Lucky Posted June 3, 2016 Report Share Posted June 3, 2016 Ne znam gde ovo da ubacim pa možda ovde - mislim da je ovo prva zemlja za koju znam, ili makar da je dovoljno "blizu", koja je zabranila pušenje? Predsednik Turkmenistana Gurbanguli Berdimukamedov napravio je istorijski potez nakon što je zabranio pušenje u celoj zemlji On je doneo proglas po kojem će se sve prodavnice kažnjavati kaznom do 1.500 evra, ukoliko budu uhvaćeni kako prodaju cigarete. Njegov potez se odmah odrazio i na crno tržište, gde se cena kutije cigareta trenutno procenjuje na oko 10 evra. Uprkos tome što je Turkmenistan zemlja u kojoj su svi mediji u vlasništvu države, ova informacija je uspela da im "pobegne" i to zavaljujući društvenim mrežama, gde su mladi izrazili nezadovoljstvo zbog novog zakona. Koliko je pušenje ozbiljno shvaćeno u Turkmenistanu, govori i činjenica da se Ataduru Odmanovu, ministru zdravlja, skinuo rang pukovnika, jer nije uspeo da smanji broj pušača u državi. Ostaje da se vidi kako će novi zakon uticati na zdravlje stanovnika ove države, kojima je životni vek 65 godina. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Corey Posted June 4, 2016 Report Share Posted June 4, 2016 Велики регрес по питању људских права. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted June 4, 2016 Author Report Share Posted June 4, 2016 Mislim da se može posmatrati iz raznoraznih uglova, ali nisam očekivao baš ovakav potez. Ne znam doduše kakva je situacija u ovim nekim islamskim zemaljama, znam da oni imaju te i takve zakone. Koliko vidim na netu, Butan je jedina druga zemlja gde je zabranjeno. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post Wulfgar Posted June 4, 2016 Popular Post Report Share Posted June 4, 2016 27 minutes ago, kruko said: Glupost. Ako plaćaš zdravstveno imaš pravo da se truješ čime hoćeš. Jeste, pa onda 20 godina kasnije da pustoshish taj fond sa troshkovima lechenja i oporavljanja koji bar desetostruko prevazilaze ono shto si za sve te godine uplatio. 3 Quote Vulfi sam kroji svoju odecu od kozhe ubijenih protivnika. Pr0 wifebeaters know. Never give up. Never give in. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alfa Posted June 4, 2016 Report Share Posted June 4, 2016 sa čime će da prave miks sada? Quote Um caruje, Dundo Maroje! Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatboy Posted June 4, 2016 Report Share Posted June 4, 2016 Sledece bi mogli da zabrane motorni saobracaj svima (osim vozilima zdravstva i hitnih sluzbi)... :D Quote Унутра је сигурно читава експлозија радости и магије! Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted June 4, 2016 Report Share Posted June 4, 2016 To je baš isto :D 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted June 4, 2016 Author Report Share Posted June 4, 2016 1 hour ago, fatboy said: Sledece bi mogli da zabrane motorni saobracaj svima (osim vozilima zdravstva i hitnih sluzbi)... :D a bajsevi da dobiju neki specijalni dodatni pogon! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatboy Posted June 4, 2016 Report Share Posted June 4, 2016 nadhipsterski POGON! :D Quote Унутра је сигурно читава експлозија радости и магије! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted June 4, 2016 Author Report Share Posted June 4, 2016 1 hour ago, fatboy said: nadhipsterski POGON! :D pogon klavijatura i sintisajzera u kombinaciji sa ukuleleom! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted June 4, 2016 Author Report Share Posted June 4, 2016 Ali da li postoji neko "pametno" rešenje (ne kažem da je ovo pametno)? Nisam gledao neke analize, ali mi se ne čini da je na primer podizanje cena kao u nekim EU zemljama urodilo nekim plodom. Čak i totalna zabrana na javnim mestima nije .... da li edukacija ljudi može da dovede do nekog rezultata isto je pitanje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vlada_ Posted June 4, 2016 Report Share Posted June 4, 2016 + ostane i za amputaciju noge lol Sent from my iPhone using Tapatalk Quote "The horse ran away with the spoon, I wish I was on the moon, too" Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohr Posted June 5, 2016 Report Share Posted June 5, 2016 nikad ovo ne bi uspelo kod nas,da se ne lazemo,u kakvom god drustvu da sam,uvek sam jedini nepusac,ni smrtna kazna ne bi pomogla :D 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
primo Posted June 5, 2016 Report Share Posted June 5, 2016 16 hours ago, kruko said: Digneš akcizu na 5 evra, celokupan iznos akcize ide u zdravstveni fond i poz. Ako pušiš paklu dnevno to je 45.000 evra za 30 godina, dovoljno za lečenje nekog solidnog raka pluća + ostane i za amputaciju noge lol @mohr Ovo bi uspelo lagano. Ako nas drzava onoliko pljacka za gorivo ne vidim sto ne bi ovo proslo? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohr Posted June 5, 2016 Report Share Posted June 5, 2016 ma mislio sam na zabranu pusenja,ne na to :) 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted June 6, 2016 Author Report Share Posted June 6, 2016 On 6/4/2016 at 4:26 PM, kruko said: Digneš akcizu na 5 evra, celokupan iznos akcize ide u zdravstveni fond i poz. Ako pušiš paklu dnevno to je 45.000 evra za 30 godina, dovoljno za lečenje nekog solidnog raka pluća + ostane i za amputaciju noge lol kad bi to išlo u zdravstveni fond bilo bi vrh, ovako bi se samo prelilo tamo negde za otpisivanje duga JATu ili Milandina Kovačevića :)) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts