Jump to content

Recommended Posts

On 5/30/2024 at 2:57 PM, manson said:

30 dana free trial za wot premium https://worldoftanks.eu/en/news/general-news/wot-plus-4-may-2024/

samo ne zaboravite da uradite unsub pre nego istekne, da ne skinu pare sa kartice sa sledeći mesec 🙂 

voleo bih da nađem neku analitiku koliko je prosek u industriji za ovaj vid triala i koliko ljudi zapravo zaboravi da skine karticu po završetku perioda 🙂

• 2 months later...
  • 4 months later...
  • 3 weeks later...

Nakon godinu i kusur sam se vratio u igru 😄 nije loše 😄 

Iskreno nije mi ni nedostalo previše 😄 ali sam prešao zbog drugih obaveza na mod rada gde radim uglavnom od kuće, pa u toku dana odigram po neku partiju 😄 sad je neki fun kineska NG specijal 😄 kad naprave naš neki tenak Bo
že zdravlja, da ubace i naš NG specijal (jer nas i kineza milijardu, četiristo jedanaest miliona) 😄 😄 😄 

btw ćapio Ramba, ali ga nisam probao još uvek 🙂 

ubij jednog - ubica si;

ubij hiljadu - vojskovodja si;

ubij milion - drzavnik si.

A single death is tragedy, million is a statistic. - I.V.Stalin

It's nice to be important, but it's more important to be nice.

NN 4ever

• 1 month later...
  • 1 month later...

Pa kako sad svoj svoga!

Генерално тужилаштво Русије затражило је од Таганског суда у Москви да забрани активности удружења које чине власник компаније „Леста Игри“ Малик Хатажајев и власник компаније „Варгејминг.нет“ Виктор Кислиј на територији Русије, јављају РИА Новости, позивајући се на судске материјале.

Поред забране пословања, тужилаштво захтева и да се 100 одсто акција Лесто игре пребаци у државни буџет. У тужби се наводи да акције Лесте, агенције Леста Гејмс и компаније Леста Гејмс Москва морају бити конфисковане.
Оглас

Надзорни орган сматра да Хатажајев и Кисли спроводе екстремистичке активности. У тужби се наводи, на пример, да су на интернету објављени текстови попут „Најратоборнија игра World of Tanks против руских специјалних операција“, „Како је Wargaming преживео 25 година – и носио се са ратом у Украјини“ и други.

„Леста Игри“ је руски произвођач видео игара, познат по пројектима као што су „World of Tanks“, „World of Ships“ и Royal Quest. С друге стране, Варгејминг је напустио руско и белоруско тржиште 2022. године.

Лета 2023. године објављено је да је Руска федерација компјутерског спорта, заједно са Лестом Игри, одлучила да организује турнире у игри World of Tanks, а победници ће добијати спортске титуле и звања.

On 4/26/2025 at 2:30 PM, Dule_smor said:

Vorgejming je bio beloruska firma, ali su pobegli u Evropu kao svaki dobri drugobelorusi i prebacili sve pare na Kipar:D

Lik je još pre 10 godina ako ne i više otišao na Kipar i kupio tamo banku (možda čak i dve) da može da se zeza 🙂

ali iako belorusi mislim da su baš dosta bili povezani i sa samom rusijom, doduše to možda Zwerko zna bolje.

1 hour ago, Lucky said:

ali iako belorusi mislim da su baš dosta bili povezani i sa samom rusijom, doduše to možda Zwerko zna bolje.

Najviše su bili povezani za Rusijom tako što su najviše para tamo zarađivali jer je bilo najviše WoT/WoWS igrača, značajno više nego i u Evropi i u USA. Mislim da pred rat tipa kad se saberu svi ostali regioni su bili u rangu sa CIS (ruskim). E sad oni su na Kipar otišli mnogo ranije, tipa pre 2014. i prvog sranja u Ukrajini, to je da kažemo ovaj top menadžment, međutim najveći deo ekipe je ostao u Belorusiji i Rusiji - u St Peterburgu je bio studio koji je bio glavni za WoWS, u Minsku za WoT, ja sam 2019. bio u Minsku tamo. Međutim mislim 2021. su bile one neke demonstracije protiv Lukašenka i pošto su ovi imali dosta stranaca u firmi stranci su postovali na društvene mreže šta se dešava, što je rezultirato time da im država iseče internet za firmu 😄 To je njih značajno već pomerilo da krenu da otvaraju studije po Evropi, pre svega su Prag i Vilnius trebalo da budu najbitniji (jer im je bilo najlakše Beloruse da ubede da se presele tamo), međutim nedugo zatim kreće sranje na relaciji Rusija-Ukrajina i oni su ceo tim iz St Peterburga navrat-nanos prebacili u Beograd, tj one koji su hteli. 

E sad što se same firme tiče oni su još 2012. kupili taj Lesta Games koji je radio neke manje igre i koji je zapravo posle bio glavni za World of Warships u St Peterburgu. Onda su 2022. oni "izašli" iz Lesta games, a Lesta je na ruskom tržištu ostao kao vlasnik igara Mir Tankova i Mir Karablja, što je bukvalno World of Tanks i World of Warships prevedeno na ruski (ranije nazivi nisu bili prevedeni). I sad oni su to sve do sada radili regularno u Rusiji, zarađivali kao i do tada, prebacili sve na ruske sisteme plaćanja i slično. Mislim da formalno Kišlji i ekipa iz WG nisu ni ostali u vlasništvu Leste, nego je taj neki drugi lik, ali kao verujem da su imali neki tal, nije ovaj sigurno ostavio kravu muzaru na izvolte ovima u Rusiji 😄 tako da bi ovo značajno moglo da im udari na prihode ako im "nacionalizuju" tu igru. Mada onda opet ostaje pitanje da li će oni da je nastave da je razvijaju i u kom smeru za Rusiju, ipak mislim da je najveći deo ekspertize za razvoj igre sada već dugo van Rusije. 

• Like +1 2

Heghlu'meH QaQ jajvam

5 hours ago, Zwerko said:

E sad što se same firme tiče oni su još 2012. kupili taj Lesta Games koji je radio neke manje igre i koji je zapravo posle bio glavni za World of Warships u St Peterburgu. Onda su 2022. oni "izašli" iz Lesta games, a Lesta je na ruskom tržištu ostao kao vlasnik igara Mir Tankova i Mir Karablja, što je bukvalno World of Tanks i World of Warships prevedeno na ruski (ranije nazivi nisu bili prevedeni). I sad oni su to sve do sada radili regularno u Rusiji, zarađivali kao i do tada, prebacili sve na ruske sisteme plaćanja i slično. Mislim da formalno Kišlji i ekipa iz WG nisu ni ostali u vlasništvu Leste, nego je taj neki drugi lik, ali kao verujem da su imali neki tal, nije ovaj sigurno ostavio kravu muzaru na izvolte ovima u Rusiji 😄 tako da bi ovo značajno moglo da im udari na prihode ako im "nacionalizuju" tu igru. Mada onda opet ostaje pitanje da li će oni da je nastave da je razvijaju i u kom smeru za Rusiju, ipak mislim da je najveći deo ekspertize za razvoj igre sada već dugo van Rusije. 

ali glupo je onda uopšte da u se petljali da u skroz odvojene proizvode za rusiju ubacuju nešto što će triggerovati vlasti u rusiji, zar ne? 

ono ćuti cepaj to što imaš u rusiji ionako niko drugi ne zna za to a i da zna to je kao "druga firma".

Ali nisu oni ništa radili u ruskoj verziji igre što bode oči? Lepo u vesti (koju si ti postovao!) piše da je zbog članaka protiv Rusije i podrzavanja neprijatelja od strane Wargaming. A onda su se setili da su Wargaming i Lesta zapravo ista stvar pa aj da ih cimamo ovde gde možemo :)

Mislim WG se fakat odmah ogradio i osudio rusku invaziju, pravili su tenkove u ukrajinskim bojama i skupljali tako donacije za rat i slično. Definitivno su od početka ovog poslednjeg sukoba kao firma otvoreno na strani Zapada, verovatno zato što vide na toj strani veću perspektivu za zaradu na nekim budućim igrama. E sad zašto ih Rusi nisu napenalili odmah nego tek sad pojma nemam.

Heghlu'meH QaQ jajvam

11 hours ago, Zwerko said:

Ali nisu oni ništa radili u ruskoj verziji igre što bode oči? Lepo u vesti (koju si ti postovao!) piše da je zbog članaka protiv Rusije i podrzavanja neprijatelja od strane Wargaming. A onda su se setili da su Wargaming i Lesta zapravo ista stvar pa aj da ih cimamo ovde gde možemo 🙂

Mislim WG se fakat odmah ogradio i osudio rusku invaziju, pravili su tenkove u ukrajinskim bojama i skupljali tako donacije za rat i slično. Definitivno su od početka ovog poslednjeg sukoba kao firma otvoreno na strani Zapada, verovatno zato što vide na toj strani veću perspektivu za zaradu na nekim budućim igrama. E sad zašto ih Rusi nisu napenalili odmah nego tek sad pojma nemam.

razumem ali glup rezon, kad su već napravili drugu firmu koja verujem uplaćuje sve dažbine i poreze rusiji i pod budnim je okom njihove poreske, ćuti i pusti ih da ti zarađuju pare. 

da ne jurim stats ali kapiram da se to i dalje solidno cepa po rusiji.

a kao nije ista firma 🙂

4 hours ago, Lucky said:

ćuti i pusti ih da ti zarađuju pare. 

Ne znam šta ne razumeš - firma u Rusiji i ćuti i zarađuje pare i prave lepu i patriotsku igru gde rokaš Nemce u Moskvi. Problem je što je ruska država zaključila da su ipak povezani za Wargaming-om koji na Zapadu radi anti-ruski (oh really? 🙂) i sad oće da im otmu to u Rusiji jer to i mogu. 

Tu je samo pitanje zašto su Kišlji i Wargaming krenuli otvoreno anti-ruski odmah po početku invazije, moja pretpostavka je da bi se "oprali" od Rusije i da se ne bi našli na udaru zapadnih sankcija koje mogu mnogo više da ih bole jer može neko Kišljiju da zamrzne pare na Kipru onda je baš u kurcu 😄 Plus kao kapiram da mu je bolje za neke buduće igre da bude "na Zapadu" jer će potencijalno zaraditi više nego u samoj Rusiji. 

• Like +1 1

Heghlu'meH QaQ jajvam

On 4/29/2025 at 12:55 PM, Zwerko said:

Ne znam šta ne razumeš - firma u Rusiji i ćuti i zarađuje pare i prave lepu i patriotsku igru gde rokaš Nemce u Moskvi. Problem je što je ruska država zaključila da su ipak povezani za Wargaming-om koji na Zapadu radi anti-ruski (oh really? 🙂) i sad oće da im otmu to u Rusiji jer to i mogu. 

Tu je samo pitanje zašto su Kišlji i Wargaming krenuli otvoreno anti-ruski odmah po početku invazije, moja pretpostavka je da bi se "oprali" od Rusije i da se ne bi našli na udaru zapadnih sankcija koje mogu mnogo više da ih bole jer može neko Kišljiju da zamrzne pare na Kipru onda je baš u kurcu 😄 Plus kao kapiram da mu je bolje za neke buduće igre da bude "na Zapadu" jer će potencijalno zaraditi više nego u samoj Rusiji. 

to sve stoji, momenat sa kišlijem i ekipom mi je jasan, prave neke nove igre, zna se gde se prodaje.

nego sam više bio u fazonu napravili su totalno drugu firmu i drugu igru u rusiji i prilagodili sve rusiji i kao ne zna se da je to wargaming šatro, šta ima da ih cimaju.

kao ono google u kini (ako ga iko koristi) zna se šta ti se prikazuje na searchu za razliku od ostatka sveta 🙂 i svi srećni! 🙂