Popular Post fushi.ryuu Posted February 24, 2016 Popular Post Report Share Posted February 24, 2016 Chris Carter je TV paralela Georgea Lucasa.Dok manijak još nije potpuno oboleo od kompleksa više vrednosti, X-Files je bio predivna trešić serija koja se bavila raznim čudovištancima i interesantnim odnosom dvoje ljudi. Nažalost, Carter nije pratio role svojih kvalitetnih saradnika i gubio se u neuspelim pokušajima da napiše mitologiju/stvori svet koji bi prožeo celu seriju.Kako nije dovoljno sposoban za to (a još manje sposoban da napravi nešto novo - videti Millenium, Harsh Realm, The After) , mitološke epizode su postajale sve gluplje, a monster of the week epizode nebitnije... Već šesta sezona je često bila bolna za gledanje, a dodatni udarac je usledio kad je Duchovny odlučio da postane glumac.Drugi film je bio žalosno iskustvo i dosadno polugledljivo sranje, tako da mi očekivanja nisu bila previsoka kada je ova mini serija u pitanju.Na kraju sam dobio i više nego što sam očekivao, zahvaljujući predivnoj trećoj epizodi. Druga i četvrta su bile ok monster of the week zezalice, ne baš dobre, ali daleko od toga da su loše. Problem su, nažalost, bile epizode 1, 5 i 6 koje je, gle čuda, pisao sam Carter i koje su mitologija. Dok je prva i pored svih mana mogla da se proguta kao zagrevanje i donekle retcon "mitologije", peta je bila žalosna sa sve pokušajem Cartera da dokaže kako je i on duhovit (honky tonk badonkadonk će me progoniti u noćnim morama još bar deceniju) a šesta je poslednji dokaz da veliki "kreator" nema više ništa originalno da kaže (ako je ikada i imao), a nema ni stila da ovo što priča proda na neki meni drag način.Što opet ne znači da ću ignorisati potencijalnu 11. sezonu (ili bar treći film). Jedini logičan nastavak je da je za komandnom tablom nesvemirskog broda bio novi Isus William MulderScully, koji će iskoristiti vanzemaljsku tehnologiju da poškropi čitavu planetu DNK-om svoje majke i tako spase čovečanstvo. A to je sigurno nešto što svi želimo da gledamo! :) 5 Quote .: l@w.: co-founder of kouteki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted February 25, 2016 Report Share Posted February 25, 2016 ahaha, ovaj luka:)...al da su usrali, jesu realno, bas sam se smorio:( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MikroStalja Posted February 28, 2016 Report Share Posted February 28, 2016 Ja sam se nadao sve do seste epizode. Imao sam utisak da su odlucili da budu hrqbri i da odjebu sve. Taj vajb gde pisaju po sebi i svojim starim formulama sam se nadao da ce voziti do kraja i da ce sesta epizoda u stvari biti o potrazi za detetom a da je poenta da je sve ostalo suludo sranje. Na zalost, odlucio je da ide tim conspiracy putem koji je toliko izrabljen da ga vise niko ne uzima za ozbiljno. Meni je najlepse u svemu povratak tih likova koji su i dalje dragi. Na zalost, price koje pricaju sa njima su ispodprosecne. Odlicni poredjenje sa Lucasom. Najbolje iz svega je sto smo draga i ja poceli da gledqmo stare sezone ponovo i bas nam lepo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted February 29, 2016 Report Share Posted February 29, 2016 Kakav isprdak od sezone. Ja nisam ni znao da će biti samo šest epizoda u ovoj sezoni sve do negde četvrte ili tako nešto. Bukvalno deluje kao kada auto vozi na rezervi pa ono što izvučeš iz tih poslednjih litara benzina to je ono što su oni izvukli za ovu šestu sezonu. Deo "veće priče", random serija, zezanje, random serija, 2 x deo veće priče uz rofl plot. I bukvalno igraju na ovo Staljino da ubace stare likove pa se ti "raspilaviš" kad ih ponovo vidiš. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
togFU Posted March 1, 2016 Report Share Posted March 1, 2016 Sad sam skontao da ne napisah ovde post, iako sam odgledao za vikend sve.Pre svega da napišem da mislim da su mnogi ovde pate od "srećno detinjstvo u kom je sve divno" sindroma, mislim na ono kad se prisećaš neke video igre na primer, pa odlučiš da je skineš posle 20 godina, instaliraš, sa uzbuđenjem startuješ i čekaš meni... i posle 5 min skontaš "pa loše je ovo lol". E tako su i neki ljudi nedavno gledali stare sezone x-files-a da se "pripreme" za ovu kao, i takođe su doživeli malo razočarenje...Uglavnom, po epizodama ću:e1. Uopšte mi nije bila toliko loša, jedino mi je zasmetalo što su dotakli suviše današnjih tema, što samo po sebi ne mora biti loše, ali mi je nekako bilo isforisarno i nabacano . wikileaks, terorizam i šta sve ne.... ali ok epizoda koja prati tu osnovnu pričue2. Klasična x-files epizoda, meni skroz ok, iako ništa spec, reklo bi se "filler" epizodae3. Sprdnja u xfiles fazonu, ali po meni nema mesta za tako nešto u sezoni sa samo 6 epizoda... da je sezona sa 11-12 ep pa i nekakoe4. Ovo mi je sasvim ok epizoda,e5. Ubedljivo najveće đubre od epizode, bukvalno ne znam odakle da počnem. Pre svega novi, mladi FBI agenti koji su lol neviđeni, baš su ono fazon glumci iz neki "low budget serija... pa onda aktuelna tema koja je tu morala biti, kao da je poručio neko iz pravog FBI... bombaši samoubice nikako nisu slučaj za x-files, ali morali su da ubace taj paranormalni element sa tim pričanjem sa mrtvima... a scena u kojoj je Molder high je bukvalno transfer blama...e6. Ne znam, ovo mi je istovremeno i ok i sranje, a kraj mi je tek lol, mislim kao da nisu imali para da snime još koju epizodu pa su sve zbrzali na kraju... a tako i izgleda u pojedinim momentima. E da, smoker koji je sad fazon super negativac-čudovište mi je baš lol, prosto neverovatno... Sve u svemu, nisam toliko razočaran kao neki, međutim jasno da nisam ni preterano zadovoljan, da su lepo napravili sezonu sa 10+ epizoda pa i nekako... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jogi_ Posted March 1, 2016 Report Share Posted March 1, 2016 Losa je sezona, bese hajp pre pocetka emitovanja, na kraju nekako jedva odgledah preko kurca...ovu zadnju sam gledao iz 3 puta, dva puta sam uspeo da zaspim...posle prve epizode sam bio u tripu da ce se cele sezone drzati te price, pa zato ima samo 6 epizoda, a ovo ovako ispade sve nekako zbrzano, jedva gledljivo Nije da su Molder i Skali prebili sa glumom (pogotovo ne Skali), ali ovo dvoje mladjanih FBI pulena, proliv covek od njih da dobije...em ne kapiram zasto su im uopste i trebali u celom prici i koja im je uloga, em su kao glumci katastrofa!!! Onoj ne bih dao da glumi u reklami za prasak za ves Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sting Posted March 1, 2016 Report Share Posted March 1, 2016 Kakav isprdak od sezone.'nuff said :D Quote We must all fear evil men. But there is another kind of evil which we must fear most and that is the indifference of good men ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted March 2, 2016 Report Share Posted March 2, 2016 (edited) Sad sam skontao da ne napisah ovde post, iako sam odgledao za vikend sve.Pre svega da napišem da mislim da su mnogi ovde pate od "srećno detinjstvo u kom je sve divno" sindroma, mislim na ono kad se prisećaš neke video igre na primer, pa odlučiš da je skineš posle 20 godina, instaliraš, sa uzbuđenjem startuješ i čekaš meni... i posle 5 min skontaš "pa loše je ovo lol". E tako su i neki ljudi nedavno gledali stare sezone x-files-a da se "pripreme" za ovu kao, i takođe su doživeli malo razočarenje... Ja koliko sam video niko se nije zalio na stare sezone vec na novu, cak neki ljudi (stalja ja mislim) rekose da ih je makar nova sezona iscimala da gledaju stare opet i da uzivaju u istima, tako da ne znam o cemu ti decko pricas po stoti put na ovom forumu. Edited March 2, 2016 by mohican Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
togFU Posted March 2, 2016 Report Share Posted March 2, 2016 Molim te reci mi gde sam ja napisao da su se ljudi sa rura žalili na stare sezone?i sad me teraš da ispadam snob ali moram da ti napišem da postoji svet van ovog foruma... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted March 3, 2016 Report Share Posted March 3, 2016 Sad sam skontao da ne napisah ovde post, iako sam odgledao za vikend sve.Pre svega da napišem da mislim da su mnogi ovde pate od "srećno detinjstvo u kom je sve divno" sindroma, mislim na ono kad se prisećaš neke video igre na primer, pa odlučiš da je skineš posle 20 godina, instaliraš, sa uzbuđenjem startuješ i čekaš meni... i posle 5 min skontaš "pa loše je ovo lol". E tako su i neki ljudi nedavno gledali stare sezone x-files-a da se "pripreme" za ovu kao, i takođe su doživeli malo razočarenje... Jesi mozda mislio ovde na planeti zemlji? Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
togFU Posted March 3, 2016 Report Share Posted March 3, 2016 Da Deo koji si povećao - da, mislio sam na RUR, tu sam napisao "mislim da su neki ovde", a moje mišljenje ne mora biti uvek ispravno, jer ja nisam mohi, jebiga." E tako su i neki ljudi (koje poznajem) nedavno gledali stare sezone x-files-a da se "pripreme" za ovu kao, i takođe su doživeli malo razočarenje..."OK, moja greška što nisam napisao ovaj deo u zagradi da bi bilo još jasnije... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sting Posted March 3, 2016 Report Share Posted March 3, 2016 E pa nisi smeo da pogreshish. Strashni sud RUR-a je uvek na oprezu! Gledaj da ti se to vishe ne ponavlja!!! Quote We must all fear evil men. But there is another kind of evil which we must fear most and that is the indifference of good men ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lex Posted December 11, 2017 Report Share Posted December 11, 2017 #onokad ne znash jebeno da stanesh Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Corey Posted December 11, 2017 Report Share Posted December 11, 2017 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohr Posted December 11, 2017 Report Share Posted December 11, 2017 sto je najgore,gledacu i ovo :( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lex Posted January 6, 2018 Report Share Posted January 6, 2018 Kakav veleobrt. :))) ) ) ) ) ) ) )))) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted January 6, 2018 Report Share Posted January 6, 2018 ako ništa ima 5-6 epizoda pa se brzo pogleda :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lex Posted February 7, 2018 Report Share Posted February 7, 2018 Darin Morgan ponovo pobedio. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted February 7, 2018 Report Share Posted February 7, 2018 8 hours ago, Lex said: Darin Morgan ponovo pobedio. meni nešto dosadna i slabašna ova sezona, nisam ni imao snage da je pogledam do kraja :( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lex Posted March 23, 2018 Report Share Posted March 23, 2018 Ova poslednja epizoda je toliko bolna za gledati, da ja ne znam. Manje više sve što sam rekao za S10, važi i za S11. Samo je mitologija još govnjivija, a motw epizode su nešto bolje. E4 - The Lost Art of Forehead Sweat i E7 - Rm9sbG93ZXJz zaista vredi pogledati. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
togFU Posted April 9, 2018 Report Share Posted April 9, 2018 odgledao sve... po meni mnogo bolje od S10... tu naravno mislim na "obične" epizode, koje ne prate glavnu priču. Mnoge od tih epizoda su me podsetile na stari x-files, iz devedesetih, i usudiću se da napišem da su tu negde i po kvalitetu. Pored E4 i E7 koje je Lex iznad pomenuo, izdvojio bih i E6... a sve tri me nekako vuku na black mirror, ali i pored toga se mogu pogledati. Ali "Sonic empire" sempl u e7 je pobeda! Glavna priča jednostavno govnjiva kao što se moglo očekivati. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts