Highl1 Posted September 15, 2020 Report Share Posted September 15, 2020 4 hours ago, Vlada_ said: dajte ljudi samo bez tih neukusnih paralela izmedju nepravdi ovde i na zapadu. pošto si živeo i radio na zapadu godina, pa znaš kako je i koje su nepravde. Prvo niko nije pomenuo da je isto, nego je samo objašnjeno da će ljudi da kukaju svugde, i na najgore i na jgluplje stvari ikada. I da je veoma retardirano kad si u društvu ljudi koji kukaju zašto postoji mleko sa 0.5 masti, a ne sa 0.49. A nekome je na zapadu isto nepravda što mu ode 50% od plate ni na šta svakog meseca, kao što je nekome što Vučić u Srbiji kontroliše sve. Quote 03:34 ( MiGsa ) da budem iskren03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki 22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah 13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare [16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know [21:00] <vudu> jebacemo svi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vlada_ Posted September 15, 2020 Report Share Posted September 15, 2020 kukace ljudi svuda, ali ovde govorimo o jebenoj egzistenciji i osnovnim potrebama bukvalno. 1 Quote "The horse ran away with the spoon, I wish I was on the moon, too" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Highl1 Posted September 15, 2020 Report Share Posted September 15, 2020 stoji, ali opet, nemoj misliti da prosečan Francuz ili Nemac koji radi za tu prosek platu ima vrhunsku egzistenciju. Prost primer, nemački prosek ti je oko 1700, 1800e neto, barem eto kad sam ja bio u Nemačkoj do 2018e. U Frankfurtu i okolini, da živiš sam u stanu od 30, 40 kvadrata i platiš sve račune, nema šanse da prodješ ispod 800, 900 evra neto osim ako hoćeš baš da živiš u nekoj žestokoj rupčagi. Plus ovde u te račune npr ne računam Internet (koji dodje oko 50e), mobilni (koji je isto solidna stavka), lična osiguranja koja moraš da uzmeš (lično osiguranje i renters osiguranje, da ako npr od tebe procuri komšiji, iako rentiraš, ne budeš ti kriv i ne ošišaju te), kartu za prevoz (koja je pošto živiš dalje, isto oko 100ke, ako ne i više), što znači da ćeš brzo doći bez hrane na oko 1000, 1100 evra fiksnih troškova. Za ostalih 600, 700 evra ti treba da jedeš, kupiš stvari za ličnu higijenu, odeću, i ponekad i izađeš, otputuješ negde i slično, što nije baš lako, osim ako baš nećeš da živiš ko pas. Da ne govorimo da u taj prvi stan ulaziš bez ikakvog nameštaja, ako budeš srećan da stan ima kuhinju sa šporetom, frižiderom, a ti onda ulećeš u neki kredit u startu od npr 2, 3, 4 soma da bi opremio tu gajbu da liči na nešto. Znači, stisnut si do maksimuma, u dugovima vrlo verovatno, i treba vremena da se popneš na lestvici. Evo, ortak programer je otišao 2016e godine, preko moje preporuke, njemu je super sa poslom, ali njegova žena koja je ovde bila team lead u NCRu sa engleski sa platom od 800, 900e koliko već, ne može da nadje pošten posao već preko pune 4 godine. Jedino što je radila do sad je posao preko agencije za skeniranje (digitalizaciju) u biblioteci, gde je bila plaćena sa minimalcem od 900e mesečno za 35 sati nedeljno, i to je gurala 8 meseci, na silu, jer se nadala da će nešto da se pojavi i negde da ispliva, ali džabe. Za to vreme dok je to radila i tražila druge poslove, završila je C1 nemački, tako da jezik nije problem. Naravno, prosečnom Nemcu je mnogo bolje nego prosečnom Srbinu, neuporedivo, jer prosečan Srbin sa 50k ne može ni da mašta da mu ostane par stotina evra za život, pa da proba da živi, ali daleko da je život napolju onakav kakav mi pamtimo iz priča matoraca gastosa, i kakav je bio 70 / 80 / 90ih, pa i početkom 21 veka do ekonomske krize 2008-2009e. Standard je pao ili jedva ostao isti, cene su neuporedivo otišle na gore. Još je Nemačka zlatna kakva je npr situacija u UK, Francuskoj, Španiji, Italiji, itd 1 Quote 03:34 ( MiGsa ) da budem iskren03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki 22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah 13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare [16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know [21:00] <vudu> jebacemo svi Link to comment Share on other sites More sharing options...
G!!! Posted September 16, 2020 Report Share Posted September 16, 2020 18 hours ago, mohr said: Samo cekam i da nas rebnu sa onih 60 % ili koliko su vec pricali poreza,za sad se to nekako izbegava,koliko dugo,videcemo... pa poslodavac i placa preko 60% na isplacenu platu (ugrubo 67% ali ima odstupanja individualnih)... gde ces vise, i tako je godinama vec (zato poslodavci koji i dobro posluju isplacuju minimalac + kes na ruke), i kad to pomnozis sa 100 radnika pa 10 godina vidis koliko se krade u srbiji - tu je i dalje najveci problem, iako smo se pomakli malo kako je ranije tek bilo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Junkie Posted September 16, 2020 Report Share Posted September 16, 2020 Koji derail lolz Ja podržavam paljbu, samo tako! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted September 16, 2020 Report Share Posted September 16, 2020 18 hours ago, Dz said: @Lucky isto, predajem engleski Ja mislim da i treba ljudi da se zale i bune na svaku nepravdu, koliko god dobro da zive. A propaganda je u svim zemljama nama je super pogledaj recimo te-i-te, vi treba da budete zahvalni. E sad ako je nekome negde dobro, ne znaci da ce biti i drugima. Ja sam u Srbiji skontala da cu da se roknem ako ceo zivot provodim 8 sati u nekoj kancelariji, i to jos za neke male pare. Dok recimo neko drugi bi vise voleo da radi u kanc nego da glumi klovna pred decom ili jednostavno ne ume. aj okacicu par fotki kasnije kad uspem vpn normalan da instaliram ovaj sto se placa aha, ok, 10x - znači sve isto 🙂 On 9/14/2020 at 4:50 PM, jasamnepismen said: nista? nesam školovao Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post Dz Posted September 22, 2020 Author Popular Post Report Share Posted September 22, 2020 eo vam neke random slike ja zivim kod ovog broda :D 6 1 Quote oO Link to comment Share on other sites More sharing options...
overkind Posted September 23, 2020 Report Share Posted September 23, 2020 А де се маска денула???? :) 1 1 Quote ...Од рођења спремна стоји, мене чека моја рака, Да однесе све што имам у дубину у дубоку. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sting Posted September 23, 2020 Report Share Posted September 23, 2020 Bravo Dz legendo! Neka nas zavole mali kinezi preko tvog uticaja i posle kad porstu da dodju i uloze ovde sve te silne pare koje ce da imaju 😄 1 Quote We must all fear evil men. But there is another kind of evil which we must fear most and that is the indifference of good men ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dz Posted September 23, 2020 Author Report Share Posted September 23, 2020 Samo sam uploadovala random slike imam milion uglavnom ovaj grad je super Quote oO Link to comment Share on other sites More sharing options...
Santa Posted September 23, 2020 Report Share Posted September 23, 2020 U Kini ima pivo???!!!????!!? 1 Quote Svakoga dana u svakom pogledu, sve više napredujem Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohr Posted September 23, 2020 Report Share Posted September 23, 2020 O_o Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted November 1, 2020 Report Share Posted November 1, 2020 On 9/23/2020 at 5:26 PM, Dz said: Samo sam uploadovala random slike imam milion uglavnom ovaj grad je super azijati na plaži su ubedljivo najsmešnija pojava koju sam ikada video ... eventualno je smešnija azijati u vodi 🙂 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sttevann Posted November 2, 2020 Report Share Posted November 2, 2020 Laki sto si rasista? Quote "Choose life..." Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted November 2, 2020 Report Share Posted November 2, 2020 22 minutes ago, sttevann said: Laki sto si rasista? ja? svi koji me poznaju uživo dobro znaju da nisam!!1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cali Posted November 2, 2020 Report Share Posted November 2, 2020 33 minutes ago, Lucky said: ja? svi koji me poznaju uživo dobro znaju da nisam!!1 Imaš prijatelje koji su plaža i voda. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted November 2, 2020 Report Share Posted November 2, 2020 5 hours ago, Jose Jimenez said: Imaš prijatelje koji su plaža i voda. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts