sam na to mislio 🙂 u fazonu da ima neke istorijske veze sa njima, ali pošto "najviše na celom svetu" vole damaskije, kamile i sokolove (ne ove naše sa Balkana, nego ptice 😄 ), otud se dosetih ovoga 😄 Quote ubij jednog - ubica si; ubij hiljadu - vojskovodja si; ubij milion - drzavnik si. A single death is tragedy, million is a statistic. - I.V.Stalin It's nice to be important, but it's more important to be nice. NN 4ever Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted December 27, 2024 Author Report Share Posted December 27, 2024 40 minutes ago, Faramir said: Upravo sam na to mislio 🙂 u fazonu da ima neke istorijske veze sa njima, ali pošto "najviše na celom svetu" vole damaskije, kamile i sokolove (ne ove naše sa Balkana, nego ptice 😄 ), otud se dosetih ovoga 😄 ali pitanje je i koliko još reprezentacija to može da igra, verovatno postoji neki donji limit da ne mogu da ubace sport u kojem se takmiči još 2 zemlje 🙂 posebno nakon debakla sa brejkdensingom 🙂 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted December 28, 2024 Report Share Posted December 28, 2024 Ne postoji donji limit, uopšte nije ograničeno samo mora da se najavi dovoljno unapred. A i kao kapiram to sa kamilama može da učestvuje bar 10ak arapskih zemalja. Isto kao što su za LA olimpijadu odabrali onaj flag football - kao nisu hteli ovaj full NFL jer bi to samo Ameri mogli da igraju pa su ostavili ovu razblazenu varijantu da bude inkluzivnija što bi se reklo. Ali opet van USA malo ko to igra, tako da imaju 4 ili 8 godina kad je već najavljeno da se spremaju i takmiče. Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted December 28, 2024 Author Report Share Posted December 28, 2024 43 minutes ago, Zwerko said: Ne postoji donji limit, uopšte nije ograničeno samo mora da se najavi dovoljno unapred. A i kao kapiram to sa kamilama može da učestvuje bar 10ak arapskih zemalja. Isto kao što su za LA olimpijadu odabrali onaj flag football - kao nisu hteli ovaj full NFL jer bi to samo Ameri mogli da igraju pa su ostavili ovu razblazenu varijantu da bude inkluzivnija što bi se reklo. Ali opet van USA malo ko to igra, tako da imaju 4 ili 8 godina kad je već najavljeno da se spremaju i takmiče. pa ništa, 'de ima neke kamile da se nabave da @Faramir i ja napravimo tim? 🙂 da je vuk bojović živ on bi to završio! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted 21 hours ago Author Report Share Posted 21 hours ago Vaterpolo je opet dobio nova pravila 🙂 Prvobitni plan bio je da se nova pravila testiraju prilikom odigravanja Svetskog Kupa, ali je Međunarodna organizacija iznenada donela odluku da usvoji pravila po ubrzanom postupku – bez testiranja, što nije naišlo na sjajne reakcije u vaterpolo svetu. Podsetimo na najvažnije promene: – Dužina terena se skraćuje sa 30 na 25 metara; – Dužina prvog napada se skraćuje sa 30 na 25 sekundi (kod žena ostaje 30 sekundi), drugi napad se skraćuje sa 20 na 15 sekundi; – Vreme napada sa igračem više se skraćuje sa 20 na 15 sekundi; – Broj igrača se povećava sa 13 na 14. Ako tim ima samo jednog golmana onda u sastavu može da bude samo 12 igrača. Postoji mogućnost da ekipa igra sa sedam igrača u polju; – Trener može da traži čelendž u sledećim situacijama: da li je gol postignut ili nije, oko dosuđivanja peterca, oko brutalnog prekršaja, oko šuta nakon isteka vremena, oko problema sa elektronikom. Ako je zahtev opravdan trener ima pravo na još jedan zahtev; – Sudije mogu da traže proveru u identičnim slučajevima plus oko prevremenog ulaska u igru kaženjenog igrača ili presporog izlaženja iz igre isključenog igrača; Naši danas izgubili od Grka 17:13, što znači da su makar ovako na papiru nova pravila doprinela većem broju golova što je i bio jedan od ciljeva. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
absolute Posted 21 hours ago Report Share Posted 21 hours ago Pretpostavljam da je cilj bio da se ubrza igra i da se daje više golova. Quote QUOTE (Kojot @ Apr 21 2009, 03:24)relnao pametna devojka se ili iskenaj pre sexa ili se izklistira tusem i namaze pomadom Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elvis J. Kurtovic Posted 21 hours ago Report Share Posted 21 hours ago Као баскет 3х3, па смо добили конфузну игру са 120 шутева за 3 поена по мечу 1 Quote Naposletku ti si navek znala da sam svirac,brosic sto se tesko pribada,da me moze oduvati najblazi nemirac,da cu u po reci stati,da se necu osvrtati nikada... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted 21 hours ago Report Share Posted 21 hours ago Mislim da je već odavno problematika u vaterpolu da je prosto previše smor za gledanje, zato su morali da ubrzaju. Jer kao ako izuzmemo nas kojima je to sad ispao maltene nacionalni sport zato što imamo uspehe, popularnost tog sporta je u konstantnom padu. Znam da je čak bilo nekih priča da su hteli da ga ukinu kao olimpijski sport baš iz tih razloga pa je to nešto odloženo. U tom smislu je bolje da je brže, skraćivanje terena i ubrzavanje napada će sigurno doprineti tome. E sad zašto su te izmene pravila doneli tako na brzinu i "preko kolena" je drugo pitanje, ali kao podržavam ako će da omogući da sport opstane. Slična priča kao i ovi što kukaju za NBA što im dramatično opada broj gledalaca - svelo se sve na to da timovi gađaju trojke, neka tekma pre neki dan, tipa Boston protiv Minesote pucano skoro 100 trojki, pa naravno da niko to neće da gleda... Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted 21 hours ago Author Report Share Posted 21 hours ago 19 minutes ago, absolute said: Pretpostavljam da je cilj bio da se ubrza igra i da se daje više golova. pa da, to su već bili jednom uradili pre X godina, ne pratim baš tačno pa ne mogu da se setim šta je bila izmena ali valjda isto kraće trajanje i tako nešto. pa su sad očigledno skapirali da mora opet da se menja. 8 minutes ago, Elvis J. Kurtovic said: Као баскет 3х3, па смо добили конфузну игру са 120 шутева за 3 поена по мечу aj to, nego ono sa faulovima tek 🙂 kao rendom da su nabacivali pravila 🙂 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Faramir Posted 20 hours ago Report Share Posted 20 hours ago (edited) 53 minutes ago, Lucky said: pa su sad očigledno skapirali da mora opet da se menja. za to su krivi naši reprezentativci sa silnim zlatnim medaljama od prethodne promene na ovamo 😄 😄 😄 zavera sa ciljem da i drugi vide kako izgleda zlato na OI 😄 a sad ozbiljno - videćemo kako će izgledati, još uvek je rano da se donosi sud 🙂 lično mi se ne sviđa deo oko kraćeg napada sa isključenjem, no dobro 🙂 ko sam pa ja da vrh svetskog vaterpola zanima moje gunđanje na temu novih pravila 😄 Svakako, ko se najbrže adaptira novoj situaciji, profitiraće 🙂 srećom pa se mi kao narod ne plašimo promena... 😄 😄 😄 57 minutes ago, Zwerko said: Slična priča kao i ovi što kukaju za NBA što im dramatično opada broj gledalaca - svelo se sve na to da timovi gađaju trojke, neka tekma pre neki dan, tipa Boston protiv Minesote pucano skoro 100 trojki, pa naravno da niko to neće da gleda... vidi, volim NBA, pratim dugi niz godina, ali ovo mi je bukvalno užas za gledanje... nekad (davno, davnooo u vremena stara) je utakmica sa 120 datih poena od strane jedne ekipe bila ili plod katastrofalne odbrane druge ekipe, epske večeri nekog(/ih) igrača ili dva-tri produžetka. Danas je to svakodnevna pojava, odbrane ne postoje, tj ove nazovi odbrane su mukica živa, otud evropljani već neko vreme (Gober) dominiraju kao odbrambeni igrači... Šta znam, trči i pucaj mehanika je Divlji Zapad u malom... ali opet, sve to spada u taj paket NBA... no zadržavam pravo da mi se ne sviđa što je tako 🙂 Edited 20 hours ago by Faramir NBA Quote ubij jednog - ubica si; ubij hiljadu - vojskovodja si; ubij milion - drzavnik si. A single death is tragedy, million is a statistic. - I.V.Stalin It's nice to be important, but it's more important to be nice. NN 4ever Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted 16 hours ago Author Report Share Posted 16 hours ago 3 hours ago, Faramir said: za to su krivi naši reprezentativci sa silnim zlatnim medaljama od prethodne promene na ovamo 😄 😄 😄 zavera sa ciljem da i drugi vide kako izgleda zlato na OI 😄 što bi rekao stari forumaš Bartuc, teško biti najbolji u sportu koji igra 10 zemalja! ne slažem se baš sa njegovom ocenom, ali jeste uži pool nego u fudbalu na primer 🙂 3 hours ago, Faramir said: a sad ozbiljno - videćemo kako će izgledati, još uvek je rano da se donosi sud 🙂 lično mi se ne sviđa deo oko kraćeg napada sa isključenjem, no dobro 🙂 ko sam pa ja da vrh svetskog vaterpola zanima moje gunđanje na temu novih pravila 😄 meni više deluje da će ovi što igraju sad morati dodatnu staminu da nabiju da bi mogli brže da prelaze i plivaju, mada ajde, skratili su teren, i jeste to možda i bio najveći problem do sad. ono kad je akcija ispred gola tu se kao i nešto događa, ali ta promena golova tj. sa jednog na drugi kraj bazena jeste uvek bio najsporiji deo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts