Popular Post Trans-Lucky Posted November 20, 2023 Popular Post Report Share Posted November 20, 2023 Постапокалиптично друштво - Живот после теорија завере Како би ово што сад пишем имало неку опипљиву тежину, нама са форума, направио сам мали социјални експеримент. Дакле, потврдио сам особи његову тврдњу око вакцинације (искористивши прилику да се извиним за своје понашање), дакле 2 у 1 и чекао развитак приче. Као што се и дало очекивати, I told you so, моменат просто бриљира, праћен са којекаквим самопотврђујућим постовима (постови који потврђују да тврдње нису биле теорија завере, већ истина, и то у већини случајева без икакве валидне потпоре, само тврдње). Воскресеније нечијег ега није проблем, неки ће се упитати шта сам ја хтео да постигнем (можда претпостављати да некоме желим да се подсмејем и сл), али поента је указивања на већи проблем, који ће нас се све дотаћи и то јако брзо. Сплеткарење оно ковид вируса, епидемије и вакцине је довлео до неповерења у медицину и самим тим у вакцинацију. Били смо сведоци помпезних најава о потенцијалном смртоносном исходу заразе вирусом, бесмисленог затварања, ограничавања путовања, вакцинације која је била све само не ефикасан и далеко од тога да је имала поенту, а на све то свака земља је имала своју вакцину (неке су признате, неке нису итд.) Дакле, са разлогом, су код просечног човека, изазвали неповерење у медицинску струку, али то није крај. Паралелно са тим су почеке којекакве вести око "састава" вакцине, произвођача истих и потенцијалних проблема. А да ствар буде још гора, Фајзерова вакцина је стварно била дно дна у сваком аспекту, те из угла просечног човека, потврдила да се не треба вакцинисати. Кад је све то прошло, настао је један велики проблем: постапокалиптична невакцинација деце. https://eklinika.telegraf.rs/vesti/65551-program-redovne-vakcinacije-je-zanemaren-upozoravaju-strucnjaci "Проценат вакцинисаних особа у Србији је низак и из дана у дан опада, могуће је да ће се поново јавити болести за које се мислило да су искорењење, упозоравају стручњаци. Питање је тренутка када ће, а не да ли ће почети епидемија малих богиња, заушака и рубела. " Проблем болести који су нестале је једна страна медаље, али постоје и други проблеми. На пример ХПВ инфекције које "косе" женско становништво у Србији, вакцина је пронађена (клинички доказана) и ефикасна, али "Само пет одсто деце у Србији вакцинисано против ХПВ инфекције". https://sputnikportal.rs/20231117/da-li-biste-vakcinisali-svoje-dete-protiv-hpv-1163894531.html Дакле проблеми са (не)вакцинисањем деце ће тек бити проблем. И ту не треба кривти (анти)ваксере, којима опет не замерам превише. Зашто? Па просечан човек (да не употребим други израз) не може, нити треба да разуме разлоге и сл, већ треба да ради како је прописано, а са друге стране ти исти који прописују су направили такав проблем (намерно или случајно то је друга прича), да просечни људи са разлогом немају поверења у вакцинацију. Да ствари буду још горе, децу вакцинишу којекаквим вакцинама, које нису тестиране, из Бугарске, Кине, ко зна одакле... На све то, имате теорије завере које су доступне и то је то. Проблем који ће тек бити проблем. Како решити проблем? Решавање ће бити тешко и дуготрајно, али мора се однекуд кренути, но прво што би просечан човек требао да се запита, уместо да анатемизује вакцину (а није да ни Црква није имала удела у ширењу антивакцинаштва) јесте да се запита следеће: 1. Ко је уништио Торлак и како можемо да га вратимо у стање у ком је био. 2. Доношење стриктних закона око употребе увозних лекова и вакцина. 3. Поштовање и драконско санкционисање закона о ширењу лажних и непроверених информација (ширењу панике), поготово у модерном добу. 4. Подизање едукације становништва на виши ниво. 5. Контролисање миграција (дакле ко долази, одакле, да ли је вакцинисан или не и дозвољавање, на конто тога да уђе у земљу). п.с. Елвисе стварно немам ништа против тебе и неке моје изјаве нису биле примерене, невезано за овај пост. Locutus sum. 1 2 Quote Svenevideći Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted November 20, 2023 Report Share Posted November 20, 2023 54 minutes ago, SATAN said: Воскресеније нечијег ега није проблем, неки ће се упитати шта сам ја хтео да постигнем (можда претпостављати да некоме желим да се подсмејем и сл), али поента је указивања на већи проблем, који ће нас се све дотаћи и то јако брзо. Сплеткарење оно ковид вируса, епидемије и вакцине је довлео до неповерења у медицину и самим тим у вакцинацију. Били смо сведоци помпезних најава о потенцијалном смртоносном исходу заразе вирусом, бесмисленог затварања, ограничавања путовања, вакцинације која је била све само не ефикасан и далеко од тога да је имала поенту, а на све то свака земља је имала своју вакцину (неке су признате, неке нису итд.) Дакле, са разлогом, су код просечног човека, изазвали неповерење у медицинску струку, али то није крај. Паралелно са тим су почеке којекакве вести око "састава" вакцине, произвођача истих и потенцијалних проблема. А да ствар буде још гора, Фајзерова вакцина је стварно била дно дна у сваком аспекту, те из угла просечног човека, потврдила да се не треба вакцинисати. upravo ovo i ja rekoh ovde u vise navrata...prosto da se covek zapita da li je i to deo celog haosa oko pandemije, upropastiti poverenje u zdravstvo i sjebati ljude dodatno...meanwhile evo necega ne direktno vezanog za temu, ali ima veze sa opstom pricom. 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted November 21, 2023 Report Share Posted November 21, 2023 Nije baš povezano sa ovom temom direktno, ali ja nisam imao pojma da su zubari "izbačeni" iz domova zdravlja 2006 godine? i da ih tek sad vraćaju nazad? pa 'de su ljudi išli da sređuju zube? samo kod privatnika? išao sam i ja i generalno sad kad razmislim ne znam ikoga ko je kod državnog išao kod zubara, ali sad mi je jasnije i što ako nisi imao ni gde da ideš osim ono na stomatološki faks ili u specifične zubne ambulante. sećam se kad sam bio klinac lepo je postojao zubar u domu zdravlja i za decu i za odrasle, pa ideš tamo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted November 21, 2023 Report Share Posted November 21, 2023 To je u BGu samo bilo nesto kao probno. U SDu i drugim gradovima i dalje imas zubne ambulante u okviru DZ, koje se doduse bas raspadaju. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
absolute Posted November 21, 2023 Report Share Posted November 21, 2023 Miksija, koji je problematičan, vodim već par godina na Stomatološki fakultet. Tamo su renovirali salu i izgleda baš profi sada, sa novim stolicama i aparatima, a u odnosu na privatne imaju i mnogo više strpljenja i baš dobro rade. Za domove zdravlja nemam pojma, znam da sam imao problem jer su mi za Stomatološki tražili prvo uput od zubara iz Doma zdravlja kog sam jedva našao (ali je postojao). Quote QUOTE (Kojot @ Apr 21 2009, 03:24)relnao pametna devojka se ili iskenaj pre sexa ili se izklistira tusem i namaze pomadom Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted November 21, 2023 Report Share Posted November 21, 2023 1 hour ago, absolute said: Miksija, koji je problematičan, vodim već par godina na Stomatološki fakultet. Tamo su renovirali salu i izgleda baš profi sada, sa novim stolicama i aparatima, a u odnosu na privatne imaju i mnogo više strpljenja i baš dobro rade. Za domove zdravlja nemam pojma, znam da sam imao problem jer su mi za Stomatološki tražili prvo uput od zubara iz Doma zdravlja kog sam jedva našao (ali je postojao). ma pazi, čujem ja da je stomatološki kul, dosta ljudi kaže. i vidim da su im otvorili tamo veliki parking dodatni pa valjda sad imaš i gde da se parkiraš kad dođeš inače je bilo haos, ali mi je nelogično da baš za svaki problem moraš da pičiš do stomatološkog. ok, ako je samo u beogradu takva situacija onda je da kažemo malo bolje nego što sam mislio, ovo što kaže dule. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
daniiL Posted November 21, 2023 Report Share Posted November 21, 2023 U proviniciji je tuga po pitanju stomatologa. Kad sam isao u skolu, svaka skola je imala minimum dva zubara, imali smo posebno zubnu ambulantu za decu i odrasle, plus je fabrika imala svoju ambulantu sa nekoliko stomatologa. Sad imamo ambulantu za decu i ambulantu za odrasle sa po jednim stomatologom. Tu i tamo naidje neki pripravnik da se ispraksira. Jedina je sreca da privatni stomatolozi ne deru sa cenama. 1 Quote The rain makes such a lovely sound To those who're six feet underground Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted November 21, 2023 Report Share Posted November 21, 2023 1 hour ago, daniiL said: U proviniciji je tuga po pitanju stomatologa. Kad sam isao u skolu, svaka skola je imala minimum dva zubara, imali smo posebno zubnu ambulantu za decu i odrasle, plus je fabrika imala svoju ambulantu sa nekoliko stomatologa. Sad imamo ambulantu za decu i ambulantu za odrasle sa po jednim stomatologom. Tu i tamo naidje neki pripravnik da se ispraksira. Jedina je sreca da privatni stomatolozi ne deru sa cenama. pa da, ne verujem da je nešto bolje ni po bgd. stvarno se ne sećam da sam davno čuo da je neko rekao da je išao kod državnog stomatologa, osim ovo sad nemke, i kad su neki veći zahvati pa ljudi idu na stomatološki faks. ali ono e bio sam u domu zdravlja kod zubara ili u državnoj ambulanti, baš skoro nikad. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
absolute Posted November 21, 2023 Report Share Posted November 21, 2023 3 hours ago, Lucky said: ma pazi, čujem ja da je stomatološki kul, dosta ljudi kaže. i vidim da su im otvorili tamo veliki parking dodatni pa valjda sad imaš i gde da se parkiraš kad dođeš inače je bilo haos, ali mi je nelogično da baš za svaki problem moraš da pičiš do stomatološkog. ok, ako je samo u beogradu takva situacija onda je da kažemo malo bolje nego što sam mislio, ovo što kaže dule. Izvini, ja sam pričao za dečiji deo Stomatološkog koji je izdvojen u okviru instituta na Medicinskom fakultetu. Nema parkinga posebnog, mi dođemo busom do tamo, jer mesta za parking nema :D Quote QUOTE (Kojot @ Apr 21 2009, 03:24)relnao pametna devojka se ili iskenaj pre sexa ili se izklistira tusem i namaze pomadom Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted November 21, 2023 Report Share Posted November 21, 2023 2 hours ago, absolute said: Izvini, ja sam pričao za dečiji deo Stomatološkog koji je izdvojen u okviru instituta na Medicinskom fakultetu. Nema parkinga posebnog, mi dođemo busom do tamo, jer mesta za parking nema 😄 a, onda je to drugo 🙂 ovaj stomatološki dole kod karađorđevog je isto bio haos za parking ali su onda otvorili iz jedne od poprečnih ulica parking kad su im renovirali zgradu tj. dodali onu jednu novu zgradu iz nebojšine. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted November 26, 2023 Report Share Posted November 26, 2023 https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2023&mm=11&dd=26&nav_category=78&nav_id=2440104 da li mi se sprema jos jedno opusteno leto bez stresa, uzivanje u prirodi i miru 😄 1 Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trans-Lucky Posted November 26, 2023 Report Share Posted November 26, 2023 Елвис ин 3, 2, 1: Quote Svenevideći Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elvis J. Kurtovic Posted November 26, 2023 Report Share Posted November 26, 2023 Нула 🙂 Ако Станија, само слушај шта каже СЗО, то је независна стручна организација која води рачуна о здрављу људи и ништа друго Quote Naposletku ti si navek znala da sam svirac,brosic sto se tesko pribada,da me moze oduvati najblazi nemirac,da cu u po reci stati,da se necu osvrtati nikada... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trans-Lucky Posted November 26, 2023 Report Share Posted November 26, 2023 https://www.bbc.com/serbian/lat/srbija-61148620 1 1 Quote Svenevideći Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted November 26, 2023 Report Share Posted November 26, 2023 pa dobro, očekivano ... covid je to sigurno pojačao ali nije da je pre njega bio skroman anti-vax pokret. covid im je samo dodatno pomogao. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post alfa Posted November 28, 2023 Popular Post Report Share Posted November 28, 2023 Poražavajuće je, pomognuto farma mafijom i korumpiranim organizacijama + mediji i društvene mreže. Poražavajuće je i što (pa i ovde) Nobela za medicinu ove godine porede sa Obaminim Nobelom. Iako verujem da su ti naučnici odavno prestali da se obaziru na to, svesni su da će njihov naučni rad osporavati razni teoretičari ali i da će korporacije zloupotrebljavati radi profita, ali dobro, nije to ništa ni novo u istoriji čovečanstva. Ohrabrujuće je to što, iako glasniji, i dalje su manjina. Sa druge strane, pandemija je ipak pokazala neki osećaj za kolektivnu odgovornost i to ne samo kod nas. Kako sam imao tu sreću da sve vreme i putujem za vreme pandemije, nekako sam došao do zaključka da su ljudi ipak neka racionalna sredina. Dosta njih su izgubili najbliže, neki su i sami bili u problemu a ostali su prizemni i svesni da nije sve crno-belo ni sa pandemijom (posebno posle nekog vremena) ni sa vakcinama. Biće bolje! 1 2 Quote Um caruje, Dundo Maroje! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted November 28, 2023 Report Share Posted November 28, 2023 Nisam je poredio sa Obaminom, ali obicno se Nobelova nagrada u medicini dodeljuje kada prodje par decenija i potvrdi se prakticno upotrebna vrednost pronalaska, za ta je potrebno vreme i obimne studije, a ne odmah posle par god. Pa skoro svi velikani su je dobili sa zakasnjenjem cak i za veca otkrica. mRna tehnologija ce sigurno imati mnogo vece primene u buducnosti medicine i onkologije, nego zgrtanje profita farmakompanija na polukorisnim vakcinama. Rekao si i sam da je za slabiji odziv na vakcinaciju dobrim delom kriva farmakomafija. Neko bi rekao da je i to teorija zavere recimo. Mada sam slicnog misljenja, nisam bas siguran sto bi to radili kada sebe dovode u gubitke tako. A nije sad da ce zbog povecane incidence zaraznih bolesti prodavati toliko vise lekova za te bolesti da nadoknade gubitke. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alfa Posted November 28, 2023 Report Share Posted November 28, 2023 Nisam ni rekao da si ti rekao, sa ostalim se slažem. Verujem da je većini i jasno da je Nobel odavno i u većini slučajeva marketing, propaganda. Ono što mislim da im nije jasno je to koliko je istraživački rad pre svega težak a i uglavnom nezahvalan. Možeš ceo svoj vek da istražujes i pokušavaš nešto za često nedovoljnu nadoknadu i često nešto što će biti značajno za čovečanstvo, a da npr. to iskoristi vojna, farma, x industrija za neku lošu upotrebu i koristi ili da recimo to što si ti istraživao ceo život ne dovede ni do čega za vreme tvog veka, nego nega sledeća generacija iskoristi i "pokupi kajmak" ili jednostavno ceo tvoj životni rad bude dokaz da to jednostavno ne može. Sve je to značajno i cenjeno u nauci ali realno nije i generalno prepoznato. Quote Um caruje, Dundo Maroje! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted November 28, 2023 Report Share Posted November 28, 2023 Ok, nego ja da se ogradim za svaki slucaj:DA ovo za istrazivacki rad je nazalost potpuno tacno, ljudi posvete ceo zivot tome. Retko ko stvarno uspe da stvori ili otkrije nesto stvarno revolucionarno, a i tad vrlo cesto ostane bez priznanja i finansijske kompenzacije. Mnogo je takvih primera kroz istoriju, a nazalost i dan danas je tako. Lepo je govorio moj skolski, kad smo pricali sta ko zeli da postane. Kaze koji ces djavo da se bavis naukom, ceo zivot se mucis i radis, a kraju ako otkrijes nesto vec si mator i drugi obicno pokupi zaradu. Bolje da imas para dok si mlad. Njegova zelja je bila da bude poznati fudbaler inace, ali nije uspeo:D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post manson Posted November 28, 2023 Popular Post Report Share Posted November 28, 2023 Sada je i on alkos? :D 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted November 28, 2023 Report Share Posted November 28, 2023 Ne, polu covek, polu poljoprivrednik :D 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted December 11, 2023 Report Share Posted December 11, 2023 Samo da znate da vakcine deluju dobro protiv najnovijeg soja! Sad kad bi neko i hteo da se vakciniše nisam siguran gde bi to uopšte mogao da uradi :)) ИАКО нико од нас који планира празнична дружења или путовања не жели да чује лоше вести, чињенице говоре о повећању броја оболелих и заражених новом варијантом цовид-19 - ЈН.1, што забрињава стручњаке, преноси портал Медсцапе. . Добра вест је да недавна истраживања показују да ажурирана вакцина против цовид-19 за сезону 2023-2024 такође делује против најновије варијанте. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
absolute Posted December 11, 2023 Report Share Posted December 11, 2023 Šta je ova skraћеница ЈН.1? Javna nabavka 1 😄 1 Quote QUOTE (Kojot @ Apr 21 2009, 03:24)relnao pametna devojka se ili iskenaj pre sexa ili se izklistira tusem i namaze pomadom Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trans-Lucky Posted December 11, 2023 Report Share Posted December 11, 2023 Да поновим свој став, нову вакцину примам само кад буде завршено клиничко истраживање и кад буде коначна (не као вакцина грипа већ да заувек реши проблем). Ефекат непостојања механизама, а постојања масе tin foil hat ретарада: https://www.politika.rs/sr/clanak/588088/U-Rumuniji-proglasena-epidemija-morbila 1 Quote Svenevideći Link to comment Share on other sites More sharing options...
evgeniy Posted December 11, 2023 Report Share Posted December 11, 2023 (edited) kakve gnusne laži, to big pharma plaća vesti da bi čipovali decu! Edited December 11, 2023 by evgeniy 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts